Jump to content

Salarii mai mari pentru străinii care lucrează în Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Salarii mai mari pentru străinii care lucrează în Galaţi

Societăţile gălăţene care vor să angajeze sau să menţină raporturi de muncă cu cetăţeni străini vor trebui să le mărească lefurile cel puţin la nivelul salariului mediu brut pe economie, respectiv 3.131 de lei. În caz contrar, avertizează cei de la Imigrări, nu mai pot fi acordate vize de şedere pentru ca muncitori străini să poată lucra legal în România.

Angajatorii gălăţeni care vor să atragă muncitori străini nu o mai pot face decât dacă fac dovada că îi plătesc la nivelul salariului mediu brut actualizat, majorat de la 20 februarie la 3.131 de lei. Legislaţia în materie de Imigrări le va impune astfel celor care vor să angajeze străini sau să păstreze relaţiile contractuale cu aceştia să facă dovada acordării acestui salariu pentru cei care au contracte cu normă întreagă, în caz contrar nemaiputând fi posibilă prelungirea dreptului de şedere temporară.

Conform legii, pentru muncitorii străini înalt calificaţi, valoarea minimă a salariului plătit de angajatorii români trebuie să fie mult mai consistentă. "Străinilor intraţi în România în scopul încadrării în muncă li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul câştigului salarial mediu brut. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin patru ori câştigul salarial mediu brut", se precizează în OUG 194/2002, republicată, privind regimul străinilor în România.

În cursul anului 2016, Inspectoratul General pentru Imigrări a eliberat 2.887 de avize de muncă sau detaşare, dintre care 2.266 pentru angajaţi permanent, 458 pentru detaşaţi, 162 pentru muncitori înalt calificaţi şi 162 pentru stagiari. La nivelul judeţului Galaţi, Serviciul Imigrări a eliberat 30 de avize solicitate de societăţi care au dorit să angajeze cetăţeni străini, cifra fiind în uşoară creştere faţă de anul precedent.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.