Jump to content

Phoenix Galaţi - baschet masculin (2017-2018)


dcp100168

Recommended Posts

Echipa gălăţeană de baschet vrea să îşi păstreze jucătorii străini. Miller, Brandon şi Pesici vor să rămână la Galaţi

Baschetbaliştii străini de la Phoenix vor să continue cu echipa gălăţeană şi în sezonul viitor. Este vorba despre sârbul Milos Pesic şi americanii Phillip Miller şi Drew Brandon. În schimb, un alt jucător american, Tony Gugino, va fi foarte greu de păstrat în lot, mai ales dacă nu vor fi resurse financiare pentru participarea în Liga Balcanică.

Conducerea clubului Phoenix spune că va încerca să păstreze cât mai mulţi dintre jucătorii de bază din seyonul trecut, însă totul depinde şi de situaţia financiară.  Din lotul de anul trecut, un singur străin şi-a arătat intenţia de a pleca de la Phoenix, Milos Bojovici, care a şi semnat cu echipa belgiană Betfirst Liege.

Florin Nini, preşedintele clubului Phoenix are semnale că unii străini vor să continue la Galaţi. „Mare parte din jucătorii străini pot să spun că au sunat şi au dat semnale că ar vrea să rămână alături de noi. Lucru pe care şi noi îl vrem, să continue alături de noi pentru că şi-au creat fani, au creat o emulaţie pozitivă în rândul spectatorilor, au adus mulţi spectatori la meciurile noastre şi acest lucru s-a datorat nu numai valorii profesionale, ci şi, cu siguranţă, comportamentului lor din teren, dar și din afara lui”, a declarat Nini, care este totodată şi antrenorul echipei masculine.

Phoenix nu a început deocamdată negocierile cu jucătorii întrucât bugetul aprobat de Consiliul Local pentru clubul gălăţean de baschet este mai mic faţă de cel din sezonul trecut - 1.159.583 de lei. Din aceşti bani, o parte s-au dus pe datoriile acumulate în primele trei luni ale anului, când nu s-a primit subvenţia de la municipalitate. „La băieţi nu pot să spun că am început negocierile din acelaşi motiv. Trebuie să existe un buget real. Dacă nu e mai mare, să fie măcar cel din sezonul anterior şi pe baza unui buget real să putem să construim echipa”, a spus Nini.

Majoritatea jucătorilor, inclusiv cei români, îşi doresc să continue cu Phoenix indiferent dacă echipa va juca doar în Liga Naţională de Baschet. În schimb, americanul Tony Gugino ar rămâne la Galaţi numai dacă echipa va juca şi în Liga Balcanică.

Conform conducerii clubului, înscrierea în această competiţie, respectiv la EuroCup (la feminin) depinde foarte mult de aşteptata suplimentare bugetară din partea autorităţilor gălăţene, deocamdată solicitat dar fără un răspuns concret.

Altfel, deşi conform regulamentului echipele pot înscrie şase jucători străini de orice naţionalitate pe foaia de joc, în urma unor discuţii între conducerile cluburilor, s-a stabilit limitarea numărului de jucători americani la trei pentru sezonul următor. Astfel că Tony Gugino, Drew Brandon şi Philip Miller ar fi, în acest caz, singurii jucători americani din lotul celor de la Phoenix, restul străinilor urmând să fie aduşi din Europa sau din spaţiul ex-sovietic. Totodată, echipele sunt obligate de către regulamentul FRB să joace în permanenţă cu cel puţin un jucător autohtoh, în primul sfert fiind obligatorie utilizarea unui român cu vârsta sub 23 de ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Phoenix și-a aflat programul din Liga Națională și Cupa României

Federația Română de Baschet a stabilit țintarul după care se va disputa sezonul competițional 2016-2017 din Liga Națională de Baschet Masculin și Cupa României.

Sezonul va debuta cu meciurile din primul tur al Cupei României, iar Phoenix va juca în turul de debut al Cupei, pe teren propriu, 30 septembrie, cu Dinamo București. Returul primului tur de Cupă este programat pentru 4 octombrie, la București.

În LNBM Phoenix va juca în prima etapă pe teren propriu, 7 octombrie, cu cei de la Mureș Târgu Mureș.  

Programul Phoenix în turul LNBM:

etapa a II-a, 14 octombrie, Poli Iași - Phoenix

etapa a III-a, 21 octombrie, Phoenix - BCMU Pitești

etapa a IV-a, 28 octombrie, Timba Timișoara - Phoenix

etapa a V-a, 4 noiembrie, Phoenix - CSM CSU Oradea

etapa a VI-a, Steaua CSM București - Phoenix

etapa a VII-a, 2 decembrie, BC CSU Sibiu

etapa a VIII-a, 9 decembrie, Dinamo București - Phoenix

etapa a IX-a, 16 decembrie, Phoenix - BC SCM Timișoara

etapa a X-a, 23 decembrie, U BT Cluj - Napoca - Phoenix

etapa a XI-a, 28 decembrie, SCMU Craiova - Phoenix

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tony Gugino continuă la Phoenix

Clubul Phoenix anunță prelungirea contractului cu unul dintre jucătorii din sezonul trecut, Tony Gugino. Sosit în timpul campionatului trecut, americanul de 31 de ani va evolua sezonul viitor tot pentru Phoenix. Sezonul trecut, Gugino, 2.07 metri, a evoluat pentru Phoenix în 14 jocuri, iar mediile statistice au fost: 34 minute, 14,4 puncte, 5,9 recuperări, 2,5 pase decisive. 

Prelungirea contractului cu Tony Gugino este primul anunț în legătură cu lotul cu care va aborda viitoarea ediție a LNBM echipa masculină a clubului Phoenix. “Ne bucură foarte mult că am reușit să batem palma cu Tony Gugino pentru încă un sezon, pentru că așa cum ați văzut a fost un jucător determinant în echipă, un luptător, adică exact ceea ce ne trebuie nouă. Pe lângă faptul că reușim să păstrăm un jucător valoros, cu un caracter deosebit, este o dovadă a faptului că aici s-a făcut ce trebuie, pentru că un jucător cum e Gugino are multe oferte și e îmbucurător că ne-a ales pe noi”, a spus pentru site-ul oficial al clubului președintele Florin Nini.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Sârbul Marko Pavlovic continuă la Phoenix

După ce a ajuns la un acord cu americanul Tony Gugino, Clubul Phoenix  anunță al doilea jucător ce va evolua la gruparea gălățeană în viitoarea ediție a LNBM. Astfel, sârbul Marko Pavlovic a ajuns la un acord cu conducerea clubului gălățean și va evolua alături de Phoenix în LNBM.

Marko Pavlovic, 32 de ani, 2.10 metri, a sosit la Phoenix în timpul sezonului trecut, iar mediile statistice înregistrate au fost:  22,5 minute jucate, 11, 8 puncte marcate, 5,3 recuperãri și 1,3 pase decisive în șase meciuri.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Încă un transfer la Phoenix

Clubul Phoenix este în plină perioadă de activitate pe piaţa transferurilor, pentru a completa loturile celor două echipe (masculină şi feminină) din Liga Naţională pentru sezonul 2017-2018. Sfârşitul săptămânii trecute a însemnat pentru Phoenix parafarea a trei achiziţii importante, una la băieţi şi celelalte două la formaţia feminină.

Astfel, după ce anterior anunţase prelungirea contractelor cu americanul Tony Gugino și sârbul Marko Pavlovic, conducerea clubului a anunţat şi prima noutate din lotul antrenat de Florin Nini: Cătălin Petrişor, component al echipei naţionale. Are 25 de ani, înălţime 188 cm, şi a mai evoluat în carierã la SCM U Craiova, SCM Timișoara, iar sezonul trecut la CSM CSU Oradea. În ediţia trecută a Ligii Naţionale a jucat în 35 de meciuri pentru formația orădeană, finalista Cupei României și medaliata cu bronz în campionat, având următoare medii statistice pe meci: 9,6 minute jucate, 1,4 puncte, 1,1 recuperări, 1,5 pase decisive și 0,4 intercepții, iar ca procentaje, 40 la sută la aruncările de 2 puncte, 23,5 la sută la aruncările de 3 puncte și 25 la sută la libere. Noua achiziţie a clubului gălăţean a jucat cu CSM Oradea în grupele preliminare ale Champions League.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un transfer şi o prelungire de contract la Phoenix

Clubul de baschet Phoenix îşi continuă activitatea pentru formarea lotului cu care va aborda echipa masculină sezonul 2017-2018 al Ligii Naţionale. Astfel, s-a ajuns la o prelungire de contract cu Phillip Miller, venit la Galaţi în luna ianuarie, respectiv transferul americanului Camerom Rundles.

Miller are 26 de ani, 1,81 m. înălţime, joacă pe postul de extremă, a evoluat în sezonul precedent în 9 meciuri pentru echipa gălăţeană şi a reuşit ca medii statistice: 28,8 minute, 17,9 puncte, 1,7 recuperări şi 2,7 pase decisive. Procentajele lui Miller au fost: 51,7 la sută la aruncările de 2 puncte, 52,2 la sută la aruncările de 3 puncte şi 90 la sută la “libere”.

Cameron Rundles are 29 de ani (Minneapolis, SUA), 1,88 m. înălţime şi joacă pe postul de fundaş. În sezonul 2016-2017 a evoluat în Kosovo, la Peja, cu medii statistice de 12,4 puncte, 2,6 recuperărări şi 4,1 pase decisive, în 15 meciuri, iar ca procentaje: 50 la sută la aruncãri de 2 p, 33,7 la sută la cele din afara semicercului şi 75,7 la sută la “libere”.

Rundles este un jucător cu experienţă în campionatele europene, anterior jucând la Sodertalje (Suedia), Szombathely (Ungaria), Cherkasy (Ucraina) şi Leicester City (Marea Britanie).

Miller şi Rundles se alătură celorlaţi trei jucători care au semnat relativ recent prelungiri de contracte - americanul Tony Gugino şi sârbul Marko Pavlovici (ambii aflaţi la al doilea sezon la Phoenix) - respectiv Cătălin Petrişor, jucător transferat de la CSM CSU Oradea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a transferat încă un american în echipa masculină

Clubul Phoenix continuă seria transferurilor pentru noul sezon, cel mai recent fiind cel al americanului, cu origini jamaicane, Vashil Fernandez. Fernandez are 25 de ani, 2,08 m înălţime, şi joacă pe postul de pivot, iar sezonul trecut a evoluat pentru o lună la Miami Heat (patru meciuri, 1,5 puncte şi 0, 5 recuperări). În perioada 2011-2016 a jucat la Valparaiso Crusaders, iar în ultimul sezon a înregistrat medii statistice de 5,6 puncte, 7,25 recuperări şi 0,5 pase decisive, în cele 36 de meciuri jucate. Acesta este al patrulea american al echipei, după Tony Gugino, Phillip Miller şi Cameron Rundlers.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Marcel White, o nouă achiziție la Phoenix

Clubul Sportiv Phoenix Galați continuă campania de fortificare a lotului pentru viitoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În acest sens gruparea gălățeană a transferat un nou jucător de peste Ocean, Marcel White. 

Născut în Lake Wales, Florida, Statele Unite, Marcel White are 24 de ani, 1.98 metri, iar în ultimele patru sezoane a jucat pentru Jacksonville Dolphins în NCAA. Sezonul trecut a jucat 12 meciuri pentru Jacksonville, iar mediile statistice au fost: 28.2 minute,  13.83 puncte marcate. Experiența la Phoenix va fi prima în Europa pentru Marcel White. 

În această pauză competițională Clubul Phoenix a reușit mai multe transferuri/prelungiri de contracte importante, Vashil Fernandez - fost jucător în NBA la Miami Heats, Cameron Rundles, Philiip Miller, Marko Pavlovici, Tony Gugino cât și ”vulturul” Cătălin Petrișor.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Echipa masculină, reunire în formulă restrânsă

Luni, sub comanda “secundului” Bogdan Bălănică, a fost primul antrenament al echipei masculine, cu un lot într-o formulă restrânsă.

La reunire au fost prezenţi patru străini, americanii Tony Gugino şi Phillip Miller, sârbul Marko Pavlovici (care şi-au prelungit contractele cu gruparea gălăţeană) şi Marcel White - cel mai recent jucător transferat la Phoenix, juniorii gălăţeni Robert Stan, Mihai Grecu şi Vlad Gheţău, care au jucat sezonul trecut la combinata Phoenix-LPS din liga secundă, precum şi Mihai Măciucă, venit de la Steaua.

A lipsit motivat Cătălin Petrişor, aflat la “Europene” cu echipa naţională, în timp ce Cameron Rundles este aşteptat să ajungă la Galaţi joi, iar Vashil Fernandez, la o dată ulterioară, acesta mai având de rezolvat câteva aspecte legate de viza de intrare în ţară.

Lotul nu este încă finalizat, cei din conducerea clubului fiind în discuţii avansate cu încă trei jucători, doi români şi un străin.

Echipa masculină a Phoenix va susţine primul meci oficial, în cadrul „Cupei României”, pe 30 septembrie, cu Dinamo, pe teren propriu. Până atunci, pe 16 şi 17 septembrie, la Galaţi, se va disputa o “dublă” amicală, cu Politehnica Iaşi, ca apoi, în weekendul următor, Phoenix să participe la un turneu, la Piteşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dragoș Andrei și Tudor Sabău - alte două transferuri la Phoenix

Înainte de startul jocurilor de pregătire, Clubul Sportiv Phoenix Galați a perfectat alte două transferuri. După seria de jucători americani transferați recent, clubul gălățean a înregimentat doi jucători români, Dragoș Andrei și Tudor Sabău.

Dragoș Andrei, 30 de ani, 1.86 metri, a jucat sezonul trecut pentru BC Mureș Târgu Mureș. În carieră a mai jucat pentru: SCMU Craiova, BC SCM Timișoara, Energia Târgu JHiu, CS Otopeni și BC Târgoviște.

Cealaltă achiziție, Tudor Sabãu, 22 de ani, este un jucător de perspectivă, iar sezonul trecut a jucat pentru U BT Cluj - Napoca.

Altfel, sâmbătă, de la ora 20.00, și duminică, de la ora 14.00, la Sala Sporturilor Dunărea, Phoenix va juca două meciuri amicale cu Poli Iași.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Eugeniu Melnic, o nouă achiziție la Phoenix

Înainte de debutul în noua ediție a Ligii Naționale, Clubul Sportiv Phoenix Galați a înregimentat un nou jucător la echipa de băieți. Astfel, Eugeniu Melnic, 1.96 metri, va juca în ediția viitoare pentru Phoenix. Cea mai recentă achiziție este un jucător experimentat, 38 de ani, și deține dublă cetățenie, româno - moldoveană. În cariera lui Melnic a jucat pentru BC Donbasket - UTM în Republica Moldova, BC Gladiator Cluj - Napoca și Gaz Metan Mediaș, în România, cât și pentru echipe din Ucraina și Azerbadjan. De asemenea, Eugeniu Melnic a fost component al echipelor naționale ale Republicii Moldova, juniori și seniori.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Primele meciuri de verificare

Phoenix Galați a susținut primele meciuri de verificare din acest sezon. Adversarii gălățenilor au fost o altă echipă de prima Ligă, Poli ”Studs” Iași - echipă nou promovată. Dacă sâmbătă s-au impus ieșenii, duminică s-au impus gălățenii, scor 82-75 (42-34).

Phoenix a început meciul cu formula: Phillip Miller, Cameron Rundles, Marco Pavlovic, Tony Gugino, Tudor Sabău. Au mai jucat: Ovidiu Stochici, Dragoș Andrei, David Stan, Mihai Grecu, Eugeniu Melnic, Cătălin Petrișor, John Nunnaly, Mihai Măciucă, Marcel White. Antrenor: Florin Nini.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Spectacol şi incertitudine la Galaţi

Echipa de baschet masculin Phoenix a câştigat categoric, scor 80-47 (41-27), în faţa formaţiei Dinamo, în primul meci din turul inaugural al „Cupei României”, disputat sâmbătă seara, la Galaţi. Partida a fost dominată de Phoenix, iar diferenţa de scor le-a permis antrenorilor gălăţeni introducerea în teren a tuturor sportivilor de pe foaia de joc.

Florin Nini, care totodată este şi preşedintele clubului, spune că deşi echipa sa este una mult schimbată, jucătorii au reuşit să formeze un grup competiţional. „A fost un joc frumos, care a avut ritm şi spectaculozitate. Echipa este sub anumiţi parametri faţă de jucătorii de anul trecut, dar care s-a închegat foarte repede datorită caracterului lor. Vrem să mergem la Dinamo în primul rând să câştigăm, mă bucur că am reuşit să pun în teren toată echipa, au marcat şi tinerii. Este o echipă care poate creşte, avem gălăţenii pe care îi putem forma”, a declarat Nini.

Având în vedere situaţia financiară în urma rectificărilor bugetare de săptămâna trecută, Nini a precizat că va lua o decizie abia după revenirea de la Bucureşti, cu privire la viitorul echipei. „Contează ce decizie vom lua (n.r. - în cadrul conducerii clubului) după returul de la Dinamo. În acest moment, din păcate, decizia nu poate fi una bună, pentru că sunt calcule matematice. Meciul cu Dinamo îl vom juca 100 la sută, pe cel cu Mureş nu vă pot spune, pentru că intrăm în campionat şi acolo sunt alte coordonate”, a completat Nini.

Cel mai bun jucător al Phoenix în meciul de sâmbătă a fost Tony Gugino (căpitanul echipei), cu 21 de puncte, 8 recuperări şi o pasă decisivă. Ceilalţi marcatori au fost: Miller 15 puncte, Melnic 10 p., White şi Pavlovici - cu câte 8 p., Rundles 7 p., Stan şi Măciucă - cu câte 4 p., Andrei  3 puncte. Au mai evoluat : Petrişor (4 pase decisive), Sabău (o recuperare) şi Grecu.

Meciul retur se va disputa, miercuri, în deplasare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a învins Dinamo și la București și s-a calificat în turneul final al Cupei

Băieții antrenați de Florin Nini s-au calificat în turneul final al ”Cupei României”, după ce au câștigat, scor 86-69, în fața formației Dinamo, în al doilea meci al turului inaugural, disputat în deplasare, miercuri seară.

După victoria la +33 de puncte de la Galați, echipa masculină Phoenix a câștigat și manșa retur din turul inaugural al Cupei României. Echipa pregătită de Florin Nini s-a impus la fel de clar și la București, scor 86-69 ( 26-21, 18-14, 23-19, 19-15), și a obținut, pentru al doilea sezon consecutiv, calificarea la turneul final, Final 8, al Cupei României.

La fel ca în meciul tur, cei mai buni jucători ai meciului au fost americanii Miller și Gugino. Phillip Miller a  fost cel mai bun marcator al jocului, cu 22 de puncte (3x3), în timp ce căpitanul Tony Gugino  a încheiat jocul de la București cu ”double - double”, 17 puncte și 11 recuperări. Rotația folosită de Florin Nini: Cam Rundles 12p, Cătălin Petrișor 10p, Eugeniu Melnic 9p, Marko Pavlovic 6p, Mihai Măciucă 5p, Marcel White 5p, Dragoș Andrei, Mihai Grecu, David Stan.

Pentru Phoenix urmează debutul în noua ediție a LNBM. Duminică, 8 octombrie, de la ora 18.00, Phoenix are programat joc, pe teren propriu, cu Mureș Târgu Mureș.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Baschetbaliștii de la Phoenix, victorie în startul Ligii Naționale

Echipa masculină de baschet Phoenix a câștigat, scor 87-81 (41-44), în fața formației BC Mureș Tg. Mureș, într-un meci contând pentru prima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale, disputat duminică seara, la Galați.

Oaspeții au deschis scorul, reușind să se mențină la conducere mare parte din primul sfert, gălățenii au egalat abia în minutul 9, printr-un coș de la distanță marcat de Rundles. Mureșenii s-au mai desprins o dată, au ajuns chiar la zece puncte distanță (41-31, min 17), ca apoi gazdele să recupereze și să se apropie periculos de ei. Și sfertul al treilea a aparținut mureșenilor, cu o prestație ofensivă de excepție a lui Mitchell. Phoenix a restabilit egalitatea în minutul 28 (scor 62-62), ca apoi să continue o cursă de urmărire, cu răsturnări de scor frecvente. În ultimul sfert au fost nu mai puțin de cinci egalități (din cele 12 ale partidei), gălățenii reușind să preia conducerea cu 93 de secunde înainte de final, prin reușita lui Rundles, pentru 80-78, acesta a dat dovadă de multă inspirație în momentele critice, reușind să aducă încă cinci puncte importante pentru victoria celor de la Phoenix.

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Marko Pavlovici, care a reușit primul său ”double-double” din acest sezon, cu 21 de puncte, 15 recuperări și 3 pase decisive. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Rundles, cu 25 puncte, 2 recuperări și 3 ”assists”; Miller 13 p., 4 a.; White 12 p.; Gugino 11 p., 4 r., 1 as. și Petrișor 5 puncte, 2 recuperări și 4 assists. Au mai evoluat Andrei și Măciucă.

Următorul meci se va disputa sâmbătă, 14 octombrie, la Galați, cu formația Politehnica Iași.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie la +9 cu Iașiul

Echipa masculină Phoenix Galați continuă parcursul fără greșeală în acest sezon. În etapa a II-a, trupa lui Florin Nini a obținut a patra victorie stagională, scor 79-70 (44-30), cu Poli Iași. Cu excepția minutul de debut al meciului, când Poli Iași a condus cu 2-0, Phoenix s-a aflat la conducere pe tot parcursul jocului. Cea mai mare diferență de scor, +20 Phoenix, s-a înregistrat în debutul sfertului trei. 

Cel mai bun marcator al jocului a fost americanul Cam Rundles, cu 20 de puncte. Celelalte puncte pentru Phoenix au fost realizate de: Marcel White 13p, Marko Pavlovic 10p, Phillip Miller 10p, Sead Hadzifezovic 9p (jucător aflat la debut pentru Phoenix), Dragoș Andrei 6p, Tony Gugino 6p, Eugeniu Melnic 5p. Au mai jucat: Mihai Măciucă și Cătălin Petrișor.   

După victoria cu echipa din Iași, Phoenix a urcat pe locul 2 în clasamentul LNBM, cu două victorii din două jocuri disputate.

Pentru Phoenix, urmează un nou joc pe teren propriu, 21 octombrie, cu BCMU Pitești.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a capotat în sfertul patru cu Piteștiul

Echipa masculină Phoenix a încheiat seria victoriilor din acest sezon. În etapa a treia, băieții lui Florin Nini au pierdut, scor 56-69, jocul de pe teren propriu cu BCMU FC Argeș Pitești. 

Chiar dacă la final diferența a fost de +13 pentru echipa din Pitești, pe parchetul din ”Polivalentă” cele două echipe au oferit un joc echilibrat, cu răsturnări de scor, în care s-au înregistrat opt momente de egalitate. Piteștiul a intrat în avantaj, scor 16-13, după primul sfert. Sfertul secund s-a încheiat la egalitate, scor 16-16. Phoenix s-a impus, scor 21-19, în sfertul trei. În ultimul sfert, Phoenix nu a mai reușit să ofere aceeași replică, iar echipa din Pitești s-a impus, scor 18-6.

Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Dragoș Andrei cu 15 puncte (3x3). Rotația folosită de Florin Nini: Marcel White 14p, Phillip Miller 14p, Mihai Măciucă 7p, Sead Hadzifezovic 6p, Cătălin Petrișor, Tudor Sabău, Marko Pavlovic, Eugeniu Melnic.

După trei etape, Phoenix are un bilanț 2-1, victorii - înfrângeri. Etapa viitoare gălățenii vor juca pe terenul nou promovatei Timba Timișoara.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a pierdut ”meciul” de la masa consilierilor locali

Dezbaterea, votarea şi, în cele din urmă, retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind suplimentarea sumei alocate de la bugetul local Clubului Sportiv Phoenix, pentru susţinerea activităţii sportive de performanţă şi de masă în baschet, s-a transformat într-un spectacol demn de Caragiale.

În condiţiile în care nu există un regulament de finanţare a cluburilor sportive, pe masa aleşilor a ajuns, spre aprobare, un proiect de hotărâre care prevedea adoptarea unui act adiţional la contractul de asociere încheiat între Clubul Sportiv Phoenix Galaţi şi Municipiul Galaţi. Numai că, după cum a sesizat consiliera locală independentă Simona Vreme, tocmai actul adiţional lipsea!

În timp ce aparatul de lucru al administraţiei locale a plecat să caute documentul, consilierul local ALDE Gheorghe Bugeag a întrebat dacă Primăria a câştigat cumva la loto, din moment ce s-au mai găsit bani pentru "sponsorizarea" cluburilor: "Marţi, la şedinţa de comisii, au mai apărut încă şapte cluburi, care văzând că există acest proiect de hotărâre, cer, tot aşa, suplimentarea. Nu am nimic cu această echipă, dar eu propun să retragem acest proiect de hotărâre. Pentru că mi se pare discriminatoriu, în condiţiile în care există riscul să se desfiinţeze Hochei Club - care stă destul de prost, să se desfiinţeze alte cluburi, să dăm bani unui singur club. Să le tratăm pe toate cu atenţie şi în felul acesta să rezolvăm şi problema Phoenixului şi a celorlalte echipe", a susţinut Bugeag.

Primarul Ionuţ Pucheanu i-a promis că, în şedinţa următoare, vor fi analizate toate solicitările venite, "în mod special şahul, care ne reprezintă cu atâta cinste".

Consilierul ALDE Radu Cosca a insistat să i se spună ce sumă mai este disponibilă în buget pentru sport: "O să ne trezim acum că alocăm cinci miliarde şi la următoarea şedinţă mai sunt doi lei pe care trebuie să îi împărţim la şapte sau zece cluburi. Cum aţi alocat o sumă pentru clubul Phoenix - cu care nu am nimic, toată stima şi respectul pentru performanţă - dacă nu ştiţi?". "Aţi fost patru ani viceprimar şi ştiţi că, după prima jumătate a anului, se face în fiecare lună rectificare de buget. Cum aş putea eu să vă spun acum, până la viitoarea rectificare, câţi bani putem muta de la ce investiţie pentru sport?", i-a replicat primarul.

Intrată în posesia actului adiţional pe care îl ceruse, Simona Vreme a atras atenţia că documentul este alb: "Nu avem semnătură, nu avem nimic, propun retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi şi introducerea lui la şedinţa următoare". "Suma nu avea cum să fie trecută, pentru că nu era aprobată", i-a replicat viceprimarul PSD Sorin Enache.

Scandal la vot

Preşedintele de şedinţă, Vergiliu Vals (PSD), a pus capăt discuţiilor, a supus la vot proiectul şi a anunţat rezultatul: "17 voturi pentru, două împotrivă, şase abţineri". "Mai votăm o dată, Cred că e o greşeală", a izbucnit Bugeag. Preşedintele i-a replicat că votul nu se poate repeta, dar Bugeag nu s-a lăsat: "Propun vot nominal: da, nu, da, nu!". "Domnule consilier, nu aveţi dreptul", a încercat să-i explice Vals. "Eu sunt consilier mai vechi decât dvs şi ştiu ce drepturi am şi ce nu! Vă rog nu-mi puneţi pumnul în gură! Eu atac acest proiect de hotărâre în contencios administrativ!", a ameninţat Bugeag, în vreme ce în sală s-a auzit vocea viceprimarului Enache: "Consiliul acesta a ajuns o mahala!".

Liberalul Onuţ Atansiu a punctat că există o înregistrare a şedinţei pe care se pot vedea mâinile ridicate la vot, iar imaginile ar putea să fie o probă în instanţă, prin urmare: "E de revăzut acest vot!".

"Dacă îmi permiteţi, au fost şapte abţineri", a spus consiliera PSD Silviana Ciupercă. "Ca să ieşim din impasul acesta, vom întreba fiecare consilier cum a votat", a propus preşedintele. Zis şi făcut, numai că, atunci când a venit rândul consilierului PSD Hristache Bogatu, acesta a dat un răspuns inedit: "Am lipsit!", urmat de hohote de râs.

"Legal, nu mai avem dreptul să votăm încă o dată!", a insistat preşedintele, constatând că rezultatul anunţat iniţial nu se potriveşte cu cel reieşit din declaraţiile consilierilor. Primarul a pus punct situaţiei anunţând: "Domnule Bugeag, special pentru inimioara dumneavoastră, permiteţi-mi să retrag acest proiect de pe ordinea de zi, ca să nu mai aveţi ce comenta! Dar nici altele nu veţi mai vedea, cu siguranţă!".

La finalul şedinţei, edilul a conchis: "Se pare că interesul poartă fesul. Dacă aşa înţeleg unii consilieri locali că trebuie tratate aspecte care ţin de bunul mers al unor cluburi sportive, nu am decât să mă supun! Eu nu pun decât în practică deciziile dumnealor. Sper ca cei care au văzut ce s-a întâmplat astăzi să aibă puterea să le şi mulţumească".

Contactat telefonic, preşedintele Clubului Phoenix, Florin Nini, ne-a declarat că mai importante, în acest moment, sunt cele două meciuri ale echipelor de seniori şi că în zilele următoare va oferi un punct de vedere oficial.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie categorică pentru Phoenix la Timișoara

În primul joc din deplasare din actuala ediție, Phoenix Galați  a obținut a treia victorie. Băieții lui Florin Nini au trecut peste toate piedicile financiare și s-au impus la o diferență de 21 de puncte, scor 62-83, în fața celor de la Timba Timișoara, echipă nou promovată.

Victoria categorică a fost prefigurată încă din debutul meciului, când gălățenii și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 30-11. În al doilea parțial, Phoenix s-a impus cu 19-10, astfel că, la pauza mare, gălățenii aveau un avantaj de 28 de puncte. Al treilea sfert a fost cedat gazdelor, scor 12-18, iar ultima secvență a jocului s-a încheiat cu 23-22 pentru gazde.

Cel mai bun marcator al jocului a fost Sead Hadzifezovic cu 18 puncte (2x3). Căpitanul Tony Gugino a contribuit cu 16 puncte (2x3), Cam Rundles a marcat 14 puncte (2x3), Dragoș Andrei (3x3) și Phillip Miller (2x3) au marcat câte 9 puncte, Marko Pavlovic a încheiat jocul cu 7 puncte marcate, Marcel White a reușit 5 puncte (1x3), Mihai Măciucă 4 puncte și Eugeniu Melnic 1 punct. Pentru Phoenix au mai jucat: Cătălin Petrișor, Tudor Sabău și David Stan.   

În clasament, Phoenix este egală cu fosta campioană, CSM CSU Oradea, liderul al zi, ambele cu linia statistică 3-1 și 7 puncte. De altfel, cele două echipe se vor întâlni în meci direct la Galați, sâmbătă, 4 noiembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Spaima granzilor revine. O nouă victorie marca Phoenix în fața CSM Oradea

Echipa masculină de la CS Phoenix Galați și-a recăpătat statutul de statutul de spaimă a granzilor. Trupa pregătită de Florin Nini a obținut o nouă victorie de prestigiu în ”liga uriașilor”. Penultima campioană a României, CSM CSU Oradea, a fost învinsă, la Galați, în etapa a V-a din LNBM. Phoenix s-a impus la o posesie, scor 89-86, după un meci controlat în întregime de echipa gălățeană, dar cu un final de meci pe muchie de cuțit.       

Gălățenii s-au desprins decisiv după prima parte a meciului, încheiată cu un avans de 12 puncte, scor 51-39. Băieții lui Florin Nini și-au adjudecat primul sfert cu scorul 24-18. Scorul primului parțial a fost stabilit de omul meciului Sead Hadzifezovic, cu o ”dublă” marcată pe ”buzzer beater”. În parțialul secund, Phoenix s-a impus cu scorul 27-21. Căpitanul Gugino a deschis sfertul cu o ”triplă”,  Hadzifezovic a menținut avansul gălățenilor la +11 cu un parțial 5-0, scorul pauzei fiind stabilit de Cam Rundles, cu două puncte marcate pe sirenă. Echipa oaspete a dat primele semne de revenire în al treilea parțial, adjudecat de bihoreni la limită, scor 27-28. Phoenix a dominat începutul de parțial, Rundles a reușit de unul singur un parțial 4-0,  Hadzifezovic a fost inspirat la aruncările din afara semicercului, iar cu 4.45 minute rămase de jucat din sfert americanul Gugino a marcat o triplă pentru scorul 69-55, +14 Phoenix cea mai mare diferență din meci. Pe parcursul celui de la treilea sfert, Oradea s-a apropiat la două posesii, scor 71-65, însă finalul de sfert le-a aparținut gazdelor, cu Hadzifezovic și Rundles în mare formă. În debutul ultimului sfert, încheiat 19-11 pentru echipa din Oradea, oaspeții s-au apropiat la cinci puncte, grație punctelor marcate de Mandache. Rundles a replica cu două coșuri de tei puncte, iar avansul Phoenix era de  nouă puncte, 84-75. Oradea a revenit în joc s-a apropiat la patru puncte, cu 3.55 înainte de final. Chiar dacă era în ultimul sfert, și nu mai era obligatorie folosirea lui, Florin Nini la trimis în tern pe Mihai Măciucă, românul U23 al gălățenilor din echipa de start, iar încrederea tehnicianului gălățean i-a fost răsplătită de Măciucă cu două libere transformate cu care Phoenix a trecut în avantaj de șase puncte. Gălățenii au reușit să se mențină la conducere până la final, chiar dacă oaspeții s-au apropiat la 3 puncte. Cel mai bun jucător al meciului a fost Sead Hadzifezovic, cu 26 de puncte și 9 recuperări. Pentru Phoenix au mai marcat: Rundles 25 p (4X3), Gugino 15p (3X3), Miller 8p, Pavlovic 6p, Măciucă 5p, White 4p.

După victoria cu Oradea, Phoenix este pe locul 4, cu 9 puncte. Primele patru echipe din LNBM au același număr de puncte 9, patru victorii - o înfrângere.

Pentru Phoenix urmează meciul de la București cu Steaua, pe 10 noiembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a pierdut jocul de la București cu Steaua

Echipa de băieți Phoenix Galați a înregistrat a doua înfrângere în actuala ediție a LNBM. Jocul din Capitală cu Steaua București a fost pierdut de echipa pregătită de Florin Nini cu scorul de 66-92 (15-31, 9-19, 25-17, 17-25).  Cu 15 puncte, Tony Gugino a fost cel mai bun marcator de la Phoenix. Ceilialți jucători care au punctat la București au fost: Cam Rundles 13 p,  Sead Hadzifezovic 10 p, Mihai Măciucă 9 p, Phillip Miller 8 p, Marko Pavlovic 6 p, Cătălin Petrișor 3 p, Tudor Sabău 2 p. Florin Nini a a folosit toată rotația disponibilă pentru acest joc.  Pentru Phoenix au mai jucat: Dragoș Andrei, David Stan, Marcel White, Eugeniu Melnic. 

După înfrângerea de la Steaua, Phoenix este pe locul 4, cu 10 puncte din șase jocuri, același număr de puncte cu cele trei echipe din față, CSU Sibiu, Steaua, SCM Timișoara.

Liga Națională se va întrerupe pentru o acțiune a echipei naționale. Următoarea etapă este programatăpe 2 decembrie, iar Phoenix va juca pe teren propriu cu liderul la zi, CSU Sibiu.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Phoenix a răpus Sibiul și a urcat pe podium

Fără Cătălin Petrișor, Eugeniu Melnic sau Mihai Măciucă, piese grele în anturajul echipei, Phoenix a mai răpus una dintre echipele de top din ”liga uriașilor”, CSU Sibiu. În ultimul meci al etapei a VII-a, trupa lui Florin Nini a învins, cu scorul de 67-62 (20-14, 12-17, 20-11, 15-20), ”vulturii” din Sibiu. Cel mai bun marcator al jocului a fost Cam Runles, cu 20 de puncte. Ceilalți marcatori de la Phoenix au fost: Sead Hadzifezovic 16 p, Phillip Miller 12p, Tony Gugino 6p, Marcel White 6p, Marco Palovic 4p, Dragoș Andei 4p.

Victoria cu CSU Sibiu este a cincea în actuala ediție, iar în clasament Phoenix este pe locurile 3-4, cu 12 puncte, la egalitate cu SCM Timișoara.

În etapa viitoare, pe 9 decembrie, Phoenix va juca pe terenul ultimei clasate, Dinamo București.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Ernests Kalve - al doilea extra transfer de la Phoenix

După transferul lui Sead Hadzifejovic, din urmă cu câteva etape, Clubul Phoenix anunță al doilea extratransfer al sezonului. Conform unui comunicat postat pe propriul site, Phoenix Galați a ajuns la o înțelegere cu letonul Ernests Kalvee, 30 de ani, 2.01 m. Sezonul trecut Kalve a jucat pentru Mureș Târgu Mureș în LNBM, gruparea mureșeană este și ultima pentru care a evoluat.

”Un jucãtor pe care l-am apreciat pentru atitudine și deciziile pe care le alegea în joc. Sunt convins cã profilul lui se potrivește cu filozofia noastrã de joc și ne va ajuta sã devenim o echipã mai bunã și constantã în evoluții. Mã bucur cã am reușit acest transfer și cu siguranțã va fi unul din jucãtorii importantanți din lotul nostru”, a spus Florin Nini despre Kalve.

Ultima achiziție a clubului gălățean a mai jucat în: Letonia (ASK Riga), Suedia (Sundsvall Dragons), Turcia (Trabzonspor), Ungaria (Alba Fehérvár), Italia (Guerino Vanoli Basket).

Debutul lui Kalve la Phoenix este programat în această seară, în jurul orei 20.00, la București, cu Dinamo. 

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a depășit suta și a urcat pe podium

Phoenix a câștigat, categoric, scor 102-61 (58-28), în fața formației Dinamo, în meciul disputat sâmbătă searaă, în deplasare, contând pentru etapa a opta din Liga Națională. Echipa gălățeană a dominat întreaga partidă, în care gazdele au evoluat doar cu jucători autohtoni.

Aceasta a fost meciul de debut al letonului Ernest Kalve (30 de ani), care s-a remarcat cu 12 puncte (2x3p) și 4 pase decisive în cele 21,14 minute jucate. Letonul se află la a doua experiență în România, în sezonul trecut a evoluat pentru BC Mureș Tg. Mureș, unde în cele 28 de jocuri a avut ca medii statistice: 10,8 puncte și 5,1 recuperări. Kalve a mai jucat în echipe din Letonia, Suedia, Turcia, Ungaria sau Italia.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Gugino, care a reușit un nou ”double-double”, cu 23 de puncte și 11 recuperări. Ceilalți realizatori au fost: Miller 17 puncte, 3 recuperări și 4 ”assists”; Rundles 15 p (4x3p), 2 r, 2 a; Hadzifejzovici 14 p, 4 r, 3 a; Pavlovici 13 p, 4 r; Melnic 4 p; Dragoș Andrei 2 p, 5 r, 6 a; Stan 2 puncte și 2 recuperări.

În urma acestui rezultat Phoenix a urcat pe locul 3, la egalitate (14 puncte) cu BCM U Pitești și U BT Cluj.

În etapa următoare, Phoenix va juca pe teren propriu, cu SCM Timișoara (locul 6, cu 12 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a pierdut derbiul pentru un loc pe podium

Phoenix a pierdut, scor 73-83 (26-28, 8-18, 16-23, 23-14), în fața formației SCM Timișoara, în meciul disputat sâmbătă, ultimul pe teren propriu din acest an, ratând astfel șansa de a urca pe podium. Echipa pregătită de Florin Nini a oscilat în evoluție în jocul cu Timișoara, alternând evoluțiile bune din sferturile unu și patru cu cele slabe în secvențele doi și trei. Pentru Phoenix au marcat: Rundles 19 puncte (3x3), Kalve 19 (3x3), Hadzifezofic 12, Sabău 7, Gugino 6, D. Andrei 6, Miller 2. Înfrângerea cu SCM Timișoara este a treia în acest sezon pentru Phoenix, a doua pe teren propriu.

Pentru Phoenix urmează o serie de cinci jocuri consecutive în deplasare, primul programat vineri, 22 decembrie, de la ora 17.15, pe terenul campionilor de la U BT Cluj  - Napoca, meciul urmând să fie transmis în direct de Digi Sport.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.