Jump to content

Recommended Posts

Posted

9,30-16,30

Program imposibil pentru plata facturilor, la casieriile Electrica

Pentru persoanele care muncesc şi care trebuie să respecte un program fix, plata facturilor este, uneori, o problemă. Chiar şi în epoca aceasta superinformatizată, nu toate facturile se pot plăti prin debit direct. Exemplu concret – plata facturii la energie electrică.

Dacă până în ianuarie, programul casieriilor era astfel adaptat încât orice român care începe programul la ora 9.00 şi îl termină la 18.00, putea achita factura la casierie fără să chiulească de la muncă, din această lună, gata!, s-a terminat cu distracţia. Toate casieriile şi-au schimbat programul, clienţii putând să plătească numai în intervalul orar 9.30-16.30 (!). Înainte, casieriile funcţionau după un program absolut „uman” – lunea, miercurea şi vinerea, de la 7.30, la 13.00 şi în restul zilelor, de la 14.00 la 18.30.

Cu noul program, un angajat ar putea să ajungă la casierie să plătească doar dacă ar lucra cam şase ore pe zi, de la 10.00 la 16.00, să se ducă înainte sau după… Cum astfel de joburi nu sunt (sau poate ori fi, dar au auzit de ele doar cei de la Electrica!), singura variantă pentru a achita factura în programul nou ar fi să tragi o fugă, în timpul programului, de la muncă.

Desigur, sunt şi alte modalităţi de plată – la oficiile poştale, la bancă, pe internet -, dar vorbim de un principiu aici. În plus, dacă toţi ne-am plăti facturile pe la poştă sau bancă, de ce Electrica ar mai susţine financiar casieriile, în această perioadă de criză, când peste tot se vorbeşte de reducerea cheltuielilor?

În încercarea de a afla adresele şi telefoanele casieriilor Electrica din Galaţi, am accesat site-ul oficial. Pe care scrie doar adresele acestora, nu şi telefoanele, că doar site-ul nu este Informaţii Clienţi Romtelecom! Pentru cei interesaţi, iată adresele: sediul central - str. Basarabiei, nr.47, bl. A10A, parter şi casierii - str. Victor Vâlcovici, nr.35, bloc M 4 etaj P, (Micro 19-21), str. Ovidiu, nr.8, bloc E 2, etaj P, (Mazepa), str.Traian Vuia, nr.50, bl. J6, etaj P şi str. Siderurgiştilor nr.29, bloc SD 5 A1, scara 1, etaj P. Pe site, singurul număr de telefon pe care l-am găsit este al Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice Galaţi (director Ioan Fânaru): 0236.305900. Număr de telefon la care am sunat îndelung, şi la 11.06 şi la 14.41 şi la care nu ne-a răspuns nimeni.

Există o explicaţie!

Până la urmă, am reuşit să luăm legătura cu directorul Ioan Fânaru (însă pe un număr de telefon mobil, la care simplii consumatori ai unui serviciu pe care în acest moment există monopol, nu au acces, că altfel ar fi fost postat pe site-ul oficial al Electrica). De la domnul inginer Fânaru am aflat că „programul casieriilor s-a modificat începând cu 1 februarie, am anunţat public, chiar şi în «Viaţa liberă». Am luat această decizie pentru că am încercat să cuprindem ambele intervale ale zilei [poate câte o bucăţică din fiecare ?!], dar şi pentru a ne alinia la programul casieriilor din alte judeţe, cu care suntem în filială [Ploieşti, Brăila, Buzău, Focşani ,Galaţi, Târgovişte)]”.

Bun, am aflat de când s-a modificat programul, am aflat şi de ce, dar de rezolvat, tot n-am rezolvat nimic; toţi angajaţii care lucrează de la 9 la 18.00, ce fac? „Programul nu este definitiv. În funcţie de doleanţele clienţilor noştri, putem modifica programul, probabil, de la 1 martie. Ne-am gândit la un program cuprins între 10.00 şi 17.00”, ne-a răspuns directorul Fânaru.

Concluzia? Rămâne cum s-a stabilit, nu se poate! Este adevărat, niciodată nu vei reuşi să-i mulţumeşti pe toţi, însă dacă Electrica îşi face program funcţie de acest principiu, la fel de bine ar putea pune un program cuprins între orele 23.00 şi 4.00. Aşa, să se evite înghesuiala…

http://www.viata-libera.ro/articol-Prog ... ca__2.html

De trei ori m-am dus la 9.30 să-mi plătesc factura. Doar nu credeţi că am reuşit... În buna tradiţie românească, era coadă, o grămadă de oameni aşteptând să se deschidă ghişeele. :evil:

Posted

Depinde de tipul de card pe care il posezi, de banca emitenta mai ales. Ai si varianta sa platesti cu cardul, daca nu ai debit direct, dar cu comision. Si, sincer, chiar nu mi se pare corect. Cat despre programul asta interesant, eu lucrez la 150 m de casieria din Siderurgistilor, dar nu am cum sa ajung sa platesc. Luna asta m-am rugat de o vecina, sa vedem luna viitoare. Lucrul pozitiv din toata afacerea este ca o sa mentii relatii stranse cu rudele / prietenii / vecinii pensionari / someri / casnici. Eu una, din pacata, sunt nevoita sa procedez identic si cu intretinerea si cu factura de gaze :)

PS Programul meu este 8.00 - 18.00.....

Posted

O fi program imposil insa eu tot nu am ce face. M-as oferi eu sa platesc facturile la electrica a galatenilor.

Ma gandeam de mult la un astfel de serviciu (Eu platesc facturile, voi stati fara griji) si poate ca mica mea afacere ar prinde radacini cu timpul. Apelati cu incredere la mine!

Asta nu stiu ce sa zic.. Avand in vedere ca nu sunt din GL ma intreb o lasam ca o gluma? Oricum sunt convins ca sunt destui galateni care pot da grija facturilor in mainile copiilor. Cand vin de la scoala sa se duca sa plateasca facturile. Eu inca din cls a 5-a platesc facturile atat ale mamei cat si ale bunicii.

• 7 years later...
Posted

Casieriile Electrica nu se închid, se modernizează

Mai mulţi cititori ne-au semnalat, alarmaţi, că se închid casieriile Electrica de la IREG şi de la Baia Comunală. "Noi ce facem, ca să ne plătim facturile trebuie să mergem până în Micro 21?", ne-au întrebat oamenii.

Ne-am interesat şi, într-adevăr, casieriile Electrica de pe străzile Siderurgiştilor (IREG) şi Traian (Baia Comunală) sunt momentan închise, dar pentru modernizare. "Este o chestiune de zile", ne-au asigurat reprezentanţii Electrica Furnizare.

După redeschiderea lor, însă, lucrurile nu vor mai fi la fel ca înainte. "Electrica Furnizare SA se află într-un proces continuu de eficientizare a activităţii. În acest sens, modernizarea centrelor de relaţii cu clienţii şi implementarea tehnologiei de ultimă generaţie în relaţia cu aceştia sunt numai câteva dintre obiectivele în curs de desfăşurare. Electrica Furnizare a planificat modernizarea activităţii de încasare din cadrul casieriilor existente la nivelul municipiului Galaţi, prin montarea unor terminale de plată în centrele de relaţii cu clienţii Traian, Siderurgiştilor şi Dunărea. Până la finalizarea acestei operaţiuni şi redeschiderea centrelor, încasarea se va realiza prin numerar şi POS, în Casieria Dunărea. Activitatea de relaţii cu clienţii va continua să funcţioneze, după programul afişat, în fiecare dintre locaţiile menţionate", precizează răspunsul Electrica Furnizare către "Viaţa liberă".

Aşadar, după redeschidere, centrele Electrica de la IREG şi Baia Comunală nu vor mai fi casierii clasice, ca până acum, adică nu-i veţi mai da banii unui casier care să vă dea chitanţă. Plata facturilor se va face la terminale. Am fost asiguraţi că persoanele mai în vârstă sau cele care se descurcă mai greu cu noua tehnologie vor fi ajutate de personalul din centrul respectiv. De asemenea, gălăţenii care nu au primit factura acasă o vor putea solicita la unul din cele două centre şi li se va elibera pe loc.

Singurul loc în care factura de curent va putea fi plătită în stilul clasic, cu bani cash la ghişeu, va fi Casieria Dunărea, din Micro 21, lângă Kaufland.

Pentru plata facturilor, Electrica Furnizare SA pune la dispoziţia clienţilor săi multiple alte opţiuni: plata online, prin Oficiul Virtual (www.electricafurnizare.ro); la bancă, în numerar, prin direct debit, internet banking, la automatele multifuncţionale sau prin alte instrumente bancare; la terminalele multiplată din reţelele Smartpay, Qiwi şi ZebraPay; centrele de plată Un-Doi; la comercianţii care afişează siglele PayPoint, Payzone; prin serviciul Westaco Express, la staţiile OMV, la magazinele Orange. În curând, va fi disponibilă şi o aplicaţie mobilă.

viata-libera.ro

Posted

Casieria Electrica din Mazepa NU se mai redeschide

Casieria Electrica din cartierul Mazepa va rămâne închisă pentru clienţi, ne-a informat Biroul de presă al Electrica Furnizare SA. Aici se vor putea face, totuşi, încasări pentru facturile de curent, dar numai printr-un terminal de plată, care va fi montat în exterior atunci când condiţiile meteo vor permite efectuarea lucrărilor.

Reamintim, casieriile Electrica din străzile Siderurgiştilor (IREG) şi Traian (Baia Comunală) vor fi redeschise foarte curând, după ce în interiorul lor vor fi montate terminale de plată. În cele două centre, plata facturilor NU se va mai face în numerar.

Singura casierie din municipiul Galaţi unde încasările se vor face cu bani gheaţă, la ghişeu, rămâne cea din Micro 21, de lângă Kaufland, aici fiind posibilă, de asemenea, şi plata prin POS.

viata-libera.ro

• 2 months later...
Posted

Unde se mai pot plăti în numerar facturile Electrica

Mai mulţi cititori ne-au semnalat cozile care se formează la fostele casierii Electrica din cartierul Dunărea, de la IREG sau de lângă Baia Comunală (ultimele două fiind transformate în centre de relaţii cu clienţii, dar fără casiere la ghişee), atunci când, de exemplu, automatele de plată SmartPay sunt încărcate cu bani şi clienţii nu mai pot face plăţi.

I-am întrebat pe reprezentanţii Electrica Furnizare despre soluţiile pe care le au pentru evitarea aglomeraţiei şi am primit următorul răspuns: "Societatea noastră monitorizează permanent activitatea de încasare prin intermediul terminalelor automate de plată de tip self service, atât a celor montate în spațiile proprii, cât şi cele din alte locaţii şi a luat cunoştinţă de problema sesizată. În  acest sens, se va suplimenta în perioada imediat următoare numărul terminalelor. Acestea vor fi montate în punctul de relaţii cu clienţii de pe strada Siderurgiştilor. Diversificarea canalelor alternative de plată se încadrează în strategia societății noastre de digitalizare şi creştere a nivelului serviciilor oferite în activitatea de relaţii cu clienţii".

Alţi cititori s-au plâns că sunt foarte puţine posibilităţi de plată "cash" a facturilor Electrica şi că în tot judeţul Galaţi mai sunt doar două casiere - cele de la centrul din cartierul Dunărea, de lângă Kaufland. Electrica Furnizare ne-a informat că încasări în numerar se mai pot face la băncile partenere (Carpatica, BRD, Piraeus Bank, BCR, Garanti Bank, Creditcoop), la diverse puncte de plată PayPoint, Payzone şi la centrele de plată Un-doi (un astfel de centru există şi la chioşcul "Vieţii libere" de la Parfumul Teilor).

viata-libera.ro

• 3 years later...
Posted

Electrica Furnizare închide toate casieriile

Toate casieriile Electrica Furnizare se vor închide, începând din 1 ianuarie, anunță compania pe site-ul propriu, dar clienții care preferă achitarea în continuare a facturilor la un punct fix au mai multe opțiuni: rețeaua PayPoint și rețeaua Un-Doi, automatele bancare ale băncilor partenere, Westaco Expres (disponibil și în stațiile OMV/Petrom) și Terminale Qiwi sau terminale de plată deținute de terțe persoane prin Idea Bank.

Compania pune la dispoziția clienților și diverse modalități de plată online, care permit achitarea facturilor simplu și rapid, prin MyElectrica (portalul online și aplicația mobilă de plată a facturilor), precum și vizualizarea istoricului facturilor sau evidența plăților la zi. Alte metode de plată online disponibile sunt: Internet Banking, Mobile Banking BRD, aplicațiile Orange Money și mobilPay Wallet, Debit direct (ING Bank, BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank).

În momentul actual, conform site-ului Electrica Furnizare, există două centre de relații cu clienții în municipiul Galați (IREG - pe str. Siderurgiștilor și în cartierul Dunărea, lângă Kaufland), precum și alte două în județ (la Tecuci și Tg.Bujor).

viata-libera.ro