Jump to content

Bursa generală a locurilor de muncă 2017


Recommended Posts

Bursa generală a locurilor de muncă 2017, pe 7 aprilie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în data de 7 aprilie 2017, începând cu ora 9:00, simultan în localităţile Galaţi şi Tecuci, în următoarele locaţii: la Galaţi în holul Universităţii Dunărea de Jos şi la Tecuci în cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este una dintre măsurile active implementate de către A.J.O.F.M. Galaţi, care vine, în sprijinul angajatorilor, oferindu-le posibilitatea recrutării şi selectării personalului adecvat specificului activităţii pe care o desfăşoară, cât şi în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le oportunitatea de a alege din oferta de locuri de muncă existentă sau de a se reorienta profesional, accesul fiind liber tuturor celor interesaţi. Aşadar, evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, fie că sunt sau nu în evidenţele Serviciului Public de Ocupare şi îşi propune creşterea gradului de ocupare prin punerea în legătură directă a cererii cu ofertă de pe piaţa muncii.

La această acţiune, până la acasta dată, Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi va avea alături un număr de aproximativ 21 de angajatori din municipiul Galaţi şi 10 din municipiul Tecuci, care vor oferi în total aproximativ 886 de locuri de muncă, astfel: 53 de posturi pentru persoane cu studii superioare şi 758 de posturi pentru persoane cu studii medii.

Cele mai căutate meserii sunt: inginer producţie, inginer sisteme IT, programator, inginer construcţii civile, inginer căi ferate, inginer electronist, inginer navalist - pentru persoanele cu studii superioare. Pentru persoanele cu studii medii sunt disponibile posturi de: electrician, lăcătuş, asistent medical generalist, bucătar, confecţioner textile, gestionar, şofer, manipulant etc.

Pentru a veni în sprijinul agenţilor economici interesaţi să participe la acest eveniment, pe site-ul instituţiei www.galaţi.anofm .ro este postată atât invitaţia adresată angajatorilor precum şi formularul privind situaţia locurilor de muncă vacante.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Vineri, peste 1.300 de joburi oferite la Bursa locurilor de muncă

Cererea de locuri de muncă se va întâlni încă o dată cu oferta reală a joburilor disponibile pe piaţa gălăţeană a muncii, în cadrul unei noi ediţii a Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Astfel, cei peste 19.000 de şomeri înregistraţi oficial în "scriptele" AJOFM Galaţi, plus alte câteva mii care nu mai apar în nicio evidenţă oficială vor concura, dacă putem spune aşa, pe cele 1.331 de joburi disponibile.

Bursa se va desfăşura vineri, 7 aprilie, concomitent în Galaţi şi Tecuci, începând cu ora 9,00. La Galaţi, ca de fiecare dată, locul de desfăşurare este holul Universităţii „Dunărea de Jos”, în timp ce la Tecuci bursa va avea loc în cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie, din str. 1 Decembrie 1918 nr. 107.

Conform directorului executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, la bursa de mâine vor participa 45 de angajatori din municipiul Galaţi şi 25 din Tecuci, care vor oferi în total 1.331 de locuri de muncă. Mai puţin de 10 la sută dintre acestea, adică 116, sunt destinate persoanelor cu studii superioare, în timp ce „grosul” de 1.215 joburi vacante se adresează celor cu studi medii.

În oferta Bursei, cele mai căutate meserii pentru studii superioare sunt cele de inginer producţie, inginer sisteme IT, programator, inginer construcţii civile, inginer căi ferate, inginer electronist, inginer navalist. În rândul celor cu studii medii, la mare căutare sunt meseriile de electrician, lăcătuş, asistent medical generalist, bucătar, confecţioner textile, gestionar, şofer, manipulant etc.

La ediţia din aprilie 2016 a Bursei generale a locurilor de muncă au participat 50 de angajatori din Galaţi şi 36 din Tecuci, care au oferit în total 1.500 de joburi, din care 1.100 au fost în Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Creşte oferta la Bursa locurilor de muncă din Galaţi şi Tecuci

85 de angajatori din Galaţi şi Tecuci vor participa la Bursa locurilor de muncă, după ce încă 15 firme şi-au confirmat participarea în cursul zilei de joi. Astfel, numărul joburilor oferite a crescut cu aproape 200, ajungând la peste 1.500.

Bursa generală a locurilor de muncă va avea loc astăzi, 7 aprilie, în Galaţi şi Tecuci, începând cu ora 9,00.

La Galaţi, locul de desfăşurare este holul Universităţii „Dunărea de Jos”, în timp ce la Tecuci bursa va avea loc în cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie, din str. 1 Decembrie 1918 nr.107.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Opt persoane au fost angajate pe loc

Potrivit AJOFM Galaţi, pentru cele 1892 de locuri de muncă oferite la bursă (Galati - 1692, Tecuci - 200), s-au prezentat la bursă doar 1.650 de persoane (Galati - 1.300 şi Tecuci - 350). Acest lucru înseamnă că pentru fiecare şomer au fost disponibile 1,14 locuri de muncă, o informaţie cel puţin intrigantă având în vedere că numărul şomerilor plasează judeţul pe locul al doilea în ţară. Din cei 1.650 de şomeri care s-au prezentat la bursă, numărul persoanelor selectate in vederea incadrarii a fost de 410, din care 80 la Tecuci şi 330 la Galaţi  în timp ce pe loc au fost angajate 8 persoane, toate la Galaţi, pe următoarele funcţii: 3 agenti securitate, 1 paznic, 1 ingrijitor cladiri, 1 tamplar, 1 dulgher, 1 polizator. 

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii şi-au pierdut apetitul pentru muncă

La bursa locurilor de muncă desfăşurată, ieri, în holul Universităţii "Dunărea de Jos", 64 de agenţi economici au pus pe masă 1.692 de joburi. Nu toate de director, nu toate însemnând muncă de birou. S-au căutat, însă, de la paznici la ingineri şi de la muncitori necalificaţi la manageri de marketing.

Printre cei care au venit să îşi caute oameni au fost olandezii de la Den Breejen, ArcelorMittal şi Şantierul Naval din Constanţa. N-au lipsit Carrefour şi McDonald's. Au recrutat şi BRD şi Raiffeisen Bank, dar şi Yazaki. S-au prezentat cu ofertă de angajare şi marile firme de construcţii şi comerţ cu materiale de profil din Galaţi, printre care Arabesque şi Lemacons.

Cu toate oferta destul de diversificată, gălăţenii n-au avut, ieri, apetit pentru angajare. Bilanţul comunicat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) arată că la bursă au venit doar 1.300 de oameni. Nici măcar un candidat pe loc.

Tecucenii, mai muncitori

După vreo oră de la deschiderea bursei, directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, declara că se bucură văzând că gălăţenii nu s-au călcat în picioare la standuri, ci au venit, mai degrabă, în flux continuu. Ce-i drept, la acel moment, Universitatea chiar părea animată. Pe la ora 11.00, însă, flxul continuu s-a cam oprit.

Conform primelor date ale AJOFM, dintre cei 1.300 de oameni veniţi la bursă, 330 au fost selectaţi în vederea angajării, iar opt au bătut, pe loc, palma cu agenţii economici. E vorba despre trei agenţi de securitate şi câte un paznic, îngrijitor clădiri, tâmplar, dulgher şi polizator.

La Tecuci, 27 de angajatori au oferit 200 de locuri de muncă. Prezenţa a fost mult mai bună decât la Galaţi, în condiţiile în care 350 de oameni şi-au încercat norocul. Au fost selectate, în vederea angajării, 80 de persoane.

Oferte diverse

N-are cum să nu îţi atragă atenţia prezenţa la o bursă a locurilor a ArcelotMittal. Or fi clevetind gălăţenii că nu mai e Combinatul ce-a fost, dar rămâne, totuşi, cel mai mare angajator din judeţ. Ieri, compania căuta ingineri, programatori, economişti şi câte 50 de electricieni, electromecanici şi lăcătuşi. Den Breejen căuta secretară, ingineri şi încă vreo 10 meseriaşi. Cozamin căuta 200 de operatori confecţii şi 100 de muncitori necalificaţi. Şantierul Naval Constanţa oferea peste 300 de locuri de muncă, de la inginer navalist la sudori, lăcătuşi, electricieni şi strungari. Chiar şi Yazaki Brăila a venit să recruteze doi ingineri şi 50 de confecţioneri de cablaje auto.

Patron, caut de muncă

Pe Radu Florea Gheorghe l-am întâlnit când îşi depunea ultimele CV-uri: "Am 50 de ani, mai am puţin până la vârsta de pensionare - am fost şi cocsar, în tinereţe - dar vreau să continui. Sunt electrician naval, cu experienţă". Interesant este că printre cei aflaţi în căutarea unui job nu erau numai oameni fără ocupaţie, ci şi unii care vor să crească profesional. Cătălin are 31 de ani şi, tehnic vorbind, e patron. "Sunt inginer electronist, dar am terminat şi cibernetica. Vreau să lucrez în programare şi baze de date. Sunt administratorul propriei mele companii de grafică, dar pot face mai mult. Am găsit câteva joburi interesante în IT. Am cerut un salariu de 2.500 de lei net", ne-a declarat Cătălin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.