Jump to content

TVG televizează şedinţele de Consiliu


dcp100168

Recommended Posts

TVG televizează şedinţele de Consiliu

Primăria municipiului Galaţi a scos la bătaie un contract de 112.500 de lei fără TVA (7.500 de lei pe lună timp de 15 luni) pentru difuzarea la televizor a şedinţelor Consiliului Local (CL). Consiliul Judeţean (CJ) încă nu a hotărât cum va asigura vizibilitatea tv a întrunirilor. "Deocamdată, nu am încheiat un nou contract pentru difuzarea şedinţelor Consiliului Judeţean. Nu avem în discuţie subiectul, la acest moment", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Cert este că, în 2016, o singură firmă, Paf Media SRL, a beneficiat, prin atribuire directă, de contractele pentru transmiterea întrunirilor aleşilor locali şi judeţeni.

Este pentru prima oară când Primăria Galaţi deschide uşa televiziunilor gălăţene interesate să transmită pe bani publici şedinţele Consiliului Local. Şi spunem asta pentru că, de pildă, o televiziune gălăţeană a transmis gratuit, în cursul anului 2016, fiecare întrunire în plen a aleşilor locali şi judeţeni.

Primăria vrea audienţă maximă

Primăria a aşteptat, până ieri la prânz, ofertele la contractul cu o valoare estimată de 112.500 de lei, de transmitere a înregistrării şedinţelor CL, care va fi încheiat pentru anul 2017, cu posibilitate de prelungire cu trei luni în 2018. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

„Toate şedinţele CL, indiferent de numărul acestora - ordinare, extraordinare şi de îndată - se realizează integral pe suport video digital, înregistrarea integrală difuzându-se în aceeaşi zi în care a avut loc şedinţa, sub forma unei emisiuni, şi se va redifuza în zilele următoare, minim o dată, în intervalul orar de maximă audienţă 18,00 - 22,00. Dacă lucrările şedinţei se încheie după ora 16,30, prestatorul se obligă să difuzeze înregistrarea şedinţei atât în ziua lucrărilor, în intervalul orar de maximă audienţă 18,00 - 22,00, cât şi a doua zi, în acelaşi interval orar de maximă audienţă”, se arată în caietul de sarcini publicat pe portalul Primăriei.

În caietul de sarcini al achiziţiei publice Primăria impune o serie de condiţii obligatorii. Astfel, în afară de studio propriu de producţie dotat cu aparatură tehnică adecvată, grilă de programe care să acopere toate domeniile de activitate, decizie de autorizare audiovizuală, Primăria cere ca "prestatorul să nu fi fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului".

Atribuiri directe

Până acum, televizarea şedinţelor CL şi CJ s-a făcut prin atribuire directă. Astfel, în 2016, Primăria a oferit SC Paf Media SRL două contracte semestriale, în valoare de 7.500 de lei pe lună fără TVA, pentru transmiterea şedinţelor CL. În mai 2016, Consiliul Judeţean Galaţi a atribuit direct „Difuzarea şi redifuzarea şedinţelor ordinare ale CJ şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la un post de televiziune” firmei Paf Media SRL, contract pe opt luni în valoare de 59.600 de lei fără TVA.

Abonată la contracte de imagine

Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră de către Consiliul Judeţean Galaţi (CJG), firma Paf Media SRL a beneficiat de o salbă de contracte directe de imagine.

În iunie 2014, CJ Galaţi a atribuit „Difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi” firmei Paf Media SRL, o achiziţie directă pentru şapte luni, în valoare de 37.800 de lei.

În decembrie 2014, CJ a făcut un act adiţional şi a prelungit contractul cu încă trei luni firmei Paf Media SRL, contra sumei de 16.200 de lei.

În aprilie 2015, „Difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi” a fost acordată din nou firmei Paf Media SRL, prin achiziţie directă pe nouă luni, în valoare de 67.500 lei. Iar în decembrie 2015, prin act adiţional, contractul a fost prelungit încă patru luni, contra sumei de 30.000 de lei.

A cui este firma Paf Media SRL

Aşa cum aţi mai citit în ziarul "Viaţa liberă", firma Paf Media SRL îi are ca asociaţi pe soţia şi fiul fostului deputat PSD Florin Pâslaru, Valerica şi Alexandru Florin Pâslaru, cel din urmă fiind şi administrator. Firma îşi are sediul în vila pe care fostul parlamentar i-a donat-o feciorului. Fecior pe care l-a şi angajat la cabinetul parlamentar, plătindu-l cu bani publici, motiv pentru care a fost condamnat, anul trecut, la şase luni de închisoare fără executare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cine câştigă bani din televizarea şedinţelor Consiliului Local

Şi acest an, la fel ca în 2017 şi 2016, gălăţenii ar putea viziona întrunirile aleşilor locali tot la postul TV Galaţi, iar de pe urma înregistrării şi difuzării acestor şedinţe va avea de câştigat tot firma Paf Media SRL, controlată de familia fostului deputat PSD Florin Pâslaru.

În 2016, Paf Media SRL a fost plătită de Primăria municipiului Galaţi cu 7.500 de lei pe lună pentru transmiterea la TV Galaţi a şedinţelor Consiliului Local, iar în 2017 cu 4.350 de lei pe lună, fără TVA. Ce-i drept, anul trecut, municipalitatea a avut probleme în încheierea contractului pentru servicii de înregistrare şi difuzare tv a şedinţelor Consiliului Local. Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, prima achiziţie publică, lansată de Primărie pe site-ul propriu, a fost anulată pe motiv că "din caietul de sarcini au lipsit cerinţe legate de infrastructura tehnică şi de resurse umane de care trebuie să dispună ofertanţii". Primăria a fost nevoită să lanseze o nouă achiziţie, iar în caietul de sarcini a impus o condiţie suplimentară: ofertantul "să fi prestat activităţi similare celor solicitate prin caietul de sarcini şi altor operatori economici sau instituţii publice". În aceste condiţii, Paf Media SRL a câştigat contractul, cu o valoare finală de 56.550 de lei fără TVA - 4.350 de lei pe lună fără TVA - durata fiind până la 31 decembrie 2017, cu posibilitatea prelungirii cu trei luni în 2018.

Pentru că prelungirea se apropie de final, Primăria va trebui să încheie un nou contract pentru televizarea şedinţelor Consiliului Local. Numai că, de această dată, municipalitatea a preferat cumpărarea directă a acestor servicii. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria doreşte “înregistrarea pe suport digital a şedinţelor Consiliului Local al municipiului Galaţi şi difuzarea acestora de cel puţin două ori la postul de televiziune TV Galaţi", cu un preţ maximal de 4.350 de lei. Ofertant este Paf Media SRL, iar achiziţia directă se află în etapa de deliberare până luni, 12 martie. Rămâne de văzut care va fi preţul final pe care îl va plăti Primăria pentru ca gălăţenii să poată urmări la televizor şedinţele micului Parlament local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Paf! Încă un contract atribuit direct firmei lui Pâslaru

Cine câştigă de pe urma televizării şedinţelor Consiliului Local Galați. Deşi ar fi mult mai ieftină şi accesibilă tuturor transmiterea în direct, pe Facebook, a şedinţelor Consiliului Local, Primăria municipiului Galaţi preferă înregistrarea şi difuzarea acestor întruniri la TV Galaţi. Pentru aceste servicii îi atribuie direct contracte anuale firmei Paf Media SRL, controlată de familia fostului deputat PSD Florin Pâslaru, actualmente consilierul lui Liviu Dragnea.

Pentru al doilea an la rând, Primăria municipiului Galaţi nu mai organizează o achiziţie publică pentru serviciile de "înregistrare şi difuzare a şedinţelor Consiliului Local", ci preferă să atribuie contractul prin cumpărare directă din catalogul electronic. Astfel, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ieri, se afla în etapa de deliberare achiziţia directă pentru "înregistrarea şedinţelor Consiliului Local al Municipiului Galaţi, pentru anul 2019 - ordinare, extraordinare şi de îndată - pe suport video digital, şi difuzarea acestora de cel puţin două ori la postul de Televiziune TV-Galaţi, conform cerinţelor caietului de sarcini şi referatului de necesitate".

Contractul ar urma să se încheie pe o durată de 12 luni, astfel: nouă luni din anul 2019, cu posibilitate de prelungire încă trei luni pe anul 2020. Valoarea estimată a contractului este de 60.000 de lei fără TVA, adică 12.648 de euro. Mai exact, 5.000 de lei fără TVA pe lună.

Mai scump ca anul trecut

Şi în 2018, Primăria a preferat achiziţia directă din catalog, cu un preţ maximal de 4.350 de lei fără TVA pe lună, timp de 12 luni, desigur, tot de la Paf Media SRL. În 2017, Paf Media SRL a fost plătită de Primăria Galaţi cu 4.350 de lei fără TVA pe lună pentru transmiterea la TV Galaţi a şedinţelor Consiliului Local, iar în 2016, cu 7.500 de lei pe lună. Diferenţa este că, dacă în 2016 şi 2017 Primăria organiza, în acest sens, achiziţii publice pe portalul propriu, de doi ani încoace preferă varianta cumpărărilor directe.

Cine este Paf Media SRL

Paf Media SRL este controlată de familia fostului deputat PSD Florin Pâslaru, actualmente consilier al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. În acte, asociaţii firmei sunt soţia, Valerica Pâslaru, şi fiul politicianului, Alexandru Florin Pâslaru. De altfel, în cea mai recentă declaraţie de avere pe care am găsit-o semnată de Alexandru Pâslaru, acesta scrie că este acţionar, administrator şi director general al firmei Paf Media SRL şi vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Galaţi.

Potrivit bilanţurilor fiscale de pe portalul Ministerului Finanţelor, firma Paf Media SRL a încheiat anul 2017 cu un profit net de 334.867 de lei, la o cifră de afaceri netă de 558.048 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Încă un contract pentru firma familiei Pâslaru

Deşi ar fi mult mai ieftină şi accesibilă tuturor transmiterea şedinţelor în direct, pe Facebook - aşa cum face deja Consiliul Judeţean Galaţi - Primăria preferă înregistrarea şi difuzarea acestor întruniri la TV Galaţi. Pentru înregistrarea şedinţelor Consiliului Local Galati şi difuzarea acestora de cel puţin două ori la postul TV Galaţi, Primăria a atribuit direct un contract în valoare de 60.000 de lei fără TVA firmei Paf Media SRL, controlată de fiul şi de soţia fostului deputat PSD Florin Pâslaru. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, „serviciile se vor presta lunar, începând cu data de 1 aprilie 2020 până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional a contractului pentru perioada ianuarie-martie 2021”. Contractul cu Paf Media SRL este deja o tradiţie.

În 2019, pentru acelaşi tip de servicii i-a fost atribuit direct un contract tot de 60.000 de lei fără TVA. Şi în 2018, Primăria a preferat achiziţia directă din catalog, cu un preţ maximal de 4.350 de lei fără TVA pe lună, timp de 12 luni, desigur, tot de la Paf Media SRL. În 2017, Paf Media SRL a fost plătită de Primăria Galaţi cu 4.350 de lei fără TVA pe lună pentru transmiterea la TV Galaţi a şedinţelor Consiliului Local, iar în 2016, cu 7.500 de lei pe lună. Diferenţa este că, dacă în 2016 şi 2017 Primăria organiza, în acest sens, achiziţii publice pe portalul propriu, de doi ani încoace preferă varianta cumpărărilor directe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.