Jump to content

Schimbare de ştafetă la ITM Galaţi


 Share

Recommended Posts

Ionel Petrea a fost dat afară de la ITM Galaţi

Ionel Petrea a fost revocat din funcţia de director-executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), funcţie pe care o ocupa din data de 1 octombrie 1999.

Motivul care a dus la anchetarea directorului gălăţean de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a fost faptul că lipsit de la serviciu. „Este vorba despre un total de 14 ore pe an, potrivit dumnealor. Deşi am 23 de ani de muncă în Ministerul Muncii şi, din 1999, de când sunt director, instituţia a primit, în fiecare an, calificativul „Foarte bine”. Acum am fost scos din sistem. Nu am fost revocat doar din funcţia de conducere, ci sunt obligat să părăsesc ITM”, a declarat pentru "Viaţa liberă", Ionel Petrea, contactat telefonic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ionel Petrea a fost dat afară de la ITM Galaţi

Motivul care a dus la anchetarea directorului gălăţean de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a fost faptul că lipsit de la serviciu. „Este vorba despre un total de 14 ore pe an, potrivit dumnealor. 

viata-libera.ro

14 ore pe an ?  :-?  Pe bune, asta sa fie motivul ???

Link to comment
Share on other sites

Fotoliul de şef al ITM Galaţi e încă gol. Momentan, doar zvonuri privind viitorul inspector-şef

Ionel Petrea nu mai este inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, aşa cum vă informam încă de ieri dimineaţă. Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Carmen Corodeanu, până în prezent la ITM Galaţi nu s-a primit niciun fel de informaţie cu privire la vacantarea postului de inspector-şef sau la persoana care va trebui să asigure interimatul la conducere.
Numele vehiculat până la acest moment, pe surse, pentru ocuparea fotoliului de inspector-şef al ITM este cel al Marcelei Sighinaş, actualmente inspector guvernamental.
"Nu vizez nicio funcţie. Sunt înalt demnitar public şi se poate aplica, în cazul meu, principiul mobilităţii, adică pot fi mutată de pe o funcţie de conducere pe alta. Dar aşa ceva nu depinde de mine", a precizat Maricela Sighinaş, contactată telefonic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Paula Stafie, şef interimar la ITM Galaţi

După demiterea fulger a lui Ionel Petrea din funcţia de director al ITM Galaţi, care a fost nevoit să spună adio şi locului lui de muncă, motivul fiind acela că ar fi lipsit nemotivat 14 ore, anul trecut, de la serviciu. Potrivit surselor noastre, cea care ar urma să asigure interimatul la şefia ITM Galaţi până la organizarea concursului ar fi Paula Stafie. Aceasta este director adjunct şi responsabil cu relaţiile de muncă în cadrul instituţiei şi a fost desemnată să conducă instituţia până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director, post care potrivit algoritmului politic revine PNL Galaţi.

Fostul director al ITM Galaţi, Ionel Petrea, a declarat că va ataca în instanţă decizia luată de Ministerul Muncii pe care o consideră ca o sancţiune mult prea aspră.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Şefia ITM Galaţi, disputată la Tribunal

Ionel Petrea, care a condus timp de ani de zile Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, a contestat în instanţă decizia Ministerului Muncii privitoare la schimbarea sa din funcţia de director al instituţiei precum şi la faptul că nu mai poate fi nici funcţionar public în cadrul aceleiaşi unităţi.
Reamintim că, în urma unui control efectuat recent, ANI a constatat că Ionel Petrea ar fi lipsit 16 ore nemotivat de la serviciu pe parcursul unui anumit număr de luni, fapt care a fost comunicat către Ministerul Muncii. O comisie din cadrul Ministerului Muncii a luat act de constatarea ANI şi a analizat situaţia, decizând că Ionel Petrea nu mai are voie să ocupe funcţia de conducere deţinută ani de zile şi nici să lucreze ca funcţionar public în cadrul ITM Galaţi. Ionel Petrea a depus o plângere prealabilă la Ministerul Muncii şi a acţionat şi în instanţă, cerând anularea deciziei luate de către minister.
„Primul termen al procesului va avea loc la Tribunalul Galaţi pe data de 29 mai”, ne-a declarat Ionel Petrea.
De la data în care acesta a fost „decapitat” de la şefia ITM Galaţi, şi aici este vorba de câteva săptămâni, conducerea instituţiei este asigurată interimar de către Paula Stafie, directorul general adjunct, care coordona domeniul relaţiilor de muncă.
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Fostul şef al ITM Galaţi a dat Ministerul Muncii în judecată. Ionel Petrea cere despăgubiri de 15.000 de lei

* După ce a fost destituit din funcţie, fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ionel Petrea, a dat în judecată Ministerul Muncii * El cere despăgubiri morale şi materiale de 15.000 de lei, respectiv veniturile neîncasate de la data destituirii şi până la repunerea în funcţie

Ionel Petrea le cere judecătorilor să-i admită acţiunea prin care doreşte să se suspende şi să fie anulat ordinul prin care a fost demis, iar el să fie reintegrat în funcţia publică deţinută anterior sau măcar în una corespunzătoare. În acţiunea sa, Petrea susţine că cei de la minister i-au reproşat faptul că în 2011 nu a fost la serviciu 14 ore, precizându-i că a fost plecat la diferite cursuri de instruire şi formare. „Ordinul îmi creează un prejudiciu material previzibil şi perturbă grav funcţionarea instituţiei”, mai arată Ionel Petrea, explicând că sunt acţiuni, proiecte, activităţi în curs de desfăşurare, pe care s-a angajat să le coordoneze. „Până la această dată (23 aprilie 2013), nu a fost nominalizată nicio persoană pentru preluarea atribuţiilor inspectorului-şef, astfel încât activitatea ITM este grav afectată”, mai scrie Petrea.
El arată că însăşi cercetarea disciplinară s-ar fi făcut superficial şi tendenţios. „Scopul fiind extrem de vizibil, destituirea şi obţinerea unui post de conducere pentru un viitor candidat cu o anume susţinere”, mai spune fostul inspector şef, fără a intra în amănunte.
Ionel Petrea pune în balanţă cele 14 ore care i se reproşează că nu ar fi fost la Inspectorat, cu celelalte ore când a mers la accidente de muncă în zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbători legale, acţiuni de control în afara programului sau emisiuni de televiziune. În replică, ministerul, prin reprezentantul său, îi răspunde că nu există hârtii care să ateste toate aceste realităţi. „Se mai afirmă că aş fi folosit prerogativele funcţiei publice în alte scopuri decât cele prevăzute de lege, însă nu se arată care sunt acele scopuri”, susţine Petrea, care dă ca exemplu cariera sa de 23 de ani în structurile ministerului şi cei 13 ani în fruntea ITM Galaţi.
Fostul inspector-şef a adus în discuţie şi starea sa materială, dar şi confortul său psihic. „Înlocuirea mea în această manieră a afectat întreaga familie, m-a pus într-o situaţie de deficienţă materială, voi fi nevoit să fac împrumuturi pentru că unica mea sursă de venit era salariul. Sub aspect psihic sunt extrem de afectat pentru că toată cariera mea s-a spulberat printr-un ordin al ministrului Muncii transmis prin fax, la terminarea orelor de lucru”, arată Petrea. Ca răspuns, cei de la minister au susţinut că în perioada verificată de ei, 2009 - 2011, Petrea nu a respectat, în mod repetat, programul de muncă. „Comisia de disciplină a concluzionat că pe parcursul acestei perioade, Ionel Petrea a participat la derularea unui număr de aproximativ 108 contracte individuale de muncă/contracte civile/convenţii civile, încasând suma de 173.099 de lei”, arată ministerul. Instituţia a cerut şi anularea acţiunii, pe motiv că nu este timbrată.
Deocamdată, judecătorii au decis să se ataşeze dosarului întreaga cercetare disciplinară a fostului inspector-şef. Următoarea întâlnire în instanţă va fi pe 19 iunie, iar cei care vor decide de partea cui este dreptatea sunt magistraţii Tribunalului, acolo unde se judecă această acţiune.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Paula Stafie i-a luat locul lui Ionel Petrea, la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă

Paula Stafie, inspector-şef adjunct pe probleme de relaţii de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, a primit un ordin de ministru prin intermediul căruia este numită, oficial, inspector-şef al instituţiei, cu titlu provizoriu.
„Actul prevede ca inspectorul-şef adjunct, doamna Paula Stafie, să exercite temporar funcţia de inspector-şef, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post, în conformitate cu Legea Funcţionarului Public”, ne-a declarat, în urmă cu câteva minute, purtătorul de cuvânt al ITM, Carmen Corodeanu.

Postul de inspector-şef al ITM Galaţi a devenit vacant după eliberarea din funcţie a lui Ionel Petrea, în luna aprilie a acestui an.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Marţi, fostul şef al ITM va afla dacă se va întoarce la muncă

În dosarul fostului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ionel Petrea, judecătorul va lua o decizie abia marţea viitoare, în ceea ce priveşte solicitarea de suspendare a ordinului prin care a fost demis de ministrul Muncii. După cum se ştie, Petrea s-a adresat magistraţilor cu mai multe cereri: suspendarea ordinului, anularea acestuia şi reintegrarea în funcţia deţinută, solicitând şi despăgubiri materiale şi morale pentru că a fost concediat.
Potrivit magistraţilor, dacă ar fi suspendat actul prin care a fost destituit, Petrea s-ar putea întoarce la locul de muncă, pentru că situaţia ar reveni la momentul de dinaintea concedierii. Dacă nu ar fi suspendat ordinul, procesul ar merge înainte, judecându-se pe anularea actului administrativ, reintegrarea în muncă şi daune.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tribunalul a amânat luarea unei decizii în dosarul fostului şef al ITM

Tribunalul a amânat pentru 2 iulie luarea unei decizii în dosarul în care fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ionel Petrea, a cerut suspendarea şi anularea actului prin care a fost demis. Petrea a solicitat instanţei ca pentru început să suspende efectele Ordinului dat de Ministerul Muncii prin care a fost destituit pentru că nu poate justifica 14 ore de absenţă de la serviciu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ionel Petrea se poate întoarce la şefia ITM Galaţi

Ionel Petrea a câştigat, astăzi, la Tribunal suspendarea ordinului prin care ministrul Muncii l-a demis. Potrivit judecătorilor, după această decizie, Petrea se poate întoarce în fotoliul de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, cel puţin până la judecarea recursului. Faptul că hotărârea poate fi atacată cu recurs înseamnă că încă ne putem aştepta la schimbări de situaţie.
Dacă recursul Ministerului Muncii va fi admis la Curtea de Apel, dosarul se va întoarce la Tribunal, iar cererea de suspendare nu va mai produce efecte, astfel că vor mai rămâne de judecat anularea ordinului şi reintegrarea lui Petrea în funcţia deţinută anterior sau pe o altă funcţie. Dacă este respins recursul, Petrea rămâne în funcţie până când Tribunalul va decide dacă anulează sau nu ordinul de demitere, cu precizarea că şi acea decizie va fi supusă recursului.
Ionel Petrea a fost demis din cauză că, în cursul anului 2011, aproximativ 14 ore a fost la diferite cursuri de instruire şi formare şi nu la programul instituţiei, conform celor care au făcut cercetarea disciplinară. Tribunalul a dispus ca în proces să fie adus şi dosarul cercetării disciplinare, după care s-a dat această primă soluţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Previzibil!

Acum omul se intoarce dupa un concediu prelungit si primeste si un porcoi de bani ca sa aiba pentru zile negre.

Incep sa cred ca astia de "muncesc" la stat, cand au nevoie de multi bani gramada, se cer destituiti. Dupa cateva luni dau statul in judecata, cu certitudine castiga iar si cu mai mare certitudine statul prostilor contribuabili plateste!

Domnule Petrea, in calitate mea de contribuabil, gandindu-ma ca n-ati mai avut bani de paine cat ati stat pe tusa, va umplu frigiderul de carne!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ionel Petrea a revenit în fruntea ITM Galaţi: „Nu am câştigat războiul, ci doar o luptă!”

Ionel Petrea a revenit în funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, după o absenţă de trei luni. „Am fost repus în funcţie prin decizia instanţei. Este vorba despre încheierea de şedinţă a Tribunalului Galaţi, care a decis suspendarea executării ordinului ministrului Muncii, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Cauza pe fond se va judeca în continuare. Nu am câştigat războiul, ci doar o luptă”, a declarat pentru PresaGalati.ro Ionel Petrea, care în dosarul pe fond cere şi plata salariilor aferente perioadei din care a fost revocat din funcţie.

Odată cu repunerea sa în funcţie, Paula Stafie, cea care a ocupat, interimar, postul de conducere al ITM Galaţi în absenţa lui Petrea, a trecut pe postul de inspector adjunct.  

Reamintim că la jumătatea lunii aprilie, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă  Galaţi, Ionel Petrea, a fost revocat din funcţie, printr-un ordin de ministru. Motivul revocării din funcţie a fost absolut halucinant: Ionel Petrea ar fi lipsit mai multe ore de la serviciu, mai exact 14 ore în ultimul an de muncă! „Am primit ordinul de revocare din funcţie pentru abateri, respectiv pentru faptul că am lipsit 14 ore de la serviciu într-un an. Sancţiunile se acordă gradual, motiv pentru care voi ataca această decizie”, afirma, în aprilie, Ionel Petrea, după ce primise vestea că a fost revocat din funcţie.

Până la revocarea din funcţie, Ionel Petrea s-a remarcat drept unul dintre cei mai longevivi directori de instituţii din judeţul Galaţi, ocupând postul de director de peste 10 ani, în ciuda schimbărilor politice de la Guvern care, aproape invariabil, au atras după ele, în plan local, schimbarea directorilor din instituţiile deconcentrate.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ionel Petrea rămâne şeful ITM Galaţi

Vineri s-a derulat un nou termen în procesul dintre Ionel Petrea şi Ministerul Muncii, fiind practic vorba de judecarea recursului înaintat de reprezentanţii ministerului împotriva sentinţei Tribunalului Galaţi, care a decis suspendarea aplicării ordinului de suspendare din funcţie a şefului ITM până când nu se va emite o sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul de fond între cele două părţi.

Reamintim că Ionel Petrea a dat în judecată Ministerul Muncii solicitând daune morale şi contenstând şi decizia de schimbare a sa din funcţie, procesul nejudecându-se încă pe fond. Potrivit sentinţei emise vineri de Curtea de Apel Galaţi, care este definitivă şi irevocabilă, ordinul de suspendare emis de Ministerul Muncii este suspendat până la finalizarea procesului dintre cele două părţi, care poate dura cel puţin un an.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

"Mustrat" de instanţă, Petrea şi-a păstrat funcţia

Tribunalul a înlocuit sancţiunea disciplinară a destituirii lui Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi, cu mustrarea scrisă. Judecătorii au obligat Ministerul Muncii să-i achite lui Petrea drepturile salariale pe întreaga perioadă cât a fost suspendat din postul de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), 19.779 de lei, dar i-au respins acestuia cererea de daune morale de 15.000 de lei, considerând-o nefondată. De asemenea, prin decizia Tribunalului, Ministerul Muncii trebuie să achite 1.000 de lei cheltuieli de judecată şi pentru Petrea. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel, dar practic îi consfinţeşte postul lui Ionel Petrea.
Anul trecut, acesta a fost destituit din postul de inspector şef printr-un ordin. Petrea a atacat în instanţă actul, solicitând suspendarea ordinului şi apoi anularea acestuia, reintegrarea în muncă pe funcţia deţinută sau pe un post de execuţie, plata salariilor şi daune morale pentru felul în care a fost concediat şi care i-ar fi ştirbit imaginea câştigată de-a lungul timpului.
Ministerul a susţinut că demiterea lui Petrea s-ar fi produs din cauză că, în cursul anului 2011, acesta a fost, aproximativ 14 ore, la diferite cursuri de instruire şi formare şi nu la programul instituţiei.
În urmă cu exact un an, Tribunalul a suspendat ordinul Ministerului Muncii, decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel, iar Ionel Petrea s-a putut întoarce la muncă, în vreme ce la Tribunal s-au judecat celelalte solicitări. Ieri, 1 iulie, instanţa a anulat în parte ordinul de destituire. "Admite în parte contestaţia. Anulează în parte Ordinul nr. 685/12.04.2013 emis de pârât, în sensul că înlocuieşte sancţiunea disciplinară de destituire din funcţia publică în sancţiunea constând în mustrare scrisă". Ministerul Muncii poate contesta şi rămâne de văzut cum va evolua procesul la Curtea de Apel, unde hotărârea va deveni definitivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Ionel Petrea rămâne şef la ITM Galaţi

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ionel Petrea, a câştigat definitiv procesul intentat anul trecut de către Ministerul Muncii, acestuia fiindu-i desfăcut contractul individual de muncă pe motiv că ar fi lipsit nemotivat de la locul de muncă.

Ionel Petrea a contestat decizia Ministerului Muncii, condus atunci de Mariana Câmpeanu, şi după un şir de procese desfăşurate la diferite instanţe gălăţene, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat luni după amiază o sentinţă prin care au respins recursul înaintat de Ministerul Muncii împotriva sentinţei date de Tribunalul Galaţi, după ce luni s-a judecat ultimul termen al procesului.

Astfel, conform sentinţei judecătoreşti care e definitivă şi irevocabilă, Ionel Petrea rămâne directorul ITM Galaţi şi va primi drept compensaţii nu suma cerută de el ca daune morale, ci contravalorea salariului cuvenit pe o perioadă de 3 luni, cât i s-a suspendat contractul individual de muncă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Schimbare de ştafetă la ITM Galaţi

După 17 ani petrecuţi la cârma Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, inginerul Ionel Petrea se pregăteşte de retragere. Încă de la înfiinţarea instituţiei, pe data de 1 octombrie 1999, Ionel Petrea a deţinut funcţia de inspector-şef al ITM Galaţi. Timp de câteva luni, ca interimar, iar din ianuarie 2000 numit pe post în urma unui concurs.

"Pe 13 iunie, mă pensionez. În total, s-au adunat 45 de ani de vechime în muncă, dintre care aproape 40 de ani au fost în funcţii de conducere. În cei 17 ani de la înfiinţarea ITM Galaţi, instituţia a obţinut doar calificative maxime. Este unul dintre puţinele inspectorate din ţară care a reușit acest lucru. Bineînţeles, la aceste rezultate excelente s-a ajuns prin munca tuturor colegilor mei. Spre exemplu, mai mult de 95 la sută dintre cauzele ajunse în instanţele de judecată au fost soluţionate în favoarea noastră, a precizat Ionel Petrea.

Chiar dacă urmează să se retragă din funcţia pe care o deţine, Ionel Petrea va rămâne în domeniu, în fruntea Asociaţiei Profesionale a Inspectorilor de Muncă, organizaţie înfiinţată la sfârşitul lui 2016 şi care are deja cereri de adeziune venite din toată ţara.

Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef, conducerea interimară a ITM Galaţi va fi asigurată de unul dintre cei doi inspectori-şefi adjuncţi ai instituţiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

ITM Galați are un nou șef

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați are un nou conducător, începând de luni, 6 aprilie, în persoana lui Laurențiu Asaftei. Acesta a fost numit, prin ordin al ministrului Muncii, inspector șef cu exercitare temporară, pentru o perioadă de maximum şase luni într-un an calendaristic.

În vârstă de 35 de ani, gălățean de origine, Laurențiu Asaftei exercită, de ieri, prerogativele funcției de inspector șef, rămasă vacantă după pensionarea lui Ionel Petrea și care a mai fost deținută, tot cu exercitare temporară, de Viorel Dumitru. Conform CV-ului pe care ni l-a pus la dispoziție, Laurențiu Asaftei lucrează la ITM Galați din 10 februarie anul acesta, deci de mai puțin de două luni. Anterior, a fost consilier principal în cadrul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și expert principal în cadrul Ministerului Finanțelor Publice - ANAF București, câte un an de fiecare dată. Între 2007 și 2017, a lucrat la DGASPC Galați (consilier clasa I, grad principal), după care a fost, timp de aproape zece luni, consilier parlamentar în Senatul României. Cei doi inspectori-șef adjuncți ai ITM Galați rămân în continuare Paula Stafie, în domeniul Relațiilor de muncă, și Viorel Dumitru, pe Securitate și sănătate în muncă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

ITM Galați a rămas fără şef de o săptămână

Funcția de inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați este vacantă de o săptămână, după ce mandatul lui Laurențiu Asaftei a expirat marțea trecută. Asaftei a fost numit la conducerea instituției gălățene pe 6 aprilie anul acesta, cu un mandat de exercitare temporară a funcției de inspector-șef, mandat care poate fi de maximum șase luni într-un an calendaristic și care a expirat pe 6 octombrie. Ordinul de încetare a venit o zi mai târziu, pe 7 octombrie.

”Până acum, noi n-am primit niciun ordin prin care o altă persoană să fie numită la conducerea inspectoratului, nici cu mandat de exercitare temporară, nici cu delegare de atribuții”, ne-a spus Carmen Corodeanu, purtător de cuvânt al ITM Galați, care ne-a asigurat că activitatea ITM ”nu este blocată” și se desfășoară normal.

Conform legii, fostul inspector-șef Laurențiu Asaftei se poate întoarce pe funcția deținută anterior, chiar dacă timp de numai două luni, în cadrul ITM, însă deocamdată el se află în concediu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Laurențiu Asaftei rămâne șeful ITM Galați

Laurențiu Asaftei, cel care a exercitat temporar, timp de șase luni, mandatul de inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, va rămâne în acestă funcție, începând cu 13 octombrie și până pe 31 decembrie 2020, de această dată, cu delegare de atribuții, în urma Ordinului 1486/13.10.2020 al Ministrului Muncii și Protecţiei Sociale. Fac excepție atribuțiile referitoare la coordonarea activităţii Compartimentului Informatică, care sunt delegate Paulei Stafie - inspector şef adjunct în domeniul relaţiilor de muncă. ”Acelaşi ordin precizează că, în perioada în care domnul Laurenţiu Asaftei se află în imposibilitatea efectuării sarcinilor de serviciu, atribuţiile funcţiei publice de conducere vacantă de inspector şef sunt delegate doamnei Paula Stafie - inspector şef adjunct în domeniul relaţiilor de muncă, cu excepţia atribuţiilor privind domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, care sunt delegate domnului Viorel Dumitru - inspector şef adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, se afirmă într-un comunicat de presă remis de ITM Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

ITM Galați, fără inspector-șef

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați se confruntă, de o săptămână, cu un blocaj instituțional, după ce mandatul fostului șef, Laurențiu Asaftei, a expirat începând cu data de 8 mai, iar Ministerul Muncii nu a numit pe altcineva în locul său. Blocajul se „traduce” prin întârzieri la plata salariilor pentru angajaților instituției, precum și prin imposibilitatea ITM de a emite documente (adeverințe de vechime etc.) sau de a fi semnate ordinele de deplasare ale inspectorilor pentru acțiunile de control.

„Începând cu ziua de 8 mai mi-a expirat ordinul de numire ca inspector-șef al ITM Galați. Numirea mea a fost pe perioada stării de alertă plus 60 de zile după aceea. Starea de alertă s-a încheiat pe 8 martie, iar următoarele 60 de zile s-au încheiat și ele. Până acum, Ministerul Muncii nu a numit pe nimeni în funcția de inspector-șef al ITM Galați și nici nu a delegat dreptul de semnătură unei alte persoane”, a declarat pentru „Viața liberă” Laurențiu Asaftei, care s-a întors, din 8 mai, pe funcția de inspector în cadrul compartimentului Monitorizare contrace colective.

ITM Galați are doi adjuncți, dar niciunul nu a fost delegat de Ministerul Muncii să semneze ordinele de deplasare pentru inspectori și nici documentele către Trezorerie pentru plata salariilor.

Ziua de salariu pentru angajații ITM Galați este 15 mai. Pentru că aceasta a picat într-o duminică, ele ar fi fost plătite, în mod normal, vineri. În condițiile actuale, e posibil ca salariile să nu poată fi plătite nici luni, decât dacă Ministerul Muncii numește peste noapte un alt inspector-șef la Galați, care să intre „în pâine” luni la prima oră.

În orice caz, nu este deloc normal faptul că activitatea unei instituții cu atribuții de control este blocată de o săptămână.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Activitatea ITM Galaţi s-a deblocat, după ce fostul inspector şef, Laurenţiu Asaftei, a primit ordinul de numire pentru 30 de zile, începând din 16 mai 2022.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.