Jump to content

Blocuri construite de CJ pentru specialiştii din sănătate


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Se construiesc blocuri pentru specialiştii din sănătate, la Galaţi. Ce spune preşedintele Costel Fotea

Fiecare imobil va avea câte 20 de apartamente, din care zece cu două camere şi zece cu o cameră, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, care ne-a spus că Ministerul Dezvoltării a aprobat deja proiectul primului bloc.

"În şedinţa de săptămâna aceasta, vom aproba contractul cu ANL, prin care vom trece în patrimoniul Agenţiei un teren de 5.000 de metri pătraţi, pentru ca echipa ANL să poată derula investiţia. Ministerul Dezvoltării a aprobat primul bloc şi sursa de finanţare, iar cei de la ANL vor face proiectarea, achiziţia. CJ are obligaţia să predea terenul şi să se asigure ca toate utilităţile să fie aduse în imediata apropiere a blocurilor. Sunt deja acolo, avem energie electrică, gaz, apă şi canalizare. CJ şi-a îndeplinit cam toate obligaţiile care îi revin. Singura obligaţie pe care o mai avem, deşi în România se numeşte trafic de influenţă, este să stăm pe capul directorului ANL să se aplece cât mai mult asupra acestui proiect pentru Galaţi", ne-a declarat şeful CJ.

Preşedintele CJ ne-a spus însă că are două temeri: "că se vor contesta ca nebunii (la licitaţie - n.r.) pentru că sunt valori foarte mari şi a doua - incapacitatea unor constructori de a duce lucrările la bun sfârşit". Costel Fotea a oferit drept exemplu blocul ANL de la Tecuci, aflat în chinurile facerii de ani buni, din cauză că firma care a câştigat licitaţia a ofertat o valoare mult prea mică, iar pe parcurs şi-a dat seama că nu poate derula proiectul. "Unii nu au înţeles nici până astăzi că dacă te duci la o licitaţie trebuie să îţi faci calcul încât să poţi acoperi cheltuielile şi să obţii şi ceva profit. Unii încă merg pe principiul haiducelii", a spus reprezentantul CJ.

Cum ne putem păstra medicii

Pe lângă salarii atractive, locuinţe de serviciu, susţinerea actului medical şi condiţiile decente de lucru, pentru a atrage personal sanitar, dar mai ales pentru a-l păstra, este nevoie şi de o iniţiativă legislativă prin care cadrelor medicale să li se interzică să părăsească secţiile aflate în criză de personal, este de părere Costel Fotea. "Asta ar fi o soluţie pentru că, în momentul de faţă, nu este legiferată". Preşedintele CJ a indicat secţii precum Neonatologie, Oncologie, ATI, dar şi Cardiologie. "Ne zbatem să le oferim locuinţe de serviciu, construite în curtea spitalului, la aproximativ 50 de metri. Sunt chirii stabilite de ANL, cu mult sub preţul pieţei", a conchis şeful CJ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.