Jump to content

Război în ALDE Galaţi, între Dima și Durbacă


dcp100168

Recommended Posts

Război în ALDE Galaţi, între Dima și Durbacă

Nu doar la nivel central ALDE se confruntă cu tensiuni, înaintea alegerilor interne, între taberele fostului PC şi fostului PLR, ci şi la nivel local.

Secretarul de stat Cristian Dima, preşedintele executiv al ALDE Galaţi, a lansat, ieri, o serie de atacuri la adresa deputatului Eugen Durbacă (preşedintele filialei locale a partidului), pe care l-a numit "relicvă" şi despre care a precizat că trebuie să se retragă din funcţiile-cheie din partid. "Aţi văzut că până şi PSD s-a reformat. Au venit cu persoane cu o mare deschidere. Au şi ei oameni cu istorie în partid, dar pe care i-au trecut într-o zonă mai puţin administrativă. Cine şi-l mai doreşte pe domnul Durbacă şi de ce şi l-ar mai dori? Ce valoare mai are Durbacă, când principalii poli organizatorici ai PC au plecat la PSD? Nu am auzit niciun liberal care să dorească să treacă la ALDE atâta timp cât Durbacă reprezintă un factor important în partid, decident într-o formă sau alta", a declarat Dima.

Contactat telefonic, Eugen Durbacă a replicat: "Înseamnă, cred eu, că nu s-a referit numai la mine, ci şi la domnul Meleşcanu, la colegul de la Vâlcea, la deputatul Anton Anton şi cred că s-a referit şi la domnul Tăriceanu, care are 65 spre 66 de ani. El (Cristian Dima - n.r.) are 50 de ani, dar arată de mai mult. Pare cam de 80 de ani".

Deşi, săptămâna trecută, Eugen Durbacă a spus că Biroul Teritorial a hotărât că alegerile interne trebuie să se facă după principiul „de jos în sus”, iar Congresul partidului să fie organizat în toamnă, vineri, Cristian Dima a ţinut să informeze că, joi, Biroul Teritorial a decis ca Congresul să aibă loc înaintea alegerilor din filialele locale „pentru a evita o suită întreagă de ilegalităţi şi lucruri care nu se desfăşoară în conformitate cu statutul şi legislaţia în vigoare”. În ceea ce priveşte votul pe care îl va acorda la Congresul ALDE, când va fi ales liderul partidului la nivel naţional, Dima a afirmat că „voi vota cu un liberal întotdeauna”, făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu.

Durbacă însă îl contrazice şi spune că şedinţa Biroului Teritorial, la care a făcut referire Dima, este nestatutară. „El a făcut şedinţa ca să se afle în treabă. Nu este statutară. Nu a avut jumătate dintre membri prezenţi la şedinţă. Mai mult, unii dintre membrii fostului PLR din acest Birou s-au alăturat mie şi nu are majoritate. Nu ştiu cum va aprecia conducerea partidului faptul că a făcut o şedinţă nestatutară. El nu cunoaşte statutul, nimic. A fugit din rândul partidului şi ţine şedinţe pe ascuns”, a spus Durbacă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Decizie luată la Bucureşti: Eugen Durbacă nu mai este preşedintele ALDE Galaţi

Deputatul Eugen Durbacă nu mai deţine, începând din această după-amiază, nicio funcţie de conducere la nivel local sau naţional în cadrul ALDE, ne-a declarat noul preşedinte al filialei judeţene, Cristian Dima.

Decizia a fost luată de către Biroul Executiv Naţional al ALDE România: „S-a propus ca Galaţiul să fie condus de un preşedinte unic şi de un birou teritorial, conform Statutului. Din biroul teritorial Galaţi fac parte, la propunerea mea, cinci vicepreşedinţi, dintre care doi din fostul PC - Eugen Găvan şi Florinel Gasparotti - şi trei din fostul PLR - Marian Filimon, Daniel Diaconescu şi Alexandru Adrian. Mulţumirea mea este că, în Biroul Executiv, nu am avut nici un vot împotrivă şi nicio abţinere, ci vot în unanimitate”, ne-a declarat Cristian Dima.

Și soarta în partid a lui Eugen Durbacă este incertă, pentru că Biroul Executiv Naţional a adoptat o hotărâre prin care le solicită membrilor care au încălcat Statutul prin acţiuni împotriva partidului să revină asupra deciziilor lor, până miercurea viitoare. Faptul că Durbacă a atacat în instanţă, în mod unilateral şi personal, organizarea Congresului ALDE constituie o încălcare a Statutului, care i-ar putea atrage chiar excluderea din partid.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Eugen Durbacă: "Nu cedăm!"

Preşedintele ALDE Galaţi, Eugen Durbacă, a declarat că el şi colegii săi din partid care au contestat în instanţă organizarea Congresului de săptămâna trecută nu vor renunţa la acest demers, chiar dacă au fost ameninţaţi cu excluderea dacă nu o vor face. „Excluderea lui Daniel Constantin este un gest care arată de fapt calitatea politică şi umană a lui Tăriceanu. S-a înscăunat preşedinte unic prin abuz şi prin minciună, iar acum încearcă să îi dea la o parte pe cei care nu sunt ca el. Ultimatumul dat de Tăriceanu celor care am iniţiat în instanţă procesul împotriva deciziilor pe care le-a luat înainte de Congres este de o josnicie cum rar mi-a fost dat să văd în politică. Este o formă de şantaj, armă politică pe care Tăriceanu se pare că o iubeşte şi o foloseşte aşa cum respiră. Nu cedăm! Domnule Tăriceanu, să nu vă fie frică de Tribunal! Acolo se va face dreptate”’, a declarat Durbacă, citat de News.ro.

Biroul Politic Executiv al ALDE a propus astăzi Delegaţiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu avertizându-i pe cei care au semnat contestaţiile în instanţă să şi le retragă, altfel vor fi şi ei excluşi.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Cine conduce filiala municipală ALDE

Consilierul local Radu Cosca a fost ales sâmbătă, 17 martie, preşedintele organizaţiei municipale ALDE Galaţi, în cadrul Conferinței Municipale a partidului care a avut loc Teatrul Dramatic "Fani Tardini". La eveniment au participat 400 de delegaţi. La finele acestei săptămâni, pe 24 martie, ALDE are programată o conferinţă pentru structura de conducere a organizaţiei judeţene, al cărei preşedinte este Cristian Dima. Potrivit liderului ALDE Galaţi, termenul limită pentru intrarea în competiţie expiră cu 48 de ore înaintea alegerilor şi, cel puţin până ieri, nu fuseseră depuse candidaturi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Membrii ALDE Galaţi l-au ales pe Cristian Dima în funcţia de preşedinte al filialei

Filiala judeţeană Galaţi a partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi-a desemnat sâmbătă, 24 martie, în cadrul Conferinţei Teritoriale, noua conducere. La evenimentul organizat în municipiul Galaţi au participat 670 de delegaţi din toate localităţile judeţului Galaţi. În urma votului delegaţilor prezenţi la evenimentul organizat de ALDE Galaţi, preşedinte al filialei gălăţene a fost ales Cristian Dima.

Preşedintele ALDE Galaţi Cristian Dima a declarat în cadrul alocuţiunii susţinute că "în Galaţi, ca şi în întreaga România, politicile liberale reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea comunităţii. Galaţiul are evoie să fie spartă bariera dintre instituţiile judeţene şi locale, în primul rând faţă de cetăţeni". Liderul filialei gălăţene a afirmat că "proiectul nostru politic întruchipat de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor are drept obiectiv tocmai reprezentarea într-un mod onorabil a valorilor şi principiilor liberalismului pe scena politică din România. Pentru noi, este important ca valorile liberale să-şi regăsească ecoul în România, ele fiind parte ale unor proiecte politice esenţiale de-a lungul istoriei statului român". Dima a subliniat că ALDE nu este "un partid care să fugă de responsabilitate, ci un partid serios, pregătit să câştige în alegeri cu proiecte în beneficiul cetăţenilor. Obiectivul nostru este clar: acela de a fi al doilea partid în judeţul Galaţi".

La Conferinţa Teritorială a ALDE Galaţi au participat preşedintele Consiliului Naţional al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreşedintele ALDE deputatul Toma Petcu, parlamentarii Mihai Ruse, Ionuţ Sibinescu, preşedintele ALDE Botoşani Liliana Mincă, preşedintele ALDE Vrancea Ionel Cel Mare, preşedintele ALDE Buzău Mihai Cristescu, preşedintele ALDE Vaslui Sorin Branişte şi preşedintele ALDE Tulcea Petre Marinescu.

Departamentul de comunicare ALDE

Componenţa Biroului Politic Teritorial la nivel de vicepreşedinţi, în urma votului, este următoarea: Daniel Deaconescu, Florin Gasparotti, Adrian Alexandru, Radu Cosca, Ecaterina Şerban, Cătălin Popa, Constantin Graur, Vasile Diaconu şi Genica Totolici.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.