Jump to content

Arcada Galaţi - volei masculin (2017-2018)


dcp100168

Recommended Posts

Arcada începe viitoarea ediție a Diviziei A1 pe teren propriu

Federația Română de Volei a stabilit programul după care se va disputa ediția viitoare a Diviziei A1. Echipa masculină Arcada Galați va începe sezonul cu un meci pe teren propriu cu cei de la CSM București. Prima deplasare din viitorul sezon pentru Arcada va fi la Baia Mare pe terenul nou promovatei CS Școlar 2 Baia Mare.

În viitoarea ediție a Cupei României, trofeu deținut de clubul gălățean, Arcada va juca direct în turul doi, sferturi de finală, cu învingătoarea dintre CSȘ 2 Baia Mare și Tricolorul LMV Ploiești.

Din postura de câștigătoare a Cupei Românei echipa gălățeană va lupta pentru câștigarea unui nou trofeu, Supercupa României. Supercupa se va disputa la 30 septembrie, pe teren neutru, locul de disputare urmând să fie anunțat de FRV. Pentru a câștiga al doilea trofeu din istoria clubului Arcada va trebui să învingă campioana Volei Municipal Zalău.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Despotovski şi Gradinarov vor să continue la Galaţi

În mijlocul unei vacanţe binemeritate, după un sezon încărcat pentru echipele din primul eşalon, conducătorii de cluburi şi-au dat întâlnire la FR Volei, pentru stabilirea principalelor date după care se va derula viitorul campionat. A fost stabilit programul campionatului masculin Divizia A1, Arcada Galaţi urmând să deschidă sezonul cu meciul pentru Supercupa României.

Prima partidă oficială va fi cea în care se vor confrunta echipa campioană - Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi - câştigătoarea “Cupei României”, Supercupa urmând să se dispute pe 30 septembrie, locul desfăşurării urmând să fie anunţat ulterior.

În ceea ce priveşte meciurile Campionatului Naţional, acesta vor începe pe 7 octombrie, în prima etapă Arcada având programat jocul cu CSM Bucureşti, la Galaţi. În continuarea etapelor se va juca astfel: cu CSS 2 Baia Mare (nou promovată) - în deplasare, acasă cu Tricolorul Ploieşti, în deplasare la Dinamo, acasă cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, în deplasare cu Ştiinţa Bacău, acasă cu VM Zalău, în deplasare la Unirea Dej, acasă cu Steaua, în deplasare la SCM U. Craiova şi acasă cu Volei Club Banatul Caransebeş. 

Aproape toată lumea, în vacanţă

După un sezon încărcat, încheiat cu câştigarea Cupei (3-0 cu VM Zalău, în finala de la Piatra Neamţ) şi medaliile de bronz în campionat, echipa gălăţeană Arcada a intrat, după 30 aprilie, într-o binemeritată vacanţă. Cu excepţia lui Andrei Spînu, care a jucat cu naţionala României în preliminariile Campionatului Mondial, toţi ceilalţi jucători s-au împrăştiat în toate “cele patru zări”. După încheierea misiunii la “naţională”, a ajuns și Spînu acasă, la Constanţa, unde l-au aşteptat soţia şi băieţelul lor de cinci luni. Din lotul naţional a făcut parte şi Şerban Paşcan, care ulterior a ajuns acasă, la Topliţa.
Căpitanul Filip Despotovki a mers în Macedonia, la ai săi, Rosici, Janici şi Radovici - în Serbia, bulgarii Jekov - la Sofia, iar Gradinarov - la Varna, Caio de Pra şi Armando Danger - în îndepărtatele Brazilia şi Cuba. Jucătorii români Cristudor, Dumitrache şi Laza au urmat drumul “instinctului”, ajungând la familiile lor. După o vreme alături de cei dragi, mulţi dintre aceştia au căutat şi alte zone (staţiuni) unde să îşi petreacă timpul liber, atât de preţios, într-un mod cât mai plăcut.

Două acorduri de principiu

Conducerea clubului va avea mult de lucru, din 15 iunie urmând să-şi intensifice activităţile specifice pregătirii unui nou sezon. “Vor fi demarate discuţii cu jucătorii ce vor să continue la Arcada, de prelungire sau nu a contractelor, abordarea altor jucători care vor dori să evolueze la noi. Deocamdată doar Despotovski şi Gradinarov şi-au dat acordul de principiu pentru a continua la Galaţi. În legătură cu cei trei care au jucat sub formă de împrumut pentru alte cluburi în a doua parte a campionatului trecut, situaţia lor se prezintă astfel: Muscină a fost transferat definitiv la Steaua, iar cu Zahar - împrumutat la clubul bulgar Montana - şi Cerşemba, împrumutat la Piatra Neamţ, se vor purta noi discuţii, de prelungire sau alte transferuri”, ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului gălăţean.
Lotul urmează să se întrunească în jurul datei de 15 august. Dacă în privinţa antrenorului secund, Marian Apostu, continuarea este clară, nu la fel de sigură este prezenţa principalului Nikolai Jeliazkov şi în viitorul sezon, cu acesta existând înţelegeri doar pentru campionatul trecut, iar pentru viitor va trebui parafat un contract nou.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primul transfer al sezonului pentru Arcada

Clubul Arcada a perfectat primul transfer din acest sezon, cel al internaţionalului Marian Bala. Acesta a evoluat anul trecut la SCM U Craiova, vicecampioana României în Divizia A1. Bala (27 de ani) a mai jucat în cariera sa pentru Phoenix Şimleul Silvaniei şi VCM Zalău. Arcada Galaţi a încheiat ediţia precedentă a Diviziei A1 pe locul al treilea în Divizia A1 şi este câştigătoarea “Cupei României”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada, pentru a doua oară în ”Cupa CEV”

Forul european de volei a stabilit, în urma tragerii la sorţi, meciurile din cadrul competiţiilor continentale din viitorul sezon. Printre cele cinci echipe româneşti angrenate în cupele europene se află şi formaţia gălăţeană Arcada, care a ocupat doi ani consecutivi locul al treilea în primul eşalon masculin, iar în ultimul a devenit şi câştigătoare a „Cupei României”. Ca şi anul trecut, echipa noastră va juca în turul al doilea în „Cupa CEV” şi va avea ca adversară o formaţie din Cehia, Volley Kladno. Meciul tur va avea loc în deplasare (5-7 decembrie), iar returul două săptămâni mai târziu (19-21 decembrie).

Celelalte echipe din România care vor juca în cupele europene sunt: SCM U Craiova (CEV), VM Zalău în Challenge Cup, deşi avea dreptul să evolueze în Champions League, respectiv Steaua Bucureşti şi Tricolorul Ploieşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada a transferat trei internaţionali, din Serbia, Muntenegru şi România

Voleiul masculin gălăţean rămâne în prim plan. Arcada a câştigat Cupa României, medalia de bronz în campionat şi a participat în cupele europene, dar visul patronului Spiru Mantu şi al tuturor celor implicaţi în fenomen rămâne titlul naţional şi un parcurs cât mai lung în Europa.

La sfârşitul săptămânii trecute, team managerul echipei gălăţene, Marius Pîrvu, ne-a anunţat primele noutăţi despre lotul de jucători. S-au perfectat deja primele trei transferuri: Marian Bala, de la vicecampioana SCM U Craiova, 27 ani, 190 cm, component al Naţionalei României; Luka Suljagici - 31 ani, 208 cm, centru, a mai jucat în carieră în Italia, Franţa, Rusia şi Muntenegru, în prezent component al naţionalei Muntenegrului şi, nu în ultimul rând, internaţionalul sârb Neven Majstorovici, 28 ani, 192 cm, libero, care a fost adus de la Partizan Vizura Belgrad.

De asemenea, au decis să continue la Arcada jucătorii: Andrei Spînu, Şerban Paşcan, şi ei componenţi ai naţionalei României, Filip Despotovski, Liviu Cristudor. Conducerea tehnică va fi asigurată de Andrei Jeliazkov, care şi-a prelungit contractul şi Marian Apostu.

În perioada următoare, lotul de jucători va fi completat şi cu alţi jucători români şi străini. Reunirea este programată în jurul datei de 15 august.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Coordonatorul echipei Greciei vine la Arcada

Echipa masculină de volei Arcada Galați a perfectat al patrulea transfer pentru sezonul următor, cel al ridicătorului Dima Filippov. „Sunt bucuros să anunţ că noua mea echipă este Arcada Galaţi”, a confirmat în această seară voleibalistul născut în Ucraina, stabilit la Atena, care are cetăţenie elenă şi este component al echipei naţionale a Greciei.

Are 26 de ani, înălţime 1,98 m. şi a jucat ultimele sezoane pentru clubul grec Olympiacos. Pentru postul pe care joacă Filippov, Arcada a anunţat că a fost prelungit şi contractul lui Filip Despotovski.  Precedentele trei transferuri realizate de conducerea clubului Arcada în această lună sunt: liberoul sârb Neven Majstorovici, muntenegreanul Luka Suljagici (universal) şi românul Marian Bala, toţi jucători în echipele lor naţionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada a transferat un centru brazilian de 208 cm

Conducerea echipei gălăţene este pusă pe fapte mari în această perioadă extrem de importantă. După ce, la mijlocul săptămâniei trecute, l-a înregimentat pe ridicătorul naţionalei Greciei, Dima Fillipov, care sezonul trecut a evoluat la Olympiacos, vineri seara a anunţat încă o achiziţie de marcă: brazilianul Lucas Victor Ferreira Rangel, 26 ani, 208 cm, 104 kg, care evoluează pe postul de centru.

„Aşa cum am promis, nu stăm cu mâinile în sân în această perioadă şi căutăm cele mai bune soluţii pentru a ne face un lot puternic cu care să câştigăm campionatul. Rangel este un centru care considerăm că ne va fi de mare ajutor, acum suntem acoperiţi şi pe acest post. Ţinem legătura în permanenţă cu antrenorul principal Jeliaskov, ne mai trebuie doi jucători importanţi: un secund şi universal şi consider că lotul va fi complet pe toate posturile”, ne-a declarat vicepreşedinte gălăţean, Marius Pârvu.

Rangel a jucat în ultimele două sezoane în Grecia, pentru PAOK Salonic şi Panathinaikos Atena, fiind desemnat cel mai bun centru din Superliga Greciei, de cinci ori fiind nominalizat în echipa ideală şi de tot atâtea ori a fost desemnat MVP.

Tot vineri, brazilianul Caio de Pra, care a jucat la Galaţi în ultimele două sezoane, a semnat cu nou promovata Dinamo Bucureşti.

Arcada a mai parafat trei transferuri anterior: Marian Bala, de la SCM U Craiova, muntenegreanul Luka Suljagic şi sârbul Neven Majstorovic, toţi internaţionali.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Transfer de marcă la Arcada, Adrian Gontariu

Echipa de volei masculin Arcada Galați continuă formarea echipei pentru sezonul viitor, echipă cu care vrea să atace titlul în Divizia A1. Clubul gălățean a realizat recent un nou transfer important, cel al internaționalului Adrian Gontariu. Ultima oară la VM Zalău - echipă cu care a câștigat titlul în sezonul recent încheiat, Gontariu, 33 de ani, originar din Zalău, a mai jucat în cariera lui pentru Deltacons Tulcea, Tomis Constanța,  VfB Friedrichshafen - Germania, Asseco Resovia Rzeszów - Polonia, echipe cu care a câștigat titlul cât și Cupa.   

”Am reușit să realizam un transfer foarte important, un jucător pe care ni l-am dorit foarte mult, unul dintre cei mai valoroși din țară la ora actuală. Adrian Gontariu, un jucător cu mare experiență și cu un CV impresionant, având multe trofee câștigate atât în țara cât și în campionatele puternice din Europa. Cu siguranță va fi un jucător decisiv în angrenajul echipei ce va încerca realizarea eventului sezonul viitor”, ne-a spus vicepreședintele clubului Arcada, Marius  Pîrvu.

În această perioadă precompetițională, Arcada a mai reușit transferurile: Lucas Victor Rangel, Brazilia, (venit de la Panathinaikos Atena), Marian Bala (SCMU Craiova), Luka Suljagic, Muntenegru (Conad Reggio Emilia), Neven Majstorovic, Serbia (Partizan Belgrad), Dmytro Filippov, Grecia,(Olympiacos Pireu).

De altfel, primul meci oficial la Arcada pentru Adrian Gontariu va fi chiar împotriva fostei sale echipe VM Zalău. Sâmbătă, 30 septembrie, la Ploiești, Arcada și VM Zalău vor juca Supercupa României.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Se conturează lotul echipei gălățene de volei Arcada. S-a finalizat încă un transfer, al şaselea

Perioada transferurilor s-a derulat cu succes pentru Clubul Arcada Galaţi, problema fiind rezolvată în foarte mare măsură. Au fost efectuate deja şase transferuri care, alături de cei şase jucători mai noi sau mai vechi, alcătuiesc un lot pe care se poate conta.

Cel mai recent transfer este al zălăuanului Adrian Gontariu, un jucător experimentat, de 33 ani, 2,05 m, universal. Tratativele cu clubul ACS Volei Municipal Zalău au necesitat îndelungi negocieri, dar până la urmă a fost obţinută semnătura mult dorită. „Este jucătorul pe care l-am dorit, un jucător valoros, component al lotului naţional, care a acumulat suficientă experienţă. În cariera sa a evoluat în competiţia internă la Tulcea şi Tomis Constanţa, ultima dată la Zalău, cu care a devenit şi campion. De asemenea, a avut prezenţe notabile în campionatele Emiratelor Arabe Unite, Franţei, Germaniei şi Poloniei (unde a câştigat titlul de campioană), competiţii extrem de puternice, care fortifică orice jucător. Ne aflăm în tratative pentru transferul unui secund (jucător de zona patru), pe care sperăm să-l rezolvăm în zilele următoare”, a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului gălăţean.

La ora actuală Arcada are în lot 12 jucători, primii şase fiind achiziţii noi: Marian Bala venit de la Craiova, sârbul Neven Majtorovici, Luka Suljagici (Macedonia), grecul Dima Fillipov, Lukas Viktor Ferreira Rangel, un brazilian venit din campionatul Greciei şi cea mai recentă, parafată weekendul trecut - Adrian Gontariu. Ceilalţi şase sunt jucători care au adus Galaţiului, în două ediţii consecutive a Diviziei A1, medaliile de bronz şi „Cupa României”. Aceştia sunt: Filip Despotovski - căpitanul echipei, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Andrei Spînu, Mihai Dumitrache şi George Zahar.

Pregătirile în vederea noului sezon vor demara pe 15 august, cu antrenamente de reacomodare la efort. După o scurtă perioadă petrecută la Galaţi, jucătorii vor pleca în cantonament la Cheile Grădiştei, unde au fost prezenţi şi în anii trecuţi, unde, de altfel, au găsit cele mai bune condiţii în realizarea acumulărilor fizice. Urmează o perioadă intensă a pregătirilor specifice, cu mai multe meciuri, necesare omogenizării şi în condiţii de joc.

Nu va lipsi nici tradiţionalul turneu, de la Galaţi, dotat cu trofeul „Cupa Arcada”. Toate aceste activităţi vor fi coordonate de acelaşi staff tehnic - Nikolai Jeliazkov şi Marian Apostu.

Noua ediţie a campionatului Diviziei A 1 va demara pe 7 octombrie, când Arcada va primi vizita celor de la CSM Bucureşti, iar primul meci oficial se va disputa în cadrul Supercupei României, Arcada - VM Zalău, pe 30 septembrie, la Ploieşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada joacă Supercupa la Ploiești

După ce în finalul sezonului trecut a câștigat primul trofeu din istorie, Cupa României, echipa de volei masculin Arcada Galați are șansa să câștige un nou trofeu în deschiderea noului sezon competițional. Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17.00,  la Ploiești, Sala Polivalentă, în deschiderea sezonului 2017 - 2018, gruparea gălățeană va disputa Supercupa României. Pentru a-și trece în palmares al doilea trofeu Arcada Galați - câștigătoarea Cupei României, va trebui să învingă campioana României, Volei Municipal Zalău. Cupa României a fost câștigată de Arcada după ce în finala disputată la Piatra Neamț a învins, scor 3 - 0 (25-18, 25-22, 25-21), chiar adversara din Supercupă, Volei Municipal Zalău.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Jani Jeliazkov și Nikola Kovacevic închid campania de transferuri de la Arcada

Echipa masculină de volei Arcada Galați a încheiat campania de transferuri pentru sezonul în care își propune câștigarea titlului. ”Am încheiat campania de transferuri cu ultimele două achiziții, Jani Jeliazkov, universal, și Nikola Kovacevic, extremă”, ne-a spus vicepreședintele clubului gălățean Marius Pârvu.  

”Jani Jeliazkov, 25 de ani, 2.05 metri, este component al naționale Bulgariei, campion al Bulgariei și este fiul antrenorului principal Nikolay Jeliazkov. Fiind un jucător cu experiență căpătată și în campionatul Italiei, va fi, credem noi, un jucător foarte util ce se va integra foarte ușor în angrenajul echipei”, ne-a declarat Marius Pârvu despre Jani Jelizazkov. Universalul de 2.05 metri a evoluat la  VK Neftohimik, Bulgaria, Azzurra Alessano, Italia, PRC Ravenna, Italia, sau Levski Sofia, Bulgaria. 

Despre transferului lui Nikola Kovacevic, 34 de ani, 1.93 metri, vicepreședintele Marius Pârvu ne-a spus: ”Cât despre Kovacevic, toți iubitorii de volei știu că este unul dintre cei mai valoroși jucători din Europa, cu prezente în cele mai puternice campionate ale continentului nostru precum Italia, Rusia și Polonia. Multiplu campion și medaliat atât în țările în care a evoluat cât și cu naționala Serbiei, îndrăznesc să spun că este unul dintre cei mai buni jucători străini, dintre cei care și-au făcut prezența vreodată în Romania. Cu siguranță va fi un factor decisiv în îndeplinirea obiectivului, câștigarea campionatului”.  Nikola Kovacevic a evoluat ultima dată pentru Paykan Tehran VC, Iran, în cariera lui a mai jucat pentru: Crvena Zvezda (Steaua Roșie Belgrad) Serbia, Lokomotiv Novosibirsk, Rusia, Fudan University Shanghai, China, Aris Thessaloniki, Grecia, Asseco Resovia Rzeszów, Polonia, iar cu echipele din Grecia, Polonia și Serbia a devenit campion.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Jani Jeliazkov şi Nikola Kovacevici, ultimii veniţi

Cu două săptămâni înaintea startului pregătirilor în vederea noului sezon, clubul Arcada a finalizat lista cu transferurile de jucători. Zilele acestea, au fost perfectate documentele aducerii jucătorului bulgar Jani Jeliazkov, dar şi a sârbului Nikola Kovacevici. Apropierea de nume a jucătorului bulgar de antrenorul Nikolai Jeliazkov nu este întâmplătoare, noul venit fiind chiar fiul tehnicianului care a adus Arcada pe locul al treilea în campionat şi câştigătoare a Cupei României.

Jani Jeliazkov este un jucător valoros, component al lotului naţionalei Bulgariei, care evoluează în Liga Mondială. Are 25 de ani (în septembrie), 2,05 m înălţime şi joacă pe postul de universal. Ultima sa legitimare a fost la VK Neftohimik 2010, iar până la această echipă a mai evoluat la Porto Ravenna Volley (2013-2015) şi Aurispa Alessano (2015-2016). Este un jucător interesant, care îşi va putea pune amprenta pe evoluţia echipei noastre.

Sârbul Nikola Kovacevici, 34 de ani, 1,94 m înălţime, este un jucător cu o bogată experienţă competiţională. Sezonul trecut a evoluat în campionatul Rusiei. A început în ţara natală, unde a jucat 13 ani, după care a “colindat” prin toată Europa: Germania, Italia, Grecia, Polonia şi chiar China. În activitatea sa, Kovacevici a câştigat nu mai puţin de 15 medalii în competiţiile europene şi mondiale. Postul său preferat în teren - secund sau jucător de zona patru.

La ora startului pregătirilor, lotul gălăţean va arăta astfel: Filip Despotovski, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Andrei Spînu, George Zahar, din vechea gardă, plus cei transferaţi în această vară: Marian Bala, Neven Majtorovici, Luka Suljagici, Dima Filippov, Lukas Viktor Ferreira Rangel, Adrian Gontariu, Jani Jeliazkov şi Nikola Kovacevici. Din lot mai face parte şi Mihai Dumitrache, pe care conducerea clubului doreşte să-l împrumute sau să-l transfere, în condiţii favorabile pentru jucător. Alături de cei 13 jucători enunţaţi, stafful tehnic - Nikolai Jeliazkov şi Marian Apostu - îl va avea la pregătiri pe juniorul Silviu Grigoraş, despre care s-a vorbit şi în sezonul trecut, plus alţi doi juniori de la CS Şcolar Galaţi.

Prima întâlnire de după vacanţă va avea loc peste două săptămâni, pe 11 august, sejurul la Galaţi fiind de scurtă durată, pentru că acumulările fizice vor continua într-un cantonament la munte, la Cheile Grădiştei. După antrenamente, vor veni şi meciurile de verificare, în vederea omogenizării noului lot. În ultima decadă a lui septembrie se va desfăşura şi tradiţionalul turneu dotat cu trofeul “Cupa Arcada”, pentru ca pe 30 septembrie să se dispute Supercupa României, la Ploieşti, între Arcada şi VM Zalău, câştigătoarea Cupei, respectiv, campioana Diviziei A1. Actualul campionat al Diviziei A1 va demara pe 7 octombrie, când Arcada va primi vizita bucureştenilor de la CS Municipal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Arcada, start în pregătirile noului sezon

S-a încheiat vacanţa şi pentru echipa de volei Arcada Galaţi, medaliată cu bronz în ediţia trecută a primei ligi şi câştigătoare a Cupei României. La reunirea lotului au fost prezenţi 11 jucători.

Sub comanda antrenorului Nikola Jeliazkov, ajutat de Marian Apostu, la primul antrenament au participat Filip Despotovski, Andrei Spînu, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, George Zahar - care au jucat la Arcada şi sezonul trecut, plus şase dintre nou-transferaţi: Marian Bala, Luka Suljagici, Dima Filippov, Lukas Viktor Ferreira Rangel, Adrian Gontariu şi Jani Jeliazkov. Au lipsit, motivat, Nikola Kovacevici - pentru rezolvarea problemei vizei şi Neven Majstorovici - convocat la lotul Serbiei, care se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European.

După reacomodarea la efort, în această săptămână, cât şi în următoarea, vor avea loc câte două antrenamente pe zi, cu accent pe acumulările fizice, inclusiv în sala de forţă.

Cantonament la Cheile Grădiştei

De duminica viitoare, „cartierul general” se va muta la Cheile Grădiştei, unde echipa gălăţeană s-a pregătit şi în ultimele perioade precompetiţionale. Acolo se va continua pregătirea fizică, dar va intra în program şi mingea, la antrenamentele specifice. De precizat că la antrenamente sunt prezenţi şi doi juniori, din pepiniera CS Şcolar.

„De pe acum, stafful tehnic s-a preocupat şi de organizarea mai multor meciuri de verificare, pentru realizarea omogenizării echipei, atât de necesară într-o competiţie de anduranţă. Nu vor lipsi nici partidele din tradiţionala «Cupa Arcada». Apoi va avea loc startul oficial, cu disputarea Supercupei României, programată la Ploieşti, pe 30 septembrie. Parteneră va fi Volei Municipal Zalaău, campioana en-titre, iar noi venim din postura de câştigători ai Cupei. O săptămână mai târziu va fi prima confruntare în Campionatul Diviziei A1, meci ce va avea loc la Galaţi, în compania CS Municipal Bucureşti. Ne aşteaptă un sezon încărcat, plin de responsabilităţi, deoarece vom juca pe trei planuri: campionat, unde ne dorim o clasare cât mai bună pe podium, Cupa României, dar şi competiţia internaţională «CEV Cup», unde vom juca direct în turul doi, cu cehii de la Volley Kladno. Echipa noastră este capabilă de realizarea unor performanţe notabile. Avem lot valoros, avem condiţii, avem staff tehnic capabil. Nu ne lipseşte nimic pentru a obţine rezultatele pe care ni le dorim. Sperăm cu toţii că aşa va fi”, ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul echipei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Filip Despotovski a primit cetăţenia română şi vrea să joace pentru naţionala noastră

Căpitanul echipei de volei Arcada, Filip Despotovski, este macedonean şi nu numai. După nouă ani de la venirea în campionatul Diviziei A1, ridicătorul şi coordonatorul  formaţiei gălăţene a depus documentele pentru obţinerea cetăţeniei române, lucru care s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când a depus jurământul. Între două antrenamente din cantonamentul pe care îl face cu Arcada la Cheile Grădiştei, Filip Despotovski şi-a făcut timp pentru a ne acorda un interviu pe această temă.

- Cum ai ajuns la solicitarea de a deveni cetăţean român, ce te-a determinat să faci acest demers?
- Pentru că trăiesc de foarte multă vreme în România, am hotărât acest lucru împreună cu familia şi cei apropiaţi. Cu puţin timp în urmă, am fost înştiinţat de Ministerul Afacerilor Externe că s-a aprobat solicitarea mea şi am fost chemat la Bucureşti. Am depus jurământul pe Constituţia României şi pe Biblie, un examen pe care l-am depăşit cu brio. A contat enorm că vorbesc bine româneşte şi că ştiu foarte multe lucruri despre ţara dumneavoastră, care de câteva zile este şi ţara mea!

- Devenind cetăţean român, poţi fi convocat şi în naţionala noastră de volei?
- Evident. Acesta a şi fost mobilul solicitării mele. Am fost zece ani în lotul naţional al Macedoniei şi peste puţină vreme voi putea  avea şi calitatea de component al echipei României. Am anunţat intenţiile mele şi federaţiei din Macedonia, iar de la anul voi putea avea noua calitate. Regulamentul internaţional stipulează faptul că, în aceste cazuri, este nevoie să treacă doi ani de la ultimul meci într-o echipă naţională pentru a face "transferul". De la anul, voi avea îndeplinită această condiţie.

- Te-aş ruga să prezinţi, cititorilor noştri, CV-ul tău...
- Am 31 de ani, m-am născut în capitala Macedoniei, la Skopje. Tatăl este macedonean, iar mama, sârboaică. Mă simt la fel de bine în Macedonia, ca şi în România. De regulă, vacanţele şi timpul liber le petrec în ambele ţări, cu aceeaşi bucurie. În ambele ipostaze, mă simt ca acasă. Nu este nicio diferenţă între oraşul meu natal şi cele din România.

A fost campion al Macedoniei la înot

- Cum s-a produs debutul tău în sport?
- Poate pare foarte curios, dar prima pasiune a fost nataţia. De la 17 la 21 de ani, am practicat înotul, la clubul Rabotniski din Skopje, unde am „achiziţionat” patru titluri de campion şi tot atâtea Cupe. Între timp, mă purta gândul şi la volei, iar până la urmă am făcut „transferul” la acest sport. Surprinzător, am fost apreciat încă de la început. În Macedonia, nu am avut cine ştie ce carieră, totul s-a dezvoltat în noua mea ţară. Am venit în România acum nouă ani, perioadă în care am acumulat extrem de multă experienţă. Am reprezentat echipa din Zalău, apoi am ajuns la Tomis Constanţa, cu care am devenit campion şi am cucerit o Cupă, apoi am fost patru ani la Dinamo - cu trei medalii de bronz şi o Cupă. Pentru un sezon am jucat în Rusia, pentru ca în prezent să mă aflu înaintea startului celui de-al treilea sezon în Galaţi, la Arcada. Mă simt foarte bine aici, am obţinut două medalii de bronz şi o Cupă şi sper ca performanţele să „curgă” şi mai şi.

Şi Despotovski-junior este român

- Dacă acum eşti român cu acte-n regulă, te-ai gândit să te stabileşti aici, ai cumpărat o locuinţă în Galaţi?
-Nu încă, dar nu este exclus acest lucru. Deocamdată, locuiesc cu familia într-un apartament oferit de club. Ne simţim foarte bine, ne simţim români! Atât eu, cât şi soţia mea, deocamdată doar macedoneancă, dorim să-l educăm în acest spirit şi pe fiul nostru, Erik, de un an şi şase luni, care, odată cu mine, a primit şi el cetăţenia română.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cantonament aproape de final, încep meciurile amicale

Au trecut două săptămâni de când voleibaliştii echipei gălăţene Arcada au începutul stagiul de pregătire centralizată de la Cheile Grădiştei. A fost o perioadă de pregătiri intense, cu scopul realizării unor acumulări fizice pe măsura ambiţiilor, câştigarea primului titlul de campioană. În a doua parte a acestui cantonament, s-a lucrat destul de mult şi în ceea ce priveşte pregătirea specifică, cu mingea.

La acest stagiu au participat 14 jucători, plus doi juniori de la CS Şcolar. De duminică, s-a alăturat lotului şi liberoul sârb Neven Majstorovici, după ce a participat cu selecţionata ţării sale la Campionatul European din Polonia, competiţie pe care a încheiat-o cu obţinerea medaliei de bronz (2-3 cu Germania, în semifinală, 3-2 în finala mică, cu Belgia).

Lotul aflat în cantonament îi are în componenţă pe: Filip Despotovski, Andrei Spânu, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, George Zahar, Marian Bala, Luka Suljagici, Neven Majstorovici, Dima Filippov, Lucas Ferreira Rangel, Adrian Gontariu, Jani Jeliazkov şi Nicola Kovacevici. Cu Arcada, la Cheile Grădiştei, s-a antrenat şi Mihai Dumitrache, dar acesta se va transfera la CSM Bucureşti.

Echipa gălăţeană va încheia mâine această importantă parte a pregătirilor noului sezon, când va reveni în Galaţi, urmând apoi să treacă în etapa următoare, a jocurilor de verificare. Primele meciuri amicale vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Galaţi, clubul urmând să organizeze o nouă ediţie a “Cupei Arcada”. Turneul va avea loc de vineri până duminică şi va fi unul foarte puternic. Pe lângă vicecampioana Arcada, vor mai participa echipa campioană VM Zalău, Steaua Bucureşti - locul patru sezonul trecut - şi Dinamo Bucureşti, formaţie care, deşi nou-promovată, se anunţă a avea ambiţii mari în următoarea ediţiei a Diviziei A1, elocvent fiind faptul că printre transferurile făcute în ultima perioadă se numără şi cel al valorosului brazilian Caio de Pra, fost la Arcada în ultimii ani.

Primul meci oficial al sezonul pentru echipa gălăţeană, care este deţinătoarea “Cupei României”, va fi pe 30 septembrie: Supercupa României, în compania campioanei din Zalău.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Performanţă remarcabilă. Arcada a câștigat Supercupa, după o victorie în faţa campioanei

Echipa gălăţeană a debutat cu dreptul în competiţiile interne de volei. Întâlnind campiona en-titre, în Supercupa României, Volei Municipal Zalău, Arcada, câştigătoarea Cupei a realizat un joc bun şi şi-a adjudecat trofeul.

Partida s-a disputat în Sala Sporturilor din Ploieşti şi s-a încheiat cu succesul gălăţenilor la scorul de 3-1 (17-25, 26-24, 26-24, 25-21). Victoria este considerată de bun augur, întrucât a fost obţinută în primul meci oficial din acest sezon. Echipa noastră a demonstrat că se află pe un drum bun, continuând evoluţiile notabile ale sezonului trecut, când a cucerit „Cupa României” şi a obţinut medaliile de bronz în campionat.

Meciul de sâmbătă seară, 30 septembrie, a fost deosebit de disputat, nici nu se putea altfel. Primul set a revenit sălăjenilor, pentru ca, în continuare, balanţa să încline în favoarea gălăţenilor. După primul set, încheiat cu scor nefavorabil, stafful tehnic a operat două schimbări care s-au dovedit a fi de efect: au intrat Despotovski şi Paşcan. Cei din Zalău au mai avut avantaj şi în setul doi (16-11 şi 20-18), dar o dată egalaţi, aceştia nu au mai putut reveni. Interesant a fost şi setul patru, care avea să fie ultimul. Iată evoluţia scorului: 5-8, 8-8, 8-12, 12-16, 15-19 şi 20-22, după care primii la potou au ajuns gălăţenii, care au cucerit preţiosul trofeu.

Arcada a început cu următorul „sextet”: Filippov, Gontariu, Spînu, Rangel, Kovacenici, Bala - Majstorovici (libero). În funcţie de necesităţile jocului, au mai fost folosiţi: Despotovski, Paşcanu, Cristudor, Suljagici şi Jeliazkov. „Echipa s-a mişcat bine, exceptând începutul de meci, cam ezitant. Apoi ne-am revenit, ne-a ieşit jocul şi am încheiat învingători. Cu siguranţă că după alte meciuri se vor îmbunătăţi relaţiile de joc, vor fi mai bine stabilite. Ne aşteaptă un sezon încărcat, cu meciuri tari în Divizia A1, dar şi în Cupa României şi competiţia continentală Cupa CEV.  Va trebui să fim permanent în priză pentru a ne îndeplini cu succes obiectivele stabilite”, ne-a declarat antrenorul secund, Marian Apostu.

Debutul în campionat va avea loc sâmbătă, când Arcada va primi replica bucureştenilor de la C.S. Municipal. În „Cupa României”, va avea meci pe 15 noiembrie (returul pe 13 decembrie), când adversară va fi Dinamo Bucureşti (din turul doi se va juca tur-retur). În „Cupa CEV”, prima confruntare va fi tocmai în decembrie, adversară fiind echipa cehă Volley Kladno.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie în prelungiri pentru Arcada, în debutul Diviziei A1

Echipa de volei masculin Arcada Galați a debutat cu o victorie de două puncte în actuala ediție a Diviziei A1. Gălățenii au câștigat, scor 3-2  (24-26, 25-18, 22-25, 25-20, 15-10), jocul de pe teren propriu cu CSM București. 

Bulgarul Jani Jeliazkov a fost omul meciului, cu cele 24 de puncte realizate, conform FR Volei. Pentru Arcada au mai punctat: Marian Bala 17p, Nikola Kovacevici 15p, Andrei Spânu 12p, Victor Ferreira Rangel 7p, Luka Suljagic 4p, Dima Filipov 1p.

În etapa a doua, 14 octombrie, Arcada va juca pe terenul nou promovatei CSS 2 Baia Mare.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Prima victorie de trei puncte pentru Arcada din sezon

În etapa a doua din Divizia A1, echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut prima victorie de trei puncte din sezon. Gruparea gălățeană a jucat pe teren nou promovatei CSȘ 2 Baia Mare și s-a impus, scor 3-0. Pe seturi, victoria gălățenilor a fost: 25-13, 25-19, 25-17. În jocul de la Baia Mare, pentru Arcada, au jucat: Zahar, Suljagic, Kaovacevic, Despotovski, Bala, Gonțatiu, Spânu, Majstorovic.

După primele două etape din actuala ediție a Diviziei A1, Arcada are cinci puncte, setaveraj 6-2. Pentru Arcada, urmează jocul de pe teren propriu, cu Tricolorul LMV Ploiești, miercuri, 18 octombrie, de la ora 18.00. Apoi, luni, 23 octombrie, de la ora 20.00, echipa gălățeană va juca pe terenul celor de la Dinamo București.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Arcada a pierdut pe teren propriu meciul cu Tricolorul Ploiești

Echipa de volei masculin Arcada Galați a pierdut primul joc cu o echipă contracandidată la titlu. Gruparea gălățeană a cedat, scor 2-3, jocul de pe teren propriu cu cei de la Tricolorul Ploiești. Chiar dacă Arcada a început meciul mai bine și a câștigat primul set cu scorul 25-17, oaspeții au revenit și au câștigat seturile doi și trei, scor 15-25 și 17-25. Jocul a fost trimis în prelungiri după ce Arcada s-a impus în setul patru cu scorul 25-23. Setul decisiv a fost controlat de oaspeți și câștigat cu 10-15.

Cel mai bun jucător de la Arcada a fost Adrian Gonțariu, cu 19 puncte. Ceilalți jucători care au realizat puncte pentru Arcada: Marian Bala 13 p, Nikola Kovacevic 12 p, Viktor Ferreira Rangel 5 p, Andrei Spânu 4 p,  Luka Suljagic 3 p, Șerban Pașcan 2 p, Filip Despotovski 1 p, Dima Filipov 1 p. 

După trei etape din Divizia A1, Arcada este pe locul 5, cu 6 puncte din trei jocuri.

În etapa a IV-a, Arcada va juca pe terenul celor de la Dinamo București, luni, 23 octombrie, de la ora 20.00, în direct la Digi Sport.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Victorie de trei puncte, la București, cu Dinamo

Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut a doua victorie stagională fără set pierdut. În ultimul meci din etapa a IV-a, Arcada a învins cu scorul 3-0, la București, Dinamo. Victoria gălățenilor pe seturi a fost: 25-18, 25-18, 25-19. Marian Bala și Adrian Gonțariu au realizat câte 14 puncte pentru Arcada, Andrei Spânu 12 puncte, Nikola Kovacevic 11 puncte, Fereira Rangel 10 puncte.

După victoria de la București, Arcada a urcat pe locul 3 în Divizia A1, cu 9 puncte din patru jocuri.

Pentru echipa gălățeană urmează jocul de pe teren propriu cu Știința Explorări Baia Mare, pe 28 octombrie, ora 18.30.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Arcada a învins Explorări Baia Mare și a urcat pe locul 2

Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut a treia victorie de trei puncte din actuala ediție de campionat. În etapa a V-a, gruparea gălățeană a învins pe teren propriu Știința Explorări Baia Mare, cu scorul de 3-1 (25-17, 25-18, 15-25, 25-17).

Omul meciului a fost Adrian Gontariu cu 21 de puncte realiate. Ceilalți realizatori de puncte de la Arcada au fost: Marian Bala 11 p, Andrei Spînu 10 p, Fereira Rangel 10 p, Șerban Pașcan 8 p, Dima Fillipov 3 p, Liviu Cristudor 2 p, Luka Suljagic 2 p. 

Arcada a urcat pe locul 2 în clasamentul la zi din Divizia A1, cu 12 puncte, la egalitate cu liderul Steaua București, cele două echipe fiind departajate de setaveraj. Pentru Arcada, urmează derby-ul de pe teren propriu cu VM Zalău, pe 5 noiembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Victorie de trei puncte pentru Arcada, în derbyul cu campioana

Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut o victorie de trei puncte în fața campioanei en-titre Volei Municipal Zalău. Derby-ul dintre laureatele sezonului trecut, Arcada - câștigătoarea Cupei, și VM Zalău - câștigătoarea campionatului, s-a încheiat cu scorul de 3-1 (25-17, 20-25, 25-22, 26-24) pentru gruparea gălățeană.

Arcada: Filipov (Despotovski), Kovacevic (Cristudor), Bala (Cristudor), Lucas Rangel (Slujuacig), Gontariu (J. Jeliazkov), Spînu, Majstorovic - libero.

Arcada este pe locul 2, cu 15 puncte din șase jocuri.

Pentru echipa gălățeană, urmează jocul de la pe terenul celor de la Unirea Dej, pe 11 noiembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Nikolai Jeliazkov şi-a dat demisia

"Din cauza neînţelegerilor şi punctelor de vedere complet diferite pentru volei, demisionez din poziţia de antrenor al echipei de volei Arcada. În perioada în care am lucrat aici, echipa a câştigat singurele trofee din istoria sa - "Cupa României" şi Supercupa României. De asemenea, echipa se află în prezent pe podium în campionatul României. Personal nu pot să fac mai bine decât atât. Forza, Arcada!", a scris Nikolai Jeliazkov, pe o rețea de socializare.

”Din cauza unor puncte de vedere diferite privitoare la performanță, dar și a unor probleme familiale s-a convenit de comun acord la încetarea colaborării pe plan sportiv cu domnul antrenor Niki Jeliazkov. Pe această cale, vrem să-i mulțumim pentru munca prestată, care a culminat cu cele două trofee obținute și îi dorim mult succes în continuare”, a declarat Mirel Zaharescu, președintele clubului Arcada.

Jeliazkov a venit la Arcada, în februarie, când l-a înlocuit pe burgarul Martin Stoev, antrenor ce a stat pe banca tehnică a gălățenilor timp de patru luni. Acesta l-a înlocuit pe Nicușor Harabagiu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nicuşor Harabagiu este noul antrenor al echipei Arcada

Cu două trofee obţinute, în premieră pentru echipa Arcada - ”Cupa României” şi ”Supercupa”, precum şi medalia de bronz în ediţia trecută a campionatului, dar şi cu rezultate notabile în acest început de sezon, cel mai recent fiind victoria în faţa campioanei en-titre, VM Zalău, scor 3-1, anunţul plecării lui Nikolai Jeliazkov a "cutremurat" situaţia din sportul gălăţean.

Pe banca tehnică a formaţiei Arcada va reveni Nicuşor Harabagiu, ca antrenor principal. "Pregătirea echipei de volei va fi asigurată de cuplul Apostu - Harabagiu. Deocamdată, cei doi se vor ocupa de echipă şi va rămâne să aducem la club şi un consilier, care să îi mai dirijeze", a declarat preşedintele clubului, Mirel Zaharescu.

Acesta a exclus orice speculaţie cu privire la plecarea antrenorului bulgar din motive financiare. "Chiar dacă banii de la municipalitate s-au lăsat aşteptaţi, am fost susţinuţi de sponsori. A fost o diferenţă de opinie, coroborată şi cu nişte probleme familiale ale antrenorului. Despărţirea a fost stabilită în mod amiabil, de altfel, fiul acestuia, Jani Jeliazkov, va continua la Arcada, unde alături de ceilaţi jucători vor lupta să îşi atingă obiectivele propuse", a precizat Zaharescu.

Nikolai Jeliazkov a venit la Arcada, în februarie, când l-a înlocuit pe burgarul Martin Stoev, antrenor ce a stat pe banca tehnică a gălăţenilor timp de patru luni. Acesta îl înlocuise chiar pe Nicuşor Harabagiu.

La finalul săptămânii, gălăţenii vor avea o deplasare "dublă". Sâmbătă, de la ora 18,00, Arcada va juca împotriva formaţiei Unirea Dej (locul 7, cu 10 puncte), iar luni, 13 noiembrie, ora 12,00, va juca meciul restant cu echipa CS Universitatea Cluj (locul 11, cu 4 puncte).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie în trei seturi la Dej

Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut a treia victorie de trei puncte a sezonului. Gălățenii au jucat în etapa a VIII-a la Dej, cu echipa locală Unirea. Jocul a fost câștigat de Arcada cu scorul de 3-0 (25-18, 25-23, 25-23). Cel mai bun jucător de la Arcada a fost Marian Bala cu 10 puncte realizate, ceilalți realizatori fiind: Spânu - 9, Kovacevic, Fereira Rangel, Jeliazkov - câte 7, Gontariu - 1, conform FR Volei.

În clasamentul la zi din Divizia A1, Arcada este pe locul 3, cu 18 puncte din șapte jocuri.

Luni, 13 noiembrie, de la ora 12.00, echipa gălățeană va juca tot în județul Cluj, cu cealaltă echipă din județ ce activează în Divizia A1, ”U” Cluj-Napoca - joc restant din etapa a VI-a.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.