Sari la conținut

Licitaţie pentru palmaresul FC Oţelul


dcp100168

Postare recomandata

Licitaţie pentru palmaresul FC Oţelul

  • Marca "Oţelul" urmează să fie scoasă la licitaţie, la un preţ accesibil pentru Suporter Club Oţelul, grupare care se doreşte a fi continuatoarea campioanei din 2011: 5.000 de euro!

"MB Management", firma care este lichidator judiciar al intratei în faliment FC Oţelul SA, a făcut public un raport către Adunarea Creditorilor, în care comunică preţurile de la care intenţionează să înceapă licitaţia pentru vânzarea "palmaresului Fotbal Club Oţelul SA", în urma evaluărilor făcute de o casă de licitaţie de obiecte de artă. În raport se precizează că nu există precedent la nivel naţional pentru astfel de tranzacţii, iar creditorii au fost convocaţi mâine, pentru a decide dacă aprobă sau nu pornirea licitaţiei în condiţiile propuse de lichidator.

Trofeele valorează 3.000 de euro

La vânzare vor fi scoase cinci loturi: marca „Oţelul” - la preţul de pornire de 5.000 de euro; palmaresul Clubului de Fotbal Oţelul, care înseamnă de fapt 80 de cupe câştigate de echipele de seniori şi juniori, inclusiv trofeul de campioană şi Supercupa României obţinute în 2011 - preţ 3.000 euro; colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene) - preţ 300 de euro; istoria FC Oţelul în imagini (106 fotografii) - 2.000 de euro; echipament sportiv (214 obiecte) - 1.500 de euro. Astfel, marca "Oţelul" şi trofeele, cele mai importante aspecte pentru continuatorii echipei roş-alb-albastre, ar putea fi redobândite pentru 8.000 de euro, dacă nu vor apărea opozanţi surpriză la licitaţie şi astfel preţul să crească.
Conform aşteptărilor, cei de la Suporter Club Oţelul şi-au anunţat intenţia de a participa la licitaţie. "Suntem primii acolo, să vedem dacă nu se face coadă în spatele nostru. Vom avea resursele financiare necesare. Aşteptăm validarea din partea creditorilor şi vom acţiona în consecinţă", a spus Cornel Romeo Moisescu, preşedintele SC Oţelul.
În ceea ce priveşte echipamentul sportiv, în raport se precizează, printre altele, că este vorba de trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I.
Dacă se va aproba de către Adunarea Creditorilor, licitaţia va fi organizată în luna februarie şi va fi precedată de expoziţii în Bucureşti şi Galaţi.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creditorii au ales blana ursului din pădure. Se complică situaţia licitaţiei „palmaresului” FC Oţelul

  • Adunarea Creditorilor a respins propunerea cu preţuri concrete de start a licitaţiei pentru vânzarea mărcii şi a trofeelor FC Oţelul, alegând alta, deocamdată destul de evazivă

Recuperarea mărcii „Oţelul” şi a trofeelor clubului campion în 2011 de către comunitatea suporterilor gălăţeni devine o operaţiune ceva mai dificilă decât se contura a fi în urmă cu câteva zile. Adunarea Generala a Creditorilor a respins valorificarea „palmaresului FC Oţelul” prin licitaţie, la preţul de pornire propus de societatea Sineva Evaluări Arta (marca „Oţelul” - 5.000 euro, trofeele - 3.000 de euro etc), pentru că în oferta Casei de Licitaţie Galeriile Artmark se spune că „se poate obţine pentru totalitatea acestor loturi o valoare de adjudecare de aproximativ 100.000 - 200.000 euro”, mult peste cealalată variantă, conform punctul de vedere trimis de creditorul Direcţia Generală a Finanţelor Publice. 
Astfel, în locul unei propuneri concrete în ceea ce priveşte preţuri de start, s-a ales o alta, în care nu se pomeneşte nimic despre sumele de la care să înceapă licitaţia. Conform informaţiilor primite de la lichidatorul judiciar, în perioada imediat următoare ar trebui ca Artmak să vină cu propuneri în ceea ce priveşte preţurile de start, iar licitaţia se estimează a avea loc spre finalul lunii februarie.

Combinatul a vrut donaţie către oraş

Dintre cei trei creditori care şi-au exprimat punctul de vedere, reprezentanţii combinatului ArcelorMittal au avut o poziţie total diferită de a celorlaţi, una în care a respins organizarea unei astfel de licitaţii. De fapt, Combinatul s-a opus valorificării „palmaresului”, dorind ca acesta să fie donat comunităţii gălăţene. „ArcelorMittal .... NU este de acord cu aprobarea propunerii de valorificare în loturi a bunurilor considerate a 
fi parte a palmaresului clubului de fotbal Oţelul SA, având în vedere valoarea relativ mică de valorificare a acestora în comparaţie cu valoarea lor sentimentală pentru cetăţenii Municipiului Galaţi. ArcelorMittal Galati SA propune ca toate bunurile supuse valorificării, considerate a fi parte a palmaresului Clubului de Fotbal Oţelul SA să fie transferate cu titlu gratuit Municipiului Galaţi”, se precizează în procesul verbal al Adunării Creditorilor. ArcelorMittal a fost minoritar, astfel că propunerea sa nu a fost validată.
Suporter Club Oţelul Galaţi, gruparea înfiinţată de suporterii roşu-alb-albaştri după intrarea FC Oţelul SA în faliment, este entitatea juridică cea mai interesată de a intra în posesia mărcii şi a trofeelor, în condiţiile în care se doreşte a fi continuatoarea campioanei de acum aproape şase ani.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Marca si palmaresul Otelului Galati, campioana Romaniei din 2011, vor fi scoase la licitatie

Adunarea creditorilor FC Otelul a decis sa foloseasca platforma unei case de licitatii pentru a pune in vanzare obiectele ce au definit istoria sportiva a clubului.

„Incepand cu seara de 23 februarie 2017, istoria topita a Otelului va ramane doar in inimile suporterilor si ale colectionarilor. La mai bine de jumatate de secol de la infiintarea echipei galatene, Marca Otelul, precum si dreptul de utilizare a acesteia, dar si palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse in vanzare prin licitatie de catre administratorul FC Otelul, aflat in insolventa, la un pret de pornire de 9.000 euro. Suporterii Otelului vor mai putea achizitiona: o colectie de portrete-caricaturi ale jucatorilor (26 de desene - pret de pornire 1.000 de euro); istoria FC Otelul Galati in imagini, colectia oficiala de fotografii si afise a clubului (106 piese - pret de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-rosu si noua tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat in Liga Campionilor, alaturi de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat in Liga I„, se arata intr-un comunicat al casei de licitatii.

Licitatia din data de 23 februarie va fi precedata de expozitii in Bucuresti si Galati, precum si de o conferinta de presa la Bucuresti, in data de 10 februarie.

Conducerea clubului Otelul Galati a solicitat in iulie 2013 declansarea procedurii de insolventa in urma sechestrului instituit de ANAF pentru datorii de peste 22 de milioane de lei, reprezentand taxe catre bugetul de stat. In 30 martie 2016, Tribunalul Bucuresti a pronuntat falimentul clubului aflat atunci in proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu.

Clubul Otelul a fost infiintat in 1964 si a castigat singurul sau titlu de campioana din palmares in editia 2010/2011 a Ligii I. Tot in 2011, Otelul a castigat Supercupa Romaniei.

sptfm.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Înainte de licitaţie, toate obiectele vor fi expuse în două expoziţii, una care va avea loc la Bucureşti, în perioada 10-23 februarie (sediul Artmark, de la Palatul Cesianu-Racoviţă), iar alta, care va avea loc la Galaţi, la Hotel Centrum Galaţi, în perioada 17-19 februarie.   

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foştii fotbalişti sunt chemaţi să ajute pentru licitarea palmaresului FC Oţelul

Cei trei foşti fotbalişti ai Oţelului implicaţi în activitatea noului club roşu-alb-albastru, Sorin Haraga, Stelian Bordeianu şi Iulian Apostol, spun la unison că palmaresul echipei campioane în 2011 nu poate fi cuantificat din punct de vedere juridic şi, implicit, nu poate face obiectul unei tranzacţii comerciale.

Cu toate acestea, Suporter Club Oţelul se pregăteşte pentru participarea la licitaţia în care vor fi scoase la licitaţie marca „Oţelul” şi trofeele câştigate de-a lungul timpului, în condiţiile în care ultima societate care  administrat activitatea echipei, FC Oţelul SA, a fost declarată în faliment.

"Palmaresul nu poate fi evaluat, dar este un moment important, pentru că, prin recuperarea trofeelor şi a mărcii, acest proiect ar avea şi mai multă credibilitate pentru publicul larg. Din punctul meu de vedere, aparţin tuturor gălăţenilor şi ar fi trebuit donate, eventual municipalității”, a afirmat Sorin Haraga, acum director sportiv al noului Oţelul.

Un punct de vedere similar are şi antrenorul echipei de seniori SC Oţelul, Stelian Bordieanu: "Nu poate cumpăra nimeni palmaresul meu, al lui Hari (n.r. - Sorin Haraga) sau al lui Iulian (n.r. - Apostol). Dar prin recuperarea mărcii şi a trofeelor s-ar fi face un mare pas, s-ar închide un cerc care ar aduce o mai mare legitimitate statutului nostru de continuatori a tot ceea ce înseamnă Oţelul Galaţi".

Iulian Apostol, director de imagine al clubului, este convins că se vor găsi banii necesari pentru participarea la această licitaţie, unde preţul de start pentru lotul "marcă şi trofee" este de 9.000 de euro. "Vom merge la licitaţie să redăm Galaţiului ceea ce-i aparține. Este vorba de munca şi pasiunea multor generaţii de oameni, fotbalişti şi suporteri, de aceea consider că palmaresul este al gălăţenilor. Suntem un club nou, nu avem buget mare, dar o să găsim resursele financiare necesare. Dacă va fi nevoie, o să facem un apel la gălăţeni să dea o mână de ajutor, nu nouă, că nu e clubul nostru, ci comunităţii gălăţene, că este clubul acesteia", a spus fostul jucător al echipei naţionale.

Cei de la Oţelul se aşteaptă şi la posibili contracandidaţi la licitaţie, în special din rândul colecţionarilor profesionişti, astfel că vor încerca să aibă la dispoziţie mai mult de 9.000 de euro. Pentru asta, Iulian Apostol cere sprijin în special de la foştii jucătorii şi conducători ai Oţelului. "Mulţi au câştigat bani buni la Oţelul, 9.000 de euro nu ar fi o sumă mare pentru ei să o strângă. Au fost sute de fotbalişti care la Oţelul s-au afirmat, împlinit şi realizat ca oameni, îi aşteptăm să vină alături de club şi să sprijine concret participarea la această licitaţie", mai spus Apostol.

Donaţiile pot fi făcute în conturile bancare ale clubului deschise la BRD - RO59BRDE180SV07675471800 în lei şi RO55BRDE180SV07675551800 în Euro - cu precizarea "donaţie licitaţie" la detaliile plăţii.

În ceea ce priveşte o eventuală persoană sau un grup care să participe cu întreagă sumă, cu scopul de a dona trofeele şi marca către club, Iulian Apostol este precaut în ceea ce priveşte procedura. "În vremurile de astăzi, nu mai poţi avea încredere în nimeni. Dacă spune cineva că va cumpăra marca şi trofeele pentru a le dona clubului, iar noi nu licităm şi ne trezim după că nu mai ajung la club? Dacă există vreo persoană sau grup care să aibă posibilităţi şi intenţii cu adevărat curate de a ajuta prin donaţie, procedura normală, după mine, ar fi să ne contacteze, să doneze banii necesari şi să licităm noi", a precizat directorul de imagine al SC Oţelul.

Licitaţia va avea loc în data de 23 februarie, de la ora 19,30, la Palatul Cesianu-Racoviţă, din Bucureşti.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Valorificare în bloc a drepturilor de transfer pentru 112 jucători ai FC Oţelul Galaţi

Adunarea Creditorilor debitorului FC Oţelul SA s-a întrunit pe 14 februarie pentru a decide asupra propunerii lichidatorului judiciar care a propus aprobarea valorificării în bloc a drepturilor de transfer pentru 112 jucători deţinute de debitoarea FC Oţelul SA, Galaţi, prin licitaţie publică, pornind de la preţul de 50.000 euro cu posibilitate de acceptare a ofertelor negative. Tot în aceeaşi şedinţă, pe ordinea de zi s-a aflat şi propunerea de valorificare a drepturilor de transfer a jucătorului Sefer Antonio prin negociere pozitivă cu pornirea de la 20.000 euro (pentru 100% din drepturile de transfer).

Lichidatorul, SCP MB Management IPURL, a considerat că ”Odată cu intrarea în faliment a debitoarei a încetat activitatea fotbalistică şi astfel jucătorii din Centrul de Copii şi juniori au fost transferaţi către diferite cluburi. Conform Acordului de Transfer, debitoarea este beneficiară a 75% din suma efectiv încasată de clubul cesionar de la un club terţ, clubul cedent (Oţelul Galaţi) participă obligatoriu (de drept) la negocierile dintre clubul cesionar şi un club terţ în vederea transferului fiind vorba, în total, de 113 copii. (112+Sefer Antonio). Valoarea celor 112 jucători nu este estimată la această dată, aceştia fiind în perioada de dezvoltare. Nu sunt cereri de transfer pentru astfel de jucatori. Este posibil ca unii să nu fie transferaţi niciodata şi unii să fie transferaţi după 2 sau 3 ani. Totul depinde de evoluţia fiecăruia în timp. Din acest motiv achizitia acestor drepturi de transfer reprezinta un risc ridicat pentru cumparator”.

Adunarea Creditorilor, la care şi-au exprimat punctul de vedere creditorii DGRFP Bucureşti şi Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA, care nu au aprobat cerererile lichidatorului judiciar. Creditorul DGRFP Bucureşti, creditor garantat şi bugetar ce deţine 64,31% din totalul creanţelor prezente, nu a aprobat propunerile lichidatorului judiciar, motivat de faptul că nu a fost efectuată evaluarea drepturilor de transfer ale acestor jucători. Astfel, lichidatorul judiciar urmează să demareze procedura de selecţie a unui evaluator pentru evaluarea drepturilor de transfer ale jucătorilor, urmând ca ulterior desemnării evaluatorului de către creditori şi evaluării drepturilor de transfer, lichidatorul să procedeze la convocarea şedinţei Adunării creditorilor în vederea stabilirii metodei de valorificare a acestora.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Istoria Oţelului, în expoziţie, la Galaţi

Până duminică, inclusiv, la Hotel Galaţi poate fi vizitată o expoziţie inedită, cuprinzând o parte din simbolurile gloriei de altădată a echipei de fotbal Oţelul, piese pe care Casa de Licitaţii Artmark le scoate la o licitaţie publică, o premieră naţională şi chiar europeană. Licitaţia va avea loc pe 23 februarie, la 19.30, la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviţă, Bucureşti).

Reamintim, conform unei decizii a Adunării creditorilor F.C. Oţelul, Casa de Licitaţii Artmark pune în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului gălăţean. “În total, licitaţia are 87 de piese scoase la vânzare, unele piese cumulează, la rândul lor, mai multe, iar majoritatea lor are ca preţ de pornire sub 100 euro. Vedetele licitaţiei, Palmaresul şi Marca, pleacă de la 9.000 de euro împreună. Noi am fost solicitaţi de lichidatorul Clubului Oţelul, aflat în faliment, să ajutăm la punerea în valoare a unor obiecte care nu se supun regulilor inslovenţei obişnuite şi nu pot fi evaluate şi, nevânzându-se până acum, nu există o practică a evaluării şi valorificării acestor obiecte. Noi, fiind o casă de licitaţii dezvoltată pe piaţa de artă şi atingând şi sectorul obiectelor cu valoare memorialistică, am fost contactaţi, încercând să facem ce ştim mai bine, să punem în valoare piese pe care un club de fotbal sau colecţionar ar trebuie să le aibă, astfel încât istoria de peste 50 de ani a unui club de fotbal să nu moară”, a spus Cristian Gavrilă, şef Divizie Evaluare Artmark.

“Este o licitaţie în premieră naţională şi, din câte ştim noi, şi o premieră europeană. Este un eveniment care are o încărcătură emoţională, căci am remarcat din partea celor interesaţi de acest eveniment emoţii amestecate, nostalgie, amintiri şi din păcate multă nemulţumire. Noi înşine avem regretul că se întâmplă aşa ceva cu o echipă de top care a ajuns în această situaţie. Ce putem face este să oferim un sprijin... E adevărat, nu este foarte simplu să digeri un astfel de eveniment, dar, dacă licitaţia va avea succes şi dacă echipa locală Suporter Club poate prelua marca echipei, iată şansa de a se renaşte un simbol”, a spus şi Valeriu Sângeorzan, director de Marketing, Comunicare şi PR al Artmark.

Printre obiectele scoase la licitaţie, cel mai scump pachet este palmaresul FC Oţelul, cuprinzând nu mai puţin de 80 de trofee, inclusiv Supercupa României 2011 şi Cupa Campion naţional Liga I 2010-2011 - preţ de pornire 9.000 de euro. Sunt însă şi alte obiecte scoase la licitaţie: tricouri purtate de jucători (Daniel Popescu, Liviu Băjenaru, Sergiu Costin sau Cornel Râpă) în meciurile din Champions League - preţuri de pornire min 50 de euro, 200 de piese de echipament sportiv, gen geantă sport conţinând 8 echipamente formate din şort şi tricou de joc, purtate în Liga I 2010 de Gabriel Giurgiu, Cornel Râpă, Cristian Sirghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Sălăgean şi Cătălin Iorga - preţ 175 euro, Istoria F.C. Oţelul Galaţi în imagini, colecţia oficială de fotografii şi afişe a clubului, 106 piese (loturile componente detaliate pe www.artmark.ro) - preţ 3.500 de euro şi chiar şi caricaturile a zece personalităţi sportive - preţ 1.000 de euro, ori fulare pentru suporteri, fanioane etc.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Surpriză uriaşă: licitaţia Oţelul rămâne fără capul de afiş. Marca nu aparţine clubului aflat în faliment

Joi, 23 februarie, de la ora 19,30, este programată la Bucureşti licitaţia pentru vânzarea mai multor bunuri ce ţin de istoria FC Oţelul, lotul vedetă fiind cel care conţine marca „FC Oţelul” şi trofeele câştigate de-a lungul timpului de clubul de fotbal gălăţean campion al României în 2011.

Până astăzi, 22 februarie, era anunţată ca sigură participarea la licitaţie a Suporter Club Oţelul, gruparea ce se doreşte continuatoarea fostei campioane, însă se anunţă o surpriză de proporţii. Sursele noastre susţin că SC Oţelul nu va mai merge la licitaţie pentru simplul fapt că nu au garanţia că marca scoasă la vânzare are cu adevărat valoare juridică.

Căutările noastre pe siteul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) au dus la rezultate uimitoare. Marca „F.C. OŢELUL GALAŢI 1964”, înregistrată de Fotbal Club Oţelul SA - societatea aflată în faliment care acum a iniţiat licitaţia - în 2006, a expirat în 2016! Probabil că sesizând situaţia critică, că se încearcă vânzarea a ceva fără nicio valoare, în urmă cu puţine zile, pe 7 februarie, Fotbal Club Oţelul SA, deşi este în faliment şi implicit fără activitatea comerecială, a depus printr-un intermediar o cerere de înregistrare a acestei mărci, dar va dura până ce OSIM va da un răspuns, care nu este exclus să fie negativ. Aceasta acţiune la OSIM este o dovadă destul de clară că în acest moment Fotbal Club Oţelul SA nu poate vinde la licitaţie marca respectivă pentru simplul fapt că nu o deţine.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Continuă controversele legate de marca "Oţelul". Casa de Licitaţii Artmark susţine că FC Oţelul SA încă este proprietar

Casa de licitaţii Artmark, care în această seară, de la ora 19.30, urmează să organizeze licitaţia mai multor bunuri legate de istoria FC Oţelul, printre care şi lotul care cuprinde marca „FC Oţelul” şi trofeele câştigate de-a lungul timpul de clubul aflat în faliment, a reacţionat prin intermediului unui comunicat la dezvăluirile făcute inclusiv de Suporter Club Oţelul, conform cărora marca „F.C. OŢELUL GALAŢI 1964”, scoasă la vânzare de Fotbal Club Oţelul SA, nu mai are nici un fel de valabilitate juridică.

Deşi pe site-ul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), la rubrica „stare legală” a mărcii respective, scrie negru pe alb „decăzută/definitively elapsed”, ceea ce înseamnă pierderea drepturilor de proprietate asupra mărcii, Artmark susţine contrariul in comunicat. ”Faptele nu sunt reţinute corect de Suporter Club Galaţi. Proprietatea asupra mărcii principale Oţelul Galaţi 1964 şi asupra mărcii aniversare derivate, ce fac obiectul licitaţiei din seara aceasta (n.r. – aseară), aparţine integral şi exclusiv FC Oţelul Galaţi, chiar dacă acesta este în insolvenţă (n.r. - în faliment). De altfel şi proprietatea asupra mărcii mai vechi, actualmente folosită de echipa Suporter Club Galaţi, aparţine tot clubului FC Otelul Galaţi, iar aceasta nu a fost cesionată în vreun fel de Suporter Club Galaţi", se spune în comunicat.

De altfel, tot în cadrul comunicatului, cei de la Artmark admit că marca pe care voiau să o vândă este de fapt în stadiul de reînregistrare. „Stadiul înregistrării mărcilor la OSIM este descris cu claritate în catalogul de licitaţie publicat pe website-ul casei de licitaţie. Marca principală, înregistrată în 2006, este în curs de reînregistrare, publicată în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială în 14.02.2017, procedură ce se va finaliza în cca. 60 de zile. Marca derivată aniversară este înregistrată şi valabilă până în 2024 (formalităţile de reînnoire a protecţiei OSIM pentru mărci se reiau o dată la 10 ani).”, se spune în comunicat.

Artmark a mai făcut o precizare, evitând să folosească termenul „Oţelul” când vorbeşte de Suporter Club Oţelul Galaţi, înfiinţat de suporteri anul trecut: „Corectura de fond: nu am pus la dispoziţia Suporter Club Galaţi doar certificatul de protecţie a mărcii din 2006, ci şi Buletinul de Proprietate Industrială în care s-a publicat cererea de reînregistrare. Suporter Club Galaţi a preferat să citeze doar primul document, pentru a putea concluziona că marca nu există şi vânzarea nu are obiect (în privinţa uneia din cele doua mărci). Apreciem că nu era necesar comunicatul de presă al SGC. SGC avea posibilitatea, în măsura în care nu apreciază drept utile, pasionante ori valoroase loturile ce fac obiectul licitaţiei dedicate echipei Otelul Galaţi, pur şi simplu să nu participe la licitaţie. Recunoaştem că ne aşteptăm, din partea unui club ce s-a înfiinţat din dragoste şi respect pentru istoria clubului FC Oţelul Galaţi, la mai mult ... suport-erism, iar nu la afirmaţii defăimatoare cu privire la un proiect animat de aceeaşi cauză precum cea susţinută de SGC - onorarea şi renaşterea mitului Oţelul Galaţi”.

Juriştii SC Oţelul susţin că, din momentul ce a fost declarată decăzută, pentru că drepturile nu au fost reînoite în termenul prevăzut de Legea 84/1998, ultimul proprietar nu mai are nici un drept asupra mărcii respective. Totodată, spun că nu există juridic termenul de „reînregistrare” şi că cererea depusă recent de FC Oţelul SA, pe 7 februarie, este de fapt una de înregistare a unei noi mărci, chiar dacă similară celei „decăzute”.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Marca Oţelul Galaţi, palmaresul şi trofeele fostei campioane, vândute la licitaţie pentru o sumă ridicolă

  • În total, 84 de bunuri ale fostului club Oţelul Galaţi au fost scoase la licitaţie în această seară, cu preţul total de pornire de 19.165 de euro. Nu s-au strâns însă decât 12.680 de euro.

Marca Oţelul Galaţi 1964, palmaresul şi trofeele au fost vândute pentru suma de 10.000 de euro, joi seară, în cadrul licitaţiei Istoria unui simbol - Oţelul Galaţi de la sediul Artmark. Caştigătorul mărcii a fost un licitator online, numele său nefiind dezvăluit. Marca Oţelul 1964, marca de la împlinirea a 50 de ani, palmaresul (80 de trofee la seniori şi juniori, printre care Supercupa şi Cupa de campioni naţionali) şi trofeele au avut preţ de pornire de 9.000 de euro.

În total, 84 de bunuri au fost scoase la licitaţie, cu preţul total de pornire de 19.165 de euro. Nu au fost vândute toate aceste bunuri, dar cele achiziţionate au avut o valoare de 12.680 de euro. Fanioane, echipamente, lăzi, valize, fulare, tricouri de joc, tablouri, colecţie de caricaturi ale unor personalităţi din lumea fotbalului s-au aflat printre cele 84 de bunuri.

Licitaţia Sport - Istoria unui simbol - Oţelul Galaţi a avut loc la sediul Artmark. La licitaţie a fost prezent şi juristul CSA Steaua, Florin Talpan, care a achiziţionat un tricou şi fanioane. "Am achiziţonat câteva fanioane de la acest club minunat. E păcat să moară. Adun câteva lucruri să rămână în istorie. Nu se punea problema să cumpăr palmaresul şi să-l alipesc de palmaresul CSA Steaua. Trebuia să-l ia cineva din zonă, nu ştiu cine l-a luat, mi se pare preţul mic. Cred că trebuia să valoreze mai mult", a spus Talpan pentru News.ro.

adevarul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Comunicat de presă și informare membri oficiali SC Oțelul Galați

Așa cum v-am prezentat zilele trecute prin intermediul unui comunicat de presă, SC Oțelul Galați nu a participat la licitația privind achiziția mărcii și a colecției de trofee FC Oțelul Galați și dorește să aducă anumite precizări atât de necesare pentru cunoașterea situației reale de către suporterii oțelari în special și iubitorii fotbalului în general.

Marca nu este înregistrată. SC Oțelul Galați și-a manifestat încă de la început intenția de a licita pentru marca FC Oțelul Galați și colecția de trofee, iar în acest sens a inițiat o corespondență cu organizatorii licitației pentru a putea observa cu exactitate pe ce ar urma să fie cheltuită o importantă sumă din bugetul clubului, buget consolidat în mare parte din cotizațiile membrilor noștri oficiali. Temerile noastre au fost confirmate de reprezentanții Artmark, cei care ne-au trimis o copie a Certificatului de Înregistrare a Mărcii nr. 74537, în care se specifică negru pe alb faptul că marca este valabilă pe o perioadă de 10 ani începând din data de 04.04.2006. Având în vedere că până la data de 04.04.2016, marca FC Oțelul Galați nu a fost reînnoită de către titular în termenul legal de 3 luni înainte de expirare duratei de valabilitate, FC Oțelul SA a pierdut dreptul de folosință al mărcii și inclusiv continuitatea celor 10 ani în care a folosit marca. Fiind conștienți de eroarea în care se află, lichidatorul judiciar și casa de licitații au încercat să se replieze și au demarat procedurile pentru înregistrarea (termenul de reînregistrare nu există în Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, doar cele de înregistrare și reînnoire) unei mărci identice din punct de vedere grafic cu cea din anul 2006, însă fără a mai beneficia de continuitatea din punct de vedere legal care i-ar fi fost oferită dacă ar fi fost reînnoită în termen legal. Trebuie menționat faptul că în documentele publicate de lichidatorul judiciar nu există o cerere în acest sens către Adunarea creditorilor a FC Oțelul SA, iar un asemenea demers nu poate fi făcut de către o societate aflată în faliment, ce nu mai are scop patrimonial și nici nu poate întreprinde activități comerciale. În plus, cererea de înregistrare nu conferă drepturi de folosință asupra mărcii respective, cu atât mai mult dreptul de a organiza licitații și de a obține profit din urma unei posibile tranzacții.

S-a încercat cumpărarea colecției în mod direct. Cu toate acestea, SC Oțelul Galați a încercat să evite folosirea imaginii Oțelului într-un război ce nu afectează decât comunitatea de suporteri și numele Oțelul, iar în acest sens a trimis o scrisoare de intenție de achiziție directă a colecției, însă cei abilitați să răspundă au refuzat să facă acest lucru, în ciuda disponibilității clubului nostru de a rezolva această situație incertă care nu face decât rău Oțelului ca și brand.

Licitația nu a avut obiect. Din punct de vedere legal, licitația nu a respectat Legea 84/98 – privind mărcile și indicațiile geografice având în vedere că marca FC Oțelul Galați nr. 04537 din 04.04.2006, în momentul licitației fiind decazută din drepturi, așadar licitația a fost nulă de drept. În plus, colecțiile de trofee și tricouri sunt purtătoare de marcă și nici ele nu puteau face obiectul licitației.

SC Oțelul a făcut cerere de înregistrare a mărcii. Având în vedere că marca FC Oțelul Galați nu este oficial înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții si Mărci, am considerat de cuviință că asociația noastră este cea mai în măsură să dețină această marcă și am depus o cerere de înregistrare pentru a pune opoziție la cererea de marcă M2017/00736 din 07.02.2017 care a fost vândută în urma licitației, urmând ca solicitarea lichidatorului judiciar să fie lovită de nulitate absolută, având în vedere argumentele prezentate mai sus.

Mărcile complementare nu sunt nici ele înregistrate. De asemenea, menționăm că nici mărcile complementare prezentate în lotul scos la licitație, marca aniversară de 50 de ani și cea flancată de lei nu sunt înregistrate la OSIM, în plus acestea având opoziție oficială din partea clubului spaniol FC Barcelona, motiv pentru care nu pot fi nici măcar înregistrate, cu atât mai mult tranzacționate.

În concluzie, SC Oțelul Galați a încercat pe toate căile posibile aducerea acasă a mărcii FC Oțelul Galați, însă nu a putut participa la o licitație ce nu a avut obiect legal, dovadă și opțiunea organizatorilor de a vinde trofeele atât de importante pentru suporterii oțelari alături de o marcă fictivă asupra căreia nu dețin dreptul de proprietate. Îi asigurăm pe toți fanii că demersurile noastre vor continua și că vom face tot ce e posibil ca numele Oțelul să fie stindardul din inimile tuturor gălățenilor! Împreună pentru Oțelul!

ascotelul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Nu s-au achitat încă banii pe palmaresul Oțelului

Deși marca Fotbal Club Oțelul a fost scoasă la licitație și adjudecată pentru suma de 10.000 de euro, în urmă cu mai bine de o lună, până în momentul de față nu a fost achitata suma, conform informațiilor dezvăluite de către site-ul mb.ro, deținut de către administratorul judiciar. Nu se cunoaște exact termenul până la care cel care a adjudecat marca FC Oțelul poate plăti suma respectivă, dar cert e că până în momentul de față aceasta nu a fost achitată. În cazul în care suma nu va fi plătită în timpul stabilit, atunci exista varianta ca marca FC Oțelul sa fie scoasă din nou la licitație în viitorul apropiat.

sportgalati.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Seară istorică pentru Oţelul! Clubul a făcut cea mai tare achiziţie posibilă în acest moment

Suporter Club Oțelul Galați este continuatorul legitim al campioanei din 2011, de acum nimeni nu mai poate contesta acest aspect. Clubul reclădit de suporteri a anunţat în aceasta seară că a intrat în posesia colecţiei de trofee obţinute de Oţelul de-a lungul istoriei sale de peste cinci decenii, inclusiv marca (deşi expirată), pachet care a fost numit „Palmaresul Oţelului” în momentul scoaterii la licitaţie, în luna februarie a acestui an, de către lichidatorul judiciar al falimentatei societăţi FC Oţelul SA.

Atunci, „Palmaresul” a fost adjudecat pentru  10.000 de euro, dar suma nu a mai fost plătită şi tranzacţia nu s-a mai realizat. Astfel, prin intermediul Casei de avocați Țuca, Zbârcea & Asociații, SC Oţelul Galaţi a reuşit să intre în posesia trofeului de campioană a României cucerit în 2011 şi a Supercupei României, trofee care mâine vor ajunge şi fizic în Galaţi.

Această reuşită extrem de importantă pentru suporterii clubului roşu-alb-albastru a fost anunţată în această seară de cptre SC Oţelul printr-un comunicat de presă pe care îl redăm integral:

„După promovarea în Liga 3 și revenirea pe stadionul pe care fotbalul gălățean a obținut cele mai mari performanțe sportive, SC Oțelul Galați duce la îndeplinire încă un angajament luat în fața suporterilor roș-alb-albaștri, dar și a comunității locale și fotbalistice: readucerea acasă a palmaresului clubului fanion al orașului Galați.

SC Oțelul Galați s-a dorit a fi, încă de la început, un proiect al faptelor, un demers în care obiectivele propuse să fie îndeplinite cu pași mici, dar siguri, astfel încât noua organizare sa fie una sustenabilă și de durată. Cu ochii ațintiți spre viitor, spre noile orizonturi ce stau să fie cucerite, conducerea clubului nostru nu a uitat nici de tradiția de peste 50 de ani a fotbalului de oțel și, după îndelungi demersuri, anunță cu mare bucurie toți fanii celui mai titrat club de fotbal din Moldova că istoria se întoarce, în sfârșit, acasă, acolo unde îi este locul, la Galați, deși sufletește ea nu a părăsit niciodată inimile gălățenilor. Astfel, marca FC Oțelul Galați 1964 și trofeele cucerite de clubul fanion al fotbalului gălățean se vor alătura proiectului SC Oțelul Galați și împreună vor continua sub același stindard lupta de readucere a numelui Oțelul în elita sportului rege din România.

«Cu această izbândă uriașă am încheiat un capitol esențial din redefinirea sănătoasă a fotbalului gălățean. Istoria este a noastră și va rămâne pe veci a gălățenilor. Oțelul este numele ce reprezintă cu cinste orașul Galați, județul Galați, toată Moldova românilor. Cu ajutorul unor oameni extraordinari, care iubesc dreptatea, orașul și Oțelul, am reușit ceea ce nimeni nu mai spera. Fac un apel ferm si fără rezerve la patriotismul local al gălățenilor, al autorităților, al oamenilor de afaceri gălățeni: Sprijiniți si iubiți echipa marcă înregistrată a acestui oraș : Oțelul Galați. Mai mult ca niciodată este timpul să sprijinim necondiționat și neinteresat Oțelul Galați! Oțelul este în mâna dumneavoastră, a noastră, a tuturor! Ajunge cu letargia : Oțelul suntem Noi. O mână de oameni, fără resurse, dar cu inimi sincere si voință de oțel AU REUȘIT, scepticismul a dispărut, vă dați seama ce poate face o comunitate? #ImpreunaSpreLiga2 este posibil numai cu dumneavoastră, dragi gălățeni, stimate autorități, apreciați oameni de afaceri! Se poate! Forza Oțelul Galați!», a declarat Cornel Romeo Moisescu, președintele SC Oțelul Galați.

SC Oțelul Galați ține în mod specific să mulțumească public Casei de avocați Țuca, Zbârcea & Asociații, o echipă ce cuprinde în prezent 100 de avocați și în special domnului avocat Cornel Popa, un gălățean care iubește Oțelul și orașul Galați. De asemenea, clubul nostru transmite mulțumiri dumneavoastră, minunaților noștri suporteri, pentru modul în care ați ales să susțineți echipa în această perioadă dificilă, vă asigurăm că tot ceea ce vom întreprinde și de acum înainte va fi doar în interesul Oțelului.

Anunțăm pe această cale că la partida de sâmbătă dintre SC Oțelul Galați și Bucovina Rădăuți, ce se va disputa cu începere de la ora 19:00, vom prezenta publicului prezent la stadion cele mai importante trofee cucerite de Oțelul în istoria sa de peste 50 de ani: Liga 1 și Supercupa României. Astfel, așteptăm toți gălățenii la stadion să începem să scriem o nouă filă de istorie din cartea fotbalului de oțel!”

Precizăm că marca „FC Oțelul Galați 1964” este expirată şi SC Oţelul a cerut la OSIM să intre în posesie încă din primele luni ale acestui an, astfel că oficializarea este mai mult o formalitate în acest moment.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.