Jump to content

Explozie într-o vilă din centrul Galaţiului


dcp100168

Recommended Posts

Explozie într-o vilă din centrul Galaţiului

Intervenție de urgență a pompierilor în seara de marți 14 martie în centrul Galațiului. Un imobil situat pe strada Eroilor a fost cuprins de flăcări, motiv pentru care trei autospeciale ISU, dar și echipaje SMURD au ajuns la fața locului.

Se pare că în imobil a avut loc o acumulare de gaze din cauza căreia a avut loc și o explozie. Din fericire, proprietarii imobilului nu erau acasă, așa că incidentul nu s-a soldat cu victime. Deflagrația a distrus însă geamurile casei, care are un etaj și mansardă, iar pagubele materiale sunt însemnate.

”Imobilul este aproape de unitatea noastră, așa că s-a intervenit foarte repede. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În casă nu au fost identificate victime. Din primele verificări a reieșit că a fost vorba despre o deflagrație din cauza unei acumulări de gaze, explozia fiind urmată de incendiu”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Polițiștii fac verificări pentru identificarea proprietarului imobilului, iar pompierii cercetează locul pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza și cum s-a produs incidentul.

viata-libera.ro

O explozie urmata de un incendiu s-a produs, in noaptea de marti spre miercuri, la o vila din centrul municipiului Galati, fiind cauzata, cel mai probabil, de o acumulare de gaze, transmite News.ro. Pompierii iau in calcul si varianta ca explozia, in urma careia nu s-au inregistrat victime, sa fi fost provocata intentionat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, Eugen Chirita, a declarat ca, in noaptea de marti spre miercuri, a fost semnalata, prin 112, producerea unui incendiu la o vila situata pe strada Eroilor din municipiul Galati.

La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri cu trei autospeciale care au reusit sa lichideze in scurt timp incendiul care se manifesta pe o suprafata de 400 de metri patrati.

Pompierii iau in calcul si varianta ca deflagratia sa fi fost provocata in mod intentionat, insa cauzele exacte care au dus la producerea acesteai vor fi stabilite in urma anchetei care nu a fost finalizata.

In urma incendiului nu s-au inregistrat victime, primele informatii aratand ca locuinta apartine unui om de afaceri care nu ar fi fost in imobil in momentul producerii exploziei.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Explozia din vila de pe strada Eroilor a fost provocată de o mână criminală

Deși toată lumea credea că explozia care a avut loc aseară într-o vilă din centrul Galațiului a fost o întâmplare nefericită, cauzată de o acumulare accidentală de gaze, anchetatorii au scos la iveală că la mijloc a fost vorba despre o mână criminală. ”În urma cercetării s-a stabilit că a fost vorba despre o acțiune intenționată. Mobilul producerii incendiului a fost declanșarea unui incendiu la etajul superior, după care a coborât și a dat drumul la gaze la nivelul inferior. Asta explică și faptul că apelul la 112 s-a dat cu incendiu la etaj superior, iar în timpul apelului a avut loc și deflagrația”, a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purt. De cuv. I.S.U. Galați.

Nimeni nu știe deocamdată cine a fost în stare să arunce casa în aer, mai ales că vecinii proprietarului l-au văzut aseară pe bărbat când și-a scos o parte din bunuri din casă și a plecat, la puțin timp după ce s-a înserat. Acum omul ar fi în străinatate pentru câteva zile. L-am contactat telefonic și a recunocut că avea datorii la cămătari pentru afacerea cu mansarde pe care o administra. ”Aveam datorii la cămătari. Aveam casa pusă gaj. Fusese adjudecată de ei. Poate fi și o răbunare, nu știu. Am luat de la cămătari 50.000 de euro, le-am dat înapoi 20.000. Mai rămăsese o diferență de 30.000 de euro. Casa a fost evaluată la 10 miliarde de lei vechi. Executorul mi-a vândut-o cu 3 miliarde, deși casa nu era girată toată. Era girat numai parterul și etajul. Etajul 2 și mansarda nu erau girate. I-am spus executorului: de ce o vinzi dacă nu era gajată? A ridicat din umeri și au facut ce au vrut și la instanța de fond”, a declarat prin telefon Nicu Bezman, proprietarul vilei.

Polițistii sunt cei care vor ”descurca ițele” acestui caz. O echipă de criminaliști a cercetat centimetru cu centimetru casa și încearcă sa afle cine este piromanul. ”În cauză s-a întocmit un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Polițiștii efectuează cercetări  pentru stabilirea condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat sinsp. Delia Rogojină - purt. de cuv. I.P.J. Galați.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.