Jump to content

Excavatoare furate din Italia


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Românii au furat 40 de excavatoare din Italia

* Reţeaua româno-italiană „extrăgea” utilajele de pe şantiere, le fabrica documente false şi le transporta cu TIR-ul în România * Infractorii români au mai furat motoare de iahturi din Olanda, cale ferată din Germania şi cabluri din Spania

Infractorii români fură orice. Fură kilometri de cale ferată în Germania, cablurile de cupru de pe calea ferată Barcelona-Madrid, fură motoarele de la iahturi în Olanda şi, iată, excavatoare din Italia. Nimic nu rezistă inventivităţii hoţilor români, mai ales când sunt ajutaţi chiar de „fraţii” italieni. Povestea excavatoarelor furate de pe şantierele de construcţii din Torino şi Milano a început în urmă cu aproape doi ani. Câţiva foşti muncitori români s-au pus pe exportat utilaje, pe ruta Italia-România. Ei au intrat în legătură cu alţi români care lucrau pe şantiere şi, în schimbul unor „comisioane”, obţineau pontul. Scoteau excavatoarele pe şenile sau roţi din şantier, iar apoi le depozitau în apropiere, în curtea unui complice italian. Apoi comandau transportul. Venea TIR-ul din România, fabricau ceva documente justificative şi încărcau câte două excavatoare. Cele mai multe utilaje au ajuns pe şantiere din zona Banatului, dar unele au fost descoperite chiar la Galaţi şi Tulcea. Peste 40 de excavatoare au fost astfel sustrase de reţeaua româno-italiană. Poliţiştii români detaşaţi în zonă au început o anchetă comună cu cei italieni. ”Era greu să pătrundem în şantier, pentru că nu aveam mandat, povesteşte unul dintre investigatorii români. I-am pândit şi, după ce au scos excavatoarele din perimetru, am intervenit”. Aşa au reuşit să prindă patru români din gruparea de hoţi. Alături de ei, poliţiştii au reţinut pentru cercetări şi trei cetăţeni italieni, membri ai aceleiaşi grupări. Poliţiştii români detaşaţi în Italia spun că au mult de lucru şi că cea mai mare problemă este legislaţia italiană, care este foarte blândă, mai ales cu hoţii. „Într-o zi, mergeam pe o stradă din Torino şi am auzit o discuţie între doi hoţi rromi, care puneau la cale o spargere. I-am urmărit, am văzut unde au intrat şi am anunţat poliţia locală. I-am luat ca din oală. Am recuperat atunci multe lucruri furate, aparatură electronică, îmbrăcăminte şi calculatoare. Cu hoţii de buzunare la fel. I-am prins în autobuz, i-am băgat jos, a doua zi i-au pus liberi judecătorii”, îşi aminteşte poliţistul român.

http://www.gandul.info/actualitatea/rom ... 27;2770630

Link to comment
Share on other sites

O parere, poate gresita: inainte de '89 (chiar si dupa) toti ne aratau cu degetul "discriminare, romii sunt marginalizati, apelati injurios cu "tigan", nu luati masuri de integrare sociala, arestati degeaba, persecutati politic, etc." Acum dupa integrare, multi au plecat afara pe diverse motive, unii poate sa munceasca cinstit. Ei, acum sa vedem cum va descurcati si cum ii integrati voi, europenilor ????

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.