Jump to content

Sute de locuri pentru masteranzi


Recommended Posts

Posted

În toamnă, masteranzii

Şi licenţiaţii au admitere

* Număr record de locuri anul acesta la studiile din ciclul doi de licenţă

Licenţiaţii Universităţii "Dunărea de Jos" nu trebuie să se culce pe o ureche după examenul de diplomă, instituţia gălăţeană aşteptându‑i cu un număr record de locuri la masterat. Trecerea pe noul sistem de studii, modelul Bologna, a făcut ca, în toamnă, să se scoată nu mai puţin de 770 de locuri la buget pentru licenţiaţi, plus alte 550 la taxă. Numărul de locuri la masterat reprezintă mai bine de o treime din numărul total al locurilor de la licenţă, ceea ce înseamnă că mulţi dintre absolvenţii de anul acesta au posibilitatea să îşi continue studiile şi să mai amâne astfel căutarea unui loc de muncă.

La facultăţile netehnice ale Universităţii "Dunărea de Jos" au absolvit anul acesta aproape 4.000 de studenţi, din două serii. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a scos la concurs 400 de locuri la master la buget. Universitatea gălăţeană a suplimentat această cifră cu încă 250 de locuri la taxă (cuantumul acesteia este de aproximativ 2000 de lei în primul an şi 1500 pentru anul al doilea). Facultatea de Litere are trei masterate pregătite: "Teoria şi practica textului", "Traducere şi interpretariat" şi "Discurs specializat. Terminologii. Traduceri". Fiecare va avea câte 30 de locuri la buget şi alte 20 la taxă. Tot trei masterate pune la bătaie şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, pentru fiecare dintre cele trei specializări fiind oferite câte 25 de locuri la buget şi 25 la taxă. Facultatea de Ştiinţe are masterate pentru Fizică, Chimie şi Ingineria Mediului, pentru care scoate la concurs câte 25 de locuri la buget şi câte 25 la taxă. La Educaţie Fizică şi Sport există un singur master, Managementul activităţilor sportive, cu 30 de locuri la buget şi 20 la taxă. Ştiinţele Economice se pot lăuda cu masterate în domeniile Finanţe, Marketing şi Economie şi afaceri internaţionale, fiecare cu câte 40 de locuri la buget şi câte 10 la taxă.

Oferta este bogată şi la facultăţile tehnice. Facultatea de Mecanică are alocate 100 de locuri la buget şi 50 la taxă pentru cinci mastere pregătite. Acestea vor fi alese în funcţie de opţiunile candidaţilor. La Facultatea de Nave există o singură specializare post‑licenţă, Arhitectură navală (în limba engleză), care va primi 34 de studenţi la buget şi alţi 30 la taxă. Facultatea de Inginerie electrică şi electronică are două programe de master, fiecare cu câte 23 de locuri la buget şi câte 25 la taxă. Tot două masterate sunt şi la Ştiinţa Calculatoarelor, cu un total de 100 de locuri scoase la concurs, jumătate la taxă, jumătate la buget. Inginerie Brăila oferă trei programe, din care vor fi alese doar două în funcţie de cererea candidaţilor (40 la buget şi 30 la taxă), în timp ce Facultatea de Ştiinţa şi ingineria alimentelor are trei programe, cu câte 20 de locuri la buget şi câte 20 la taxă.

Înscrierile au loc în perioada 1‑4 septembrie, susţinerea probelor urmând să se desfăşoare între 5 şi 7 septembrie. Redistribuirile şi afişarea finală a rezultatelor sunt programate două zile mai târziu.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25511

  • 1 month later...
Posted

Începe admiterea la Masterat

* Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi scoate la concurs peste 1.300 de locuri pentru studiile universitare de Masterat, iar admiterea va avea loc în perioada 1 - 9 septembrie.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în perioada 1 – 9 septembrie, admiterea la ciclul de studii universitare de masterat (cf. legii 288/2004), precum şi la programele postuniversitare de masterat (cf. Legii 84/1995). Anul acesta, universitatea gălăţeană scoate la concurs peste 1.300 de locuri, dintre care 770 la buget. Înscrierile vor avea loc la facultăţi, în perioda 1 - 4 septembrie, iar susţinerea probelor şi afişarea rezultatelor în perioada 5 - 9 septembrie. "În total, sunt scoase la concurs 770 de locuri la buget (400 pentru studii universitare de masterat şi 370 pentru studii postuniversitare de masterat) şi 550 de locuri la taxă (250 pentru studii universitare de masterat şi 300 pentru studii postuniversitare de masterat)", a declarat Luiza Şerbănescu, purtător de cuvânt al Rectoratului Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi. Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar admiterea se face pe bază de concurs, pentru fiecare program de studiu, criteriile de admitere fiind stabilite de către consiliul profesoral al facultăţii, aprobate de senat şi prezentate pe site-ul www.ugal.ro. Media minimă de admitere este 7,00. Dosarul de concurs trebuie să conţină următoarele acte: diploma de bacalaureat, diploma de licenţă/inginer şi anexele, în original (absolvenţii promoţiei 2008 pot depune adeverinţa de absolvire); copie legalizată a certificatului de naştere; copie legalizată a certificatului de căsătorie (unde este cazul); trei fotografii tip buletin; cerere de înscriere; chitanţa de plată a taxei de înscriere.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.