Jump to content

CSM Dunărea Galaţi - hochei (2017-2018)

Recommended Posts

Posted

Mihai Brandabur, despre situația la zi de la CSM Dunărea

Chiar dacă, la finalul lunii septembrie, Consiliul Local Galați a aprobat rectificarea bugetară pentru cluburile sportive din oraș, alocările financiare întârzie să fie repartizate către cluburi. Legat de situația de la secția de hochei de la Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galați, directorul clubului, Mihai Brandabur, ne-a declarat: ”Avem probleme cu plățile pentru că Primăria se pare că are probleme cu colectarea. Avem bugetul aprobat la rectificarea bugetară a Consiliului Local, așteptăm repartizarea lui. Nu doar la clubul nostru sunt probleme cu banii, și celelalte cluburi din Galați întâmpină aceleași probleme, din cauza întârzierii plăților de către Primărie”. 

”Restanțele salariale sunt pe două luni, august și septembrie, pentru că pe luna octombrie plățile trebuiesc făcute până la data de 15 noiembrie. Săptămâna asta vom rezolva problema salariilor restante pe luna august, iar săptămâna viitoare pe luna septembrie”, ne -a spus Mihai Brandabur, despre situația restanțelor.   

Despre situația lui Adrian Irimia, jucător accidentat recent, la unul din meciurile cu Steaua, directorul Mihai Brandabur a spus că lipsa asigurării medicale este tot din cauza lipsei banilor. ”Situația lui Adrian Irimia o vom rezolva, lipsa asigurărilor medicale este tot din cauza lipsei banilor”.  

Chiar dacă, în clasament, Dunărea este pe locul 5, primul sub locurile de play-off, directorul Mihai Brandabur declară că în continuare obiectivul echipei este calificarea în play-off.  ”Obiectivul este în continuare clasarea pe un loc de paly-off, campionatul este lung mai sunt de jucat destule meciuri”.

sportgalati.com

Posted

Banii pentru CSM Dunărea, ”înghețați” la mal

Cu banii aprobaţi, pe hârtie, în urma rectificării bugetare aprobate la şedinţa Consiliului Local în 25 septembrie, hocheiştii de la CSM Dunărea se află într-o situaţie fără precedent în sportul gălăţean. Întârzierile salariale de trei luni au adus după sine şi lipsa asigurărilor medicale, care în situaţia hocheiştilor este extrem de necesară.

Întrebat despre această situaţie, preşedintele clubului CSM Dunărea, Mihai Brandabur, ne-a precizat că deşi sumele solicitate au fost alocate, virarea acestora se face treptat, lunar, în urma unor solicitări din partea clubului. "Primăria ne-a dat banii cu întârziere şi cu ce era să le plătim? Asigurărilelor medicale sunt în jur de 35.000 de lei. Dacă nu am avut bani pentru salarii, de unde pentru asigurări? Zilele acestea s-au deblocat fondurile, urmează ca săptămâna aceasta să le dăm banii pentru luna august, iar săptămâna viitoare pentru luna septembrie. Şi o să facem şi asigurările medicale", a declarat Brandabur.

Clubul este finanţat atât de Primărie, cât şi de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). "Am primit rectificarea şi din partea MTS, 245.000 de lei, dar aceşti bani se vor duce spre partea de utilităţi şi, respectiv, pentru celelalte secţii ale clubului. Pentru hochei, trebuie să ne descurcăm cu ceea ce am primit de la Primărie", a mai spus preşedintele clubului.

Hocheiştii de la CSM Dunărea au revenit la antrenamente, joi după-amiază, în vederea disputării meciurilor cu Sportul Studenţesc, de sâmbătă (ora 18,30) şi duminică (ora 11,00). Totodată, sportivii au anunţat că, în cazul în care întârzierile salariale vor continua şi săptămâna viitoare, nu se vor prezenta la "dubla" cu Ciucul.

viata-libera.ro

Posted

Victorie ”mică” cu Sportul

Hocheiștii de la Dunărea au câștigat primul meci din  dubla cu Sportul din acest weekend de la Galați. Spre deosebire de jocurile anterioare, când le administrau ”studenților” scoruri mari, în jocul de sâmbătă gălățenii ”au lăsat-o mai moale” și s-au impus cu scorul de 9-3. După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 2-2, Dunărea s-a impus în treimea secundă cu 3-0, iar ultima repriză a fost câștigată tot de gălățeni, scor 4-1. Golurile gălățenilor au fost marcate de: Nyerges Lajos, Timur Rasulov, Flinta Botond, Szocs Szabolcs (2), Marius Mărcuș, Alexandru C Munteanu, Lorincz Levente și Anton Butochnov. Pentru Dunărea au evoluat doi ”gladiatori”, Remus Gheorghe - debutant la seniori, și Dragoș Petrică.

Dunărea: Bogdan Alexandru Popa, Laszlo Arnold - portari; Flinta Botond, Pal Zsombor - Timur Rasulov, Ciprian Țapu - Goga Attila, Tamas Nandor - fundași;  Lorincz Levente, Szocs Szabolcs, Nyerges Lajos - Alexandru Cristian Munteanu, Anton Butochnov, Marius Măruș - Remus Gheorghe, Dragoș Petrică, Anton Cristian Popa - atacanți. Antrenor: Cornel Chiriță. 

sportgalati.com

Posted

Dunărea s-a impus și în al doilea meci din ”dubla” cu Sportul

Hocheiștii de la Dunărea s-au impus și în al doilea joc de la Galați cu Sportul Studențesc, jocuri în care echipa bucureșteană a fost considerată echipa gazdă. Meciul de duminică a fost câștigat de Dunărea cu scorul de 10-1 (2-0, 3-0, 5-1).

Dunărea: Arnold Laszlo, Bogdan Popa - portari; Nandor Tamas, Hildebrand Szabolcs - Timur Rasulov, Ciprian Țapu, Pal Zsombor - fundași; Valentin Aleksiuk, Domatas Kumeliauskas, Robert Krajci (căpitan) - Anton Cristian Popa, Alexandru C. Munteanu, Marius Mărcuș - Remus Gheorghe, Dragoș Petrică, Anton Butochnov - atacanți; Antrenor: Cornel Chiriță.  

Pentru Dunărea, urmează alte două jocuri la Galați, joi și vineri, 9-10 noiembrie, de la ora 18.30, cu liderul neînvins, Sport Club Miercurea Ciuc.

sportgalati.com

Posted

Antrenorul principal al CSM Dunărea şi-a anunţat plecarea

Situaţie tot mai tensionată la echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi. După ce, săptămâna trecută, jucătorii au acuzat clubul de întârzieri salariale, în ciuda faptului că, la rectificarea din 25 septembrie, clubului gălăţean i-au fost alocaţi 600.000 de lei din partea municipalităţii, dar şi de lipsa asigurărilor de sănătate, care au dus la rezolvarea urgenţelor medicale pe banii sportivilor, acum are loc un "cutremur" şi la nivelul staffului tehnic.

Antrenorul principal al CSM Dunărea, Cornel Chiriţă, şi-a anunţat plecarea de la conducerea echipei, asumându-şi rezultatele modeste de la începutul sezonului, doar şase victorii din 13 meciuri disputate, dintre care patru au fost cu Sportul Studenţesc. Pe banca tehnică va rămâne ucraineanul Vitali Donika. "Am adus decizia la cunoştiinţa directorului clubului, Mihai Brandabur. Am rămas şi la meciurile cu Sportul Studenţesc, pentru că Donika era plecat în Ucraina, pentru rezolvarea unor probleme personale", a spus Chiriţă.

În acelaşi timp, sportivii au anunţat că, dacă întârzierile salariale continuă, nu vor intra pe gheaţă la meciurile, de joi şi vineri, cu SC Miercurea Ciuc.

viata-libera.ro

Posted

Replică bună în fața liderului şi înfrângere la limită

Hocheiștii seniori de la Dunărea au oferit o replică bună liderului neînvins din Campionatul Național, Sport Club Miercurea Ciuc. Primul meci din ”dubla” de la Galați a fost pierdut de echipa gălățeană la limită, scor 3-4 (1-0, 1-3, 1-1). Pentru Dunărea au marcat: Donatas Kulemiauskas 2 şi Szocs Szabolcs.

Pe banca Dunării au stat la jocul de astăzi președintele Mihai Brandabur și Vitali Donika.

Vineri, de la ora 18.30, este programat meciul al doilea cu SC Miercurea Ciuc.

sportgalati.com

Posted

Dunărea - prestație solidă, dar fără puncte cu SC Miercurea Ciuc

Hocheiștii de la Dunărea au oferit o nouă replică solidă liderului neînvins din Campionatul Național, Sport Club Miercurea Ciuc, în al doilea meci al ”dublei” de la Galați. La fel ca în jocul de vineri, Dunărea a cedat la limită, scor 3-4, chiar dacă în final a jucat minute bune în superioritate numerică. 

SC Miercurea Ciuc a intrat în avantaj, scor 1-0, la prima pauză. După a doua treime, harghitenii conduceau cu 4-1, după ce au reușit un parțial 3-0 în primele nouă minute ale reprizei. Portarul Bogdan Popa i-a luat locul lui Arnold Laszlo între buturi, decizie ce s-a dovedit inspirată, Popa încheind jumătatea de meci în care a apărat fără gol primit. Dunărea a revenit pe tabelă la jumătatea treimii secunde, prin fundașul Timur Rasulov. În debutul ultimei treimi, Dunărea a marcat pentru 2-4, prin Donatas Kumeliauskas. În partea secundă a treimii, Dunărea a jucat în mare parte cu om în plus. Prima dată, gălățenii au fructificat momentul, prin Goga, cu 12 minute înainte de final. Apoi, chiar dacă au avut chiar și dublă superioritate, iarîn final au scos și portarul, gălățenii nu au reușit să marcheze golul egalizator.

Dunărea:  Laszlo Arnold, Bogdan Alexandru Popa - portari;  Goga Attila, Hildebrand Szabolcs - Flinta Botons, Pal Zsombor - Timur Rasulov, Ciprian Țapu - Tamas Nandor - fundași; Donatas Kumeliauskas, Anton Butochnov, Andriy Butochnov - Anton Cristian Popa, Szocs Szabolcs, Robeert Krajci - Marius Mărcuș, Valentin Aleksiuk, Alexandru C. Munteanu, Lorincz Levente - atacanți; Antrenori: Vitali Donika și Mihai Brandabur. 

Pentru Dunărea, urmează o pauză destul de lungă, următoarea etapă dublă în Campionatul Național fiind programată pe 1 și 2 decembrie, la Gheorgheni, cu Progym.

sportgalati.com

Posted

Întârzierile salariale pun jucătorii pe fugă. Botond Flinta a plecat de la CSM Dunărea

Hocheiştii gălăţeni au făcut, joi şi vineri, două meciuri bune, pierdute la limită, ambele cu scorul de 3-4, în faţa liderului neînvins al Ligii Naţionale, SC Miercurea Ciuc. Starea de spirit din cadrul clubului CSM Dunărea nu este la cei mai buni parametri. După plecarea antrenorului Cornel Chiriţă, care şi-a dat demisia săptămâna trecută asumându-şi rezultatele modeste, întârzierile salariale pun presiune în plus pe jucători.

Astfel, pe acest fond, Botond Flinta este primul jucător care a plecat, în acest sezon, de la echipa gălăţeană. "Am plecat deja de la echipă. Sunt discuţii avansate între cele două cluburi (n.r. - CSM Dunărea şi SC Miercurea Ciuc). Aici aveam probleme cu banca, cu banii, întârzierile salariale, pe care într-o oarecare măsură le-am înţeles... plus că au apărut şi ceva probleme personale. M-am bucurat de perioada petrecută la Galaţi. Dunărea a arătat că merită să ajungă în play-off, reuşind să facă faţă, cu brio, unei echipe foarte puternice", ne-a declarat Flinta.

Din păcate, contactat telefonic, directorul clubului, Mihai Brandabur a refuzat să ne ofere un punct de vedere oficial în această privinţă.

Portarul Bogdan Popa consideră că atmosfera de la echipă este destul de dificilă. "Încercăm să trecem peste momentele grele de la echipă, cu tot ce se întâmplă. Noi încercăm să ne găsim liniile, am avut un jucător care s-a accidentat, s-au stricat iarăşi liniile, încercăm să facem un lucru bun din nimic. Atmosfera la echipă este grea. Lipsa de jucători, lipsa de bani se simt. Este un sport în care ai nevoie de siguranţă financiară şi de jucători străini care să ne ajute, mai avem destule locuri libere, cel puţin încă două. Săptămâna viitoare, avem promisiunea că vor veni doi jucători în probe, să vedem dacă vor rămâne. Încercăm să mergem mai departe, să strângem puncte, să salvăm ce mai poate fi salvat, ca să nu avem probleme cu intrarea în play-off", a completat Popa.

viata-libera.ro

Posted

Juraj Durkech, despre plecarea de la Dunărea

Campion al României și câștigător al Cupei României cu Dunărea, fundașul slovac Juraj Durkech nu s-a mai regăsit în lotul echipei gălățene la ultimele meciuri. Întrebat despre plecarea de la Dunărea Galați, slovacul ne-a spus: ”Am plecat de la Dunărea pentru că antrenorului nu i-a plăcut de mine. Ultima dată am primit un SMS de la unul dintre jucători, în care am fost anunțat că antrenorul vrea să vorbească cu mine. A doua zi m-am întâlnit cu antrenorul Cornel și mi-a spus că nu are nevoie de mine, că nu sunt jucător bun și nu pot intra pe gheață... Metodele lui de antrenament erau pentru copii, nu pentru seniori, iar asta s-a reflectat în jocul nostru. Am pierdut prea multe jocuri”, ne-a declarat Juraj Durkech.

Despre situația de acum de la Dunărea fundașul slovac ne-a spus: ”Sunt plecat de trei săptămâni din Galați, nu știu situația de acolo. Din ce am auzit, nu e prea bine, cred că va fi bine în următoarea perioadă. Am amintiri foarte frumoase de la Galați, cu oamenii de acolo, managerul Brandabur, Gabriel Cojocaru, Claudiu Codrin Stoian - m-au ajutat de fiecare dată când am avut nevoie. Am amintiri foarte plăcute cu fanii de de la Galați cu Andi (Foto Andi Galați), Daniel Corciova au fost persoane foarte bune. Le urez mult succes, în situația de acum, lui Brandabur și Donika pe banca echipei și, bineînțeles, cele mai bune gânduri pentru jucătorii de la Dunărea”.

sportgalati.com

Posted

Schimb de jucători între Dunărea și Progym Gheorgheni

Prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, www.hockeyprogym.ro,  clubul de hochei Progym Gheorgheni anunță un schimb de jucători între Dunărea Galați și clubul din Harghita. Astfel, fundașul Attila Goga, originar din Gheorgheni, se va întoarce la echipa la care s-a consacrat, în schimb la Dunărea vor veni Sergey Chernenko și Vladimir Romanenko, menționează sursa citată.

Cu Attila Goga în teren Dunărea a câștigat trei din cele patru trofee din istorie. Harghiteanul de 35 de ani a sosit la Dunărea în sezonul 2014-2015, iar în primele două sezoane a câștigat titlul cu Dunărea. Sezonul trecut, 2016-2017, Attila Goga și-a trecut în palmares, alături de Dunărea, cealaltă competiție organizată de FRHG, Cupa României.

Sergey Chernenko, Ucraina, atacant, 33 de ani, a mai jucat la Dunărea timp de aproape două sezoane, perioadă în care a câștigat, de două ori consecutiv, Campionatul Național de Seniori, sezoanele 2014-2015, 2015-2016. Sezonul trecut, Chernenko a jucat în Ucraina, pentru HC Kryvbass și Generals Kiev. Pentru echipa din Gheorgheni Chernenko a marcat șapte goluri în 12 meciuri.

Volodymyr Romanenko, Ucraina, 25 de ani, fundaș, a jucat, înainte de Progym Gheorgheni, timp de trei sezoane, în Ucraina, pentru HK Kremenchuk. În actuala ediție a Campionatului Național de Seniori, Romanenko a jucat pentru Progym în 12 jocuri, în care a acumulat 9 puncte, 6 goluri și 3 pase decisive.

sportgalati.com

Posted

Schimbări importante la CSM Dunărea. Campionul național Goga părăsește echipa

Aşa cum portarul CSM Dunărea, Bogdan Popa, afirmase, zilele trecute, că sunt aşteptaţi la Galaţi doi hocheişti, se pare că aceştia vor veni de la Progym Gheorgheni, în acelaşi timp urmând să ajungă la Galaţi şi doi sportivi de la Miercurea Ciuc.

În cadrul unei conferinţe de presă a clubului harghitean, preşedintele Zoltan Kopacz a anunţat plecarea spre Galaţi a ucrainenilor Serghei Cernenko (atacant, 33 ani) şi Volodimir Romanenko (fundaş, 25 ani), dar şi revenirea la Progym a lui Attila Goga, jucător originar chiar din Gheorgheni.
Goga a fost component al CSM Dunărea încă din 2014, în perioada în care echipa gălăţeană a cucerit trei din cele patru trofee din istoria clubului - două titluri de campioană naţională, în 2015 şi 2016, precum şi "Cupa României", în sezonul 2016-2017.
În ceea ce îi priveşte pe cei doi ucraineni, atacantul Cernenko a  mai fost component al CSM Dunărea, timp de două sezoane, 2014-2016. Anul trecut, Cernenko a jucat în Ucraina, la HC Kryvbass şi Generals Kiev. În septembrie, a semnat cu Progym, unde a marcat 5 goluri şi a dat 7 pase decisive, în 12 meciuri jucate.
Pentru Romanenko, la Gheorgheni a fost primul sezon în afara Ucrainei, aici reuşind să înscrie de 3 ori şi să paseze decisiv de alte 9, în cele 12 jocuri. Anterior, acesta a evoluat timp de trei sezoane HK Kremenchuk.
Cei doi urmau să ajungă joi după amiază la Galaţi. "Au permise de şedere, unul a mai jucat aici. Nu este bătut în cuie că vor şi rămâne. Vor începe antrenamentele şi vom discuta, în funcţie de ce pretenţii au şi cât o să le putem acorda, dar ei vor să vină", a spus directorul CSM Dunărea, Mihai Brandabur.
Totodată, conform lui Brandabur, joi după amiază erau aşteptaţi şi alţi doi hocheiştii, de la SC Miercurea Ciuc, Szilard Orban şi Elod Antal.
Orban este fundaş, are 21 de ani, dublă cetăţenie, română şi maghiară. A evoluat la Progym, SC Miercurea Ciuc, Phoenix (Ungaria) şi Miskolci Jegesmedvek (Ungaria), atât la juniori cât şi la seniori, în campionatele interne, dar şi în Liga Erste. La Miercurea Ciuc, în ultimul sezon a avut două pase decisive, în 12 meciuri jucate.
Antal este tot fundaş şi are 19 ani. A jucat la echipele Progym şi Miercurea Ciuc, iar alături de ciucani a evoluat şi în Liga Erste. Este component al echipelor naţionale de juniori, Under 18 şi Under 20. La Miercurea Ciuc, a marcat un gol şi a dat două pase decisive, în 12 jocuri.

Situaţie tensionată la club

CSM Dunărea se află într-un moment foarte delicat, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar. La finalul săptămânii trecute, Botond Flinta şi-a anunţat plecarea de la Dunărea la echipa din Miercurea Ciuc, după ce la începutul lunii a plecat, spre Gheorgheni, Juraj Durkech, în aceeaşi perioadă cu renunţarea la banca tehnică a lui Cornel Chiriţă, care şi-a asumat rezultatele slabe de la începutul sezonului.
În ceea ce priveşte plecarea lui Durkech, directorul Mihai Brandabur spunea că a fost forţat să îl "elibereze" pe slovac. "Antrenorul Cornel Chiriţă a hotărât că nu mai este bun la echipă şi am fost forţat să îl chem şi să îi reziliez contractul. Pentru el mai avem de plătit salariul aferent lunii septembrie şi parţial octombrie. La Goga şi Flinta, a fost invocată situaţia familiară, acesta fiind şi motivul pentru care au plecat de la Galaţi. Nici la aceştia nu suntem cu salariile la zi, mai avem, ca şi la Durkech, de plătit septembrie şi octombrie", ne-a declarat Brandabur.
Banii au fost viraţi de către municipalitate francţionat, astfel că a fost imposibilă efectuarea tuturor plăţilor. "Din cei 300.000 de lei viraţi deja, francţionat, am încercat să împăcăm pe toată lumea. În condiţiile în care salariile au ajuns la 150.000 de lei pe lună, iar noi am primit banii pe bucăţele, a trebuit să le dau eşalonat. Celor doi slovaci (Durkech şi Krajci - n.r.), care nu au primit niciun ban de când au venit, le-am acordat înaintea celorlalţi. Dar am rezolvat, şi acum suntem restanţi doar cu lunile septembrie şi octombrie. Am solicitat şi de la minister, dar am primit foarte puţin, bani care, de fapt, sunt pentru celelalte secţii ale clubului", a precizat Brandabur.
Pe partea financiară, la finalul lunii septembrie, la şedinţa Consiliului Local, clubului i-a fost alocată din partea municipalităţii suma de 600.000 de lei, din cei 1.440.000 de lei solicitaţi, motiv pentru care au fost şi probleme cu plata salariilor sportivilor.
Următoarele meciuri ale CSM Dunărea se vor disputa pe 25 şi 26 noiembrie, cu Sportul Studenţesc, ca apoi, pe 1 şi 2 decembrie, să aibă loc o "dublă" la Gheorgheni.

viata-libera.ro

Posted

Dunărea are un nou antrenor principal

După despărțirea de Cornel Chiriță și scurta perioadă de interimat a directorului Mihai Brandabur, hocheiștii seniori de la Dunărea au un nou antrenor principal.

Cristi Munteanu, antrenor din cadrul clubului ce a pregătit echipele de juniori, este noul antrenor principal al echipei de seniori. Tehnicianul gălățean va face cuplu pe banca tehnică a echipei cu Vitali Donika. Meciul de debut pentru noua formulă de antrenori este programat sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.30, la Galați, cu Sportul Studențesc.

sportgalati.com

Posted

Dunărea a învins Sportul, în primul meci din ultima ”dublă” a sezonului

Ultima etapă dublă din actuala ediție a Campionatului Național, cu Sportul Studențesc, a fost începută de Dunărea cu o victorie, scor 16-2 (6-0, 5-1, 5-1). 

Marcatorii meciului pentru Dunărea: Robert Krajci - 6 puncte (3 goluri și 3 pase decisive), Marius Mărcuș 5 puncte (3 + 2), Alexandru Cristian Munteanu 5 p (1 + 4), Adrian Irimia 4 p (4 pase decisive), Valentin Aleksiuk  3p (1 + 2), Anton Butochnov 3p (2 + 1), Dragoș Petrică 3p (1 + 2), Remus Gheorghe 2p (2 goluri), Nyerges Lajos 2p (2 pase decisive), Donatas Kumeliauskas 1 gol, Volodymyr Romanenko 1 gol, Pal Zsombor 1 gol, Ciprian Țapu o pasă decisivă.

sportgalati.com

Posted

Dunărea s-a impus și în al doilea meci cu Sportul

Ultimul meci al sezonului cu Sportul Studențesc a fost câștigat de Dunărea cu scorul de 10-2 (3-0, 4-1, 3-1). Cu patru puncte, două goluri și două pase decisive, Anton Butochov a fost el mai bun marcator al jocului. Ceilalți realizatori de la Dunărea au fost: Lorincz Levente 3 puncte (2 + 1), Mykola Kolyada 3 p (1 +2), Valentyn Aleksiuk 2p (2 pase), Anton Cristian Popa 2p (1+1), Donatas Kumeliauskas 2 goluri, Vladimir Romanenko 2 pase decisive, Andriy Butochnov 2p (1+1), Remus Gheorghe un gol, Dragoș Petrică o pasă decisivă.    

După ce în jocul de ieri, pentru Dunărea a debutat fundașul ucrainean Vladimir Romanenko, în meciul de duminică a revenit pe gheață pentru Dunărea atacantul ucrainean Mykola Kolyada.

În clasament, Dunărea este pe locul 3, cu 23 de puncte din 17 jocuri, șase jocuri în plus față de Corona Brașov, locul 4, cinci puncte mai mult decât principala contracandidată la ultimul loc de play-off, Steaua (”militarii” mai au de jucat patru meciuri cu Sportul).

Pentru Dunărea, urmează două jocuri la Gheorgheni, cu Progym, 1-2 decembrie.

sportgalati.com

Posted

Cu jalba-n proţap, la Primărie

O delegaţie a echipei de hochei CSM Dunărea Galaţi a mers la Primăria municipiului, obţinând promisiunea că, în următoarele două săptămâni, vor fi achitate salariile restante.

Echipa gălăţeană, care anul trecut câştiga "Cupa României", continuă să treacă prin momente dificile din punct de vedere financiar, care se simt din plin şi din punct de vedere sportiv. Întârzierile salariile sunt în cap de listă, "nu sunt plătiţi pe lunile septembrie şi octombrie", conform lui Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea, situaţie pe care hocheiştii o vor clarificată cât mai repede şi au trecut la acţiune şi în afara patinoarului. Cum echipa este dependentă în mare măsură de subvenţia financiară de la municipalitate, sportivii au format o delegaţie, care a mers, ieri, la Primărie, pentru o informare cât mai exactă, încercând să afle ce au de făcut, dacă mai este de stat la Dunărea sau încotro o apucă fiecare.

Astfel, Vitali Donika - antrenorul secund cu atribuţii de principal, Donatas Kumeliauskas - căpitanul echipei, Adrian Irimia, Szabolcs Szocs şi Bogdan Popa, însoţiţi de directorul Mihai Brandabur au avut o întâlnire cu city-managerul Marius Humelnicu. Hocheiştii ne-au spus că li s-a promis grăbirea întocmirii documentelor necesare viramentelor pentru banii deja alocaţi de Consiliul Local, astfel încât până pe 10 decembrie să se ajungă cu salariile achitate la zi. Se speră, astfel, ca măcar din acest punct de vedere hocheiştii gălăţeni să se afle într-o situaţie decentă la startul turneul "Cupei României", care va avea loc la Galaţi, în perioada 20-23 decembrie.

În ultima perioadă, în mare parte pe fondul întârzierilor salariale, CSM Dunărea a pierdut doi hocheişti importanţi, fundaşii Botond Flinta şi Attila Goga, cu care a câştigat titlul de campioană naţională în 2015 şi 2016. Flinta s-a întors la SC Miercurea Ciuc, iar Goga a revenit la Progym Gheorgheni. Înaintea lor, plecase un alt fundaş, Juraj Durkech.

Problemele au apărut după încheierea campionatului trecut, când s-au retras mare parte dintre sponsori, în frunte cu principalul susţinător, fostul viceprimar Radu Cosca, nemulţumit de managementul clubului.

Rezultatele din prima parte a sezonului 2017-2018 au fost destul de slabe, CSM Dunărea reducându-şi mult şansele de a prinde la finalul sezonul regulat primele patru locuri, calificante în play-off. Acum este pe locul 3, cu 23 de puncte, dar cu şase meciuri jucate în plus faţă de Corona Braşov (locul 4, cu 20 puncte) şi două partide (cele cu Sportul Studenţesc) mai mult decât Steaua (locul 5, 18 puncte).

Următoarele două partide vor fi în deplasare, cu Progym Gheorgheni (pe 1 şi 2 decembrie), după care Dunărea va juca două meciuri ce se pot dovedi decisive pentru intrarea în play-off, cu Steaua, pe 8 decembrie, în deplasare, şi pe 10 decembrie, la Galaţi.

viata-libera.ro

Posted

Meci mare făcut de hocheiştii de la Dunărea, la Gheorgheni

Echipa de hochei Dunărea Galați a câștigat în această seară, scor 4-0, partida din deplasare cu Progym Gheorgheni, din sezonul regulat al Ligii Naţionale, obţinând astfel trei puncte foarte importante în lupta pentru unul din cele patru locuri calificante în play-off.

Având alături şi un mic grup de suporteri gălăţeni, hocheiştii de la Dunărea s-au mobilizat exemplar şi au reuşit una dintre cele mai bune evoluţii din acest sezon. La prima pauză, conduceau cu 2-0, prin golurile marcate de Mărcuş în min. 15:51 (asist Irimia şi Cernenko) şi Kumeliauskas în 18:48 (asist Cernenko). În repriza a doua, gălățenii au jucat şi mai bine, au înscris şi al treilea gol în penultima secundă prin Irimia (Mărcuş), portarul gazdelor, Szakacs, reuşind prin numeroase parade să evite o diferenţă de scor şi mai mare. Repriza a treia a fost dominată de Progym, dar echipa gălăţeană, avându-l şi pe portarul Bogdan Popa în zi foarte bună, s-a apărat excelent şi a reuşit chiar să-şi mărească avantajul prin Krajci (min. 52:39, Andrei Butochnov).

Cele două echipe se vor întâlni din nou sâmbătă seară (ora 18.30), tot la Gheorgheni.

În clasament, Dunărea este pe locul 3, cu 26 de puncte din 18 partide, urmată de Corona Braşov - 20 de puncte din 12 meciuri şi Steaua - 18 puncte din 15 jocuri. Progym este pe locul 2, cu 34 de puncte din 19 partide.

viata-libera.ro

Posted

Dunărea a cedat în ultima treime la Gheorgheni

Al doilea meci de la Gheorgheni, din etapa dublă cu Progym, a fost pierdut de hocheiștii de la Dunărea cu scorul de 9-5 (2-1, 3-3, 4-1). Jocul de sâmbătă a fost cedat de Dunărea în ultima treime, după două reprize încheiate cu avantaj minim pentru Progym. Pentru gălățeni au marcat: Anton Butochnov, Vladimir Romanenko, Sergei Cernenko, Robert Krajci și Orban Szilard.

Dunărea: Bogdan Popa, Laszlo Arnold - portari; Timur Rasulov, Orban Szilard, Vladimir Romanenko, Ciprian Țapu, Pal Zsombor - fundași; Hildebrand Szabolcs, Valentyn Aleksiuk, Anton Cristian Popa, Robert Krajci, Anton Butochnov, Donatas Kumeliauskas, Lorincz Levente, Andriy Butochnov, Szocs Szabolcs, Sergei Chernenko, Adrian Irimia, Marius Mărcuș - atacanți; Antrenori: Cristi Munteanu și Vitali Donika. 

sportgalati.com

Posted

Dunărea a câștigat prima ”finală” pentru play-off cu Steaua

Hocheiștii de la Dunărea au câștigat primul meci din ”dubla” cu Steaua, din Campionatul Național, jocuri ce pot fi considerate adevărate finale pentru accederea în play-off. ”Finala” de pe terenul steliștilor, disputată la Brașov, a fost câștigată de Dunărea cu scorul de 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). Pentru Dunărea au marcat: Krajci 2, Irimia, Lorincz, Chernenko 2, Kuneliauskas, Szocs și Mărcuș.

După victoria de la Brașov, Dunărea ajunge la 29 de puncte, în 20 de jocuri, față de 24 de puncte, din 20 de jocuri, ale Stelei, gruparea bucureșteană mai având de jucat două meciuri cu Sportul.

Duminică, de la ora 18.30, la Galați, Patinoarul Dunărea, cele două echipe se vor întâlni din nou.

sportgalati.com

Posted

Aproape de play-off. Dunărea a trecut de Steaua și în a doua ”finală”

Hocheiștii de la Dunărea au mai făcut un pas spre calificarea în play-off. A doua ”finală” de accederea între primele patru echipe din campionatul intern a fost câștigată de Dunărea, cu scorul de 9-6 (3-2, 3-1, 3-3), în fața contracandidatei pentru ultimul loc de play-off, Steaua București. Pentru Dunărea au marcat: Robert Krajci, Andrei Butochnov 2, Marius Mărcuș 3, Mykola Kolyada 2 și Pal Zsombor.

Dunărea: Alexandru Popa - portar; Timur Rasulov, Pal Zsombor - Vladimir Romanenko, Hildebrand Szabolcs - Orbaz Szilard, Valentin Aleksiuk - fundași; Robert Krajci, Andriy Butochnov, Sergei Chernenko - Szocs Szabolcs, Lorincz Levente, Mykola Kolyada - Marius Mărcuș, Adrian Irimia, Anton Butochnov - atacanți; Laszlo Arnold, Anton Cristian Popa, Dragoș Petrică - rezerve, Cristi Munteanu și Vitali Donika - antrenori. 

După cele două jocuri cu Steaua, Dunărea are prima șansă la calificarea în semifinalele Campionatului Național. În clasament, Dunărea are 32 de puncte, din 21 de jocuri, în timp ce Steaua are 24 de puncte, din 21 de jocuri. Până la finalul sezonului regulat, Dunărea va mai juca după următorul program: 11 ianuarie, la Brașov, cu Corona; 12 ianuarie, la Miercurea Ciuc, cu Sport Club; 13 ianuarie, la Galați, cu SC Miercurea Ciuc; 19 și 20 ianuarie, la Brașov, cu Corona; 2 februarie, la Galați, cu Progym Gheorgheni; 4 februarie, la Gheorgheni, cu Progym. Steaua va juca până la finalul sezonului regulat după programul: 11 și 12 decembrie, la Miercurea Ciuc, cu Sport Club; 15 și 16 ianuarie, la Brașov, cu Corona; 26 ianuarie, la Gheorgheni, cu Progym, 28 ianuarie, la Brașov, cu Progym Gheorgheni, 3 și 4 februarie, la Brașov, cu Sportul Studențesc.

sportgalati.com

Posted

Istoria trofeelor, expusă la Patinoar

Patinoarul "Dunărea" din Galați a intrat în rândul lumii bune, afişând din această săptămână patru bannere care reprezintă trofeele obținute de echipa de hochei CSM Dunărea de-a lungul istoriei.

După o pauză de 27 de ani de la primul trofeu, "Cupa României", echipa gălățeană obținea în sezonul 2014-2015 primul său titlu de campioană naţională, după ce a învins Steaua, cu 4-1 la general. În sezonul 2015-2016, CSM Dunărea şi-a păstrat trofeul, după ce a câştigat finala în faţa celor de la SC Miercurea Ciuc, ca apoi, în sezonul 2016-2017, să câştige "Cupa României", după un meci nebun în faţa celor de la Miercurea Ciuc, cu o revenire de senzație, de la 0-3 la 6-5, victoria venind în urma golului de aur marcat de Rusnak.

Săptămâna viitoare, la Galați va avea loc o nouă ediţie a "Cupei României", CSM Dunărea evoluând în grupă alături de Sportul Studenţesc şi SC Miercurea Ciuc.

Cele patru bannere au putut fi expuse cu ajutorul unui grup de suporteri gălăţeni, care au venit atât cu ideea, cât şi cu suportul părţii financiare. "!storia nu trebuie să rămână într-un con de umbră. Tot efortul de la câştigarea acelor trofee trebuie menţinut viu", a precizat unul dintre suporteri. Astfel de practici sunt relativ obişnuite în lume. Spre exemplu, la Tichy (Polonia), unde CSM Dunărea a evoluat în "Cupa Continentală", există bannere similare care reprezintă tricourile unor foşti jucători, ce au marcat istoria echipei locale.

viata-libera.ro

Posted

Miercuri debutează, la Galați, Cupa României

Între 20 și 23 decembrie, la Patinoarul Dunărea se vor disputa meciurile din ediția 2018 a Cupei României. La competiția ce se va disputa la arena din bulevardul George Coșbuc vor participa toate cele șase angrenate în Campionatul Național, Corona Brașov, SC Miercurea Ciuc, Dunărea Galați, Progym Gheorgheni, Steaua București și Sportul Studențesc București.

Cele șase echipe au fost împărțite în două grupe de trei echipe, după clasarea din ediția precedentă a Campionatului Național de Seniori. În Grupa A vor juca: Corona Brașov, Progym Gheorgheni și Steaua București, iar din Grupa B vor face parte: SC Miercurea Ciuc, Dunărea și Sportul Studdențesc București.

Competiția va debuta miercuri, 20 decembrie, de la ora 14.30, cu un joc din Grupa B, între Sportul Studențesc și Sport Club Miercurea Ciuc. În al doilea meci al zilei, de la ora 18.30, Steaua și Corona Brașov se vor întâlni în primul joc din Grupa A. Ziua a doua va fi deschisă de la ora 14.30, cu jocul dintre Dunărea și Sportul, Grupa B, iar de la ora 18.30, Progym Gheorgheni va juca cu Steaua în Grupa A. Vineri, 22 decembrie, este ultima zi din faza grupelor, de la ora 14.30, vor juca Corona Brașov și Progym Gheorgheni, iar de la 18.30, se va juca ”finala” Grupei B între Dunărea și SC Miercurea Ciuc.

Câștigătoarele celor două grupe vor juca finala competiției sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18.30, iar echipele de pe locul doi după meciurile din grupe vor juca finala mică, pentru medaliile de bronz,  sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 14.30.

Deținătoarea trofeului Cupei României este Dunărea Galați. În finala ediției trecute, disputată la Brașov, Patinoarul Olimpic, Dunărea a învins SC Miercurea Ciuc cu scorul 6-5, gol de aur. Ultima oară, turneul Cupei României s-a disputat la Galați între 10 și 14 decembrie 2014, iar trofeul a fost câștigat de SC Miercurea Ciuc după o finală câștigată cu scorul 2-1, după prelungiri, cu cei de la Corona Brașov.

La toate meciurile din cadrul turneului intrarea va fi liberă!

sportgalati.com

Posted

Dunărea a trecut de Sportul în Cupă

Hocheiștii de la Dunărea au debutat cu o victorie în ediția 2018 a Cupei României. În cel de al doilea meci din Grupa B a competiției ce se dispută în aceste zile la Patinoarul Dunărea, Dunărea a învins cu scorul 9-4 (4-1, 3-1, 2-2) Sportul Studențesc.  Serghei Cernenko și Donatas Kumeliauskas au fost cei mai buni marcatori ai jocului, ambii cu câte trei puncte, Cernenko 2 +1, Kumeliauskas  1 + 2. Ceilalți marcatori de la Dunărea au fost: Dragoș Petrică 2 goluri, Szocs Szabolcs 2p (1 + 1), Hildebrand Szabolcs 2p (1 + 1), Timur Rasulov 2p ( 2 pase decisive), Valentin Aleksyuk 2p ( 1 + 1), Lorincz Levente 2p ( 2 pase decisive), Andriy Butochnov 2p ( 1 + 1), Orbaz Szilard și Pal Zsombor - câte o pasă decisivă. Pentru Sportul, cel mai bun marcator a fost gălățeanul Leonard Pascaru, cu două goluri.

Dunărea: Arnold Laszlo, Andrei Giurgea - portari; Ivan Jeltov, Timur Rasulov, Orban Szilard - fundași; Hildebrand Szabolcs, Valentin Aleksyuk, Anton Cristian Popa, Donatas Kumeliauskas, Lorincz Levente, Remus Gheorghe, Mykola Kolyada, Andriy Butochnov, Szocs Szabolcs, Sergii Chernenko, Dragoș Petrică - atacanți; Antrenori: Cristi Munteanu și Vitali Donika. 

În jocul cu Sportul, pentru Dunărea a debutat fundașul rus Ivan Jeltov și portarul Andrei Giurgea, 17 ani, un produs al clubului gălățean.

Vineri, 22 decembrie, de la ora 18.30, Dunărea și SC Miercurea Ciuc vor juca ”finala” Grupei B, iar echipa care va învinge se va califica în finala Cupei României.

sportgalati.com

Posted

Dunărea a pierdut cu Miercurea Ciuc și a ratat finala Cupei

Hocheiștii de la Dunărea au ratat calificarea în finala Cupei României, competiție ce se dispută la Galați în perioada 20-23 decembrie. Meciul decisiv de calificarea în finala Cupei, ”finala” Grupei B, a fost pierdut de echipa gălățeană, scor 1-6, în fața celor de la SC Miercurea Ciuc. 

Față de precedentele jocuri de la Galați cu harghitenii, echipa gălățeană nu a mai oferit aceeași replică bună liderului din Campionatul Național. După prima repriză, ciucanii au intrat în avantaj, scor 1-0, gol marcat desul de rapid, în minutul 4. Gălățenii au avut șansa egalării în mai multe rânduri, iar cel mai aproape a fost Mărcuș. Partea secundă a fost câștigată net de harghiteni, cu scorul 4-0, iar ultima treime s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Dunărea a marcat golul de onoare la scorul de 0-6, prin Anton Cristian Popa, pasă Szocs Szabolcs și Lorincz Levente.

Dunărea: Arnold Laszlo - portar, Bogdan Popa - rezervă; Timur Rasulov, Pal Zsombor - Hildebrand Szabolcs, Vladimir Romanenko - Valentin Aleksyuk, Szilard Orban - fundași; Andriy Butochnov, Sergi Cernenko, Donatas Kumeliauskas - Mykola Kolyada, Lorincz Levente, Szocs Szabolcs - Adrian Irimia, Marius Mărcuș, Anton Butochnov - Anton Cristian Popa, Dragoș Petrică, Remus Gheorghe. Antrenori: Cristi Munteanu și Vitali Donika.

sportgalati.com

ASC Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc vor juca finala Cupei României la hochei pe gheaţă, după victoriile reuşite, vineri, în ultimele meciuri din faza grupelor, pe Patinoarul Dunărea din Galaţi, care competiţia. În Grupa A, ASC Corona Braşov a dispus de Progym Gheorgheni cu 3-0. Corona a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 6 puncte, urmată de Progym, 3 puncte, CSA Steaua, 0 puncte. În Grupa B, SC Miercurea Ciuc a surclasat-o pe CSM Dunărea Galaţi, deţinătoarea trofeului, cu 6-1. SC Miercurea Ciuc a terminat pe prima poziţie, cu 6 puncte, urmată de Dunărea Galaţi, 3 puncte, şi Sportul Studenţesc, 0 puncte. Sâmbătă, de la ora 14,30 va avea loc finala mică, Progym - Dunărea Galaţi, iar de la 18,30 se va juca finala Cupei României, între ASC Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc.

Posted

Dunărea a ratat și locul 3 la Cupă

Hocheiștii de la Dunărea au ratat și locul 3 la Cupa României, competiție ce s-a disputat la Galați, în acest final de săptămână. După o finală spectaculoasă, cu multe goluri și răsturnări de situație pe tabelă, Dunărea a cedat finala pentru locul 3 cu scorul de 5-6, chiar dacă a condus de trei ori.

Prima treime a fost încheiată la egalitate. Progym a deschis scorul, iar Cernenko a marcat pentru 1-1. În debutul părții secunde, Irimia a dus Dunărea la 2-1, Progym a egalat, Hildebrand Szabolcs a adus din nou Dunărea în avantaj, harghitenii au egalat la 3, dar scorul reprizei a fost 4-3 pentru Dunărea, stabilit de Donatas Kumeliauskas. Harghitenii și-au adjudecat victoria în ultima treime. Imediat după reluarea jocului, au egalat la 4, apoi au trecut în avantaj, 5-4. Dunărea a forțat egalarea, fără portar, însă Progym a marcat golul care i-a asigurat victoria. Cu șase secunde înainte de final, Anton Butochnov a închis tabela, fără a pune în pericol victoria harghitenilor.

Dunărea: Bogdan Popa, Laszlo Arnold - portari; Timur Rasulov, Orban Szilard - Hildebrand Szabolcs, Vladimir Romanenko - Pal Zsombor, Ciprian Țapu - fundași; Donatas Kumeliauskas, Sergii Cernenko, Valentin Aleksiuk  - Lorincz Levente, Szocs Szabolcs, Mykola Koliada - Adrian Irimia, Anton Butochnov, Anton Cristian Popa - atacanți; Antrenori: Cristi |Munteanu și Vitali Donika.

sportgalati.com

În finala Cupa României, Sport Club Miercurea Ciuc - Corona Brașov 5-1 (1-0, 1-1, 3-0).

• 3 weeks later...
Posted

Înfrângere pe terenul ”lupilor” pentru Dunărea

Primul meci din cele două în care hocheiștii de la Dunărea întâlnesc echipele românești din Erste Liga a fost pierdut de hocheiștii de la Dunărea. Disputat la Patinoarul Olimpic din Brașov, jocul cu campionii de la Corona Wolves Brașov a fost pierdut de Dunărea cu scorul de 2-5 (0-1, 0-2, 2-2). Pentru Dunărea au marcat Sergei Chernenko și Donatas Kumeliauskas.

Dunărea: Bogdan Alexandru Popa, Arnold Laszlo - portari; Ivan Jeltov, Orban Szilard, Vladimir Romanenko, Ciprian Țapu, Elod Antal, Pal Zsombor - fundași; Hildebrand Szabolcs, Anton Cristian Popa, Donatas Kumeliauskas, Lorincz Levente, Remus Gheorghe, Mykola Kolyada, Andriy Butochnov, Szocs Szabolcs, Sergei Chernenko, Adrian Irimia, Dragoș Petrică - atacanți, Cristi Munteanu și Vitalii Donika - antrenori.

Mâine, 12 ianuarie, de la ora 18.30, Dunărea va juca la Miercurea Ciuc, cu Sport Club.

sportgalati.com