Jump to content

O elevă de 13 ani a căzut de la etajul zece


dcp100168

Recommended Posts

O elevă de 13 ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut de la înălţime

O elevă, de 13 ani, din Galaţi, a ajuns, miercuri, în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul zece al blocului în care locuia, poliţiştii demarând o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul, cel mai probabil fiind vorba despre o tentativă de suicid.

Eleva, în vârstă de 13 ani, în clasa a VII-a la Şcoala nr. 17 din municipiul Galaţi, nu mai venise la cursuri de câteva zile, iar miercuri, în circumstanţe deocamdată rămase necunoscute, a căzut de la etajul zece al apartamentului în care locuia cu familia. „Eleva nu a mai venit la cursuri de câteva zile, din discuţiile pe care le-am avut cu dirigintele şi directoarea şcolii. Din ce ştim a căzut de la bloc, de la etajul zece; era acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Oana Enache.

Eleva a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi şi ulterior transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde medicii încearcă să-i salveze viaţa. „Fetiţa este în stare extrem de gravă, căzută de la înălţime, s-a stabilizat hemodinamic şi respirator, s-au efecutat toate investigaţiile paraclinice. Are extrem de multe leziuni, a fost transferată către Spiatalul de Urgenţă pentru stabilizare. Pacienta are multiple leziuni, la abdomen şi torace”, a afirmat, Roxana Doroftei, medic specialist de la Spitalul de Copii.

Reprezentanţi ai Şcolii nr. 17 au spus despre elevă că aceasta a lipsit nemotivat de la şcoală începând de vineri şi că fata obişnuia să mintă. Astfel, directoarea şcolii, Anca Barbu, a afirmat că a aflat că eleva nu a lăsat dirigintelui numerele de telefon reale ale părinţilor. Astfel, profesorul a încercat fără succes să ia legătura telefonic de mai multe ori cu părinţii fetei, după ce a văzut că aceasta absentează, motiv pentru care, la recomandarea directoarei, dirigintele a mers miercuri la domiciliul familiei. „Fata ne spusese că tatăl e plecat la muncă în altă localitate, la Mangalia, dar nu era aşa. Dirigentele a plecat astăzi la domiciliu, la recomandarea mea, şi acolo a găsit-o numai pe ea. A zis că are probleme cu burtica şi de asta nu a venit la şcoală. Când a coborât dirigentele din bloc s-a întâlnit cu tatăl care venea cu o scoşă acasă şi i-a spus că nu are probleme cu burtica, dar ştia că şcoala are program redus, lucru care nu era adevărat. Ea minţea cam mult. Între timp - nu ştim dacă până a coborât diriginetele sau până a ajuns tatăl sau tatăl era de faţă - se pare că a făcut gestul acesta”, a afirmat Anca Barbu.

Totodată, profesorii suspectează că fata, care nu era prea sociabilă, îşi făcuse un anturaj format din tineri, posibil consumatori de substanţe interzise.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Andreea Rogojină, a declarat că poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care eleva a căzut de la înălţime. Surse din rândul anchetatorilor afirmă că este foarte posibil să fie vorba despre o tentativă de suicid.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.