Jump to content

2,3 milioane de euro pentru noul depozit al Primăriei


Recommended Posts

2,3 milioane de euro pentru noul depozit al Primăriei

Consiliul Municipal a aprobat Studiul de fezabilitate pentru construirea unui depozit pentru stocare bunurilor municipalității, care va fi amplasat pe strada Macului, lângă parcarea pentru tir-uri. Suprafața de teren pe care va fi construit depozitul format din mai multe hale și platforme betonate este de 14.900 mp, valoarea totală a investiției fiind de 10.661.810 lei.

În ședința de consiliu, primarul Ionuț Pucheanu a explicat de ce este nevoie de construirea noului depozit pentru bunurile municipale, la cele două depozite utilizate în prezent, de pe str. Tunelului nr. 97 și str Florilor nr. 44, nefiind suficient spațiu pentru stocarea acestor bunuri, dar și a mașinilor abandonate pe domeniul public și care într-o anumită perioadă de timp mai pot fi revendicate de proprietari, dar și a mobilierului și bunurilor chiriașilor care sunt evacuați din locuințele primăriei pentru că nu și-au plătit chiriile și facturile la întreținere.

„În ce privește depozitul Primăriei se înțeleg următoarele lucruri: avem o mulțime de bunuri, proprietatea municipalității, amplasate pe domeniul public sau în alte zone, în clădiri din proprietatea municipiului, mă refer aici la conducte, piatra cubică, bordurile, șina de tramvai, care poate fi folosită sau vândută, iar pe de altă parte avem mașinile abandonate pe domeniul public, care sunt ridicate și sunt duse în acest depozit al primărie, pentru că până la momentul la care proprietarul poate veni să și-o revendice trebuie să fie depozitată.

 Vor fi și hale, pentru că primăria realizează un număr destul de mare de evacuări. De cele mai multe ori, evacuările se ”lasă” și cu ridicarea bunurilor celui care a locuit până la momentul respectiv în acea locuință. Până la momentul în care proprietarul de drept al acelor bunuri vine și și le ridică, ele trebuie ținute, pe bază de proces verbal, într-un mediu în care să nu se deterioreze. Prin urmare, apariția unor astfel de hale e imperios necesară într-un viitor apropiat. În momentul de față folosim două hale care sunt improprii”, a declarat Pucheanu.

Bunurile municipale nu mai încap în depozitele de strada Tunelului și strada Florilor

Potrivit expunerii de motive a hotărârii Consiliului Municipal, în prezent, materialele rezultate din deșeuri, evacuări, reabilitări stradale, materialele pentru casare, bunuri pentru spectacole, piese de schimb auto, bunuri rezultate din derularea unor proiecte europene, sunt depozitate în cele două spații, de pe str. Tunelului nr. 97 și str Florilor nr. 44, care prezintă mai multe incoveniente.

Pe de o parte, cele două spații sunt insuficiente în ceea ce privește suprafața de depozitare și nu prezinta siguranță în ceea ce priveste terenul, cel de pe strada Florilor fiind în pericol de autodemolare din cauza prăbușirii unei porțiuni de teren.

Pe de altă parte, din lipsa de spațiu, bunurile municipale nu pot fi grupate și depozitate pe categorii, așa cum prevede legislația în vigoare.

Investiția în noul depozit, 2,36 milioane euro

Primarul a mai explicat că valoarea mare a investiției, de peste 2,36 milioane de euro, se justifică prin faptul că din totalul de 10.661.810 lei, suma de 8.058.310  lei o reprezintă costurile lucrărilor de construcții-montaj pentru halele și platformele betonate ale noului depozit.

„E o suprafață foarte mare, sunt hale ce trebuiesc construite, sunt suprafețe de mii de metri pătrați care urmează să fie betonate, sunt dotările aferente unui astfel de depozit, mă refer aici la motostivuitoare, la toată infrastructura necesară funcționării optime a unui astfel de depozit. Avem experiența că în urma licitațiilor ele coboară la 60% din sumele ce au fost bugetate pentru un astfel de proiect. Dacă vorbim de sume reale care vor fi cheltuite, vom putea vorbi după ce o licitație aferentă acestui proiect va fi încheiată”, a precizat Ionuț Pucheanu.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.