dcp100168 Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Nicolae Bacalbaşa, suspendat din PSD, pentru limbaj suburban şi gesturi obscene Deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat din PSD, pentru şase luni, după ce parlamentarul de Galaţi a avut, din nou, un limbaj vulgar şi a făcut chiar de la Tribuna Parlamentului, o serie de gesturi obscene, care au scandalizat opinia publică şi colegii săi din Legislativ. În şedinţa planului reunit de marți, 9 mai, deputatul gălăţean a spus despre Raluca Turcan că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. PSD-istul a făcut declaraţii suburbane şi la adresa unui coleg deputat de Vaslui, Corneliu Bichineţ. „Colegul meu de la Vaslui... tot Vasluiul... violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. S-au făcut eforturi disperate ca Parlamentul să devină o structură minoră, decredibilizată, înspământată şi care să-şi ţină gura. Eu, unul, nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună, în timp ce din sală se auzeau huiduieli. Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta.” Parlamentarii USR au taxat gesturile celor doi şi au părăsit plenul reunit în semn de protest faţă de „nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul”. „Nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică. Când am făcut listele, am făcut listele unui partid care a câştigat alegerile cu un scor foarte mare, beneficiind de încrederea tuturor. N-am câştigat alegerile pe astfel de manifestări şi n-am câştigat alegerile pe baza unuia sau altuia”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, citat de Digi 24. Acesta a adăugat că „nu e plăcut” şi că miercuri se vor discuta sancţiunile pe care le va suferi Bacalbaşa. „Am primit foarte multe telefoane din ţară. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a precizat liderul social-democraţilor. viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 11, 2017 Author Posted May 11, 2017 Radiografia politică a unui personaj. Nicolae Bacalbaşa face apologia sexului şi a vulgarităţii „A sosit vremea ca vocea doctorului Bacalbaşa, celebru în toată ţara pentru pildele şi vorbele de duh, să se audă în Parlamentul României!”. Aşa era lansat, în septembrie 2008, candidatul PSD Nicolae Bacalbaşa, cel care, de ieri, este suspendat din partid. Reacţia PSD este una tardivă, dacă avem în vedere că atacul la adresa Ralucăi Turcan nu e primul derapaj al politicianului gălăţean, ci doar unul de la tribuna Parlamentului. Iată o radiografie a modului în care a evoluat discursul politicianului Bacalbaşa, devenit, cu sprijinul televiziunilor, un personaj media pe seama căruia PSD a câştigat capital electoral. Mojicii cu iz politic „Cine are o părere opusă celei expuse în hotărâre să ridice frumos mânuţa, era să spun lăbuţa”, declara, acum zece ani, în februarie 2007, consilierul judeţean PSD Bacalbaşa cel care, marţi, îi striga Ralucăi Turcan că "face fractură dacă mai dă cu labele". Tot în 2007, Bacalbaşa ajungea în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile făcute la adresa consilierului judeţean PD David Craiu: „aparţine unei minorităţi extrem de obraznice şi de virulente. Eu îl bănuiesc de o ură faţă de poporul român”. Bacalbaşa a susţinut atunci că nu s-a referit la originea evreiască a lui Craiu, ci la minoritatea politică a PD, reprezentat în CJ de doi consilieri, David Craiu şi Iulian Aramă. În toamna lui 2008, Bacalbaşa rata mandatul parlamentar din cauza redistribuirii, deşi în colegiul în care candidase obţinuse cel mai bun scor - 19.043 de voturi. Vedetă la tv În septembrie 2009, politicianul îşi făcea triumfal intrarea la „Cronica Cârcotaşilor”, iar în aprilie 2010 câştiga „Te pui cu blondele”, dar şi minutul de aur al acestei emisiuni, explicând că „În sexul oral depinde de care parte eşti”. Diferenţa între viaţă şi acel organ al bărbatului? - Viaţa e mult mai dură! Pe asta am aflat-o în noiembrie 2011, când Bacalbaşa a fost la „Serviciul Român de Comedie”. Intrarea în 2012 îl găsea pe Bacalbaşa învârtit ca titirezul de cravată de Cruduţa Daniela, pe ritmurile lui Guţă, în programul de revelion al Antenei 1. „Unii mi-au spus Bulă. Le-am demonstrat că cine stă deasupra, ăla dă din fund”, avea să spună candidatul PSD la preşedinţia judeţului, Nicolae Bacalbaşa, în martie 2012, la „Cronica Cârcotaşilor”. În iunie 2012, Bacalbaşa devenea preşedintele judeţului cu 152.996 de voturi. O lună mai târziu, apărea în postura de Spiderman în emisiunea „Demascarea”, filmată cu o zi înainte de a depune jurământul. În noiembrie 2013, când subiectul zilei era presupusului avort suferit de Bianca Drăguşanu, preşedintele declara la „Acces Direct”: „o femeie cultă previne sarcina”. Sultan sau preşedinte? În iunie 2014, în plină şedinţă CJ, preşedintele Bacalbaşa o punea la punct pe consiliera PNL Tania Bogdan care semnala nereguli cu privire la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Întreruptă de Bacalbaşa, liberala i-a cerut şefului CJ să îi permită să termine fraza, moment în care acesta i-a replicat: „nu vă lăsăm neterminată”. În septembrie 2014, în biroul de preşedinte al judeţului, cu turbanul pe cap, Paşa Bacalbaşa povestea pentru Kanal D cât de mult îi seamănă Suleyman Magnificul, declarându-se fan al serialului turcesc. Totul despre sex „Sexul e un instinct şi se spune despre scula cu care se practică - deşi este esenţa masculinităţii este de sex feminin cuvântul - că nu ştie carte”, declara politicianul în ianuarie 2015, la România TV. Un an mai târziu explica, tot la România TV, cazul bărbatului căruia soţia îi smulsese un testicul pentru că nu i-a adus flori de 8 Martie: „A fost o deficienţă de funcţionare sancţionată. Respectivul organ se numeşte stâlpul casei. Când stâlpul casei nu-şi face datoria, se prăbuşeşte casa. Doamna a fost revoltată pe soţ, că alta mai paşnică s-ar fi dus la vecin să caute rezolvarea”. „Sexul este o realitate majoră a existenţei noastre. Moralitatea este o noţiune fluidă şi care evoluează în timp. O colaboratoare a mea avea o vorbă în relaţia cu bărbaţii: o să-i pun chestia aia pe ochi. Se referea la triunghiul de negreaţă”, avea să explice, în aprilie 2016, tot la ştirile România Tv, preşedintele Bacalbaşa. În februarie 2017, pe holul Parlamentului, deputatul PSD Bacalbaşa îşi ataca dur colegii de la USR: „Este un act de impotenţă - nu sexuală - politică a unor voaiorişti”. "Nu-mi schimb modul de a gândi" Apetenţa televiziunilor pentru declaraţiile şocante, morbide sau sexuale ale lui Nicolae Bacalbaşa s-a dezvoltat din vremea când era purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean şi vedeta ştirilor sângeroase de la ora 5,00. Şi încă din 2012, când se afla în plină ascensiune, fiind candidat la preşedinţia judeţului, Bacalbaşa ne declara: "Tot aşa am să mă comport, pentru că nu sunt un idiot care îmi schimb modul de a gândi numai prin faptul că sunt într-o funcţie". Ce spune Bacalbaşa după suspendarea din PSD „Mi-am pierdut controlul şi m-am lăsat provocat. Faptul că m-am lăsat provocat este un malpraxis politic. Pentru malpraxisul medical se plăteşte, pentru malpraxisul politic, iar se plăteşte. Fără îndoială că am dăunat partidului. Am dezamăgit colegii. Colega cu fractura nu a fost jignită de mine, ea m-a jignit în momentul în care lovea violent tăblia”, a mai spus Bacalbaşa la Antena 3. Întrebat de news.ro dacă îi pare rău pentru cele întâmplate, a răspuns: „Îmi pare rău că am răspuns la provocări. Acum îmi pare bine pe de altă parte că, deşi am făcut un puseu de hipertensiune în momentul acela, nu am căzut pe jos, nu am ologit, nu am făcut hemoragie cerebrală". viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 10, 2019 Author Posted September 10, 2019 28 august Scandal în plenul Camerei Deputaților după ce Bacalbașa a folosit termenul nazist "untermensch" la adresa unui deputat USR Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a provocat din nou scandal în plenul Camerei Deputaților, după ce i s-a adresat deputatului USR Stelian Ion cu termenul "untermensch", folosit de naziști pentru "non-arieni". Afirmațiile acestuia au provocat furia deputatului Ovidiu Ganț din partea grupului minorităților, care i-a spus lui Bacalbașa că este "o ruşine pentru România şi pentru Parlament". Declarațiile au fost făcute la dezbaterile de miercuri din Camera Deputaților pe tema abrogării Legii recursului compensatoriu. "Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale şi culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuşi, eu nu înţeleg şi să suport mârlănia unui individ care pentru mine personal este untermensch, că tot avem un preşedinte german, care vorbeşte, după ce am votat şi eu şi colegii mei, despre decizii ruşinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt ruşinoase sau neruşinoase. Deciziile Parlamentului sunt deciziile Parlamentului. (...) Să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon", a spus Bacalbaşa, referindu-se la deputatul USR Stelian Ion, care a criticat Legea recursului compensatoriu, potrivit Agerpres. Afirmațiile au provocat furia parlamentarului Ovidiu Ganţ, care a spus că deputatul PSD a folosit terminologia regimului nazist, menţionând că asocierea cu preşedintele României este "o mizerie inimaginabilă". "Am asistat astăzi din nou la intervenţia unui deputat PSD care a folosit terminologia regimului nazist din Germania anilor 30 - 40 la adresa unui coleg deputat, indiferent care ar fi acesta. Este absolut inacceptabil. Mai mult, asocierea, ca să citez, "că tot avem preşedinte german", este o mizerie inimaginabilă, o nouă ticăloşie a regimului PSD la adresa preşedintelui României şi a minorităţii germane pe care o reprezint în Parlament. Şi eu sunt german, domnule deputat, şi ce legătură are asta cu regimul nazist din Germania şi cu terminologia acestor criminali? Nu vă este ruşine să veniţi în faţa Parlamentului României să vă adresaţi de maniera asta unui coleg? Nu vă este ruşine să faceţi acest lucru în raport cu preşedintele ţării?", a declarat deputatul Ovidiu Ganț din partea grupului minorităților. El a mai spus că "aceste mizerii nu sunt singulare", fiind folosite de reprezentanţii PSD la adresa etniei şi a preşedintelui ţării. "Continuaţi ce au făcut Pop, Vâlcov şi Vasilescu, reprezentanţi certaţi cu legea, sancţionaţi de CNCD. Este inadmisibil. Ştiţi că este infracţiune în România să faci apologia regimului nazist şi a simbolurilor naziste, a terminologiei naziste?. Nu vă este ruşine, domnule deputat? Nu aveţi ce căuta în Parlament. Sunteţi o ruşine pentru România şi pentru Parlament", a spus Ovidiu Ganţ. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis şi-au cerut scuze pentru afirmaţiile lui Nicolae Bacalbaşa. "Aş dori să-mi cer şi eu scuze pentru colegul meu din PSD şi faţă de preşedintele României", a spus Ciolacu. Cine este Nicolae Bacalbașa Nicolae Bacalbașa, de profesie medic, este membru PSD din 2001. A fost președinte al Consiliului Județean Galați, iar în 2016 a fost ales deputat de Galați. El s-a remarcat prin mai multe declarații controversate, dar și prin gesturi obscene făcute în plenul Parlamentului. În august 2018, Bacalbașa spunea că intervenția în forță a jandarmilor la protestul din 10 august da fost "perfect explicabilă din punct de vedere uman" și a făcut o paralelă între evenimentele din Piaţa Victoriei şi confruntările din Fâşia Gaza. De asemenea, el a mai spus că protestatarii care au depus plângeri la Parchet după violențele din 10 august ar trebui sancționați. În mai 2017, Bacalbașa a avut un conflict cu deputatul de Vaslui Corneliu Bichineț (PMP), dar și cu Raluca Turcan (PNL). El i-a spus Ralucăi Turcan că va face fractură dacă "mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen. "Colegul meu de la Vaslui... tot Vasluiul... violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. S-au făcut eforturi disperate ca Parlamentul să devină o structură minoră, decredibilizată, înspământată și care să-și țină gura. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, mai spunea Bacalbaşa de la tribună, în timp ce din sală se auzeau huiduieli. În luna februarie, într-un interviu pentru postul local de televiziune TV Galați, Bacalbașa a lansat acuzații extrem de grave la adresa președintelui Klaus Iohannis - "un provocator profesional" - , a Germaniei și Uniunii Europene: "Suntem intoxicați de către stăpânii noștri care ne călăresc (....) și care au reușit să creeze un aparat de represiune controlat și să ne țină ca pe niște căței ce trebuie subordonați, cu nasul în rahat". Despre cancelarul german Angela Merkel, Bacalbașa spunea că este "Fuhrerul feminin al Germaniei actuale, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false", iar despre mutinaționale deputatul PSD a susținut că "exportă profiturile semilegal în paradisuri fiscale, prin inginerii, într-un regim care le garantează privilegiile nelegale și nesimțite". Deputatul PSD a vorbit și despre "un imens mecanism de propagandă, îndoctrinare și sucire a minților și despre distrugerea învățământului din România pentru ca tinerii să poată fi ușor manipulați". hotnews.ro
dcp100168 Posted October 2, 2019 Author Posted October 2, 2019 Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, amendat de CNCD cu 2.000 de lei pentru că i-a spus deputatului USR Stelian Ion că este ”untermensch” – termen utilizat de naziști Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancționat miercuri pe deputatul PSD Nicolae Bacalbașa cu amendă contravențională de 2.000 de lei, a declarat pentru G4Media.ro șeful CNCD, Csaba Asztalos. Nicolae Bacalbașa a fost amendat atât pentru că i-a spus la finalul lunii august deputatului USR Stelian Ion că este un „untermensch”, termen nazist pentru „non-arieni”, cât și pentru alte afirmații similare făcute la o televiziune din Galați. În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaţilor pe tema abrogării Legii recursului compensatoriu, Bacalbaşa a spus că pentru el deputatul USR Stelian Ion reprezintă un „untermensch”, pentru ca mai apoi să adauge că „tot avem un preşedinte german”. Bacalbașa este cunoscut pentru desele sale derapaje. Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) depusese în 17 septembrie o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care a cerut sancționarea deputatului PSD Nicolae Bacalbașa. g4media.ro Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 02 octombrie 2019, a adoptat următoarele hotărâri: 1. Declaraţia domnului Nicolae Bacalbaşa din data de 28 august 2019, cu următorul conţinut: "Totuşi, eu nu înţeleg să suport şi să admit mârlănia unui individ care, pentru mine personal, este Untermensch - că tot avem preşedinte german -, şi care vorbeşte, după ce am votat eu şi colegii mei, despre decizii ruşinoase." constituie discriminare, discurs de ură, prin utilizarea unei sintagme cunoscută ca fiind parte a limbajului liderilor fascişti (Heinrich Himler). Declaraţia domnului Nicolae Bacalbaşa din februarie 2019, de la un post de televiziune din Galaţi, cu următorul conţinut: "(Cu referire la Preşedintele României, n.n.) Pentru că dacă dispreţuieşti românii, nu poţi să aplici o regulă numită democraţie unei structuri pe care o dispreţuieşti. Nici nu pot să îl învinovăţesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că, deşi Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporţie de 70%, era pro-Hitlerist" "M-a bucurat când discuţia dintre doamna Dăncilă cu Fuhrer-ul feminin al Germaniei actuale, Frau Merkel, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false, ştii, care toate sunt din PPE, adică etnic, poate non-germane dar servind interesele strict ale acestei ţări şi n-a cedat doamna Dăncilă. Dacă vrei, este un răspuns şi pentru numitul Klaus Werner." constituie discriminare, discurs de ură, prin culpabilizarea colectivă a unei comunităţi pentru faptele regimului nazist, respectiv prin etichetarea ca nazişti a liderilor comunităţii în cauză. Ambele declaraţii constituie discurs de ură şi depăşesc limitele libertăţii de exprimare, potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000. Pentru faptele mai sus prezentate, CNCD a aplicat domnului Nicolae Bacalbaşa sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 de lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi). agerpres.ro
dcp100168 Posted May 21, 2020 Author Posted May 21, 2020 Deputatul Bacalbaşa, amendat pentru a doua oară Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost amendat pentru a doua oară de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Dacă, în octombrie 2019, Bacalbaşa a fost amendat cu 2.000 de lei pentru discurs de ură şi depăşirea limitelor libertăţii de exprimare, miercuri, 20 mai 2020, parlamentarul a primit o amendă de 6.000 de lei, pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate. Comentariul lui Nicolae Bacalbaşa referitor la romi considerat a fi discriminatoriu de către CNCD a fost postat pe Facebook: "No!... Să fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o să-l luăm de la ciorile noastre". Sancţiunea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, la fel ca şi prima amendă, care a vizat două declaraţii făcute în plenul Camerei Deputaţilor şi la un post de televiziune din Galaţi. viata-libera.ro
Recommended Posts