Jump to content

Bebeluşii unei gălățence, măcelăriţi cu ciocanul, la Londra


dcp100168

Recommended Posts

Bebeluşii gemeni ai unei gălățence, măcelăriţi cu ciocanul, la Londra, de un indian. Unul dintre copii a murit

Tânăra Cristinela Datcu, de loc din Bereşti, judeţul Galaţi, trăia în concubinaj cu indianul Bidhya Sagar Das, care se presupune că ar fi tatăl natural al bebeluşilor în vârstă de numai un an. Poliţia l-a arestat pe ucigaş, dar încă nu se ştie care a fost mobilul crimei.

Crimă cumplită, sâmbătă seară, în cartierul Finsbury Park din partea de nord a Londrei (UK). Doi copiii în vârstă de numai un an, gemeni, au fost atacaţi de un indian în vârstă de 33 de ani, care le-a zdrobit capetele cu un ciocan. Din nefericire, unul dintre copii, un băieţel pe nume Gabriel, a murit, iar fetiţa, pe nume Maria, se zbate între viaţă şi moarte.

Drama a ieşit la iveală după ce locuitorii liniştitei zone rezidenţiale londoneze au auzit, în plină noapte, străgătele disperate ale unei femei. Potrivit martorilor, femeia striga, în limba română, „Copiii mei! Copiii mei!”, iar starea ei i-a determinat să alerteze Poliţia, care a sosit imediat la faţa locului. Descoperirea a fost cumplită. În casa cu numărul 25 doi copilaşi zăceau într-o baltă de sânge. Fetiţa prezenta semne vitale slabe, însă băieţelule ra mort, iar încercările de resuscitare au eşuat.

Poliţiştii londonezi au aflat că femeia se numeşte Cristinela Datcu, că este româncă (din Bereşti, judeţul Galaţi) şi că este mama celor doi copii, care sunt gemeni. Femeia a declarat cu greu, deoarece era în stare de şoc, că micuţii au fost zdrobiţi de concubinul ei Bidhya Sagar Das (33 ani), un indian cu care românca trăia în concubinaj şi care ar fi chiar tatăl natural al copilaşilor. Se pare că ucigaşul a încuiat-o pe femeie în baie, în timp ce aceasta făcea duş, timp în care el i-a lovit în cap pe gemeni, de mai multe ori, cu un ciocan din metal. Apoi, a descuiat uşa şi, până să iasă femeia, a fugit.

A fost capturat de poliţişti, după ce a fost căutate peste tot, după circa 20 de ore, fiind arestat sub acuzaţia de crimă. Deocamdată nu se ştie mobilul crimei. Bidhya Sagar Das este indian şi lucra ca recepţioner de noapte la The Pembury Hotel, după ce mai înainte a fost angajat al Central Park Hotel pe aceeaşi stradă.

Ofiţerii legişti au fost văzuţi de vecini în timp ce fotografiau un ciocan portocaliu şi negru, posibila armă a crimei, pe care l-au găsit într-un sac de nisip în apropiere de apartamentul în care au fost atacaţi copiii. Inspectorul-şef Dave Whellams, de la Omucideri, declarat pentru publicaţia „The Sun”: „Este un incident tragic, iar gândurile noastre sunt cu familia celor doi copii mici. În ciuda eforturilor profesioniştilor din domeniul medical, din pacate băieţelul a murit, iar fetiţa este într-o stare critică”.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Detalii în cazul bebeluşul român ucis cu ciocanul la Londra de un indian. Prieten al familiei: „Das este foarte gelos“

Criminalul va fi suspus unei expertize psihiatrice care va fi crucială în deznodământul anchetei. Deja sunt informaţii că Bidhya Sagar Das ar putea pleda „nevinovat“ pe motiv că şi-a pierdut temporar discernământul, pe fond emoţional.

Lucrurile încep să se clarifice în ancheta care priveşte oribila agresiune din noaptea de sâmbătă spre duminică, când, în cartierul londonez Finsbury Park, bebeluşii în vârstă de un an ai româncei Cristinela Datcu (28 ani) au fost răniţi grav (unul dintre ei a şi decedat, la scurt timp), cu un ciocan, de către concubinul femeii, indianul Bidhya Sagar Das (33 ani).

Potrivit mărturiilor unor prieteni de familie, indianul care a zdrobit cu un ciocan capetele celor doi copii pe care-i avea cu Cristinela Datcu ar fi acţionat pe fondul furiei provocată de gelozie. „Era furios pe ea pentru că avea senzaţia că-l înşeală cu un român. Das este un om foarte gelos şi este mai temperamental, ca toţi indienii. O iubea foarte mult şi se temea, probabil, că ar putea să-l părăsească şi să-i ia copiii”, ne-a mărturist prin intermediul internetului Mihai R., unul dintre prietenii familiei. Vă reamintim că cei doi copii, Gabriel şi Maria, sunt înregistraţi în documente ca avându-l ca tată natural pe Bidhya Sagar Das (lucru pe care el nu-l contestă).

Crima s-a produs în noaptea de 18 spre 19 martie 2017, când indianul şi-a lovit cu bestialitatea copiii, cu un ciocan metalic, în timp ce Cristinela era la duş. După comiterea grozăviei Bidhya Sagar Das a fugit, fiind prins de Poliţie duminică seara şi introdus în arest.

După ce a descoperit trupurile mutilate ale copiilor, românca a sunat la Poliţie, după care, într-o cumplită stare de tulburare, a ieşit pe stradă, ţipând după ajutor. Medicii sosiţi la faţa locului au găsit copiii în viaţă, însă la scurt timp Gabriel a murit, iar Maria se zbate între viaţă şi moarte în continuare, având traumatisme craniene şi toracice.

Potrivit apropiaţilor celor doi, între indian şi româncă exista o frumoasă poveste de dragoste, însă se pare că indianul, care era mult timp plecat, inclusiv noaptea (lucra la un hotel londonez), bănuia că este înşelat. Niciunul dintre martori nu confirmă însă această ipoteză, argumentând că, de fapt, Cristinela era o femeie loială partenerului ei de viaţă.

În cursul zilei de luni, Bidhya Sagar Das a fost dus pentru un prim consult psihiatric (care va dura câteva zile în total, până la emiterea unor concluzii), pentru a se stabili dacă suferă de vreo boală psihică, dar şi resorturile psihologice care l-au împins la crimă. Există informaţii că indianul ar putea pleda nevinovat în faţa anchetatorilor şi judecătorilor, pe motivul pierderii temporare a discernământului, pe fond emoţional.

La Bereşti, oamenii n-o mai ştiu pe Cristinela

În orăşelul Bereşti din judeţul Galaţi, localitatea natală a fetei, oamenii nu ştiu prea multe despre ea, dat fiind că este plecată de mulţi ani din ţară, iar ea ajungea pe acasă el mult odată pe an, dacă nu şi mai rar. De altfel, ea nu l-a adus niciodată pe indian la casa părintească, după câte spun vecinii. „Este plecată de mulţi ani, de foarte tânără. Oamenii nu prea o mai ştiu, căci a venit rar de tot în ţară”, ne-a declarat Octavian Dică, primarul localităţii Bereşti.

În casa familiei Datcu, din Bereşti, nu mai este nimeni în prezent. Tatăl Cristinelei este decedat de câţiva ani, iar mama acesteia este deja la Londra, aşa că pe locuinţă este pus lacătul.

Potrivit unor informaţii deocamdată provizorii, există şi ceva probleme în ceea ce priveşte funeraliile copilaşul decedat. El ar putea fi înmormântat în Marea Britanie, asta dacă nu cumva familia tatălui natural nu va cere să fie incinerat, după obiceiul hindus.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.