Jump to content

Bacalaureat 2017, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Absolvenţii de liceu, în febra Bacalaureatului

Aproximativ 145.000 de absolvenţi de liceu susţin Bacalaureatul în prima sesiune, care începe astăzi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile, informează News.ro.

Pe 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar pe 9 iunie şi 12-13 iunie, candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Probele scrise vor începe pe 26 iunie cu limba şi literatura română. Pe 27 iunie va fi proba la limba şi literatura maternă, pe 28 iunie - proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), iar pe 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate pe data de 5 iulie, până la ora 16,00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale a fost programată pentru 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine examenul naţional de bacalaureat într-o sesiune specială care se desfăşoară până 9 iunie.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Chiul în masă la bacalaureat

Dintre cei 4.399 de elevi care erau în aprilie în clasele terminale de liceu s-au înscris la Bacalaureatul din 2017 doar 2.904, ceea  ce înseamnă că aproximativ 1.500 de absolvenţi fie au renunţat să mai dea examenul, fie sunt corigenţi sau cu situaţia neîncheiată. Prin urmare, 34 la sută dintre absolvenţi vor chiuli la prima sesiune de examen.

De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că acest fenomen e specific mai mult liceelor tehnologice: "Avem instituţii de învăţământ unde prezenţa la  bacalaureat e sub 50 la sută. De exemplu, la Colegiul Tehnic "Radu Negru", dintre cei 137 de elevi înscrişi în clasa a XII-a, au intrat în bacalaureat doar 66. La Colegiul Tehnic "Traian Vuia", dintre cei 122 de absolvenţi, au ajuns în bacalaureat doar 39. E îngrijorător, motiv pentru care vom solicita situaţii exacte pentru a afla motivele pentru care aceştia nu s-au prezentat la examen", spune Mioara Enache.

Alături de cei 2.904 candidaţi la bacalaureat din seria curentă, vor trece prin focurile examenului şi 493 de absolvenţi din seriile anterioare,  prin urmare va fi un total de 3.397 de participanţi.

Ieri, proba de competenţe de comunicare în limba română

2.945 au susţinut ieri proba de competenţe de comunicare în limba română, urmând ca restul de 452 să dea examenul astăzi. Este proba cea mai uşoară din tot examenul, pentru  promovarea ei fiind necesară doar prezenţa candidatului şi acceptul său de a rezolva subiectele. Subiectele pentru probele orale de limba română cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut  nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă - experimentat, avansat şi mediu. Oricât de nepregătit ar fi candidatul, el promovează proba de competenţe de comunicare în limba română, dacă se străduieşte să vorbească cu profesorii din comisie. Doar în cazul în care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competente lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Patru gălăţeni la bacalaureatul olimpicilor şi al sportivilor

Patru elevi gălăţeni au trecut ieri prin emoţii ceva mai mari decât colegii lor de generaţie, ei susţinând deja proba scrisă la limba şi literatura română  din cadrul bacalaureatului special pentru olimpici internaţionali, sportivi, dar şi elevi care trec mai devreme prin sesiunea de admitere la  universităţi din străinătate: Dorian Muntean de la Colegiul "Spiru Haret" din Tecuci, calificat la  Internaţionala de Chimie, baschetbaliştii Ionuţ Prună şi Delia Maria Radu şi Sebastian Radu de la CNMK.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Luni încep probele scrise la Bacalaureat

2.945 de absolvenţi de liceu din judeţul Galaţi vor participa luni la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. De asemenea, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Subiecte de clasa a VIII-a la matematică

3.037 de elevi gălăţeni au susţinut, ieri, proba obligatorie a profilului, 2.182 la Matematică şi 854 la Istorie. Dintre cei 3.125 de înscrişi, au absentat 88, dintre care 14 la Istorie şi 74 la Matematică.

Subiectele au fost mai uşoare decât anul trecut, la unele instituţii de învăţământ candidaţii ieşind din examen după o oră şi câteva minute, deşi timpul  alocat rezolvării itemilor era de trei ore.

"Se duce în derizoriu examenul"

Profesoara Mirela Grigore, de la Colegiul  Naţional "Vasile Alecsandri", susţine că subiectele de la profil Matematică - informatică au fost ceva mai uşoare decât anul trecut, când au fost foarte uşoare. "A fost anormal de simplu. De exemplu, la subiectul I, au fost trei exerciţii rezolvabile de elevi de clasa a VIII-a. Programa de liceu este mult mai dificilă decât să dă la  aceste examene. Iar noi îi chinuim pe elevi cu tot soiul de probleme, care nu se dau în final la Bacalaureat. Vor spune elevii că avem ceva cu ei, de nu li se testează şi acele cunoştinţe. Parcă se duce cam în derizoriu examenul. Nu există posibilitate de departajare între elevii de nivel mediu şi cei foarte buni. Am candidaţi care au ieşit din sala de examen după o oră şi ceva, semn că a fost prea uşor. Toate modelele, toate culegerile conţin şi itemi care presupun cunoştinţe mai avansate, în timp ce examenul devine din ce în ce mai uşor", ne-a declarat cadrul didactic de la CNVA.
De la inspectoarea de specialitate la matematică, profesoara Paula Bujor, am aflat că şi la celelalte profiluri, Tehnologic şi Ştiinţele naturii, subiectele au fost foarte uşoare. "Dacă au învăţat zi de zi, vor lua cu uşurinţă peste 7,50, chiar peste 8,00. Într-adevăr, s-a  dat anul acesta mai uşor decât anul trecut, deoarece elevii au primit şi rezultatele la care ar fi trebuit să ajungă. Subiectele nu permit o departajare între elevii medii şi cei foarte buni", a precizat inspectoarea de matematică.

Subiecte accesibile şi la Istorie

La Istorie, una dintre cerinţe a fost despre Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. Elevilor li s-a cerut să argumenteze printr-un fapt istoric că România a participat la Criza orientală. La un alt subiect, elevii au avut de scris despre România postbelică - două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi să prezinte opinii despre evoluţia politică din secolul al XX-lea. Li s-a mai cerut să prezinte şi acţiunile diplomatice ale domnitorilor români (Politica externă la Mircea Bătrân, Iancu de Hunedoara - acţiuni militare) şi să precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea. Profesorii susţin că subiectele au avut un grad de dificultate peste medie.
Vineri, 30 iunie, are loc ultima probă, cea la alegere din specializarea urmată, iar miercuri, 5 iulie, se dau primele rezultate.

viata-libera.ro

Slavici, Rebreanu şi Preda, la proba de limba şi literatura română

Dintre cei 3.125 de elevi înscrişi la proba de Limba şi literatura română la Bacalaureat s-au prezentat la examen 3.066. Şase dintre aceştia au beneficiat de condiţii speciale de susţinere a examenului, în baza cererilor depuse la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. 

Candidaţii, dar şi profesorii lor, au susţinut că subiectele au fost accesibile, mai ales că anul acesta n-au primit la eseu genul liric.
La profilul real, candidaţii au avut de scris, la ultimul  subiect, un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.
La primul subiect au primit un fragment din poezia „Alt cântec” de Adrian Maniu, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă.
Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut, la al treilea subiect, de scris un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje din romanul  "Moromeţii" de Marin Preda.
La primul subiect au primit o poezie de Ion Voinea, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

viata-libera.ro

Ultima probă a bacalaureatului s-a desfăşurat fără probleme la Galaţi

Vineri, 30 iunie, în condiții de cod portocaliu de caniculă, s-a desfăşurat ultima evaluare scrisă obligatorie a examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii au avut de ales între Anatomie-Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică şi Socio-umane, totalul fiind de 14 discipline.

La Galaţi, prezenţa la examen a fost una bună, 3.115 de elevi, dintr-un număr de 3.201 înscrişi, prezentându-se pentru ultima probă.

Conform inspectorului școlar general, Mioara Enache, la nivelul judeţului Galați nu s-au înregistrat situaţii speciale pe parcursul desfăşurării probei de examen în niciunul dintre centre.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Două unităţi cu promovare sută la sută şi una cu zero la sută, la Galaţi

Rezultate destul de bune anul acesta la Bacalaureat, 79,59 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat reuşind să obţină medii de trecere. În 2016, promovarea a fost de 77 la sută, iar în 2015, de 74,56 la sută.

De la inspectoarea generală Mioara Enache, preşedinta comisiei judeţene de bacalaureat, am aflat că sunt două unităţi de învăţământ în care toţi elevii au promovat, Colegiul Naţional "V. Alecsandri" şi Colegiul  Naţional "C. Negri", dar şi un liceu unde niciun candidat n-a reuşit să ia notă de trecere, cel din Iveşti. Şi numărul unităţilor de învăţământ cu procente de promovare de sub 40 la sută s-a diminuat, faţă de anul trecut. Dacă în 2016 erau zece astfel de licee, acum numărul lor s-a înjumătăţit. Liceele unde mai bine de jumătate dintre candidaţi n-au reuşit să treacă examenul sunt "Ovid Caledoniu" Tecuci (36,36 la  sută), "Elena Caragiani" Tecuci (34,43  la sută), Liceul din Corod (33,33 la sută), Colegiul "Aurel Vlaicu" Galaţi (11,76 la sută) şi Liceul din Iveşti, cu promovare zero. Instituţia la care niciunul dintre cei trei candidaţi prezenţi nu a luat examenul este în lichidare.

Galaţiul se poate lăuda anul acesta cu trei medii de 10 la Bacalaureat, toate fiind obţinute de elevi de la CNVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Rata de promovare a examenului de bacalaureat este de aproape 80%, cu câteva procente mai mare decât anul trecut

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Galaţi, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,59%, cu câteva procente mai mare decât în 2016, cele mai multe medii fiind cuprinse între 8 şi 8,99. Trei candidaţi au obţinut medii de 10, iar la două licee rata de promovare este de 100%, însă există şi unul unde niciun elev nu a promovat.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Galaţi este de 79,59%, mai mare cu 1,94% faţă de 2016 şi cu 4,98% faţă de sesiunea din 2015, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

În judeţ s-au înregistrat trei medii de 10, obţinute de elevi ai Colegiului Naţional ”Vasile Alecsandri” din municipiul Galaţi. De altfel, la acest liceu, dar şi la Colegiul Naţional ”Costache Negri” rata de promovare este de 100%.

Există însă şi un liceu unde niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat, fiind vorba despre Liceul Tehnologic "H.P.Bengescu" din comuna Iveşti. Aici doar trei candidaţi au susţinut acest examen.

Datele ISJ Galaţi mai arată că o rată de promovare situată sub 40% a fost înregistrată la cinci unităţi şcolare, faţă de 10 în sesiunea anterioară. 

Anul acesta, la examenul de bacalaureat 475 de medii sunt între 6 şi 6,99; 666 de medii între 7 şi 7,99; 828 de medii între 8 şi 8,99; 639 de medii între 9 şi 9,99. În total, înainte de soluţionarea contestaţiilor, 2.593 de candidaţi au promovat, în timp ce 665 au fost respinşi.

Conform ISJ Galaţi, pe parcursul derulării examenului de bacalaureat niciun elev nu a fost eliminat.

În judeţul Galaţi s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul 3.397 de candidaţi, iar dintre aceştia 139 nu s-au mai prezentat la examen.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

Fetele de nota 10 ale Galaţiului. Trei colege de clasă au luat nota maximă la Bacalaureat

Trei note de 10, toate obţinute de trei fete ale Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi. Mai mult, cele trei sunt din aceeaşi clasă, două dintre ele fiind prietene şi colege încă dintr-a V-a. Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea şi Anca Guţu sunt cele trei fete de 10 ale judeţului Galaţi.

Cu emoţiile la purtător, cele trei adolescente ne-au mărturisit ce vor să facă în viitor, dar şi cum a fost examenul de bacalaureat, pentru fiecare dintre ele. Fetele nu au în comun doar media 10 la bacalaureat, ci şi secretul obţinerii acestei note. Toate ne-au spus că trebuie să ştii să îţi împarţi timpul între învăţat şi distracţie, fără a fi nevoie să renunţi la vreuna dintre ele.

Pregătire doar pentru facultate

Pasionată de lectură, Anca Guţu ne-a povestit că nu a făcut meditaţii pentru bacalaureat. "Bacalaureatul a fost cu emoţii, dar mă bucur că am reuşit să mă stăpânesc şi să mă concentrez în cele trei ore cât a durat o probă. Plănuiesc să dau la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, la specialitatea Medicină generală. Am făcut pregătire pentru admiterea la facultate, dar nu şi pentru bacalaureat", ne-a povestit Anca Guţu, care îşi doreşte foarte mult să devină medic în România.

"Este păcat să nu-mi fructific talentul"

Profesoară de matematică, tot în România, vrea să ajungă colega ei, Cătălina Mihaela Coman, care va da admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti. "Vreau să ajung profesor universitar, oricum în învăţământ. Îmi place şi am observat că am un fel de vocaţie spre a preda, a explica. Am avut colegi care mi-au spus că au înţeles foarte bine de la mine şi am zis că este păcat să nu-mi fructific talentul acesta", ne-a declarat Cătălina Coman.

Întrebată despre secretul obţinerii notei maxime la Bacalaureat, Cătălina ne-a mărturisit că a ştiut să îşi împartă timpul între distracţie şi învăţat. "În ultima săptămână, m-am axat foarte mult pe limba română, să învăţ toate cele 37 de eseuri pe care le-am avut, iar la matematică nu mi s-a părut deloc greu. Îi sfătuiesc pe cei care sunt acum în clasa a XII-a să muncească constant, să nu lase totul pe ultima sută de metri, pentru că nu o să reuşească mare lucru. La matematică şi la fizică, care sunt materii pe domeniul real, chiar nu ai cum să obţii 10 dacă munceşti doar în ultima lună”, ne-a spus Cătălina.

Studentă la Viena

Vocaţia de profesor a Cătălinei s-a dovedit folositoare şi pentru Alina Cristea, cea de-a treia fată de 10, care ne-a spus că a primit de mai multe ori explicaţii de la colega ei. Deşi a terminat un liceu cu profil real, Alina nu vrea să îşi continue studiile în acest domeniu. "Eu sunt copilul rătăcit al grupului, pentru că nu o să fac nici medicină, nici matematică, nici informatică. Eu o să merg pe limbi străine. Şi voi studia la Universitatea din Viena. Totul a plecat din momentul în care mi-am descoperit pasiunea pentru limba germană, prin clasa a X-a, aşa că m-am gândit că ar fi o idee bună şi mai puţin comună să încerc ceva în spaţiul german. Am ales Viena şi pentru că aici este sediul Naţiunilor Unite, iar mie mi-ar plăcea să ajung interpret, deşi mi-aş fi dorit să fac şi traduceri literare, dar ştiu că este o nişă la care ajungi mai greu", ne-a explicat Alina Cristea.

Bucuroase de rezultatele obţinute la examenul maturităţii, fetele au plecat să sărbătorească, la o prăjitură. Nu au prea mult timp de distracţie, însă, pentru că urmează admiterea la facultate, aşa că, cel mai probabil, vor răsufla uşurate abia după ce îşi vor schimba titulatura din absolvente în studente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Aproape 1.200 de contestaţii depuse

Un număr foarte mare de contestaţii au fost depuse şi anul acesta la bacalaureat. Candidaţii nemulţumiţi au înregistrat nu mai puţin de 1.198 de cereri de recorectare a lucrărilor, ceva mai puţine decât anul trecut, când au fost 1.330 de solicitări. Cele mai multe astfel de cereri s-au depus la limba şi literatura română - 482. Urmează matematica - cu 188, anatomia şi biologia - cu 168, logica şi istoria - cu câte 120, chimia - cu 36 şi geografia - cu 35.

Anul acesta, notele se vor modifica, în plus sau în minus, indiferent de punctajul acordat la  recorectare, fără a mai exista acel prag de minimum 50 de sutimi.
Contestaţiile se vor rezolva într-un alt judeţ, iar notele finale vor fi făcute publice luni, 10 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Topul liceelor, după rezultatele de la Bacalaureat

Deşi Galaţiul se laudă anul acesta cu un procent de promovare foarte bun - 79,59 la sută, care îl clasează pe locul al şaselea între judeţele ţării, dacă ar fi să raportăm situaţia la numărul total de absolvenţi de liceu de anul acesta, lucrurile n-ar mai sta atât de bine.

În total, s-au înscris la bacalaureat, anul acesta, 3.397 de persoane. Acestora li se adaugă 1.495 de elevi înscrişi în clasa a XII-a, care nu s-au mai regăsit din diverse motive (corigenţe, situaţie neîncheiată) pe listele participanţilor la examen. Avem, astfel, un total de 4.892 de elevi care ar fi trebuit să susţină examenul, dintre care au promovat, în final, doar 2.593. Deci procentul real ar fi de numai 53 la sută.
Dacă am compara clasamentul de anul trecut cu cel de acum, am constata că, exceptând câteva situaţii, unităţile de învăţământ şi-au cam păstrat locul în ierarhie, urcând sau coborând două - trei poziţii. Sunt însă şi câteva suişuri şi coborâşuri spectaculoase.

1. Colegiul Naţional "V. Alecsandri" - 100 la sută (100 la sută, locul 1)
2. Colegiul Naţional "C. Negri" - 100 la sută (100 la sută, locul 1)
3. Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" - 99,28 la sută (98,58 la sută, locul 5)
4. Liceul Teoretic "E. Racoviţă" - 98,77 la sută (97,38 la sută, locul 7)
5. Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" - 98,34 la sută  (100 la sută, locul 1)
6. Colegiul Naţional "S. Haret" - 98,32 la sută (99,40 la sută, locul 4)
7. Liceul Teoretic "Dunărea" - 97,63 la sută (97,69 la sută, locul 6)
8. Liceul Teoretic "M. Eliade" - 95,33 la sută (88,89 la sută, locul 9)
9. Colegiul Economic "V. Madgearu" - 94,04 la sută (94,26 la sută, locul 8)
10. Liceul din Tg. Bujor - 89,19 la sută (65,22 la sută, locul 17)
11. Colegiul Naţional "C. Hogaş" - 87,78 la sută (83,59 la sută, locul 11)
12. Liceul de Artă "D. Cuclin" - 79,45 la sută (76,25 la sută, locul 14)
13. Liceul "C. Conachi" Pechea - 75,68 la sută (76,71 la sută, locul 13)
14. Seminarul Teologic - 70,45 la sută (85,11 la sută, locul 10) 
15. Liceul "Sf. Maria" - 70,39 la sută (71,81 la sută, locul 15)
16. Colegiul Agricol Tecuci - 65,38 la sută (45,55 la sută, locul 22)
17. Colegiul "Elena Doamna" - 65,25 la sută (67,48 la sută, locul 16)
18. Liceul de Marină - 62,50 la sută (44 la sută, locul 24)
19. Liceul "A. Saligny" - 58,33 la sută (28,57 la sută, locul 32)
20. Liceul "Marin Coman" - 54,39 la sută (54,24 la sută, locul 20)
21. Liceul CFR - 54,24 la sută (33,85 la sută, locul 30)
22. Colegiul "Traian Vuia" (Auto) - 53,57 la sută (44,44 la sută, locul 23)
23. Colegiul "D. Moţoc" - 50,65 la sută (59,60 la sută, locul 19)
24. Liceul din Bereşti - 50,00 la sută (45,83 la sută, locul 21)
25. Liceul cu Program Sportiv - 48,52  la sută (63,54 la sută, locul 18)
26. Colegiul "Paul Dimo" - 47,76 la sută (33,87 la sută, locul 29)
27. Colegiul "Radu Negru" - 45,76 la sută (35 la sută, locul 27)
28. Liceul din Tudor Vladimirescu - 41,67 la sută (35 la sută, locul 28)
29. Liceul din Cudalbi - 41,18 la sută (42,86 la sută, locul 25)
30. Liceul "Ov. Caledoniu" - 36,36 la sută (26,92 la sută, locul 33)
31. Liceul "Elena Caragiani" - 34,43 la sută (40,28 la sută, locul 26)
32. Liceul din Corod - 33,33 la sută (12,50 la sută, locul 34)
33. Colegiul "Aurel Vlaicu" (Metalurgic) - 11,76 la sută (28,57 la sută, locul 31)
34. Liceul din Iveşti - zero la sută (zero la sută, locul 34)

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A patra medie de 10 pentru Galaţi, după contestaţii

Pe lângă cele trei fete de la CNVA, Galaţiul are încă o medie de 10 curat la Bacalaureat, obţinută Adrian Valeriu Sandu, elev la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă". El obţinuse iniţial 10,00 la limba română şi matematică şi 9,75 la anatomie.

În urma contestaţiilor a primit cele 0,25 de sutimi necesare pentru a-şi rotunji la maximum media la  bacalaureat. "Ştiam că nu greşisem nimic la anatomie. Apoi mi-am zic că nu pierd nimic, chiar şi dacă  mi-ar scădea nota, pentru că aveam 10,00 la celelalte două discipline. Sunt un om căruia îi place să-şi facă treaba cu conştiinciozitate şi m-am gândit că merit să am şi satisfacţia muncii mele", ne-a mărturisit Adrian, absolventul de la "Racoviţă", despre care diriginta sa, Mihaela Sandu, spune că  este "pur şi simplu genial".
Adrian Valeriu Sandu a terminat liceul cu media generală 9,93 şi este premiant la nivel judeţean la mai multe concursuri, de literatură, matematică, fizică şi chimie. Va da admitere la Politehnică, la Bucureşti, la Energetică, pentru că se studiază disciplinele care-i plac foarte mult - chimie, fizică şi matematică, dar şi pentru că este un domeniu de viitor, având în vedere că nu se va mai lucra cu energii  convenţionale, ci cu altele care trebuie descoperite, iar el speră să  poată face măcar un pas  important în acest sens.

Doar 64 de note au rămas neschimbate

De asemenea, în urma rezolvării contestaţiilor, numărul unităţilor cu toţi candidaţii promovaţi a ajuns la trei: CNVA, CNCN şi Colegiul "Cuza". Procentul de promovare pentru judeţul Galaţi a ajuns la 80,49 la sută, de la 79,59 la sută, 29 de absolvenţi de liceu fiind declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor. Dintre cele 1.198 de lucrări recorectate, la 1.134 notele s-au modificat în plus sau în minus şi numai 64 au rămas la fel, având în vedere că anul acesta s-a acceptat orice diferenţă de punctaj. Conducerea ISJ susţine că au fost doar circa 50 de note mărite cu mai mult de un punct, cea mai mare diferenţă fiind de 2,05 puncte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Topul liceelor din Galaţi, după contestaţii

Procentul de promovare la Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, a crescut, la Galaţi, de la 79,59 la sută, cât a fost iniţial, la 80,48 la sută, 29 de candidaţi fiind consideraţi promovaţi în urma reevaluării tezelor.

Deşi notele s-au modificat la  diferenţe mult mai mici decât anul trecut, când a fost obligatoriu un prag de 50 de sutimi, anul acesta numărul celor care au promovat în urma contestaţiilor este mult mai mic, fată de 2016, când 68 de elevi au reuşit această performanţă.

După cum  se poate vedea în topul alcătuit după contestaţii comparativ cu cel cu rezultatele iniţiale, au fost licee care au câştigat ceva procente în plus după recorectarea tezelor. Unele chiar au reuşit să urce câte un loc în clasament, altele  nu. Cea mai spectaculoasă diferenţă se observă însă în cazul Liceului din Corod, care, de la 33,33 la sută promovare, a crescut la 50 la sută, motiv pentru care a urcat de la poziţia 32 pe poziţia 25.

Dintre cele 1.198 de lucrări recorectate, la 1.134 notele s-au modificat în plus sau în minus şi numai 64 au rămas la fel, având în vedere că anul acesta s-a acceptat orice diferenţă de punctaj. Conducerea ISJ susţine că au fost doar circa 50 de note mărite cu mai mult de un punct, cea mai mare diferenţă fiind de 2,05 puncte.

1. Colegiul Naţional "V. Alecsandri" - 100 la sută (100 la sută)
2. Colegiul Naţional "C. Negri" - 100 la sută (100 la sută)
3. Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" - 100 la sută  (99,28 la sută)
4. Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" -  98,89 la  sută (98,34 la sută)
5. Liceul Teoretic "E. Racoviţă" - 98,77 la sută (98,77 la sută)
6. Colegiul Naţional "S. Haret" - 98,32 la sută (98,32 la sută)
7. Liceul Teoretic "M. Eliade" - 97,19 la sută (95,33 la sută)
8. Liceul Teoretic "Dunărea" - 97,04 la sută (97,63 la sută)
9. Colegiul Economic "V. Madgearu" - 95,43 la sută  (94,04 la sută)
10. Liceul din Tg. Bujor - 89,19 la sută (89,19 la sută)
11. Colegiul Naţional "C. Hogaş" - 88,33 la sută (87,78 la sută)
12. Liceul de Artă "D. Cuclin" - 80,82 la sută  (79,45 la sută)
13. Liceul "C. Conachi" Pechea - 77,02 la sută (75,68 la sută )
14. Liceul "Sf. Maria" -   75 la  sută (70,39 la sută )
15. Seminarul Teologic - 70,45 la sută (70,45 la sută) 
16. Colegiul Agricol Tecuci - 67,09 la  sută (65,38 la sută)
17. Colegiul "Elena Doamna" - 65,25 la sută (65,25 la sută)
18. Liceul de Marină - 62,50 la sută (62,50 la sută)
19. Liceul "A. Saligny" - 58,33 la sută (58,33 la sută)
20. Liceul CFR - 55,93 la sută  (54,24 la sută)
21. Liceul "Marin Coman" - 54,39 la sută (54,39 la sută)
22. Colegiul "Traian Vuia" (Auto) - 53,57 la sută (53,57 la sută )
23. Colegiul "D. Moţoc" - 53,24 la sută (50,65 la sută)
24. Liceul din Bereşti - 50,00 la sută (50,00 la sută)
25. Liceul din Corod - 50,00 la sută (33,33 la sută )
26.Liceul cu Program Sportiv - 49,54 la sută (48,52  la sută)
27. Colegiul "Paul Dimo" - 47,76 la sută (47,76 la sută)
28. Colegiul "Radu Negru" - 47,45 la sută (45,76 la sută)
29. Liceul din Tudor Vladimirescu - 41,67 la sută (41,67 la sută)
30. Liceul din Cudalbi - 41,18 la sută (41,18 la sută)
31. Liceul "Ov. Caledoniu" - 37,87 la sută (36,36 la sută)
32. Liceul "Elena Caragiani" - 36,06 (34,43 la sută)
33. Colegiul "Aurel Vlaicu" (Metalurgic) - 11,76 la sută  (11,76 la sută)
34. Liceul din Iveşti - zero la sută (zero la sută)

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Elevii de 10 ai Galaţiului, premiaţi de Primărie

Excelența la învățătură, recompensată de Primăria Galaţi. Un buchet de flori, o diplomă pentru rezultate deosebite şi un cec în valoare de o mie de lei, asta au primit din partea Primăriei municipiului Galaţi fiecare dintre cei şase elevi de zece ai oraşului. Este vorba despre Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea şi Anca Guţu, de la Colegiu Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, şi de Adrian Valeriu Sandu, elev la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", care au încheiat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie. Acestor performeri li se adaugă Ella Ana-Maria Chiriac, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi Andrei Iacob, de la Şcoala Gimnazială nr. 28 ”Mihai Eminescu”, care au luat notă maximă la Evaluarea Naţională, atât la română, cât şi la matematică.

Din păcate, de la premierea care a avut loc la Primăria Galaţi au lipsit Adrian Sandu Valeriu, căruia tatăl i-a ridicat diploma, florile şi cecul, şi Anca Guţu, plecată la Cluj, pentru a susţine examenul de admitere la facultate.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a admis că recompensa oferită este modestă: „Din păcate, municipalitatea nu poate face cu mult mai multe decât ceea ce face în momentul de faţă. Nici legea nu ne dă voie şi nici financiar nu ne permitem să le oferim ceea ce copiii aceştia merită pentru a fi convinşi să rămână aici, pe meleaguri gălăţene, sau măcar după ce-şi definitivează studiile în alte părţi să revină acasă. Sper eu ca peste trei ani, la sfârşitul mandatului meu, administraţia pe care o conduc să le ofere motive serioase să se gândească să revină acasă”, a spus primarul.

Trei dintre cei patru elevi de zece ai Galaţiului prezenţi la eveniment au declarat că au de gând ca, după terminarea studiilor, să rămână sau revină în ţară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Patru centre de examen, în a doua sesiune

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a stabilit, pentru a doua sesiune de Bacalaureat, patru centre de examen şi două de evaluare, în acestea din urmă fiind corectate tezele care provin din alte judeţe, aşa cum e procedura.

Elevii de la Tecuci, care sunt restanţieri la Bacalaureat, vor susţine examenul la Colegiul Naţional "Spiru Haret". Candidaţii din Galaţi şi din celelalte localităţi vor da examen în trei centre desemnate la Galaţi: Liceul Teoretic "Dunărea", Colegiul Tehnic "Radu Negru" şi Liceul Tehnologic Căi Ferate.

Cele două centre de evaluare au fost fixate la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" şi la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Pentru prima dată, Bacalaureatul va debuta cu probele scrise: pe 21 august - limba şi literatura română, 23 august - proba obligatorie a profilului, 24 august - proba la alegere. Între 25 şi 31 august, sunt programate probele de competenţe.

Rezultatele iniţiale  se  vor afişa  pe 1 septembrie, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi. Notele finale vor fi date publicităţii pe 6 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sesiunea a doua de bacalaureat

În jur de 2.000 de candidaţi din judeţul Galaţi sunt aşteptaţi la a doua sesiune de Bacalaureat care va debuta luni, 21 august, în mod atipic, cu probele scrise, în condiţiile în care, de regulă, absolvenţii de liceu susţineau întâi probele de competenţe.

În vară, peste 1.500 de elevi de clasa a XII-a nu s-au mai înscris în examen, din motive de situaţie neîncheiată la învăţătură şi corigenţe, iar peste 700 de candidaţi care au susţinut examenul în prima sesiune nu au promovat.

Prima probă, cea scrisă la Limba şi literatura română a fost programată pe 21 august. Pe 23 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar pe 24 august, se va da examen la disciplina la alegere din specializarea şi profilul urmat.

Evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română este planificată pe 25 şi 28 august. Pe 29 şi 30 august, se va face evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 septembrie, până în ora 16,00, se vor afişa rezultatele iniţiale, urmând ca, în aceeaşi zi, până la ora 20,00, să fie depuse cererile de contestaţii de către candidaţii nemulţumiţi. Notele finale vor fi făcute publice pe 6 septembrie.

Unde vor susţine elevii examenele

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a stabilit că a doua sesiune de Bacalaureat se va susţine în patru centre de examen. La Liceul Teoretic "Dunărea" au fost arondate următoarele instituţii: Colegiul  Economic "V. Madgearu", Liceul din Tudor Vladimirescu, Colegiul  Naţional "Al.  I Cuza", Liceul  cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic din Pechea, Liceul "E. Racoviţă", Liceul Teoretic "Sf. Maria", Liceul  Tehnologic din Tg. Bujor, Liceul Tehnologic din Bereşti, Colegiul Naţional "M.  Kogălniceanu", Colegiul Tehnologic "Traian Vuia".

La Colegiul Tehnic "Radu Negru" vor susţine examenul restanţierii de la Seminarul  Teologic "Sf. Andrei", Liceul Tehnologic de Marină, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", Liceul de Artă "D. Cuclin", Liceul Teoretic "Dunărea", Liceu Tehnologic CFR, Liceul Particular "Marin Coman".

La Liceul Tehnologic CFR vor susţine examenul elevii de la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu", Colegiul Tehnic "Paul Dimo", Liceul Tehnologic "A. Saligny", Colegiul Tehnic "Radu Negru", Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "D.  Moţoc".

Şi la Tecuci a fost stabilit un centru la Colegiul Naţional "Spiru Haret", unde vor merge candidaţii de la această instituţie de învăţământ dar şi cei de la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani", Liceul Tehnologic din Corod, Liceul Tehnologic din Cudalbi, Liceul Tehnologic din Iveşti, Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, Liceul Tehnologic "Ov. Caledoniu", Colegiul Naţional "C. Hogaş".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2017 - Sesiunea a doua. Elevii au susţinut proba scrisă la Limba română

423 de elevi dintre 528 înscrişi au fost prezenţi luni, 21 august, la proba de Limba şi literatura română, cea care deschide a doua etapă a examenului de Bacalaureat din acest an. Examenul a avut loc în patru centre, trei din municipiul Galaţi şi unul din Tecuci. Elevii au putut intra în săli în intervalul orar 8,00-8,30, iar durata examenului a fost de trei ore din momentul desigilării plicurilor cu subiecte.

Afişarea rezultatelor iniţiale se va face pe 1 septembrie, până la ora 16,00.

Depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 20,00, la centrele de examen. Rezultatele finale vor fi disponibile pe 6 septembrie, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Rezultate slabe la Bacalaureatul de toamnă

Doar 29,24 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat au reuşit să promoveze examenul. Dintre cei 981 de înscrişi, s-au prezentat la probe doar 749. Dintre aceştia, au luat notă de trecere numai 219.

Cele mai multe note - 174 - au fost între 6,00 şi 6,99. Între 7,00 şi 7,99 au fost doar 41 de note, iar între 8,00 şi 8,99, doar patru. Cea mai mare notă a Bacalaureatului de toamnă este 8,95 şi îi aparţine unui elev de la Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu".

În şase licee din judeţul Galaţi, niciun elev prezent la examen nu a promovat. Printre acestea se numără Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, unde doar câte un singur candidat a dat examen şi nu a promovat. Tot zero la sută rată de promovare s-a înregistrat la Iveşti, Corod şi la Liceul Particular "Magisterrum". De asemenea, la Liceul din Tudor Vladimirescu, s-au înscris în sesiunea a doua 21 de candidaţi, au participat la examen doar şapte, din care niciunul n-a luat notă de trecere.

Cel mai mare procentaj în sesiunea a doua s-a înregistrat la "Dunărea", unde 66,67 la sută dintre candidaţi au luat examenul. La Economic, promovarea a fost de 56,25 la sută, iar la "Racoviţă" şi Liceul Particular "D. Cantemir" - 50 la sută. Liceul  de Arte a avut 46,67 la sută rată de promovare,  "Mircea Eliade" - 45,45 la sută, "Sf. Maria" - 44,74, Pechea - 43,75 la sută, Marina - 42,86 la sută, iar Cudalbiul - 40 la sută. 38,46 la sută dintre elevii de la Tg. Bujor au promovat, iar la Liceul cu Program Sportiv au reuşit performanţa 34,09 la sută.

Procente de peste 20 la sută s-au obţinut la "Moţoc", "Radu Negru", "A. Saligny", "Elena Caragiani" Tecuci, "Traian Vuia" (Auto) şi Liceul CFR, în timp  ce sub acest procentaj s-au situat "Aurel Vlaicu" (Metalurgic), "Paul Dimo" (Energetic), Liceul Particular "Marin Coman" şi Seminarul Teologic.

viata-libera.ro

Au fost depuse 242 de contestații

Candidații de la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat au depus 242 de cereri de contestații. Cele mai multe s-au înregistrat la limba și literatura română, disciplină la care 76 de candidați au solicitat recorectarea lucrărilor. La biologie vegetală s-au înregistrat 33 de contestații, la anatomie - 32, la chimie anorganică - una, la chimie organică - patru, la fizică - două, la geografie - șapte, la istorie - 11, la logică - 20, la matematică - 55, iar la psihologie - una.

Tezele se recorectează în alt județ, iar rezultatele finale se afișează pe 6 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Rata de promovare la bacalaureat, după contestaţii, a ajuns la 30,57%

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Oana Enache, a declarat, miercuri, că la nivelul judeţului, după soluţionarea contestaţiilor din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenul de bacalaureat, rata de promovare a examenului a ajuns la 30,57%. Ea a pecizat că în total au fost depuse de către candidaţi 242 de contestaţii.

Înainte de soluţionarea acestora, rata de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 29,24%.

La nivelul judeţului Galaţi s-au înscris să susţină cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 981 de candidaţi, dintre care au fost prezenţi 749, iar dintre aceştia, 362 au provenit din promoţiile anterioare.

În sesiunea din iulie, la nivelul judeţului Galaţi, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 80,44%.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Şase elevi de nota 10, premiaţi la Inspectoratul Şcolar

Cei şase elevi gălăţeni care au obţinut media 10,00 la Evaluare Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, ieri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu diplome şi bani primiţi de la Ministerul Educaţiei Naţionale. Pentru că unul dintre elevii cu notă maximă la Bacalaureat se află deja la facultate în străinătate, la festivitate au participat doar cinci performeri.

Cei doi elevi de 10 de la Evaluare, Ana-Maria Ella Chiriac, de la  CNVA, şi Andrei Iacob, de la Şcoala  Nr. 28, au primit câte 1.000 de lei, în timp ce Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea, Anca Guţu, toate trei de la CNVA, şi Adrian Valeriu Sandu, de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", cu media 10 la Bacalaureat, au fost recompensaţi cu câte 3.000 de lei.
Inspectoarea generală Mioara Enache este cea care le-a înmânat diplomele şi i-a felicitat. "Aici vorbim de o muncă de echipă. Media 10 la examene presupune muncă din partea elevilor, dar şi a părinţilor şi profesorilor lor. Toţi merită felicitări! Ei fac cinste şcolilor de la care provin, dar sunt convinsă că vor face cinste şi liceelor şi facultăţilor unde au fost admişi", a spus inspectoarea generală.
Inspectoarea de limba şi literatura română, Daniela Angelica Nistor, prezentă la festivitate, a precizat că-i cunoaşte bine pe trei dintre elevii de 10 la examenele naţionale şi ştie că nu sunt doar nişte minţi puternice, ci şi nişte oameni de nota 10.
Inspectoarea de la învăţământ preprimar, Oana Enache, a fost bucuroasă să recunoască printre premianţi un copil pe care l-a îndrumat la grădiniţă.
Ca o recunoştere a eforturilor cadrelor didactice din instituţiile care i-au pregătit pe aceşti  elevi de excepţie, la festivitate au participat şi directorii instituţiilor de învăţământ de la care provin cei şase elevi.
"Sunt foarte mândră de acest elev, Adrian Sandu, care a pus cartea pe primul loc. Nu am nimic să-i reproşez, decât că nu are un frate mai mic, care să repete performanţele sale pentru liceul nostru. O cunosc pe sora lui mai mare şi pot spune că sunt o  familie deosebită",  a  spus directoarea de la Liceul "Emil Racoviţă", Delia Humelnicu.
Romeo Zamfir, directorul de la CNVA, a menţionat că rezultatele deosebite nu sunt întâmplătoare, ci sunt efortul mai multor ani, efort făcut de elevi, dar şi de părinţii şi profesorii lor.
În prezent, cei doi absolvenţi de clasa a VIII-a sunt elevi la CNVA. Anca Guţu este studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, Alina Cristea - la Universitatea din Viena, Cătălina Coman - la Facultatea de Matematică şi Informatică Bucureşti, iar Adrian Sandu - la Facultatea de Energetică Bucureşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.