Jump to content

Programarea pentru înmatricularea mașinii se face şi online


dcp100168

Recommended Posts

Programarea pentru înmatricularea mașinii se face şi online

Începând din această săptămână, cei care doresc să-şi înmatriculeze maşinile au varianta să nu mai meargă la ghişeu pentru programare. Completând un formular ce poate fi accesat de pe site-ul Prefecturii Galaţi, oricine îşi poate asigura ziua la care să se prezinte pentru efectuarea formalităţilor. Excepţia fac firmele care intermediază înmatriculări.

Programarea pentru înmatricularea maşinilor este acum la un click distanţă, graţie unei aplicaţii puse la dispoziţie de Direcţia Generală de Permise şi Înmatriculări, disponibilă pe site-ul tuturor prefecturilor. Pentru a vă înscrie, trebuie să urmaţi câţiva paşi simpli, la finalul cărora nu va trebui decât să printaţi bonul de ordine, cu care vă veţi prezenta la Serviciul Înmatriculări pentru confirmare şi înscrierea propriu-zisă.

Astfel, pe pagina electronică a Prefecturii Galaţi, www.prefecturagalati.ro, accesaţi secţiunea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPV). Vi se va deschide un meniu, unde veţi da click pe Programare online înmatriculări, iar apoi, în documentul deschis, vă faceţi programarea completând câmpurile obligatorii. Puteţi alege ziua în care doriţi să înmatriculaţi maşina, existând totuşi posibilitatea ca softul să vă avertizeze în cazul în care numărul de solicitări pentru data respectivă depăşeşte 50. Este important să precizaţi o adresă de e-mail validă, unde veţi primi rezervarea, pe care o veţi printa şi cu care veţi merge la ghişeu.

"Este important de ştiut că nu se pot face programări pentru ziua în curs, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale. Programările se pot face pentru cel mult două luni. Această modalitate de programare nu este disponibilă pentru intermediarii care efectuează înmatriculări, respectiv firmele specializate, care vor urma în continuare procedura clasică", precizează cms. şef Cristinel Baciu, şeful SPCRPV Galaţi.

Softul de programare online este o soluţie adoptată la nivel central, după ce la unele servicii din ţară s-au înregistrat, în ultima perioadă, blocaje importante, din cauza numărului mare de solicitări. La Galaţi, numai în luna februarie 2017, au fost înregistrate 4.138 de înmatriculări.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.