Jump to content

Deficit de personal la CJ, pe fondul neîncrederii privind corectitudinea concursurilor


Recommended Posts

La Consiliul Judeţean, deficit de personal pe fondul lipsei de interes, dar şi al neîncrederii privind corectitudinea organizării concursurilor de angajare

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, se plânge că instituţia are un deficit de personal de 30 de persoane şi dă asigurări că toate concursurile de angajare sunt corecte. Gălăţenii nu se înghesuie să vină însă la concursurile de angajare de la Consiliul Judeţean şi sunt destui cei care spun că nu au încredere în corectitudinea acestora.

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, se plânge de faptul că instituţia se confruntă cu un deficit de circa 30 de angajaţi şi nu ştie care este motivul pentru care gălăţenii nu se înghesuie să ocupe locurile de muncă oferite. „Deşi toată lumea spune că Galaţiul este pe un loc fruntaş la şomaj, spre dezamăgirea mea şi a colegilor mei, nici la Consiliul Judeţean nu se înghesuie prea multă lume să se angajeze. Au fost posturi scoase la concurs; am văzut că nu vin mulţi cu vechime şi am transformat multe dintre posturi în debutant tocmai pentru a întinde o mână şi tinerilor care nu au experienţă, să-i profesionalizăm, bineînţeles, la locul de muncă. Dar nici aşa nu avem cereri prea mari. Nu ştiu de ce nu se înghesuie, deşi salariile nu sunt cele mai mici de pe piaţă, la ora actuală. Nu-mi explic de ce nu vor să vină”, a mai spus Costel Fotea.

Potrivit acestuia, un debutant la CJ Galaţi are un salariu brut de 2.066 lei, iar un angajat cu peste cinci ani vechime câştigă peste 3.500 de lei. „În momentul de faţă, sunt scoase la concurs trei posturi la Direcţia economie şi finanţe, mai este un post la Patrimoniu şi trei posturi la Direcţia tehnică. La direcţia tehnică am scos două posturi de inginer debutant şi unul superior, cu nouă ani vechime. Tot timpul scoatem posturi la concurs. Dacă mă gândesc bine, sunt 10 posturi care au fost scoase la concurs şi abia am reuşit să ocupăm un post de economist”, a mai spus preşedintele CJ Galaţi.

Întrebat dacă un motiv pentru care gălăţenii nu se înghesuie să se angajeze la CJ întrucât consideră că nu au şanse în faţa unora care sunt membri de partid sau cunoştinţe ale celor aflaţi în prezent în funcţii de conducere, Fotea a răspuns: „Nu este vorba de aşa ceva, asigurăm pe toată lumea că avem concursuri corecte şi angajăm în funcţie de capacităţile demonstrate în cadrul concursului”.

Am discutat cu câţiva tineri întâlniţi pe stradă dacă ştiu despre concursurile pentru ocuparea unor posturi în cadrul CJ Galaţi şi dacă ar fi interesaţi de acestea, iar cuvântul de ordine a fost „neîncrederea” în instituţiile publice locale sau centrale. „Nu ştiam că au aşa multe posturi, dar nu am încredere pentru că ştiu eu cum se fac angajările în general. Dacă nu ai pile nu te bagă nimeni în seamă”, a spus unul dintre tineri.

În momentul de faţă în cadrul CJ Galaţi lucrează aproximativ 120 de persoane.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.