Jump to content

Proiecte gălățene finanțate prin PNDL


 Share

Recommended Posts

Proiecte gălățene finanțate prin PNDL

Municipiul Galați a reușit să obțină de la Ministerul Dezvoltării, la marea împărțire a banilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, aproximativ 25 de milioane de lei (pentru perioada 2017-2020).

Cu aceste fonduri vor fi susținute șase proiecte de investiții, conform datelor făcute publice de ministerul condus de Sevil Shhaideh. Este vorba despre construirea stației de epurare în cartierul Dimitrie Cantemir (2.960.131 de lei), modernizarea străzii Traian între Metro și strada Brăilei (3.436.090 de lei), modernizarea străzii Leonida Zamfirescu din Micro 17 (5.919.402 lei), dar și modernizarea străzilor Cerealelor și Dr. Carnabel - pe stronsonul cuprins între Basarabiei și V. Alecsandri (6.686.623). Totodată, municipiului Galați i-au fost alocați 5.635.664 de lei pentru construirea Corpului B din cadrul Campusului școlar al Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” și 346.000 de lei pentru înlocuirea rețelei de canalizare a blocurilor I1 și I2 din complexul studențesc de pe strada Domnească.

Primarul Ionuț Pucheanu ceruse Ministerului Dezvoltării să finanțeze proiecte în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei pentru municipiul Galați, însă solicitarea acestuia nu a fost acceptată, în condițiile în care, în total, județului Galați i-au fost alocați 674.295.200 de lei, adică aproximativ 150 de milioane de euro, prin PNDL 2, pentru perioada 2017-2020.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

150 de milioane de euro pentru judeţul Galaţi, prin PNDL 2

În judeţul Galaţi vor ajunge, în perioada 2017-2020, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, nu mai puţin de 674.295.200 de lei, adică aproximativ 150 de milioane de euro.

Aceasta este suma care i-a revenit judeţului nostru după marea împărţire a fondurilor de la Ministerul Dezvoltării. „Din aceşti bani vor fi finanţate peste 130 de obiective de investiţii în judeţul Galaţi. Toţi primarii au obligaţia ca, până la sfârşitul lunii octombrie, să prezinte toate documentaţiile tehnice pentru a semna contractul cu Ministerul Dezvoltării, intrând apoi în procedură de achiziţie, astfel încât, cu puţin noroc, dacă nu sunt probleme cu licitaţiile, de anul viitor vor începe unul, două, trei, patru, ba chiar cinci obiective noi să fie derulate în comunele gălăţene, dar şi în municipiile Galaţi şi Tecuci”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Comune cu peste 30 de milioane de lei

Consiliul Judeţean a obţinut aproximativ 42 de milioane de lei prin PNDL 2 pentru reabilitarea DJ 242B (pe segmentul cuprins între Bereşti şi Târgu Bujor) şi DJ 251 (pe tronsonul cuprins între Tecuci şi Matca). Zeci de milioane de lei au obţinut şi o serie de comune gălăţene, printre care Corod (peste 30 de milioane de lei), Drăguşeni (peste 30 de milioane de lei) şi Munteni (peste 20 de milioane de lei). „PNDL, aşa cum a fost gândit de PSD, este canalizat pe grădiniţe, şcoli, dispensare, alimentare cu apă, canalizare şi drumuri. Prioritatea numărul unu sunt unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie de funcţionare, autorizaţie ISU şi alimentarea cu apă şi canalizare. Cred că aceşti bani vor schimba faţa judeţului şi, în special, faţa mediului rural. Cred că la finele perioadei de implementare a acestui program, prin proiectele pe care le are CJ pe drumurile judeţene şi prin programul de dezvoltare derulat la nivelul ministerului, judeţul Galaţi va arăta mult mai bine. Important este să avem constructori serioşi”, a spus Costel Fotea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Patru străzi din Galaţi vor fi modernizate cu bani de la Guvern. Finanţarea este de peste 3 milioane de euro

Primăria municipiului Galaţi a informat că joi, 9 noiembrie, se semnează cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Internelor patru contracte de finanţare pentru investiţii de la nivelul oraşului Galaţi. Banii sunt asiguraţi prin Programul Naţional de Dezvoltare  Locală (PNDL) şi vizează câteva proiecte de infrastructură în derulare.

Primul dintre proiectele care primeşte finanţare guvernamentală este modernizarea strada Traian, pe tronsonul strada Venus - strada Al. Măcelaru (adică între Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” şi Barieră), suma alocată suplimentar fiind de 2.895.329, 91 lei, cu TVA. Un alt proiect finanţat vizează modernizarea străzii Leonida Zamfirescu (pentru cei care nu ştiu, strada poartă numele primei femei inginer din Europa, născută la Galaţi) unde vin 4.096.339,94 lei, cu TVA. Un al treilea proiect vizează, cumva la pachet, străzile Dr.Alexandru Carnabel (între Basarabiei şi Vasile Alecsandri) şi Cerealelor (aceasta din urmă uneşte Carnabel cu Traian, pe lângă fostul sediu al Evidenţei Populaţiei şi al Poliţiei Rutiere), unde se vor cheltui 6.686.623 lei, cu TVA. În fine, s-au alocat bani şi pentru reparaţii capitale la reţeaua de canalizare de la blocurile I1 - I2 de pe strada Domnească - 346.007 lei, cu TVA.

Suma totală atrasă de oraşul Galaţi prin proiectele menţionate se ridică la 14.024.299,85 de lei, cu TVA , adică peste 3 milioane de euro.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Investiţii de 2 milioane de euro în Staţia de Epurare din Cartierul Cantemir şi Campusul de la Colegiul ”Cuza”

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat joi, 7 decembrie 2017, două contracte de finanţare pentru investiţii de la nivelul oraşului Galaţi cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Internelor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), anunţă Biroul de Presă al Primăriei Galaţi. Proiectele care vor fi finanţate sunt următoarele:

1. Campus Şcolar Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” – corp B - 5.635.664 lei cu T.V.A.

2. Staţie Epurare ape uzate cartier ”Dimitrie Cantemir” – 2.960.131 lei cu T.V.A.

De această dată, oraşul Galaţi atrage de la minister o valoare de 8.595.795 lei cu T.V.A. (aproape 2.000.000 euro) pentru proiecte de investiţii. Pe data de 9 noiembrie 2017, primarul municipiului Galaţi a semnat alte patru proiecte de investiţii în valoare totală de 14.024.299,85 lei cu T.V.A. Proiectele semnate au fost:
1. Modernizare strada Traian între Metro şi strada Brăilei - tronson strada Venus - strada Al. Măcelaru - 2.895.329, 91 lei cu T.V.A.
2. Modernizare strada Leonida Zamfirescu - 4.096.339,94 lei cu T.V.A.
3. Modernizare strada Cerealelor - strada Dr. Carnabel - tronsonul cuprins între strada Basarabiei şi strada Vasile Alecsandri - 6.686.623 lei cu T.V.A.
4. Reparaţii capitale reţea canalizare blocuri I1 - I2 strada Domnească - 346.007 lei cu T.V.A.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

PNDL, sursă controversată de finanțare pentru comunitățile locale. Peste 900 milioane de lei au ajuns în județul Galați

Destul de controversat, Programul Național de Dezvoltare locală (PNDL) a reprezentat o sursă de finanțare importantă, dar cu proiecte mici și medii, în special pentru drumuri, rețele de apă și canalizare, depuse și finanțate, deopotrivă. Cele două etape parcurse până în prezent, cărora li se adaugă acum Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", un veritabil PNDL 3, au oferit comunităților locale o variantă de dezvoltare cu fonduri guvernamentale, deseori criticată pentru lipsa de transparență a cheltuirii banilor.

Recent, think-tank-ul bucureștean Expert Forum (EFOR) a realizat o analiză amănunțită a modului de alocare a resurselor publice în cadrul primelor două etape ale PNDL. În plus, am putut extrage date interesante cu privire la stadiul realizării investițiilor în cadrul unităților administrativ-teritoriale (UAT) gălățene, cu precizarea că pe site-ul Ministerului Dezvoltării aceste informații nu au putut fi identificate.

Proiecte și decontări aprobate în județul Galați

Astfel, decontările totale finalizate, pentru investițiile demarate prin cele două etape ale PNDL, totalizează, în județul Galați, aproximativ 907 milioane de lei, în cele 65 de UAT-uri potențial beneficiare. Termenul "potențial" are în vedere faptul că orașul Berești, dar și comunele Braniștea și Movileni nu au reușit, potrivit datelor EFOR, să acceseze finanțare pentru niciun proiect PNDL. Cele mai consistente proiecte aprobate, ca valoare nominală, au fost cele pentru comunele Corod (37,57 milioane de lei), Scânteiești (33,66 milioane de lei), Valea Mărului (32,26 milioane de lei) și Vânători (30,47 milioane de lei). Numeric, cele mai multe investiții aparțin, de departe, comunei Nicorești (16), la mare distanță fiind Corod, cu opt, Drăgușeni, Gohor, Scânteiești și Valea Mărului, cu câte șapte, Brăhășești, Fundeni și Ghidigeni, cu câte șase.
Altfel, Consiliul Județean a beneficiat de două alocări pentru reabilitări ale infrastructurii rutiere, ce totalizează 48,83 milioane de lei, ambele finalizate în prezent. În municipiul Galați, fondurile decontate însumează 20,17 milioane de lei, pentru șapte proiecte de investiții, din care cinci finalizate, inclusiv cu proces-verbal de recepție a lucrărilor, proporția decontărilor fiind de 92,8%. La Tecuci, cele două proiecte (unul finalizat) au o valoare decontată de 13,2 milioane de lei (77,8%), iar la Târgu Bujor sunt în finanțare două proiecte (unul finalizat), cu decontări de 18,26 milioane de lei (63,5% din total).
În zona rurală, destinație preponderentă a finanțărilor PNDL, am remarcat decontări de sută la sută în comunele Bălășești (două proiecte - 9,81 milioane de lei), Corni (un proiect - 5,1 milioane de lei), Fundeni (șase proiecte - 7,17 milioane de lei), Independența (trei proiecte - 15,44 milioane de lei), Nămoloasa (trei proiecte - 17,9 milioane de lei), Suceveni (două proiecte - 11,65 milioane de lei), Suhurlui (două proiecte - 4,47 milioane de lei), Tudor Vladimirescu (două proiecte - 8,92 milioane de lei) și Umbrărești (tot două proiecte, în valoare de 7,95 milioane de lei). Foarte aproape de acest deziderat de finalizare a decontărilor/ lucrărilor sunt și comunele Cuca (procent de alocare de 99,8% pentru cele patru proiecte, din care două finalizate), Fârțănești (98%, două proiecte, unul finalizat), Pechea (98,3%, patru proiecte, din care trei finalizate), Poiana (99,9%, trei proiecte, unul finalizat), Priponești (99,5%, patru proiecte, două finalizate) și Rădești (99,6%, trei proiecte, două finalizate).
La polul opus, tot potrivit datelor EFOR, cele mai reduse procente de decontare a investițiilor finanțate prin PNDL le găsim în Corod (37,4%, opt proiecte, din care șase finalizate), Drăgușeni (33,2%, șapte proiecte, doar unul finalizat), Cerțești (24,5%, un singur proiect nefinalizat) și Smârdan (21,5%, la fel cu un singur proiect nefinalizat).

Cereri multe pentru PNDL 3

Una peste alta, cu Programul "Anghel Saligny" închis în ceea ce privește depunerea proiectelor încă de luni, 8 noiembrie, remarcăm apetitul crescut al comunităților locale pentru finanțare. Conform declarațiilor ministrului interimar al Dezvoltării, Cseke Attila, pentru cele 50 miliarde de lei alocate, au fost depuse cereri de finanțare ce totalizează peste 137 miliarde de lei, mai mult decât dublu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

149 de proiecte prin PNDL 2, în valoare de 657,82 milioane de lei

După cum am arătat într-un articol publicat toamna trecută, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a reprezentat sursa principală de finanțare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domenii precum sănătate, educație, apă-canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Datele Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), gestionarul acestui program de finanțare asigurat din fonduri naționale, mult criticat din cauza criteriilor de transparență, a publicat, recent, o serie de date cu privire la implementarea etapei a doua a PNDL. Aceasta finanțează, la nivel național, 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Fondurile alocate sunt în valoare de 30 miliarde de lei, credite de angajament.
În județul Galați, din 2017 și până în prezent, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) au primit pentru cele 149 de proiecte de investiții finanțate prin PNDL 2 suma de aproape 657,82 milioane de lei. Facem din nou mențiunea că orașul Berești și comunele Braniștea și Movileni nu au depus proiecte. Conform datelor MDLPA consultate de noi, în top se află UAT Județul Galați, cu 39,72 milioane de lei, decontate pentru modernizarea drumurilor județene, dar și comunele Corod (33,99 milioane de lei), Scânteiești (25,91 milioane de lei), Drăgușeni (23,76 milioane de lei), Munteni (23,71 milioane de lei) și Cudalbi (20,46 milioane de lei). Municipiul Galați a beneficiat de decontări de 20,87 milioane de lei, pentru cele șapte proiecte finanțate, în vreme ce la Tecuci alocările au fost de 13,2 milioane de lei pentru două obiective de investiții, iar la Târgu Bujor de 13,08 milioane de lei, pentru un singur proiect. Din punct de vedere numeric, UAT-urile cu cele mai numeroase proiecte aflate în derulare, exceptând municipiul reședință de județ, sunt: Corod și Nicorești - câte șapte, Drăgușeni și Valea Mărului - câte șase, Fundeni și Măstăcani - câte cinci fiecare.
Dincolo de aceste cifre, PNDL 2 este, de-acum, istorie. El a fost înlocuit cu Programul Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny". Tot în toamna anului trecut, arătam în paginile cotidianului nostru că aproape toate UAT-urile din județ au depus proiecte pe acest program de investiții locale, suma solicitată fiind de circa 21,4 miliarde de lei. Termenul-limită pentru depunere a fost începutul lunii noiembrie 2021, cu excepția celor pentru rețelele de gaze. În acest caz, perioada de aplicare a fost prelungită până pe 26 aprilie, iar, cu această ocazie, "bugetul" PNI a crescut până la peste 55 miliarde lei. De atunci, însă, "Anghel Saligny" a intrat în faza... pe hârtii, cel mai probabil, în cea de clarificări privind cererile de finanțare.
Realist, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea ne declara, în septembrie anul trecut, că, "dacă proiectele vor fi depuse până la finele acestui an (2021 - n.r.), în prima parte a anului viitor acestea vor fi verificate la minister. Urmează, în a doua jumătate a lui 2022, partea de proiectare tehnică și tot ceea ce înseamnă procedurile de achiziții publice, iar lucrările ar putea începe, efectiv, în primăvara anului 2023". Cu alte cuvinte, cel mai probabil va fi nevoie de aproape 18 luni pentru demararea obiectivelor de investiții aprobate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Peste cinci milioane lei, alocate pentru PNDL

Ultimele decontări din luna aprilie efectuate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în vederea decontării facturilor pentru 197 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), au totalizat 95.628.742,74 lei.

În județul Galați, șase unități administrativ-teritoriale au beneficiat, în total, de aproximativ 5,17 milioane de lei pentru decontarea lucrărilor demarate în primele două etape ale PNDL. Cele mai consistente alocări au ajuns la Drăgănești (1,79 milioane de lei) și la Piscu (1,55 milioane de lei). La Munteni, viramentele au însumat 890.000 de lei, iar lista este întregită de comunele Scânteiești (470.000 de lei), Slobozia Conachi (280.000 de lei) și Valea Mărului (190.000 de lei), toate aceste alocări fiind destinate obiectivelor de investiții locale aflate în derulare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Alte proiecte de investiții aprobate

În municipiul Tecuci, cu finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”, va avea loc o nouă etapă de asfaltare, a treia, lot 4, în valoare de 20 de milioane lei. Celelalte două orașe ale județului, Berești și Târgu Bujor, vor beneficia, la rândul lor, de finanțare pentru modernizarea unor drumuri de interes local, valorile aprobate de MDLPA pentru aceste două proiecte de infrastructură rutieră fiind de 8,3, respectiv, 11 milioane lei. Cele patru comune dens populate din județ - Ivești, Liești, Matca și Pechea - au primit alocări identice pentru modernizarea drumurilor comunale, de câte 14 milioane lei fiecare. 
Revenind la componenta de apă și canalizare, alte lucrări de valori importante au fost aprobate atât în Bălăbănești, cât și în Negrilești. Mai exact, înființarea sistemului de canalizare în prima localitate se cifrează la 25 de milioane lei, în vreme ce obiectivul similar de investiție din a doua comună, inclusiv stație de epurare aferentă, a fost evaluat, conform datelor transmise de Ministerul Dezvoltării, la aproximativ 22,68 milioane lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

(24 octombrie 2022)

Alocările din „Anghel Saligny”, tăiate cu 143 de milioane de lei

După ”lupte seculare” care au durat cam trei luni de zile, în sfârșit, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat, luni, 24 octombrie, aprobarea listei obiectivelor de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și pentru județul Galați. Surpriza neplăcută este dată de faptul că, în conformitate cu criteriile de selectare, în județul nostru au fost aprobate spre finanțare 67 de proiecte, în valoare totală de 916.505.909,60 lei, față de o alocare inițială de 1,06 miliarde lei, așa cum se anunțase în vara acestui an.

Cu această ocazie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a adăugat că etapa de verificare a tuturor solicitărilor primite din întreaga țară s-a încheiat, iar autoritățile beneficiare pot începe, în cel mai scurt timp, implementarea acestor investiții care vizează rețelele de apă, canalizare și modernizarea drumurilor și podurilor.

Revenind la obiectivele de investiții aprobate, cea mai consistentă alocare a revenit Consiliului Județean Galați, fiind vorba despre 140 de milioane lei, cu destinație reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe drumul județean DJ 240, dar și pe traseul Băneasa - Rogojeni (DJ 242D), precum și modernizarea unor tronsoane de pe DJ 253, DJ 242 H, DJ 255 A, DJ 240 A, DJ 252 G și DJ 251 A.

Altfel, aproape 43 de milioane lei au revenit municipiului Galați pentru lucrările din prima etapă de modernizare a bulevardului George Coșbuc, inclusiv pentru partea de rețele edilitare, apă-canal.

Alte două localități din județ vor beneficia de finanțarea a două proiecte, fiecare. Este vorba despre lucrările de apă și canalizare din comuna Rediu, cu un total ce depășește 40 de milioane lei, în vreme ce la Fârțănești se va lucra atât la extinderea sistemului de canalizare, dar și la modernizarea unor drumuri comunale, cele două proiecte însumând peste 8 milioane de lei.

Pe lista obiectivelor de investiții aprobate de MDLPA, am identificat și alte proiecte de valori semnificative. Astfel, înființarea sistemelor de canalizare în comunele Grivița, Corod și Vlădești se ridică la un total de peste 107 milioane lei, din care 43 de milioane doar pentru prima localitate enumerată. Ar mai fi de menționat că, per ansamblu, ținând cont și de criteriile de selectare, se observă că zona de canalizare și apă curentă a avut prioritate față de reabilitarea infrastructurii rutiere, așa cum este și firesc. În plus, rămâne de văzut dacă, pe viitor, va exista o suplimentare a fondurilor alocate pentru acest nou PNDL, în contextul în care bugetul aprobat inițial, de 50 de miliarde de lei, pare a fi deja epuizat.

Contactat telefonic de cotidianul ”Viața Liberă” președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a explicat ”dispariția” a 143 de milioane lei din bugetul total alocat Galațiului prin PNI ”Anghel Saligny”. ”După ce în județul nostru au avut loc investiții consistente pe zona de apă și canalizare, mai ales cu finanțare europeană, atât prin POIM, dar și cu fonduri atrase de primari prin AFIR, restul de 143 de milioane lei va fi alocat ulterior de Ministerul Dezvoltării pe alte proiecte mai mici, dar tot pe zona de apă și canalizare, astfel încât alocarea finală va fi tot de 1,06 miliarde lei”, a precizat președintele CJ.

Lista completă a obiectivelor de investiții aprobate poate fi consultată aici: 
https://bit.ly/3z5NczG.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Roboți pentru dezinfecție în școli din comunele gălățene

În ultima perioadă, comunele din județ au atribuit o serie de alte proceduri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), necesare pentru continuarea investițiilor locale, valoarea totală a acestora fiind de circa 7,5 milioane lei.

Dacă vorbim despre infrastructura comunală, cel mai consistent proiect este cel de amenajare a unei piețe agroalimentare la Cudalbi, cu o valoare de aproximativ 2,75 milioane lei. Acesta prevede o suprafață desfășurată de peste 780 de metri pătrați, cu spații închise pentru desfacerea produselor animale și vegetale, dar și grupuri sanitare și birouri, precum și opt locuri de parcare, accesul în piață urmând a avea loc din zona DJ 253. Ca urmare a procedurii electronice, lucrările au revenit unei asocieri de șase firme, conduse de ofertantul lider All Business Directory AD SRL, alături de Amenajări Ivcons SRL, de subcontractanții Kazinst Grup SRL, buzoienii de la Lex Protect și Lex Protect Tehnic și de terțul Drupo Grup SRL.
La Costache Negri, podul de peste pârâul Gologanu a revenit asocierii dintre Massimo Alex Edil SRL Tecuci și ieșenii de la TQM Management SRL. Lucrarea edilitară are o structură de oțel ondulat, cu deschiderea de 10,9 metri și înălțimea de 2,36 metri, fiind evaluată la puțin peste un milion de lei.
În Movileni, reabilitarea a șase străzi din localitate, cu o valoare de 1,12 milioane lei va fi efectuată de o altă companie tecuceană, compania Construcția SA, în aceeași localitate din nordul județului fiind contractată și o autoutilitară pentru stingerea incendiilor de la asocierea Grădinariu Import-Export SRL – Neste Automotive SRL, în valoare de 270.000 lei.
Rămânând la același capitol, în Ivești, cu fonduri europene prin AFIR vor fi achiziționate utilaje necesare dotării Serviciului de Gospodărire Locală, valoarea acestora fiind de 692.000 lei.
Livrarea va fi asigurată de Terra România Utilaje de Construcții SRL, în timp ce la Oancea urmează livrarea unei autobasculante pentru Serviciul Voluntar de Situații de Urgență. Contra a 395.000 de lei, contractul a revenit companiei AIC Trucks SRL din Chiajna.
Poate cele mai interesante achiziții ale ultimei perioade sunt cele de la Măstăcani și Poiana, preocuparea fiind asigurarea dezinfectării constante a unităților școlare, cu ajutorul unor roboți special concepuți în acest sens. Asocierea bucureșteană de firme Axioma Medical – Soul Medical va livra opt, respectiv, trei astfel de echipamente în cele două comune de mai sus, împreună cu soluțiile necesare pentru purificare și dezinfecție. Cele două contracte au o valoare totală de aproape 1,2 milioane lei.
În fine, la Umbrărești, aceeași preocupare pentru depășirea cu bine a pandemiei a adus cu sine achiziționarea de materiale sanitare pentru școli, în valoare de circa 46.000 lei, livrarea fiind în sarcina firmelor ATS For Health SRL și Signal Spectrum SRL-D.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Primul proiect „Anghel Saligny” semnat în județ

Joi, 19 ianuarie, a fost semnat primul contract din județ cu finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny". Acesta vizează modernizarea drumurilor de interes local din comuna Tudor Vladimirescu, lucrări evaluate la 11 milioane de lei.

La această dată, numărul contractelor semnate, la nivel național, în cadrul PNI "Anghel Saligny" (noul PNDL), se ridică la 331, în valoare totală de peste 3,35 miliarde de lei, conform datelor prezentate de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Tot joi, la Ministerul Dezvoltării, au fost aprobate alte două proiecte locale, de această dată cu finanțare prin PNRR, în valoare de peste 3,3 milioane de lei: reabilitarea moderată a Clădirii Administrative din Pechea și cea a Corpului A al Școlii Gimnaziale din satul Condrea, comuna Umbrărești.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Primele decontări din noul an pentru PNDL

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat, la finalul lunii ianuarie, suma de 411,77 milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 474 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În această primă decontare din noul an, cinci comune gălățene au beneficiat de viramente ce totalizează 2,88 milioane de lei. Cele mai consistente plăți efectuate pentru decontarea lucrărilor aflate în derulare prin PNDL au fost făcute la Cosmești - aproximativ 1,14 milioane de lei și la Valea Mărului - puțin peste 700.000 de lei. Celelalte trei localități din județ beneficiare ale viramentelor sunt Gohor, Scânteiești și Băneasa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.