Jump to content

ArcelorMittal Galaţi are mai puțin de 6.000 de angajaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cel mai mic număr de angajaţi din istoria combinatului: ArcelorMittal Galaţi a coborât pentru prima dată sub 6.000 de angajaţi

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare com­binat siderurgic din ţară, avea la finalul anului trecut 5.975 de salariaţi, primul an când com­pania operează cu mai puţin de 6.000 de an­gajaţi, potrivit datelor ZF pe baza unor informaţii de la Inspecţia Muncii.

În 2015, combinatul avea în decembrie 6.227 de salariaţi, ceea ce arată că pe parcusul anului trecut ArcelorMittal a renunţat la 252 de oameni, potrivit calculelor ZF. Oficialii combinatului nu au răspuns solicitării ZF până la închiderea ediţiei print.

ArcelorMittal Galaţi avea la privatizare, în 2001, circa 27.600 de angajaţi. Altfel spus, nu­mărul de angajaţi s-a redus de mai bine de patru ori din acel an până în 2016. În total, în decurs de 15 ani au plecat peste 21.000 de salariaţi din combinat.

Bruno Ribo, directorul general al com­paniei, afirma că producătorul se confruntă cu pre­ţurile în scădere, în condiţiile în care pieţele tradiţionale au fost inundate de oţel, prin­cipalul furnizor din China livrând în piaţă can­tităţi record. ArcelorMittal Galaţi se zbate să supravieţuiască pe această piaţă şi încearcă să iasă de pe pierderi. Criza economică a lovit pu­ternic cererea de oţel, atât la nivel mondial, cât şi intern, şi implicit preţul a scăzut. Mai mult, preţul în creştere la la energie şi gaze na­turale a erodat şi mai mult afacerile companiei.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Liberty țintește să ajungă la aproape 650 de noi angajați în 2021

  • Liberty Galați a angajat 532 de oameni anul acesta și intenționează să atragă cel puțin alte 100 de persoane, în viitorul apropiat

Liberty Steel Group, care deține cel mai mare producător integrat de oțel din România, țintește să ajungă la aproape 650 de noi angajați la LIBERTY Galați în 2021, cu cel puțin 100 de candidați recrutați până la finalul anului. Extinderea reflectă strategia de transformare continuă a Liberty Galați, 100 de noi locuri de muncă fiind generate de creșterea producției companiei și de accelerarea proiectelor de automatizare și digitalizare.

Liberty Steel Group este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.000 deoameni, din care 1.100 sunt femei.Extinderea echipei Liberty Galați este susținută de performanțele obținute în 2021 și de obiectivele de creștere, compania vizând o producție anuală de 3 milioane de tone de oțel, ceea ce reprezintă o creștere majoră față de momentul achiziției din 2019.

Strategia Liberty Galați include o serie de programe de perfecționare, dezvoltare și formare, precum și programe complexe de securitate și sănătate în muncă. Compania a lansat recent un program de învățare accelerată prin care 84 de muncitori au fost deja pregătiți și de care vor beneficia în curând alți 100 de angajați. În colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, Liberty Galați continuă proiectul de formare a viitorilor muncitori prin intermediul Școlii de Ucenici.

Liberty Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.