Jump to content

Un angajat al Electrica s-a electrocutat pe un stâlp


dcp100168

Recommended Posts

Un angajat al Electrica s-a electrocutat pe un stâlp

Un bărbat, de 44 de ani, angajat al societăţii Electrica, a murit joi, după ce s-a electrocutat pe un stâlp, în comuna gălăţeană Slobozia Conachi, inspectorii de muncă urmând să demareze o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, joi, că un bărbat, angajat al societăţii Electrica, a murit după ce s-a electrocutat pe un stâlp în comuna Slobozia Conachi. La faţa locului a fost trimis elicopterul SMURD cu un echipaj medical. "Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, s-au efectuat manevrele de resuscitare, iar ulterior a fost declarat decedat", a declarat Chiriţă.

Muncitorul mort, avea 44 de ani, şi era angajat al Sucursalei de Întreţinere Electrica Muntenia Nord.

Inspectorii ITM Galaţi s-au deplasat în comuna Slobozia Conachi, urmând să demareze o anchetă.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Accident de muncă la Slobozia Conachi. S-a electrocutat în timp ce repara o avarie

Accident teribil la Slobozia Conachi. Un angajat al Electrica şi-a pierdut viaţa, după ce s-a electrocutat la firele la care lucra. Se pare că bărbatul face parte dintr-o echipă din Prahova, venită în judeţul nostru pentru a-şi ajuta colegii la avariile apărute în urma intemperiilor de săptămâna trecută.

Imediat a fost solicitat ajutorul ambulanţei, cadrele medicale găsindu-l pe electrician în stop cardiorespirator. Au fost demarate manevrele de resuscitare şi s-a cerut ajutorul elicopterului SMURD. „Colegii noştri de la ambulanţă executau manevre de resuscitare de aproximativ 15 minute. Am continuat, împreună, pentru încă 30 de minute, dar fără rezultat. Am fost nevoiţi să declarăm decesul bărbatului, care lucra pe o nacelă şi s-a electrocutat. Nu a căzut de la înălţime”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, şef UPU-SMURD Galaţi.

La faţa locului s-a deplasat imediat şi o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru a face o anchetă. „Din primele verificări, a rezultat că victima era angajată la Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Muntenia Nord, în funcţia de electrician de întreţinere şi reparaţii. Vom verifica dacă avea sau nu echipament de protecţie şi dacă firele la care lucra nu ar fi trebuit scoase de sub tensiune”, ne-a declarat Viorel Dumitru, director adjunct ITM Galaţi.

Cei de la Electrica regretă cele întâmplate şi spun că vor colabora cu autorităţile pentru a vedea ce s-a întâmplat la Slobozia Conachi. "Vom fi alături de familia colegului nostru. Oamenii sunt dotaţi cu echipamente de protecţie. Vom colabora cu autorităţile, astfel încât să stabilim circumstanţele în care s-a produs neplăcutul eveniment”, ne-a explicat Constantin Coman, director distribuţie SDEE Muntenia Nord.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.