Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne aşteaptă un număr record de înecaţi în Dunăre

* Este avertismentul dat de politistii de la Transporturi, care spun ca de ani de zile, in iulie, se bate recordul anual, la inecati * Oamenii legii declara ca in ceea ce-i priveste, nu pot decit sa-i avertizeze pe cei care merg la plaja pe malul fluviului asupra pericolului care-i pindeste, dat fiind ca nu au dreptul legal sa aplice amenzi celor care fac baie in zone neamenajate

Doi inecati in Dunare, la fiecare trei zile, pe raza judetelor Braila si Galati - este pronosticul morbid, dar realist, pentru luna iulie, dat de seful Regionalei de Politie Transporturi Galati, comisarul-sef Petrica Hahui, care se bazeaza pe experienta ultimilor ani. Comisarul Hahui a declarat, ieri, ca seria neagra a deceselor a inceput deja, numai in Galati, in patru zile, inregistrindu-se patru inecati. Astfel de situatii nefericite, care au loc an de an, nu-i impiedica insa pe braileni si galateni sa vina in continuare pe malul Dunarii, ca sa se racoreasca, gratis, de arsita zilelor de vara.

De ani de zile, mii de braileni evita bazinele si strandurile amenajate, unde trebuie sa plateasca bilet de intrare si fac plaja in sezonul estival pe malul Dunarii, inotind in zone neamenajate, unde exista gropi sau curenti periculosi. In fiecare an, fluviul isi ia obolul in vieti omenesti, insa acest lucru nu descurajeaza pe nimeni. Politistii de la Regionala Transporturi, care au inceput deja sa inregistreze inecurile verii, se gindesc cu groaza ca ceea ce este mai rau de-abia acum urmeaza, pentru ca luna iulie a fost intotdeauna cea cu numarul record de decese in Dunare. Ei spun ca nu au nici o putere legala sa-i amendeze pe cei care fac baie in fluviu, singura solutie fiind, eventual, o hotarire de Consiliu Local care sa sanctioneze aceasta fapta, ea putind fi aplicata de catre Politia Comunitara.

Seful sectiei regionale de Politie Transporturi Galati, comisar sef Petrica Hahui, ne-a declarat ieri: "Ne asteptam ca in luna iulie sa avem cam doi inecati la trei zile, pe zona Braila-Galati si spun asta in baza experientei din anii trecuti. Noi, ca Politie Transporturi, nu avem competenta legala sa amendam pe cei care fac baie in Dunare, pentru ca acesta este un loc public unde poate veni oricine. Doar daca ar fi vorba despre niste zone proprietate privata, unde se intra fara autorizatie, am putea interveni, dar nu este cazul. Singura solutie ar fi ca, in conditiile in care se constata o crestere a numarului de inecati, consiliile locale sa emita o hotarire prin care sa sanctioneze pe cei care fac plaja si inoata in Dunare in locuri neamenajate, iar aceasta ar putea fi pusa in aplicare de Politia Comunitara si poate si de Jandarmerie. Dunarea este periculoasa, sint zone in care exista gropi, sint curenti care te iau chiar daca stii sa inoti, sint zone foarte periculoase, dar deocamdata, tot ce putem face noi este sa le spunem sa nu intre in apa, sa ii prevenim ca exista un risc".

La rindul sau, comisarul Costel Crintea, seful Politiei Transporturi Braila, a declarat ca pina acum, in judetul nostru s-au inregistrat deja trei inecati, dintre cei care au intrat in fluviu, ca sa se racoreasca: "Sint numai trei pina acum, dar avind in vedere ca sintem in plin sezon, numarul lor va creste, iar ca si masuri, nu prea avem baza legala. Ceea ce este si mai trist este ca victimele sint, in marea majoritate, tinere, pina in 20-25 de ani. Ultimul inecat pe care l-am inregistrat in Braila a fost acum o saptamina, o fata de 17 ani, care a intrat in Dunare in zona plajei Perla, ca sa faca baie si n-a mai iesit. Ulterior, a fost gasit si cadavrul".

http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... eniu=Local

• 2 years later...
Posted

Doi copii înecaţi în Dunăre

„Echipajele pompierilor şi ale SMURD intervin în acest moment pentru scoaterea din apele Dunării a corpurilor neînsufleţite a doi copii. Micuţii s-au înecat la scăldat în cursul zilei de duminică, Inspectoratul pentru Situaţiile de Urgenţă fiind anunţat la ora 16,50 că doi copii şi-au pierdut viaţa şi nu pot fi aduşi la mal”, a declarat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

viata-libera.ro

Posted

Doi copii s-au înecat în Dunăre

Dunărea îşi arată „colţii” încă la începutul sezonului estival. Primele victime ale apelor fluviului sunt doi copii care au mers la scăldat. Doru Răduţ, de opt ani şi jumătate, şi Arabela Laura Gheorghe, în vârstă de 14 ani, au intrat în apă şi după ceva clipe pur şi simplu au dispărut. „Au venit pe malul Dunării, dar nu am ştiut că intră în apă. Au mers vreo trei metri în larg şi au căzut în prag. Acolo este apa foarte mare. Nu i-am mai văzut de atunci”, spune unul dintre unchii micuţilor.

Una dintre persoanele aflate pe Plaja Dunărea i-a văzut pe cei doi chiar înainte de a dispărea în adâncuri, a sărit după ei în încercarea de a-i salva, dar eforturile sale au fost în zadar. „Au intrat de câteva ori la fund şi apoi au ieşit la suprafaţa la un moment dat. Am sărit în apă, am căutat la fund dar nu am găsit nimic. Acolo este prag şi apa are 15 metri. Nu am putut să-l prind pe niciunul”, a afirmat Costel Haraga, cel care a încercat să-i salveze.

Până târziu, după lăsarea serii, pe malul Dunării, lângă hăinuţele copiilor şi cele două perechi de încălţări, părinţii disperaţi continuau să privească apa sperând ca măcar cadavrele micuţilor să iasă la suprafaţă. Pompierii au căutat trupurile fără viaţă preţ de câteva ore, dar fără succes. La lăsarea serii căutările au fost suspendate.

adevarul.ro

• 11 months later...
Posted

Un marinar gălăţean a murit înecat în Dunare

Un marinar din Galaţi a sfârşit tragic în fluviul Dunărea, după ce s-a aruncat în apă ca să recupereze o barcă desprinsă din locul în care fusese legată. Din cauza curenţilor puternici, bărbatul a fost luat de viteza apei şi nu a reuşit să mai ajungă la barcă, murind înecat.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă, 5 mai, la Olteniţa, în jurul orei 12.30. Postul de Poliţie Transporturi din localitate a fost sesizat verbal de un căpitan din cadrul Oficiului de căpitănie Olteniţa despre faptul că de pe fluviul Dunărea, la km 430, în rada portului Olteniţa, a fost recuperat corpul unui bărbat de către o ambarcaţiune a poliţiei de frontieră şi este adus la mal pentru a primi ajutor medical. Deşi la faţa locului au ajuns de urgenţă un echipaj de la Ambulanţă şi unul de la SMURD, după o oră de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că victima se numeşte Decebal C., în vârstă de 60 de ani, marinar, din municipiul Galaţi. Martorii spun că acesta a sărit în apă pentru a încerca să recupereze o barcă, însă curenţii fluviului l-au înghiţit. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului, cercetările fiind continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Olteniţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

adevarul.ro

• 2 weeks later...
Posted

Bărbat necunoscut găsit înecat în Dunăre

La data de 21 aprilie 2012, apele fluviului Dunărea au scos la suprafaţă, la malul stâng în zona punctului Trecere Bac Galaţi, cadavrul unui bărbat de aproximativ 55-65 ani, ce nu a putut fi identificat până în prezent.

Semnalmente : slab, păr grizonat, fără dantură, fără semne particulare.

Medicii legişti au apreciat că acesta a decedat în urmă cu aproximativ două luni, prin înec.

Bărbatul purta o haină (scurtă) cu glugă, de culoare kaki cu blană sintetică, pulover împletit din fire PNA la baza gâtului, de culoare închisă, pantaloni de treining cu câte trei dungi laterale de culoare albă, pantaloni din stofă de culoare închisă, curea împletită din material sintetic de culoare închisă, prevăzută cu cataramă din metal de culoare albă. În picioare, bărbatul avea ciorapi împletiţi de culoare închisă, ghete mărimea 42 din material sintetic de culoare neagră, cu capse metalice şi şireturi de culoare neagră.

Pentru orice informaţie care ar putea conduce la identificarea cadavrului, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze la numărul de telefon 0236.418.460 - Secţia Regională de Poliţie Transporturi sau la numărul de urgenţă 112.

agerpres.ro

• 1 month later...
Posted

BĂRBAT CU IDENTITATE NECUNOSCUTĂ, GĂSIT ÎN DUNĂRE

În ziua de 18.06.2012, apele fluviului Dunărea au scos la suprafaţă, la malul stâng, în zona Şantierului Naval Damen Galaţi, cadavrul unui bărbat cu identitate necunoscută, cu următoarele semnalmente: vârsta aproximativ 40-45 ani, aproximativ 90 kg. constituţia atletică, păr şaten parţial încărunţit, mustaţă, ochii căprui, îmbrăcat cu chilot de culoare albă cu etichetă neagră aplicată în partea din fată cu inscripţia REEDIC. De asemenea, bărbatul are lipsă degetul inelar de la mâna stângă (amputaţie veche).

Moartea acestuia s-a datorat înecului şi poate data de 1-2 zile de la data descoperirii.

Persoanele care pot da relaţii cu privire la identitatea bărbatului se pot adresa Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi din Municipiul Galaţi, strada Gării nr. 1, tel 0236418460 sau pot apela direct numărul de urgenţă 112.

agerpres.ro

Posted

Trei tineri s-au înecat în ultimele zile

Trei tineri care au vrut să se răcorească au avut un sfârşit tragic. Ei s-au înecat zilele trecute la balta Zătun, Dunăre şi Siret, trupurile neînsufleţite ale acestora fiind recuperate de pompierii gălăţeni.

Din păcate, astfel de cazuri tragice se petrec anual. Odată cu încălzirea vremii, apar şi situaţiile în care copii, tineri sau chiar persoane cu experienţă îşi pierd viaţa în astfel de împrejurări. În plus, în această perioadă caniculară copiii se aventurează adesea să plece neînsoţiţi la scăldat, nerealizând pericolul la care se expun făcând baie în locuri neamenajate.

Pentru a evita astfel de evenimentele nedorite, pompierii vin cu o serie de recomandări. ”Respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului şi scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot; verificaţi unde merg copiii dumneavoastră la scăldat; nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine; supravegheaţi atent copiii şi nu îi lăsaţi să intre singuri în apă (o clipă de neatenţie poate fi fatală); nu vă scăldaţi în lacuri, râuri, canale de irigaţie sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase e sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare; nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii - aceste acte de teribilism pot avea consecinţe grave; nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, cpt. Eugen Chiriţă.

impartial.ro

• 4 weeks later...
Posted

Un copil de 13 ani s-a înecat în Dunăre

În jurul orei 15.00, printr-un apel la Numărul Unic de Urgenţă 112 s-a anunţat că un copil s-a înecat în Dunăre, la plaja Vacanţa. Un echipaj SMURD şi unul de la ISU s-au deplasat la faţa locului şi au început căutările. Copilul, în vârstă de 12 - 13 ani, era singur la plajă şi s-a băgat în Dunăre pentru a vedea cât rezistă cu capul sub apă. Tinerii prezenţi la plajă l-au văzut pe copil, la un moment dat, că dă din picioare şi au crezut că înoată sper mal. Imediat după această scenă, tinerii şi-au dat seamă că cel mic nu mai iese din apă, motiv pentru care au sărit după el să îl salveze.

„Am sărit vreo zece persoane după el. L-am căutat pe sub apă, dar nu am reuşit să-l găsim. Am sunat la 112 şi am anunţat. Unii dintre noi au sărit de mai multe ori în apăr în speranţă că îl vom găsi”, ne-au povestit gălăţenii prezenţi la Plaja Vacanţa.

„Am întrebat pe plajă să vedem dacă mai era ci cineva. Nimeni nu ne-a confirmat că ar fi fost împreună, ceea ce ne-a făcut să spunem că era venit singur. Nu era la distanţă mare de mal. Locul în care l-am văzut ultima dată era la maximum cinci metri de la mal. Am sărit de şapte ori după el tot sperând că îl voi găsi”, ne-a spus unul dintre tinerii care au încercat să dea o mână de ajutor.

Pompierii au început căutările cu ajutorul unei bărci. Până la ora 16.15, căutările au rămas fără succes. Echipajul SMURD, condus de doctorul Angel Trifan, a plecat, după aproximativ o oră, de la locul incidentului. „Orice loc de scăldat este periculos, atât pentru începători, cât şi pentru cei care ştiu foarte bine să înoate. Din experienţa noastră vă pot spune că sunt şanse minime să mai fie găsit în viaţă”, ne-a declarat doctorul Angel Trifan. Pompierii gălăţeni vor continua cercetările.

viata-libera.ro

• 9 months later...
Posted

Bărbat neidentificat găsit în Dunăre
La data de 22.05.2013, apele fluviului Dunărea au scos la suprafaţă pe malul stâng, în zona Danei 21 a Portului Galaţi, cadavrul în stare avansată de putrefacţie al unui bărbat cu identitate necunoscută. Asupra acestuia nu au fost găsite acte sau obiecte.
Semnalmentele acestuia sunt următoarele: vârsta aproximativă 45 - 50 ani, constituţie atletică, 60 kilograme, 1,60 m. înălţime, faţa rotundă, culoarea pielii albă, dantura completă.
Bărbat era îmbrăcat cu un tricou de culoare gi cu mâneca scurtă, cu un buzunar în partea stângă, pantalon lung din material textil de culoare maron, curea din piele de culoare neagră, cu catarama albă din metal.
Cine are date sau poate da relaţii cu privire la identitatea acestuia se poate adresa Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi din strada Gării nr. 1, tel. 0236418460.

agerpres.ro

• 3 weeks later...
Posted

Cadavru găsit în Dunăre, în zona Şantierului Naval

Apele fluviului Dunărea au scos la suprafaţă, pe malul stâng, în zona Şantierului Naval Galaţi, cadavrul în stare de putrefacţie al unui bărbat cu identitate necunoscută. Acesta era complet dezbrăcat şi are următoarele semnalmente: vârsta aproximativă 30-40 ani, constituţie atletică, 1,90 m înălţime, faţa rotundă, ochi căprui, păr castaniu, tuns scurt. Ca semn particular, cadavrul prezintă un lipom de grăsime pe umarul stâng cu diametrul de 1,5 cm. Cine poate da relaţii cu privire la identitatea acestuia este rugat să se adreseze Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi din strada Gării nr. 1, tel. 0236418460

adevarul.ro

Posted

Un jucător de futsal s-a înecat în Dunăre

Echipa de futsal United Galaţi este în doliu, unul dintre cei mai tineri componenţi ai echipei, Alin Ilie (21 de ani), a murit ieri, înecat în Dunăre. „Suntem toţi în stare de şoc. Sâmbătă am avut banchetul de final de sezon, ne-am distrat împreună iar acum el nu mai este. Era în vacanţă, ieri a plecat la pescuit peste Dunăre cu prietenii şi s-a înecat. Şi pe această cale toată echipa transmite condoleanţe familiei sale”, a spus antrenorul David Asandei.
Alin Ilie a început practicarea fotbalului la Oţelul, iar după terminarea junioratului a trecut la futsal.

viata-libera.ro

Posted

O femeie din Şantierul Naval s-a înecat în Dunăre

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a demarat o anchetă după ce, astăzi, o femeie care lucra în Şantierul Naval Damen Galaţi a murit înecată. ITM nu poate încă încadra evenimentul la categoria accident de muncă, verificând împrejurările în care acesta s-a produs, întrucât există suspiciunea că femeia s-ar fi sinucis.

Victima, în vârstă de 50 de ani, lucra la o firmă subcontractoare de pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi. Potrivit martorilor, femeia s-ar fi oprit la un moment dat din lucru, şi-a fi lăsat casca, după care s-ar fi urcat pe un ponton, de unde ar fi ajuns în Dunăre.

La faţa locului au intervenit membrii serviciului de urgenţă al Şantierului, care au reuşit să o scoată din apă şi să îi acorde primul ajutor. Un echipaj SMURD venit la faţa locului a continuat, până la spital, manevrele de resuscitare, însă, din păcate, viaţa femeii nu a mai putut fi salvată.

presagalati.ro

Posted

Era patroana firmei Fidalus, din ce am auzit cica fiul ei a jucat la jocuri de noroc si a pierdut bani firmei (parca) si se crede ca asta e un motiv. Nu sunt sigur, doar am auzit. Oricum nu multi plange dupa ea, nu prea dadea bani la oameni si altele. Era in civila inbracata. Nu am vazut cand s-a aruncat, am vazut cand a venit smurdul care a stat ceva timp acolo.

Posted

Era patroana firmei Fidalus, din ce am auzit cica fiul ei a jucat la jocuri de noroc si a pierdut bani firmei (parca) si se crede ca asta e un motiv. Nu sunt sigur, doar am auzit. Oricum nu multi plange dupa ea, nu prea dadea bani la oameni si altele. Era in civila inbracata. Nu am vazut cand s-a aruncat, am vazut cand a venit smurdul care a stat ceva timp acolo.

confirm cele spuse de tine. fiul dumneaei e un fost consilier judetean care a si postat pe forum la un moment dat.

Posted

O femeie a murit după ce a căzut în Dunăre

* ITM-ul şi Poliţia anchetează împrejurările incidentului, varianta sinuciderii nefiind exclusă

Echipa de pe şalupa de intervenţie a Şantierului Naval Damen Galaţi a observat, miercuri dimineaţă, în apele Dunării trupul unei persoane. Echipajul a intervenit prompt şi a scos din apă trupul unei femei şi i-au acordat primul ajutor. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD, alertat prin Numărul Unic de Urgenţă 112, care a transportat victima la spital. În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, femeia a decedat.
Cazul a fost preluat de poliţiştii gălăţeni şi de o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, care încearcă să afle dacă femeia a sărit voluntar în apă sau a alunecat de pe chei.
Din primele cercetări a reieşit faptul că femeia era administrator al Societăţii Fidalus Construct, care avea lucrări subcontractate pe platforma Şantierului Naval. „S-a demarat o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Pe mal au fost găsite casca de protecţie şi salopeta femeii, care a fost scoasă din apele Dunării de echipa de pe şalupa de intervenţie”, ne-a declarat Viorel Dumitru, inspector şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.
Interesant este că numele firmei al cărei administrator şi-a pierdut viaţa atât de tragic apare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. Conform rechizitoriului întocmit în acest dosar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, firma Fidalus Construct a preluat în mod ilegal un contract de la o altă societate din Brăila, care ar fi trebuit să execute lucrări de reabilitare pentru vila „Stejarul” din complexul Gârboavele, aparţinând Direcţiei Judeţene de Tineret.  Procurorii susţin că subcontractarea lucrării, în valoare de peste 100.000 de euro, s-a făcut după ce administratorul firmei din Brăila a primit mită 20.000 de lei.  Procurorii spun că atribuirea contractului către societatea brăileană s-a făcut cu scopul ca lucrarea să ajungă la firma Fidalus Construct. Dosarul a avut termen pe 3 iunie, când au fost audiaţi martorii. Judecătorii au acordat un nou termen în această cauză pe data de 11 iulie.

viata-libera.ro

• 4 weeks later...
Posted

Un tânăr de 18 ani a murit înecat la Cotul Pisicii

Un tânăr de 18 ani din Galaţi şi-a pierdut viaţa în acest weekend la Cotul Pisicii. Din câte se pare, băiatul a vrut să se scalde, dar nu a putut să facă faţă curenţilor puternici din Dunăre. "Cadavrul a fost recuperat în cursul zilei de sâmbătă şi i se va efectua autopsia. În funcţie de rezultate, se vor dispune măsurile ce se impun în acest caz", a explicat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

viata-libera.ro

• 5 weeks later...
Posted

Trei copii aflaţi la scăldat au dispărut în apele Siretului

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu cei de la SMURD, caută la această oră, în apele Siretului, trei copii declaraţi dispăruţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, este vorba despre trei copii care au plecat, astăzi, la scăldat, în Siret, în apropierea localităţii Braniştea. Copiii au fost declaraţi dispăruţi, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Pompierii şi cei de la SMURD caută copiii cu ajutorul unei bărci pneumatice, iar până acum, căutarea nu a avut niciun rezultat. Accesul în zona râului Siret, unde se presupune că ar fi dispărut copiii, este foarte dificil, lucrătorii ISU încercând să ajungă în timp util acolo.

presagalati.ro

Posted

Trei persoane, între care doi copii, dispărute în Siret în timp ce se aflau la scăldat

Trei persoane, între care doi copii în vârstă de 7 şi 10 ani, sunt căutate de pompieri, miercuri după-amiază, după ce au dispărut în apele râului Siret, unde merseseră la scăldat, în apropierea localităţii Braniştea din judeţul Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care îi caută pe copii, dispariţia acestora fiind anunţată prin 112. "Printr-un apel la 112 a fost semnalată dispariţia a trei copii în apele Siretului. Din informaţiile noastre, copiii se aflau la scăldat, au intrat în apă şi nu au mai fost văzuţi. În acest moment pompierii îi caută pe cei dispăruţi cu o barcă pneumatică", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, la faţa locului sunt prezente şi echipaje ale SMURD, pregătite să intervină dacă va fi cazul.

Iniţial, reprezentanţii ISU Galaţi nu au putut preciza vârstele celor trei, ulterior anunţând că este vorba despre doi copii cu vârste de şapte şi zece ani şi un tânăr de 19 ani.

Posted

Doi copii şi un tânăr au dispărut în Siret

Cei trei sunt din localitatea gălățeană Braniștea. Ei au mers la scăldat în râul Siret împreună cu alți copii din sat. La un moment dat, cei doi frați de șapte și, respectiv zece ani, s-au îndepărtat prea mult de mal, iar apa era adâncă. Au strigat după ajutor. Vărul lor a încercat sa-i salveze, dar nici el nu a mai reușit să iasă la suprafață. Strigătele disperate ale celor doi frați au fost auzite și de un alt copil din grup. Și acesta a intrat în apă, dar nu a reușit să-i găsească.

La fața locului a sosit și tatăl vitreg al celor doi frați care nu își explică motivul pentru care băieții au ales să se scalde în Siret, deși în spatele casei lor este un lac de mica adâncime.

Criminaliștii, împreună cu pompierii de la ISU Galați au început căutările în aval de locul tragediei.

După câteva ore de căutări, pompierii nu au reușit să găsească trupurile celor trei. Operațiunea a fost oprită pe durata nopții, dar mâine autoritățile vor încerca din nou să-i găsească.

reporterntv.ro

Posted

Trupurile celor trei băieţi înecaţi în Siret nu au fost găsite

Cei doi copii, de şapte, respectiv, 10 ani, şi vărul lor de 21 de ani au plecat de acasă cu căruţa, în căutare de lemne. S-au oprit însă pe malul Siretului şi, probabil, din cauză că afară era foarte cald, au decis să facă o baie în râu. Nici unul dintre cei trei nu ştia să înoate. Primii care au intrat în apă au fost minorii, iar în momentul în care au fost luaţi de curent, vărul lor le-a sărit în ajutor. Nu a reuşit însă să-i salveze, iar curenţii l-au tras şi pe el la fund. Un alt copil, de 14 ani, care îi însoţea, a sărit imediat în ajutorul lor, dar nu a reuşit să-i găsească. A abandonat căutarea şi a parcurs peste patru kilometri pe jos pentru a alerta autorităţile. „Am fost anunţaţi, am sunat la rândul nostru la 112 şi apoi am venit la faţa locului. Nu am reuşit să facem nimic”, ne-a spus un angajat al primăriei din Braniştea. La faţa locului au ajuns şi pompierii gălăţeni, care au început căutările. Vestea a ajuns şi la familia celor doi micuţi. „Mai am trei copii acasă. Nu ştiu ce au căutat aici. Nu au venit niciodată în zona asta. Nu aveau de ce să vină la scăldat aici, pentru că au baltă în spatele casei. Soţia mea este distrusă. În urmă cu o lună am mai avut două înmormântări în familie”, ne-a spus Petrică Stoian, tatăl vitreg al celor doi copii. Hainele micuţilor au fost găsite de autorităţi pe malul Siretului. Petrică Stoian a fost cel care le-a recunoscut. „Cum să îi mai găsească acum? Nici haine nu aveau pe ei. Am recunoscut şi papucii nepotului meu, cel care a încercat să-i salveze şi s-a înecat şi el”, a adăugat bărbatul. Căutările au fost abandonate la lăsarea serii, iar speranţele că trupurile celor trei vor fi găsite sunt din ce în ce mai mici.

viata-libera.ro

Posted

Cei doi copii şi tânărul de 19 ani dispăruţi în Siret, căutăţi fără rezultat de peste 24 de ore

Cei doi copii în vârstă de 7 şi 10 ani care au dispărut în apele râului Siret, împreună cu un tânăr de 19 ani, sunt căutaţi de peste 24 de ore de către pompieri, acţiunea fiind însă fără rezultat până joi după-amiază, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cei trei tineri care au dispărut în apele râului Siret, în localitatea Braniştea, sunt căutaţi de zeci de localnici şi pompieri, cu bărci pneumatice, însă până joi după-amiază acţiunea a rămas fără rezultat.

Potrivit primarului comunei Braniştea, Marian Adămache, cei doi copii în vârstă de şapte şi zece ani erau fraţi şi provin dintr-o familie nevoiaşă, ca şi tânărul de 19 ani, care a copilărit într-un centru de plasament şi se întorsese recent la părinţii lui din Braniştea. "Sunt copiii unor oameni nevoiaşi. Din informaţiile noastre, ei au mers la scăldat împreună cu alţi copii, au intrat în râu şi au dispărut. Curenţii din acea zonă sunt foarte puternici", a declarat, joi, primarul localităţii Braniştea.

Cei doi copii de 7 şi 10 ani şi tânărul de 19 ani au dispărut, miercuri, în apele râului Siret, unde merseseră la scăldat, în apropierea localităţii Braniştea din judeţul Galaţi. La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, dispariţia acestora fiind anunţată prin 112.

Posted

Ultima zi de căutări pentru băieţii dispăruţi miercuri

Jale mare în comuna Braniştea! Este a treia zi de când autorităţile locale, localinicii şi lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi caută trupurile celor trei băieţi, declaraţi dispăruţi în apele Siretului. Alături de echipe se află şi familiile celor dispăruţi. Miercuri, pe numărul unic de urgenţă 112 a sunat o persoană care a alertat ISU, spunând că în apele Siretului, în apropierea localităţii Braniştea, au dispărut trei băieţi. Este vorba despre doi fraţi, de 7 şi 10 ani şi de un văr de-al lor, în vârstă de 19 ani.  Deşi reprezentanţii ISU Galaţi nu pot declara decesul celor trei, există martori care au văzut când cei trei au intrat în apă şi nu au mai ieşit la suprafaţă. Din spusele martorilor, băieţii nu ştiau să înoate, nici măcar tânărul de 19 ani.

Potrivit primarului comunei Braniştea, Marian Adamache, „Cu mare părere de rău trebuie să spun că este ultima zi în care vom mai efectua căutări. Dacă nici astăzi nu găsim nimic, sunt şanse minime spre inexistente să găsim ceva zilele următoare. Siretul are curenţi puternici, vă imaginaţi. Zona în care ei au mers la scăldat se numeşte Siretul Mort, din cauză că este foarte periculos, are curenţi puternici, mereu s-a întâmplat câte o tragedie acolo, parcă râul îşi ia tribute… Nici înotătorii buni nu se aventurează acolo, se mai merge la pescuit doar… Am avut un caz, în urmă cu şapte ani, când s-a mai înecat acolo cineva. Trupul său nu a fost niciodată găsit, deşi şi atunci s-au efectuat multe căutări”.

Toţi băieţii dispăruţi făceau parte din familii necăjite, iar tânărul de 19 ani, abia revenise de câteva luni în familia sa naturală, după ce şi-a petrecut, toată copilăria şi adolescenţa sa, în centrele de plasament, acolo unde părinţii săi l-au dat, pentru că nu aveau posibilităţi materiale să îl crească.

presagalati.ro

Posted

Trupurile celor trei înecaţi au fost găsite

După mai multe intervenții, pompierii gălăţeni au reuşit să recupereze trupurile celor doi frați de 10 și de 7 ani, dar și a verișorului lor de 21 de ani care s-au înecat în Siret joia trecută. Trupul neînsuflețit al bărbatului de 21 de ani a fost găsit prima dată. Tânărul s-a înecat după ce a sărit în apele Siretului pentru a-şi ajuta cei doi verişori, de şapte, respectiv 10 ani, care au fost luaţi de curenţi. Din păcate niciunul dintre cei trei nu ştia să înoate, găsindu-şi sfârşitul sub apă. Pompierii  nu au încetat să caute trupurile celor trei, dar, abia astăzi au reușit să le găsească.  Vă reamintim că cei doi copii şi vărul lor au plecat joi de acasă cu căruţa în căutare de lemne. Ajunşi pe malul Siretului ei s-au decis să facă o baie, dar a fost ultima din viaţa lor. Un alt copil, de 14 ani, a încercat să le vină în ajutor, dar nu a reuşit, motiv pentru care a alergat mai bine de patru kilometri până în sat pentru a alerta autorităţile.

presagalati.ro