Jump to content

Punct de lucru AJOFM la Târgu Bujor


Recommended Posts

Punct de lucru AJOFM la Târgu Bujor

Punctul de lucru al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi din oraşul Tg. Bujor a fost redeschis zilele trecute, după aproape şapte ani. Deşi are, deocamdată, un singur angajat, punctul de lucru din Tg. Bujor va fi de un real folos pentru cei aproximativ 4.000 de şomeri înregistraţi în zonă, care nu vor mai fi nevoiţi să bată drumul până la Galaţi pentru, de exemplu, o simplă viză sau o adeverinţă, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

„Adresa punctului de lucru Tg. Bujor este strada Eremia Grigorescu nr. 28, unde este şi ANAF-ul. Punctul de lucru a fost închis în 2010, iar la insistenţele din partea mea şi cu sprijinul conducerii ANOFM, a fost redeschis din decembrie 2016. De foarte mare ajutor a fost şi dl primar din Târgu Bujor, care, în baza unui protocol, ne-a pus la dispoziţie acelaşi spaţiu adecvat şi bine poziţionat, urmând ca noi să plătim doar utilităţile. Noi am amenajat şi asigurat partea tehnică şi mobilierul necesar desfăşurării activităţii. Localităţile din zonă totalizează în jur de 4.000 de şomeri, iar serviciile care vor fi oferite în punctul de lucru de la Tg.Bujor vor fi: înregistrarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, eliberarea adeverinţelor necesare obţinerii venitului minim garantat de către beneficiarii Legii nr. 416/2001, informarea şi consilierea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrarea situaţiei de locuri de muncă vacante, eliberarea dispoziţiei de repartizare şi medierea acestora, aplicarea vizei lunare şi mediere pentru beneficiarii de indemnizaţie de şomaj conform Legii 76/2002, soluţionarea cererilor de repunere în plată după suspendare, profilare, înregistrarea în fişiere de tip xlsx a informaţiilor, întocmirea, la cerere, a adeverinţelor ce conţin informaţii ale şomerilor aflaţi în evidenţa agenţiei”, ne-a declarat directorul executiv Cezar Năstase.

În acest moment, AJOFM Galaţi funcţionează cu 40 de angajaţi, la sediul judeţean din Domnească 191 şi la cele două puncte de lucru - la Tecuci (cu trei salariaţi) şi la Tg.Bujor (cu unul).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.