Jump to content

Blocuri pentru medici, în curtea Spitalului Judeţean


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Blocuri pentru medici, în curtea Spitalului Judeţean

Fiecare imobil va avea câte 20 de apartamente, din care zece cu două camere şi zece cu o cameră, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, care ne-a spus că Ministerul Dezvoltării a aprobat deja proiectul primului bloc.

"În şedinţa de săptămâna aceasta, vom aproba contractul cu ANL, prin care vom trece în patrimoniul Agenţiei un teren de 5.000 de metri pătraţi, pentru ca echipa ANL să poată derula investiţia. Ministerul Dezvoltării a aprobat primul bloc şi sursa de finanţare, iar cei de la ANL vor face proiectarea, achiziţia. CJ are obligaţia să predea terenul şi să se asigure ca toate utilităţile să fie aduse în imediata apropiere a blocurilor. Sunt deja acolo, avem energie electrică, gaz, apă şi canalizare. CJ şi-a îndeplinit cam toate obligaţiile care îi revin. Singura obligaţie pe care o mai avem, deşi în România se numeşte trafic de influenţă, este să stăm pe capul directorului ANL să se aplece cât mai mult asupra acestui proiect pentru Galaţi", ne-a declarat şeful CJ.

Preşedintele CJ ne-a spus însă că are două temeri: "că se vor contesta ca nebunii (la licitaţie - n.r.) pentru că sunt valori foarte mari şi a doua - incapacitatea unor constructori de a duce lucrările la bun sfârşit". Costel Fotea a oferit drept exemplu blocul ANL de la Târgu Bujor, aflat în chinurile facerii de ani buni, din cauză că firma care a câştigat licitaţia a ofertat o valoare mult prea mică, iar pe parcurs şi-a dat seama că nu poate derula proiectul. "Unii nu au înţeles nici până astăzi că dacă te duci la o licitaţie trebuie să îţi faci calcul încât să poţi acoperi cheltuielile şi să obţii şi ceva profit. Unii încă merg pe principiul haiducelii", a spus reprezentantul CJ.

Cum ne putem păstra medicii

Pe lângă salarii atractive, locuinţe de serviciu, susţinerea actului medical şi condiţiile decente de lucru, pentru a atrage personal sanitar, dar mai ales pentru a-l păstra, este nevoie şi de o iniţiativă legislativă prin care cadrelor medicale să li se interzică să părăsească secţiile aflate în criză de personal, este de părere Costel Fotea. "Asta ar fi o soluţie pentru că, în momentul de faţă, nu este legiferată". Preşedintele CJ a indicat secţii precum Neonatologie, Oncologie, ATI, dar şi Cardiologie. "Ne zbatem să le oferim locuinţe de serviciu, construite în curtea spitalului, la aproximativ 50 de metri. Sunt chirii stabilite de ANL, cu mult sub preţul pieţei", a conchis şeful CJ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

CJ alocă bani pentru utilităţile viitoarelor ANL-ul de la Spitalul Judeţean

După ce, luna trecută, a dat în folosinţă gratuită Agenţiei Naţionale a Locuinţei un teren de la Spitalul Judeţean Galaţi, pentru construcţia de apartamente, la şedinţa de joia trecută CJ Galaţi a fost de acord să suporte, din bugetul propriu, lucrările viitoare pentru asigurarea utilităţilor (apă, canalizare, energie electrică, energie termică, telefonie) dar şi a căilor de acces şi spaţiilor verzi pentru locuinţele ANL.

După cum se ştie, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un protocol cu Agenţia Naţională a Locuinţei pentru construcţia a 40 de apartamente ANL destinate tinerilor care lucrează în sănătate. Blocurile ANL (două la număr, cu trei etaje fiecare şi cu câte 20 de apartamente cu două camere sau o cameră) urmează să fie construite în spatele Spitalului Judeţean Galaţi “Sf. Apostol Andrei”, pe un teren cu o suprafaţă de 5.078 mp. Până la finalizarea lucrărilor, terenul se află în folosinţă gratuită la ANL.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Se caută proiectant pentru primul bloc ANL dedicat angajaților din Sănătate, de la Galați

Primul bloc ANL din cele două pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) le va construi în curtea Spitalului Judeţean din Galaţi, pentru angajaţii din sănătate, a fost scos la licitaţie. Agenţia caută, până pe data de 17 octombrie, proiectant, iar valoarea estimată a contractului este de 3.011.625 de lei. „Contractul are ca scop prestarea serviciilor de proiectare, respectiv: studiu de fezabilitate şi studii de teren (studiu topografic vizat de OCPI, studiu geotehnic, inclusiv verificare), proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, proiect tehnic, inclusiv verificare; detalii de execuţie, inclusiv verificare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi a lucrărilor de construcţii-montaj”, potrivit portalului Licitaţia.ro.

Reamintim că fiecare bloc ANL dedicat specialiştilor din sănătate va avea 20 de apartamente, din care zece cu o cameră şi zece cu două camere. Consiliul Judeţean (CJ) a trecut deja în patrimoniul Agenţiei o suprafaţă de teren de peste 5.000 de metri pătraţi, pentru construcţia imobilelor, iar CJ se va ocupa de lucrările tehnico-edilitare aferente investiţiei, respectiv asigurarea tuturor utilităţilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Începe construcția primului bloc pentru angajaţii din Sănătatea gălăţeană

În această vară va începe construcţia primului bloc ANL pentru angajaţii din sistemul sanitar gălăţean. Imobilul va avea trei etaje şi mansardă şi va fi construit în curtea Spitalului Judeţean.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit, la începutul săptămânii trecute, contractul pentru ridicarea, la Galaţi, a primului bloc dedicat specialiştilor din Sănătate. Imobilul, care va avea 20 de apartamente (zece cu două camere şi zece cu o cameră), va fi proiectat şi construit de către asociaţia SC Consulting Grup Expert SRL Moineşti - SC Grup Consult Proiect SRL Moineşti, cu subcontractant SC Ideal Windows SRL (din comuna gălăţeană Vânători), iar valoarea contractului este de 2.499.000 de lei (fără TVA), potrivit datelor furnizate de ANL, la solicitarea "Vieţii libere".

Un an şi patru luni pentru lucrări

"Lucrările de execuţie la imobilul din municipiul Galaţi, destinat specialiştilor din Sănătate, vor putea fi demarate numai după elaborarea şi aprobarea documentaţiei tehnico-economice (studiu de fezabilitate, proiect tehnic), conform prevederilor legale în vigoare", ne-au comunicat reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Contractul va fi derulat pe o perioadă de un an şi jumătate. Firmele câştigătoare au la dispoziţie trei luni pentru a realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar imobilul va fi construit în 16 luni. Asta înseamnă că, la finele anului viitor, primul dintre cele două blocuri ANL din curtea Spitalului Judeţean ar trebui să fie finalizat. Imobilul, care va avea trei etaje şi mansardă, va fi construit pe o suprafaţă de maximum 1.529 de metri pătraţi, iar lucrările tehnico-edilitare vor fi suportate de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, din bugetul propriu.

Reamintim că, în vara anului trecut, CJ a aprobat contractul cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, trecând totodată în patrimoniul ANL o suprafaţă de teren de peste 5.000 de metri pătraţi, pentru construcţia a două imobile pentru angajaţii din Sănătate. "Ne zbatem să le oferim locuinţe de serviciu, construite în curtea spitalului, la aproximativ 50 de metri. Sunt chirii stabilite de ANL, cu mult sub preţul pieţei (...) CJ are obligaţia să predea terenul şi să se asigure că toate utilităţile să fie aduse în imediata apropiere a blocurilor. Sunt deja acolo, avem energie electrică, gaz, apă şi canalizare", declara, în luna iulie a anului trecut, preşedintele CJ, Costel Fotea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

A fost predat amplasamentul pentru primul bloc ANL din curtea Spitalului Judeţean

Astăzi a fost predat amplasamentul pentru primul bloc ANL destinat specialiştilor din sănătate,care va fi construit în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, preşedintele ANL, Andrei Cosmin Ţurcanu, reprezentanţii  constructorului şi reprezentanţi ai Spitalului Clinic Judeţean  de Urgenţă.

“Imobilul va avea 20 de apartamente, 10 cu o cameră şi 10 cu două camere, dotate cu centrală termică individuală. Consiliul Judeţean Galaţi va asigura fondurile necesare pentru reţelele de utilităţi. Proiectarea pentru acest prim imobil a deja realizată, astfel încât în perioada următoare vor începe săpăturile pentru realizarea fundaţiei. În cea de-a doua etapă a proiectului se va mai construi încă un bloc ANL”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Procedurile de achiziţie publică au fost derulate de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, instituţie care finanţează şi coordonează acest proiect.

Consiliul Judeţean Galaţi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Locuințe pentru tinerii din sănătate

Achiziția pentru servicii de proiectare şi execuţia lucrărilor aferente investiţiei “Lucrări tehnico-edilitare şi sistematizare verticală locuinţe pentru tineri, destinate închirierii specialiştilor din sănătate, Galaţi, str. Brăilei nr. 177, Etapa I” este lansată de Consiliul Judeţean în SEAP. Valoarea totală estimată este de circa 200.000 de euro, iar cei interesați pot depune oferte până la 13 aprilie 2020.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Asociere pentru blocurile ANL de la Spitalul Județean

Vineri, 13 august, Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit serviciile de proiectare şi execuţie lucrări aferente proiectului de sistematizare verticală aferente investiției în locuinţe pentru tineri, destinate închirierii specialiştilor din sănătate, aflate în proximitatea Spitalului Județean de Urgență.

Valoarea contractului atribuit, urmare unei proceduri simplificate, este de 861.386,5 lei, exclusiv TVA, iar durata de execuție este compusă din durata de prestare a serviciilor de proiectare (45 de zile de la predarea amplasamentului), la care se adaugă durata de execuție a lucrărilor, de trei luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Câștigătoare a fost desemnată o asociere având ca ofertant lider compania gălățeană Constructa Mecanique SRL, alături de o serie de alte cinci firme: DBI Team SRL din Pașcani, Moviland Met SRL, Obercons Comp SRL, Vangaz Instal SRL din Lețcani (jud. Iași) și Diamses SRL, ultimele două, în calitate de subcontractanți.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"Muncă de Sisif" pentru darea în folosință a unui bloc ANL pentru specialiştii din sănătate

Încă din luna februarie 2018, Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a atribuit contractul pentru ridicarea, la Galaţi, a primului bloc dedicat specialiştilor din sănătate, la o valoare de 2.499.000 de lei (fără TVA), potrivit datelor furnizate atunci de ANL, la solicitarea "Vieţii libere". Contractul urma să se deruleze pe o perioadă de un an şi jumătate. Firmele câştigătoare au avut la dispoziţie trei luni pentru a realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar imobilul urma să fie construit în 16 luni, scria cotidianul nostru în iunie 2018.

În plus, chiar cu un an mai devreme, Consiliul Judeţean (CJ) trecuse în patrimoniul ANL o suprafaţă de teren de peste 5.000 de metri pătraţi pentru construirea a două blocuri în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență. În paralel, conform contractului încheiat cu ANL, CJ avea și are obligaţia de a executa o serie de lucrări tehnico-edilitare, printre care drum de acces, locuri de parcare şi, nu în ultimul rând, extinderea reţelei de apă, canalizare şi gaze naturale.
Au trecut, iată, patru-cinci ani și, în primul rând, discutăm de finalizarea unui singur bloc pentru specialiștii din sănătate, într-un interval de timp în care, în țările civilizate, se construiește un cartier întreg. Blocul ANL, cu 20 de apartamente, a fost finalizat, mare minune, anul trecut, după lucrări începute în 2019, dar nu este nici acum conectat la utilități. Pe cale de consecință, este încă inutilizabil.

Imaginea reală a birocrației din construcții

În ședința ordinară a CJ de miercuri, 21 septembrie 2022, pe ordinea de zi am avut și un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de extindere a reţelei electrice de distribuţie, în vederea alimentării blocului ANL din strada Brăilei nr. 177. Valoarea totală a investiției este de 151.817,23 lei fără TVA, dintre care lucrările de construcții-montaj se ridică la 103.080,72 lei. Conform reprezentanților CJ, soluția tehnică inițială privind racordarea acestui imobil propusă de Electrica nu a putut fi pusă în practică, motiv pentru care a fost necesară recalcularea sa. Dat fiind faptul că lucrările ar fi putut fi demarate efectiv de compania specializată doar după alte câteva luni, CJ a decis efectuarea lor cu constructorul aflat deja în teren. "Vom achita proiectarea, autorizarea, dar și lucrările efective, iar valoarea acestora se va deconta ulterior de la Electrica", ne-au mai spus reprezentanții CJ.
Altfel, birocrația lovește de peste tot. Pentru efectuarea lucrărilor de apă și canalizare, au fost obținute toate avizele, cu mențiunea că cel de la Mediu a durat câteva luni, fiind trecut pe procedură lungă. Și asta nu e totul, deoarece este necesară obținerea autorizației de construcție de la primărie pentru a se trece la efectuarea lucrărilor în teren. Ceva mai simplă, la prima vedere, pare a fi conectarea blocului ANL din curtea Spitalului Județean la rețeaua de gaze. "Din informațiile noastre, Distrigaz obține vineri (23 septembrie - n.r.) autorizația de construire. Ulterior, lucrările ar putea dura doar câteva săptămâni, fiind necesară doar aprobarea finală a conducerii companiei distribuitoare de gaze, aceasta fiind responsabilă integral de finalizarea lucrărilor", am mai aflat de la CJ.
Ce să mai vorbim de forța majoră ce poate fi invocată din motive de pandemie, de scumpirile în lanț ale materialelor de construcție, sau de majorarea facturilor energetice din cauza conflictului militar din preajma noastră... La noi, e ca în bancurile de la Radio Erevan: nu sunt două blocuri, e doar unul, dar "norocul" e că nu durează un an și jumătate, ci vreo trei-patru până la darea în folosință.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.