Jump to content

Un bilet de autobuz va costa 2 lei


dcp100168

Recommended Posts

CL Galaţi va decide: De la 1 aprilie, preţul unui bilet de transport în comun creşte la 2 lei şi chiar 2,50 lei

În şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 28 martie, consilierii locali urmează să voteze noile tarife pentru serviciul de transport public local de persoane realizat de către Societatea TRANSURB S.A. Galaţi. În cazul în care aleşii vor fi de acord, preţul unui bilet pentru o călătorie va creşte de la 1,50 lei cât este în prezent, la 2,00 lei, iar dacă biletul va fi cumpărat de la conducătorii auto ai mijloacelor de transport în comun, preţul va fi de 2,50 lei.

După cum se arată în documentele care însoţesc proiectul de hotărâre, ”asigurarea cererii de transport este posibilă numai cu practicarea unei politici tarifare, care să asigure acoperirea cheltuielilor şi realizarea unui beneficiu din această activitate. În conformitate cu prevederile legale privind serviciile de transport public local, se constată că, prin încasarea tarifului actual nu se acoperă cheltuielile curente de întreţinere, exploatare şi reabilitare-dezvoltare aferente transportului public de persoane prin curse regulate efectuat de SC. Transurb SA, în condiţiile date, în care această societate este unicul transportator din Municipiul Galaţi începând cu data de 09.05.2016. Ţinând cont că, tariful practicat în prezent nu a mai fost majorat din luna ianuarie 2011, se impune modificarea tarifului/călătorie pe bază de bilet şi a tarifului lunar pe bază de abonament. Acest lucru se justifică şi datorită faptului că în această perioadă au fost majorări de preţ la principalele elemente de cheltuieli, cum ar fi: combustibili, energie electrică, piese de schimb şi cheltuieli cu munca vie. În vederea eficientizării activităţii de transport, a creşterii veniturilor şi a încurajării achiziţionării de abonamente.

Societatea TRANSURB S.A. Galati propune aprobarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane, nediferenţiat pe tipuri de mijloace de transport, după cum urmează:
- Bilet o călătorie comercializat la punctele fixe - 2,00 lei
- Bilet două călătorii comercializat la punctele fixe - 4,00 lei
- Bilet o călătorie comercializat de conducătorii auto - 2,50 lei
- Bilet două călătorii comercializat de conducătorii auto - 5,00 lei
PERSOANE FIZICE
- Abonament nominal, lunar valabil pe o linie 50,00 lei
- Abonament nominal, 1/2 lună valabil pe o linie 30,00 lei
- Abonament nominal, lunar valabil pe două linii 75,00 lei
- Abonament nominal, 1/2 lună valabil pe două linii 50,00
- Abonament nominal, săptămânal valabil pe o linie 18,00 lei
- Abonament nominal, săptămânal  valabil pe două linii 30,00 lei
- Abonament nominal, fracţionat 1 zi, valabil pe toate liniile 10,00 lei
- Abonament nominal, fracţionat 7 zile, valabil pe toate liniile 25,00 lei
- Abonament nominal, lunar valabil pe toate liniile 90,00 lei
- Abonament nominal 6 luni, valabil pe toate liniile 450,00 lei
- Abonament anual valabil pe toate liniile 900,00 lei.
Pentru persoanele juridice, preţurile abonamentelor vor fi şi mai mari. De exemplu, un abonament anual valabil pe o linie va costa 600 lei, iar pe două linii, 900 lei.

În continuare, categoriile de pasageri care beneficiază de gratuităţi şi reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale Transurb SA Galaţi, vor fi ca şi până acum: persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.450 lei brut/lună, abonament redus cu 98% pe o linie; pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.451 şi 2.000 lei brut/lună, abonament redus cu 75% pe o linie; pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.001 şi 2.500 lei brut/lună, abonament redus cu 50% pe o linie; pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republiată, cu modificările şi completările ulterioare şi de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalităţii de acordare a gratuităţii precum şi cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai acestora, abonament gratuit pe o linie; elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galaţi, abonament redus cu 98% pe o linie; studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi, abonament redus cu 98% pe o linie şi persoanele beneficiare de indemnizaţie de şomaj, abonament gratuit pe o linie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au scumpit biletele de călătorie cu Transurb

De la 1 aprilie - şi nu e deloc o păcăleală! - gălăţenii vor plăti doi lei pentru un bilet cu o călătorie şi patru lei pentru un bilet cu două călătorii, cumpărate de la chioşcurile Transurb sau din mijloacele de transport în comun.

Decizia a fost luată ieri, de către aleşii locali care au aprobat noile tarife practicate pentru serviciul de transport public local de persoane realizat de către societatea Transurb. Conform proiectului de hotărâre, tariful ar fi trebuit să fie mai mare (2,5, respectiv 5 lei) dacă se cumpărau biletele de la şofer sau vatman, primarul Ionuţ Pucheanu explicând că măsura fusese propusă pentru a descuraja cumpărarea din autobuz sau tramvai. În urma amendamentului propus însă de consilierul PNL Onuţ Atanasiu, susţinut de consiliera Daniela Vreme şi de PMP, şi acceptat de primar, s-a renunţat însă la tariful mărit fiindcă nu în toate staţiile există case de bilete.

Şi preţurile abonamentelor se modifică! Astfel, pentru persoanele fizice, abonamentul nominal, lunar, valabil pe o linie va costa 50 de lei. Acelaşi tip de abonament va costa 30 de lei pentru o jumătate de lună şi 18 lei pentru o săptămână.

Pentru un abonament nominal, lunar, valabil pe două linii, tariful este de 75 de lei. Pentru acelaşi tip de abonament, valabil jumătate de lună, tariful este de 50 de lei, iar pentru unul de o săptămână - 30 de lei.

Conform deciziei aleşilor, un abonament nominal fracţionat o zi, valabil pe toate liniile, costă 10 lei, unul identic, fracţionat şapte zile - 25 de lei, iar un abonament nominal lunar, valabil pe toate liniile - 90 de lei.

Cele mai scumpe vor fi abonamentele nominale pe toate liniile, valabile pe şase luni şi, respectiv, un an: 450 de lei, respectiv 900 de lei.

Totodată, aleşii au aprobat şi tarifele abonamentelor pentru persoane juridice şi instituţiile şi societăţile din subordinea Consiliului Local. Au fost stabilite şi noile facilităţi în transport pentru elevi, studenţi, pensionari şi şomeri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.