Jump to content

Gălățean dispărut într-un spital din Austria


dcp100168

Recommended Posts

De 7 luni, o familie din Galati nu mai stie nimic despre un barbat internat in Austria. Rudele au o teorie socanta

De 7 luni, rudele unui barbat din Galati incearca sa afle ce s-a intamplat cu el. A fost internat intr-un spital din Austria, iar reprezentantii unitatii refuza sa le dea informatii. Revoltator este ca nici demersurile oficiale, facute prin ambasada, nu au avut succes. Spitalul nu a dat niciun raspuns celor 6 solicitari scrise, facute de reprezentanta diplomatica. Rudele se tem ca medicii austrieci i-au prelevat organele, chiar daca ei nu si-au dat acordul, si i-au ratacit trupul.

Laurentiu Stoica avea 33 de ani. A plecat anul trecut, in august, spre Belgia, impreuna cu doi veri. Pe drum, cand au ajuns in Austria, i s-a facut rau. La cativa kilometri de Viena, au oprit masina intr-o parcare. Omul s-a dat jos si a cazut lesinat la pamant si s-a lovit la cap. Un elicopter medical l-a dus pe Stoica la spitalul Wiener Neustadt, aflat la 50 de kilometri de capitala Austriei, unde medicii au spus ca starea lui este foarte grava.

In Stoica, tatal victimei: "S-a dus nepoata acolo. l-a bagat la aparate. I-au spus ca daca in 48 de ore nu-si revine, il scoate de la aparate; lui i s-a inundat creierul, 80 la suta din creier a fost inundat cu sange". Acesta a fost momentul in care familia a aflat ca viata lui Laurentiu nu ar mai fi putut fi salvata. Omul urma sa moara, iar cadrele medicale le-au spus rudelor ca i se vor recolta organele, pentru ca in Austria nu este nevoie de acordul familiei.

Loredana Stoica, sora victimei: "Noi ne-am intors din Italia in Romania, pentru ca lui nu i s-a dat nicio sansa si am asteptat corpul in Romania. Nu ni s-a dat niciun raspuns, nici sa semnam pentru organe, nimic. Nu ni s-a mai dat nicio informatie."

Rudele nu au mai avut bani sa se intoarca la spital. Au asteptat sa fie anuntate ca Laurentiu a murit si sa le fie trimis trupul in tara. Dar au trecut 7 luni de atunci si nu s-a intamplat nimic. Spitalul nu le-a comunicat daca pacientul este mort sau nu. La telefoanele insistente ale familiei, de la capatul celalalt al firului au primit informatii contradictorii: ba ca este externat, ba ca a murit. Despre unde se afla el sau trupul lui, nicio informatie.

Loredana Stoica, sora victimei: "Am trimis scrisoare la Consulatul din Viena, Austria. I-am rugat sa ma ajute, sa investigheze, sa vada unde este, daca este in alt spital, daca este pe strada"

Disperati, oamenii au apelat si la Ambasada Romaniei din Viena care a facut solicitari oficiale pentru a afla starea unui cetatean roman. Insa nu a primit raspuns la cele 6 cereri trimise. Întrucât instituțiile medicale din Wiener Neustadt nu au furnizat până în prezent un răspuns oficial, în ciuda insistențelor Ambasadei, demersurile au fost reluate la nivel diplomatic. Pentru ca spitalul austriac refuza sa ofere informatii, diplomatii romani au sesizat Ministerul austriac de externe.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Incident medical cu implicaţii diplomatice. Gălăţean dispărut fără urmă dintr-un spital austriac

Laurenţiu Stoica (33 ani) a fost internat într-un spital din Austria în urmă cu şapte luni, după ce a suferit un atac cerebral. De atunci, familia nu mai ştie nimic de el şi susţine că a primit informaţii contradictorii de la reprezentanţii unităţii medicale. Singura speranţă a rudelor stă acum în demersurile Ministerului Afacerilor Externe.

În vara anului trecut, Laurenţiu Stoica pleca din Galaţi, unde fusese în concediu, pentru a se întoarce în Belgia, stat pe teritoriul căruia încerca să îşi găsească un rost. A pornit la drum cu doi veri, dar nu a ajuns la destinaţie, pentru că, în Austria, i s-a făcut rău. A coborât din maşină, a leşinat şi s-a lovit puternic la cap, fiind transportat cu un elicopter la spitalul Wiener Neustadt, aflat la 50 de kilometri de Viena. Medicii care l-au consultat acolo au stabilit că starea sa era extrem de gravă şi i-au dat şanse minime de supravieţuire, aspect care a fost transmis şi familiei, când aceasta s-a interesat de starea lui Laurenţiu.

"L-au băgat la aparate şi au spus că, dacă în 48 de ore nu îşi revine, îl scot de la aparate. Au spus că avea creierul inundat cu sânge în proporţie de 80 la sută", menţionează Ion Stoica, tatăl bărbatului.

Puse în faţa iminentei morţi a tânărului, rudele s-au mobilizat şi au aşteptat în ţară un semn de la spitalul din Austria sau chiar corpul neînsufleţit, ca să îl înmormânteze. Sora bărbatului a venit din Italia la Galaţi şi ar fi încercat să afle telefonic de la reprezentanţii unităţii medicale dacă fratele ei mai trăieşte, dacă a murit şi, dacă da, ce s-a întâmplat cu trupul său. Demersurile nu au avut nici un rezultat, singura informaţie pe care au primit-o fiind aceea că în cazul morţii lui Laurenţiu i-ar fi putut fi prelevate organele, pentru această procedură nefiind necesar, acolo, acordul familiei.

Nici sprijinul pe care l-au cerut prin intermediul Ambasadei României la Viena nu a dat rezultate, demersurile diplomatice rămânând fără răspuns din partea spitalului. În acest moment, singura soluţie este implicarea Ministerului Afacerilor Externe pentru lămurirea acestei probleme, prin sesizarea omologilor austrieci.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.