Jump to content

Recommended Posts

Posted

Exclus din ALDE, Eugen Durbacă îşi face alt partid

Deputatul Eugen Durbacă a fost exclus joi, 4 mai, din ALDE, împreună cu alţi doi colegi: fostul copreşedinte al partidului, Daniel Constantin şi Mircea Banias.

Contactat telefonic, Eugen Durbacă ne-a declarat: „Era de aşteptat. Noi suntem semnatarii acţiunii în instanţă prin care am contestat congresul ALDE ca fiind nestatutar şi, de asemenea, am făcut acţiune în instanţă că dorim să se revină la situaţia iniţială, la cele două partide Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator. Săptămâna trecută, ni s-a cerut să ne retragem acţiunile. Sigur că nu am retras nimic, când noi considerăm că este corect. Gestul conducerii ALDE nu mi se pare firesc. Pe mine dl. Tăriceanu, om la 70 de ani, m-a decepţionat! Nu este un om serios! Minte aşa cum respiră!”.

Durbacă ne-a spus că nu va contesta decizia ALDE: „Deocamdată, construim un nou partid. Sunt 41 de judeţe şi noi, fostul Partid Conservator avem organizaţii în 36. Facem alt partid, facem un nou grup parlamentar - noi cei trei excluşi şi încă doi colegi care urmează să fie daţi afară - aşteptăm să vină şi alţi parlamentari alături de noi. Nu se termină lumea pentru că am fost exclus!”, ne-a declarat Eugen Durbacă.

Pregătirile pentru noul partid au început încă de miercuri, 3 mai, când sigla ALDE a fost dată jos de pe sediul de la Agenţia de voiaj.

viata-libera.ro

• 4 weeks later...
Posted

Eugen Durbacă, fondator al partidului "Pro Romania"

Noul partid al fostului lider ALDE si PC Daniel Constantin, "Pro Romania", s-a lansat luni seara, pe terasa unui hotel din Bucuresti, intr-un eveniment pe care organizatorii l-au promovat ca fiind "#altfel". Constantin a afirmat ca partidul sau are accente patriotice, pentru ca inainte de a fi "pro NATO" si "pro-european" oamenii politici trebuie sa fie pro Romania.

Fost ministru al Mediului in guvernul Grindeanu si fostul ministru al Agriculturii in guvernul Ponta a afirmat ca Pro Romania are deja filiale in peste 35 de judete ale tarii.

"De ce Pro Romania? Acest proiect politic se numeste asa pentru ca in primul rand sunt roman, imi iubesc tara si vreau sa fac ceva pentru tara mea si eu si colegii mei. Mai ales in ultimii 14-15 ani, majoritatea liderilor politici pentru a se valida in plan personal, vin in fata presei si spun <<sunt pro eurpean si pro NATO>> dar sa nu uitam ca trebuie sa fim in primul rand pro Romania si sigur ca daca esti pro roman esti si pro UE. Accente patriotice - din punctul meu de vedere niciun un om politic nu ar tebui sa fie in fruntea unui partid politic daca nu este patriot. Nu ma refer la un nationalism extremist" a continuat el.

Pro Romania are in prezent cinci deputati, care au devenit neafiliati dupa ce au plecat din ALDE - Daniel Constantin, Mircea Banias (fost PNL, PDL si apoi PC), Eugen Durbacă, Damian Florea si Sorin Cimpeanu, insa isi propune ca in toamna sa aiba cel putin zece pentru a putea forma un grup parlamentar.

Actele pentru infiintarea noului partid au fost depuse vineri.

hotnews.ro

Eugen Durbacă este la al 11-lea carnet de membru de partid din carieră: PCR, USD, PDAR, PDSR, PDC, ApR, PD, PUR, PC, ALDE și, acum, PPR.

• 2 years later...
Posted

Se prefigurează o scindare a filialei Pro România Galaţi?

În ultimile luni în care pandemia a înfrânat elanul electoral al politicienilor, mai toate partidele au profitat de distanţarea impusă pentru a-şi pregăti candidaţii, pentru a pregăti strategiile de campanie sau pentru a atrage noi simpatizanţi. La Pro România Galaţi, în loc să se aşeze lucrurile, au început nemulţumirile. După cum ne-au dezvăluit surse de încredere, o bună parte din membrii partidului au început să se plângă că deşi fac parte dintr-un partid cu potenţial, care la nivel naţional câştigă din ce în ce mai mult teren şi, implicit, membri, la Galaţi, simpatizanţii partidului şi susţinătorii lui Victor Ponta nu vor să se înscrie în partid din cauza preşedintelui filialei, Eugen Durbacă. Mai mult de atât, chiar şi printre membrii de partid (foşti PC-işti) aduşi de însuşi Durbacă, sunt nemulţumiri mari, căci mulţi consideră că metodele şi strategiile lui Durbacă sunt învechite şi nu mai sunt aplicabile în prezent, iar asocierea cu un politician aflat la venerabila vârstă de 77 de ani nu le aduce nimic bun în plan politic.

Însă Pro România Galaţi are printre membri şi pe senatorul Nicoale Marin, anunţat de Victor Ponta ca fiind candidatul partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean şi care a plecat din PSD tocmai pentru că acolo nu se dorea schimbare. În acest sens, în urmă cu an de zile, pe 28 mai 2019, Monitorul de Galaţi scria că senatorul Nicolae Marin cerea liderului local PSD, Dan Nica, să-şi dea demisia şi că era timpul pentru înnoirea echipei care urma să conducă PSD. „Actuala conducere a partidului trebuie resetată, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”, declara atunci senatorul Nicolae Marin. În august 2019, Nicolae Marin a plecat din PSD şi a trecut la Pro România unde în prezent deţine funcţia de secretar general adjunct la nivel naţional cu responsabilităţi pe regiunea Galaţi-Brăila-Vaslui. Numai că partidul Pro România, în care Nicolae Marin căuta ce nu a găsit la PSD, adică un partid tânăr, la Galaţi îl are pe Eugen Durbacă.

În acest context, l-am întrebat pe senatorul Nicolae Marin dacă sunt adevărate zvonurile, ce se întâmplă în partid şi dacă este adevărat că în filiala gălăţeană a partidului sunt din ce în ce mai multe voci care se ridică împotriva lui Durbacă. „Sunt de un an de zile în Pro România şi cred cu tărie în acest proiect, cred în Victor Ponta. Este adevărat că, la nivel local, în partid nu au venit, în ultima vreme, atâţia gălăţeni deschişi către o nouă clasă politică, cu o nouă viziune câţi şi-au exprimat intenţia şi cât mi-aş fi dorit şi eu să vină. Am stat de vorbă cu mulţi simpatizanţi ai Corinei Creţu, ai lui Victor Ponta şi îi încurajez să creadă în acest proiect, să vină alături de noi pentru că doar aşa putem face ceva cu adevărat pentru Galaţi, pentru gălăţeni”, ne-a declarat senatorul Nicolae Marin, care a respins toate încercările noastre de a obţine răspunsuri la întrebări legate de posibile fricţiuni în partid din cauza lui Eugen Durbacă.

Sursele noastre ne-au dezvăluit faptul că Eugen Durbacă face tot posibilul să mai obţină un mandat de parlamentar şi de aceea se ţine cu dinţii de partid şi este dispus să facă orice, politic vorbind, pentru a-şi atinge ţelul, dând dovadă din nou că metehnele vechi nu au leac, iar după cum se agită apele în Pro România Galaţi - avându-l pe Nicolae Marin care poate fi o locomotivă mai tânără şi mai puternică -, Durbacă s-ar putea să fie dat deoparte cel puţin printr-o scindare a filialei.

monitoruldegalati.ro

Posted

SCENARIU: “PICU SĂ FACĂ FIGURAȚIE LA PRO ROMÂNIA, SĂ NU-L ÎNCURCE PE PUCHEANU”

Probleme în filiala gălățeană a partidului Pro România! Divergențele de opinie dintre cei doi parlamentari ai partidului, deputatul Eugen Durbacă și senatorul Nicolae Marin, au fost explicate la Realitatea TV Galați – Brăila, de către senatorul gălățean.

Totul pleacă de la dorința lui Eugen Durbacă de a-l desemna pe viceprimarul Picu Roman drept candidat Pro România pentru funcția de primar al municipiului Galați.

“Este un scenariu pus la punct în laboratoare, ca domnul Picu Roman să facă figurație la Pro România, să nu-l încurce pe Pucheanu (…). Nu știu de unde atâta dragoste între domnul. Durbacă și Picu. Îi leagă un trecut frumos. Dânsul insistă să vină, eu nu sunt de acord (…). Lasă-mă cu Picu în pace, și cu alți oameni care își caută un loc de consilier local sau județean, și încearcă să mai fenteze înca o dată”, a declarat senatorul Nicolae Marin la Deschide Lumea.

Marin consideră că, în lipsa unei persoane cu o notorietate mare, partidul ar trebui să intre în competiție cu o persoană din interior, nominalizându-l pe Mihai Marin, președintele Organizației municipale Galati, Pro România, ca fiind cel mai potrivit candidat pentru a intra în cursa pentru primărie: “Este aici încă de la început, e o persoana tânără, e colonel în rezervă. Ar fi varianta cea mai «curată», cea mai corectă. Cred că are toată susținerea partidului”.

Viceprimarul Picu Apostol Roman a transmis un mesaj în timpul emisiunii, pe pagina de Facebook:

“1. Domnul Nicu Marin se grăbește crezând că poate comprima timpul până la alegeri, notorietatea nefiind punctul dumnealui forte.
2. Căpușarea unei organizații construite de la zero de către dl Durbacă se vede de departe. Problema apare atunci când crezi că doar tinerețea este singura virtute cu care poți răzbate în viață.
3. Nominalizarea unor oameni din organizația construită, repet, de la zero de către dl. Durbacă, arată dorința de a rămâne singur pe unica poziție de parlamentar pe care PRO- România ar obține-o la alegerile generale.
4. Nu știu dacă invitatul dvs nu cumva nu șubrezește poziția partidului spălându-și rufele în fața camerelor de luat vederi.
5. Folosește prea mult sintagmele: Eu vreau, eu fac, eu cred, eu nu vreau, etc. Când folosești doar aceste sintagme, pierzi partida.
6. Dumnealui are un meci cu marele partid PSD, dumnealui fiind unul dintre cei plecați din el. Nu este corect să atragi partidul într-un meci personal”, a scris Picu Roman.

Se pare că problemele din interiorul filialei gălățene sunt generate și de lipsa de comunicare dintre Eugen Durbacă și structurile de partid. Nicolae Marin și-a exprimat nemulțumirea pentru modul în care a aflat despre unele nominalizări făcute de Pro România, pentru funcțiile de consilier.  “Listele de consilieri trebuie să le hotărâm în cadrul structurilor noastre (…). Nu putem să punem secretara de la partid pe lista de consilieri, sau pe soția unui bărbat care face politică, dar soția nu a călcat niciodată la partid”, a afirmat senatorul Marin, care a adăugat că are încredere că toate problemele se vor rezolva cu spijinul lui Victor Ponta.

reperul.ro

• 4 weeks later...
Posted

Senatorul Nicolae Marin este noul preşedinte al filialei PRO România Galaţi

Organizaţia PRO România Galaţi are un nou preşedinte. Este vorba despre senatorul Nicolae Marin care a fost numit în funcţie, miercuri, 24 iunie 2020, după ce fostul preşedinte PRO România Galaţi, Eugen Durbacă a dat bir cu fugiţii şi a plecat la PPUSL.

Senatorul Nicolae Marin, omul care a vrut schimbarea în PSD, are acum şansa să demonstreze, în Pro România, că se poate face politică şi altfel. „Doresc ca împreună cu echipa PRO Romania să aducem schimbarea în care sperăm fiecare dintre noi, în administraţia locală, judeţeană şi naţională. Echipa PRO Romania oferă tuturor categoriilor socio-profesionale posibilitatea să se implice activ în viaţa comunităţii. Tineri, seniori, angajaţi, antreprenori, cetăţeni ai Galaţiului, vă aştept lângă mine şi împreună cu echipa PRO Romania, o echipă tânără şi entuziastă, care crede că lucrurile pot fi aduse pe calea cea dreaptă, că împreună putem să scăpăm de tot ce este vechi şi rău în politică şi administraţie“, ne-a declarat noul preşedinte al PRO România Galaţi, Nicolae Marin.

La şedinţa de numire a noului preşedinte, au participat, reprezentanţii Organizaţiei Judeţene, Organizaţiei Municipale, Prim-vicepreşedintele partidului, secretarul executiv, dar şi reprezentanţii Organizaţiei de Femei, de tineret, studenţi şi seniori, precum şi toţi ceilalţi membri cu funcţii de conducere ai organizaţiei gălăţene.

monitoruldegalati.ro