Jump to content

Grevă japoneză la Primăria Galaţi


Recommended Posts

Grevă japoneză la Primăria Galaţi

”Grevă de tip japonez 24.05.2017", era anunţul lipit pe uşa sediului Direcţiei de Fiscalitate de la Romarta Veche, mesaj care îi cam descumpănea pe gălăţenii veniţi să-şi rezolve problemele.

În realitate, protestul organizat de Sindicatul Independent al Primăriei municipiului Galaţi (SIPMG), afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, nu a afectat activitatea de lucru cu publicul. De altfel, cârcotaşii glumeau pe la colţuri că unii dintre cei 220 de membri ai sindicatului - din cei aproximativ 400 de salariaţi, câţi are administraţia locală - nu ştiau că sunt în grevă japoneză sau care este motivul acţiunii de protest şi nici nu purtau banderole la mână.

Potrivit comunicatului de presă trimis redacţiei de către Biroul Executiv al SIPMG, angajaţii din Primăria Galaţi sunt îngrijoraţi de actualul proiect al Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Sindicatul acuză că lipsa unei grile de salarizare a angajaţilor din acest sector provoacă haos în salariile angajaţilor din primării, consilii judeţene şi direcţii din administraţia locală.

Sindicaliştii afirmă că, invocându-se autonomia locală, se "lasă la latitudinea aleşilor locali stabilirea salariilor de bază pentru administraţia publică locală, situaţie care poate conduce la reducerea salariilor până la nivelul minim pe economie". Mai mult, în opinia protestatarilor, proiectul nu ţine cont de salariile existente în plată, nu echivalează funcţiile intersectoriale şi reglementează acordarea unor sporuri fără fundament, care duc la alte inechităţi: "În forma ei actuală, legea încalcă flagrant atât principiile legalităţii, nediscriminării, egalităţii, importanţei sociale a muncii, transparenţei, dar şi alte prevederi ale Constituţiei şi ale Directivei Europene 78/CE/2000".

Sindicaliştii avertizează că nemulţumirea faţă de proiectul de lege se poate concretiza oricând în proteste, inclusiv în încetarea lucrului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.