Jump to content

Bacalaureat 2018, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Bacalaureatul 2018 începe în februarie

Ministrul Educaţiei a modificat, printr-un ordin, calendarul examenului de Bacalaureat. În 2018, absolvenţii clasei a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale mult mai devreme decât era programat până acum, în perioada 12-22 februarie, iar probele scrise se vor desfăşura în intervalul 25-28 iunie. Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua pe 13 februarie. În zilele de 16, 19 şi 20 februarie, este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc luni, 25 iunie. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă, la o disciplină la alegere din specializarea urmată, se va desfăşura vineri, 29 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) şi va fi urmată de depunerea contestaţiilor (între orele 12,00 - 16,00). Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Pentru a doua sesiune, înscrierile se fac în perioada 10-13 iulie şi pe 27 iulie pentru cei care au promovat corigenţele. Examenul va debuta, ca şi anul acesta, cu probele scrise. Cea la limba română se va desfăşura pe 20 august, cea obligatorie (Matematică sau Istorie) va fi pe 22 august, iar cea la alegere dintr-o disciplină din specializarea urmată, pe 23 august. Probele de  competenţe  încep pe 24 august şi se termină pe 31 august. Rezultatele  iniţiale se afişează pe 1 septembrie, până în ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00. Notele după recorectarea tezelor se vor da publicităţii pe 6 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Cum se pot înscrie candidaţii la examenul de Bacalaureat

Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune de Bacalaureat au început luni şi durează până pe data de 2 februarie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Pentru a se înscrie la prima sesiune a Bac-ului, elevii trebuie să depună la unitatea de învăţământ unde studiază o cerere tip (pe care o vor primi de la secretariatul liceului), o copie după cartea de identitate şi după certificatul de naştere.

Absolvenţii promoţiilor anterioare care vor să susţină examenul trebuie să mai aducă: trei fotografii tip 3/4, o copie după foaia matricolă şi copii ale certificatelor de competenţe lingvistice şi digitale. Nu au voie să se înscrie la această sesiune cei care au încercat să fraudeze examenul anul trecut.

Ministerul Educaţiei încă nu a publicat şi calendarul Sesiunii Speciale a Bacalaureatului pentru anul 2018 (la care participă elevii care dau la facultăţi în afară sau care participă la competiţii internaţionale).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat pentru olimpici  

Sesiunea specială a bacalaureatului pentru absolvenții de liceu participanți la olimpiadele și concursurile internaționale va fi organizată, anul acesta, în județul Prahova și se va derula în perioada 10-25 mai 2018, a anunțat, astăzi, Ministerul Educației Naționale. Înscrierea candidaților va avea loc în zilele de 10 și 11 mai. Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura astfel: 14-18 mai, iar cele scrise între 21 și 24 mai. Primele rezultate se afișează pe 24 mai, zi în care se depun și contestațiile, iar pe 25 mai se afișează rezultatele finale.

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2018: Mâine încep probele de evaluare a competențelor

Sesiunea de vară a bacalaureatului va debuta luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului anunţat de ministerul Educaţiei Naţionale. Proba va continua și marți, 13 februarie şi va fi urmată dedouă zile de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14-15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

După o pauză de aproape patru luni, absolvenții de liceu vor avea și prima probă scrisă. Pe 25 iunie va avea loc proba la limba română, pe 26 iunie este programată proba la limba maternă iar pe 27 iunie va fi proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă (la alegere a profilului şi specializării) se va desfăşura joi, 28 iunie. Primele rezultate vor fi făcute publice pe 4 iulie (până la ora 12.00), după care se pot depune contestații (între orele 12.00 – 16.00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Un sfert de generaţie chiuleşte la bacalaureat

3.840 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a, dar şi din seriile anterioare, s-au înscris anul acesta pentru a participa la examenul de Bacalaureat, care a debutat ieri, cu probele de competenţe de comunicare în limba română.

Conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISJ, Oana Enache, deşi la începutul anului erau în evidenţa claselor a XII-a 4.450 de elevi, din seria curentă s-au înscris doar 3.432, adică peste 1.000 de elevi au renunţat din start să mai susţină examenul de maturitate, semn că aproape un sfert dintre elevii actualei generaţii au legat şcoala de gard, înainte de terminarea liceului. O  explicaţie a acestui fenomen, care în ultimii ani se repetă, ne dă tot  Oana Enache: "Sunt cei care consideră că nu au nevoie de bacalaureat pentru a  se angaja sau cei care au acumulat foarte multe absenţe sau au abandonat cursurile între timp".

Având în vedere că numai cei care nu se prezintă la examen sunt consideraţi respinşi, indiferent de cât de puţin ştiu să răspundă, atmosfera din cursul probei a fost una destul de relaxată, mai ales că evaluarea se face prin calificative.

Proba competenţelor de comunicare în limba română se va desfăşura şi astăzi, urmând ca vineri, 16 februarie, luni şi marţi, 19 şi 20 februarie, să se desfăşoare evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programate pe 21 şi 22 februarie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Circa 20% din elevii de bacalaureat au ales să nu dea examenul la limba română

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, la proba de bacalaureat, dată, în premieră naţională, în această lună (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română), s-au înscris 3.553 de elevi, din care au susţinut examenul 3.520, căci 32 de elevi au absentat de la examen iar unul a fost eliminat din timpul probei.

Raportat la numărul elevilor care se aflau, la începutul anului, în evidenţa claselor a XII-a, respectiv, 4.450 de elevi (adică, fie elevi aflaţi în clasa a XII-a în actualul an şcolar, fie proveniţi din serii anterioare, dar care nu au luat bacalaureatul), rezultă că doar 80% din aceştia au decis să dea bacalaureatul, 20% preferând să sară peste examenul la limba română. Acest lucru va însemna că aceştia nu se vor putea prezenta, în vară, să dea celelalte examene scrise de la bacalaureat, o variantă pentru ei fiind doar sesiunea specială din toamnă.

Cât priveşte rezultatele de la  evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, potrivit ISJ, 2.232 de elevi (63,4%)  au obţinut calificativul “experimentat” - 841 (24%) - “avansat” şi  447 (12,6%) - “mediu”.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 800 de elevi, nivel "experimentat" de competenţă digitală

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi anunţă că, la proba de evaluare a competenţelor digitale din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018, desfăşurat în zilele de 16, 19 şi 20 februarie 2018, au fost înscrişi 3.114 elevi. Dintre aceştia, 470 de elevi s-au încadrat în nivelul începător de competenţă digitală, 864 de elevi în nivelul mediu, 728 de elevi în nivelul avansat şi 874 de elevi în nivelul experimentat. 165 de elevi nu au fost încadraţi în niciun nivel de competenţă, obţinând între 0-19 puncte, iar 40 de elevi au fost absenţi la această probă. ISJ Galaţi menţionează că nu au existat cazuri de elevi neevaluaţi sau eliminaţi şi nici alte situaţii speciale.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Simulare de bacalaureat la Română fără 1.800 de candidați

Peste 9.000 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a din judeţul Galaţi au fost aşteptaţi, ieri, să participe la simularea probei de Limba şi literatura română de la Bacalaureat. De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că totul s-a desfăşurat fără probleme. Au lipsit în jur de 1.800 de candidaţi din ambele clase, cei mai mulţi fiind de la seral şi frecvenţă redusă, ne spune inspectoarea generală.

"Subiectele la ambele clase, atât la real, cât şi la profil umanist, au fost foarte generoase", consideră profesoara Valentina Braşoveanu, de la Colegiul Naţional "C. Negri". "La ambele clase subiectele I şi II au fost comune, pentru real şi uman. La subiectul I, înţelegerea de text, se alocă punctaj foarte mare pentru nişte cerinţe foarte uşoare. La subiectul II, la clasa a XII-a au avut de analizat o poezie de Arghezi, ceea ce e foarte uşor. La real, la eseu au avut de scris despre particularităţile unui roman interbelic la alegere. Deci au avut ocazia să aleagă ceea ce le place, fără nicio restricţie. Cei de la filologie au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic interbelic, care n-ar fi trebuit să le ridice probleme", ne mai spune profesoara de la CNCN. La clasa a XI-a, la subiectul al II-lea, au avut de explicat care este rolul indicaţiilor autorului într-un text dramatic de Vasile Alecsandri. La subiectul al III-lea, la real, au avut de scris despre particularităţile unei nuvele, în timp ce, la filologie, au avut de analizat la alegere o poezie de Mihai Eminescu. "Despre nuvelă şi Eminescu, învaţă din gimnaziu. Au fost cerinţe foarte frumoase şi generoase, n-ar trebui să fie note mai mici de 7,00", a  mai precizat Valentina Braşoveanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat. Peste 2.000 de absenţi la simulare la Matematică

Numărul absenţilor de la simularea examenului de Bacalaureat a crescut la proba de Matematică. Dintre cei peste 9.000 de elevi de la clasele a XI-a şi a  XII-a, nu s-au prezentat miercuri, 21 martie 2018, la probă peste 2.100, ne-a informat inspectoarea generală Mioara Enache, preşedinta comisiei judeţene. Aceasta susţine că, la nivelul judeţului Galaţi, nu au fost probleme în organizarea probei obligatorii a profilului.

De la directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, profesorul de matematică Ion Grecu, am aflat că subiectele au fost accesibile: "La Ştiinţele naturii, mi s-a părut extrem de uşor şi subiectul al III-lea, cel care se presupune că ar trebui să ridice nişte probleme la rezolvare. Însă, deşi uşoare, subiectele i-au plimbat pe elevi cam prin toată materia, aşa că au fost rezolvate cum trebuie de elevii care totuşi au învăţat. De câţiva ani, admir faptul că subiectele sunt realizate de nişte profesionişti. Nu mai apar greşeli, nici la bareme, nici în elaborarea itemilor", ne spune profesorul Ion Grecu.

Joi, 22 martie 2018, se desfăşoară ultima probă a simulării Bacalaureatului, doar pentru elevii claselor a XII-a, cea la o disciplină la alegere din specializarea urmată.

Rezultatele vor fi făcute publice pe 30 martie, iar notele nu vor fi trecute în catalog.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Rezultatele simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat

În urma simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat organizate de Ministerul Educației Naționale în perioada 19-22 martie 2018, situația statistică generată de rezultatele înregistrate relevă că ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care asigură promovarea (6 și peste 6) este de 39,55% (43.800 de elevi din 110.752 de elevi prezenți). Rezultatul este superior celui înregistrat anul trecut (38,23%).

La clasa a XI-a, rata de promovare este de 33,73%, în creștere cu aproape 4 procente, comparativ cu 2017, când s-a situat la valoarea de 29,85%, respectiv cu 8 procente față de 2016 (25,76%). Mai precis, dintre cei 119.990 de elevi participanți, 40.475 de elevi au obținut medii peste 6.

Rata cumulată de promovare este de 36,52%.

Pe tranșe de medii, situația cumulată (clasa a XI-a și clasa a XII-a) arată astfel: 27.104 elevi au obținut medii între 6 și 6,99, 29.180 de elevi - medii între 7 și 7,99, 20.434 de elevi - medii între 8 și 8,99 și 7.509 elevi - medii între 9 și 9,99. 48 de elevi au obținut media 10. Pe segmentul 5 - 5.99, au fost cuprinse 11.907 medii, însă conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenului, nota minimă pentru fiecare disciplină în parte este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului, este cel puțin 6. În această situație sunt 146.467 de elevi, care nu au reușit să obțină media minimă.

Pe probe, situația cumulată a notelor mai mari sau egale cu 5 este următoarea: 67,7% la proba E)a) - Limba și literatura română (59,4% în 2017), 75,8% la proba E)b) - Limba și literatura maternă (74,1% în 2017), 48,8% la proba obligatorie a profilului E)c) - Matematică sau Istorie (52,1% în 2017), La proba la alegere a profilului E)d), susținută doar de elevii claselor a XII-a, rata notelor peste 5 a fost de 81% (superioară cu 21 de procente față de anul trecut - 60,4%).

În 6 județe, rata de promovare la clasa a XII-a a depășit 45%: Hunedoara (45,3%), Brăila (46,1), Alba (47,3%), Galați (48,7%), Cluj (49,8%) și Iași (50,2%). Procente reduse de promovare s-au înregistrat în județele Călărași (25,6), Giurgiu (25,2) și Ilfov (22). În ceea ce privește rezultatele elevilor din clasele a XI-a, procente de promovare de peste 38% s-au înregistrat în județele Brăila (38,9), Dolj (39,3), Iași (39,9) și Cluj (44,6). Sub pragul de 20% figurează județul Giurgiu (16,6%).

reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălățenii, picaţi pe capete la simularea Bacalaureatului

Raportat la numărul candidaţilor de la clasele a XII-a şi a XIII-a prezenţi la toate cele trei probe, procentul de promovare la simularea Bacalaureatului pe judeţul Galaţi a fost de 53,61 la sută.

Pentru elevii de la clasa a XI-a, nu s-a calculat un procent general, deoarece ei nu au susţinut şi a treia probă.

La proba de română, la ambele clase, au promovat 71,48 la sută, la matematică şi istorie - 53,08 la sută, iar la disciplina la alegere, doar la clasa a XII-a - 69,92 la sută.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Peste 200 de candidaţi absenţi la bac

Peste 200 de candidaţi au absentat luni, 25 iunie, de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului 2018. Deşi se înscriseseră 3.278 de absolvenţi de clasa a XII-a, în sălile de examen au ajuns doar 3.073.

Subiectele primite luni, atât de elevii de la real, cât şi cei de la profil umanist, au fost frumoase şi accesibile, ne-a declarat profesoara Valentina Braşoveanu de la CNCN. "Cei de la real au avut Eminescu. Dacă nici despre asta nu ştiu să scrie... Filologii au avut de ales între Blaga şi Barbu. Nici pentru ei n-ar trebui să fie o problemă. Elevii mei mi-au spus că vor lua note peste nouă", spune profesoara de la CNCN.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut azi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut la subiectul al treilea, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce candidaţii de la profilul uman au avut de evidenţiat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Proba la disciplinele obligatorii. Candidaţii susţin că au primit subiecte grele la Matematică

257 de candidaţi dintre cei 3.325 înscrişi la proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului 2018 au lipsit miercuri, 27 iunie 2018, de la susţinerea examenului, 235 (dintre cei 2.428 înscrişi) la Matematică şi numai 22 la Istorie (dintre cei 897 înscrişi).

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că proba s-a desfăşurat fără a se înregistra situaţii speciale.

Candidaţii care au susţinut examenul la Matematică s-au plâns că au primit subiecte grele la această disciplină. "Nu am reuşit să fac cinci subpuncte. Adică, am lucrat ceva la ele, dar nu am terminat", ne mărturiseşte unul dintre absolvenţii de liceu ieşiţi din examen, care a susţinut proba pentru liceele tehnologice. De la  directorul  Colegiului  Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul de matematică Romeo Zamfir, am aflat că, totuşi, subiectele au fost "comparabile cu cele de anul trecut". "Şi mie mi-au spus unii candidaţi că nu au reuşit să rezolve toate subpunctele, dar nu mi s-au părut prea grele subiectele. Câteva chestiuni de dificultate au fost. La profil tehnologic, la subiectul 1 punctul c a fost mai greu şi de la subiectul al treilea, punctul b. La matematică-informatică, de la  subiectul  al  doilea punctul  1 c, dar şi subiectul al treilea.

Candidaţii care au susţinut proba de istorie au primit la subiectul întâi un text despre constituirea României Mari, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe. La subiectul al doilea, absolvenții de liceu la profilul de filologie au avut de rezolvat mai multe cerinţe referitoare la domnia lui Ștefan cel Mare. La Subiectul al treilea, candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postebelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

Joi, 28 iunie 2018, elevii susţin ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la disciplina la alegere din cadrul specializării.

Primele rezultate se dau pe 4 iulie, iar notele finale se afişează pe 9 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

O singură medie de 10.00 în judeţul Galaţi. 67,5% din candidaţi au luat medii peste 6.00

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat 2018, sesiunea iunie-iulie. Potrivit datelor publicate pe edu.ro, doar un singur absolvent de liceu din judeţul Galaţi - Nicoleta Gurău, de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri - a reuşit să obţină media 10,00.

În acelaşi timp, 2.354 dintre cei 3.487 de absolvenţi din judeţul Galaţi care au participat la examene au reuşit să promoveze Bacalaureatul 2018. Procentul de promovare este, aşadar, de 67,5%.

Rezultatele, http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=20

Link to comment
Share on other sites

Aproape 75% dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, fiind înregistrată o singură medie de 10.00

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în judeţul Galaţi, înainte de contestaţii este de 74,52%, fiind înregistrată o singură medie de 10.00, în timp ce la un liceu din Iveşti niciunul dintre cei doi candidaţi nu au obţinut medii de promovare.

Potrivit datelor comunicate, miercuri, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, rata de promovare a examenului de bacalaureat, la nivelul judeţului, înainte de contestaţii, este de 74,52 la sută.

Sunt  două unităţi şcolare unde elevii au promovat în totalitate, fiind vorba despre Colegiul Naţional "Costache Negri"  şi Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", ambele din municipiul Galaţi.

La polul opus, la Liceul Tehnonologic "H.P. Bengescu" nu s-a înregistrat niciun elev promovat, unitatea de învăţământ având doar doi candidaţi înscrişi la această sesiune de bacalaureat.

La nivelul judeţului Galaţi există însă o singură medie de 10.00, obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri" din municipiul Galaţi.

Potrivit datelor ISJ Galaţi, la proba scrisă Ea) a examenului s-au înscris 3.278 de elevi, fiind prezenţi 3.073 de candidaţi, iar dintre aceştia 31 au obţinut nota 10.00, în timp ce la proba scrisă Ec) a fost vorba despre 3.325 înscrişi, dintre care prezenţi 3.325, fiind obţinute 72 note de 10.00, iar la proba Ed) de 3.383 de candidaţi înscrişi, dintre care prezenţi 3.122, fiind înregistrate 181 de note de 10.00. 

Constestaţiile la examenul de bacalaureat se pot depune în cursul zilei de miercuri, până la ora 16.00, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 9 iulie.

news.ro

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Trei sferturi dintre elevi au promovat examenul maturităţii

Miercuri, în jurul orei 11,00, rezultatele de la examenul de bacalaureat au fost postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, acestea fiind ulterior afişate şi la centrele de examinare. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, la sesiunea iunie - iulie 2018, 74,52 la sută dintre elevii înscrişi la examenul maturităţii au fost declaraţi promovaţi.  Acestea sunt însă rezultate provizorii, elevii nemulţumiţi având posibilitatea să depună contestaţii.

Conform rezultatelor afişate, la două licee din Galaţi, respectiv Colegiul Naţional "Costache Negri" şi Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", toţi elevii înscrişi au fost declaraţi promovaţi. La Colegiul Naţional "Costache Negri", cea mai mare notă a fost obţinută de Adriana Alina Mihalcea - 9,93, cea mai mică medie fiind de 6,83. La Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", cea mai mare medie, 9,83, a fost obţinută de Rodica Paula Apostolache. La polul opus, cea mai mică medie a fost de 6,43.
Dacă cele două licee se evidenţiază cu o promovare de sută la sută, Liceul Teoretic "Hortensia Papadat Bengescu" Iveşti nu a înregistrat niciun elev promovat, unitatea de învăţământ având doar doi candidaţi înscrişi la această sesiune a bacalaureatului. Trebuie remarcat faptul că, înainte de contestaţii, a fost o singură medie de 10, care îi aparţine Nicoletei Gurău, elevă la Colegiul Naţional "V. Alecsandri".
Inspectoratul Şcolar Galaţi ne-a informat că au fost obţinute mai multe note de 10 la cele trei probe scrise de examen. Astfel, din cei 3.278 de elevi înscrişi la  proba de limba şi literatura română, 31 au obţinut nota maximă, cei mai mulţi provenind de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri", Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" Tecuci, Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Colegiul Naţional "Costache Negri".
La proba obligatorie a profilului, din cei 3.325 de elevi înscrişi, 72 au fost notaţi cu 10, topul liceelor din care provin aceştia fiind dominat de Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Colegiul "Spiru Haret" Tecuci şi Colegiul Naţional "Costache Negri".
La ultima probă, disciplina la alegere, din cei 3.383 de elevi înscrişi, 181 au obţinut nota maximă, cei mai mulţi provenind de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri", Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci, Liceul "Dunărea", Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Colegiul Economic "Virgil Madgearu", Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" şi Colegiul Naţional "Costache Negri".
Elevii nemulţumiţi au putut depune contestaţii ieri, între orele 12,00 şi 16,00, urmând ca lucrările lor să fie resigilate şi trimise spre o nouă corectare.
Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2018, vor fi afişate pe 9 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nicoleta Gurău, şefă de promoţie şi 10 la bacalaureat

Multă muncă, emoţii pe măsură şi numeroase felicitări. Aşa se rezumă povestea elevei Nicoleta Gurău, fata care a obţinut singura medie de 10 din judeţul Galaţi la examenul de bacalaureat. Emoţionată, Nicoleta a venit la centrul de examinare pentru a vedea cu ochii ei nota pe listele afişate la panou. Ştia că a luat 10 pe linie la toate probele de bacalaureat, dar parcă nu avea încredere în ceea ce a văzut pe internet.

"Am avut mari emoţii, dar mă bucur, pentru că am muncit mult şi speram. Recunosc, nu îndrăzneam să sper chiar la 10 la toate materiile. A fost destul de dificil, dar, în acelaşi timp, mi-a şi plăcut mult, cel puţin la limba română mă aşteptam şi îmi doream foarte mult nota maximă, pentru că este pasiunea mea", ne-a mărturisit Nicoleta Gurău, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Emoţiile au fost şi mai mari, mai ales că în curtea centrului de examen erau şi bunicii ei, părinţii fiind la serviciu. Nicoleta Gurău, chiar dacă nu se aştepta la 10 pe linie, a terminat şefă de promoţie la Colegiul Naţional "V. Alecsandri". Nu i-a fost uşor să fie mereu în top, dar munca i-a fost răsplătită. "Dacă munceşti mult şi constant, se poate. Da, am terminat şefă de promoţie, am luptat mult, dar nu este imposibil", spune eleva de 10.

Deşi se vede că învăţatul a fost mereu pe primul plan, Nicoleta Gurău nu a renunţat nici la prieteni, nici la pasiunile ei. Stă mărturie cartea de versuri "Lacrimi dulci", pe care Nicoleta a publicat-o deja. "Îmi place mult româna, sunt o persoană destul de sensibilă şi mereu mi-a plăcut să scriu poezii. Am participat la mai multe concursuri şi o publicaţie mi-a propus să scriu şi să public câteva versuri, aşa că am decis să le public, dar pentru familie şi prieteni. Anul acesta, nu am mai ieşit la fel de mult, dar în weekenduri mi-am văzut şi de viaţa personală. Dar am şi muncit şi am reuşit să le îmbin pe amândouă", ne-a explicat adolescenta.

Deşi a răsuflat uşurată, Nicoleta se gândeşte atât la planurile de vacanţă, cât la planurile pentru viitorul său. După atâtea emoţii, eleva de 10 va pleca, împreună cu prietenul său, la mare. Apoi se va ocupa de admiterea la facultate. Vrea să se facă jurnalist, dar, deşi arată foarte bine, nu îşi doreşte să fie în faţa camerei, ci în spatele ei. "Vreau să dau la jurnalism la Bucureşti şi sper să activez în acest domeniu. Nu neapărat prezentare, mi-ar plăcea mult să scriu, să fiu în spatele camerei. Voi rămâne în ţară, nu în Galaţi, dar în România sigur", spune fata.

După ce a trecut de examenul de bacalaureat, Nicoleta Gurău are şi câteva sfaturi pentru cei care urmează să susţină examenul maturităţii. "Să nu renunţe, să nu se dea bătuţi, să nu fie descurajaţi, să îşi stăpânească emoţiile şi să scrie cât mai mult din inimă, cel puţin la limba română să nu se bazeze doar pe ce găsesc în cărţi, să scrie exact cum interpretează ei, viziunea lor, pentru că mereu va fi mult mai apreciat", a conchis Nicoleta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 1.200 de contestaţii la bacalaureat

După ce miercuri s-au afişat rezultatele la examenul de bacalaureat, o parte dintre elevi au depus contestaţii, fiind nemulţumiţi de notele obţinute. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, 1.273 de note au fost contestate. Cele mai multe nemulţumiri au fost, se pare, la limba şi literatura română, materie la care s-au depus cele mai multe contestaţii. Lucrările vor fi recorectate, iar notele finale vor fi afişate, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul ministerului, luni, 9 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2018: La Galaţi, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu mai mult de două puncte procentuale după contestaţii

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor a crescut în judeţul Galaţi cu mai mult de două puncte procentuale, după ce 76 de elevi au obţinut medii mai mari decât cele iniţiale. S-au depus 1.273 de contestaţii, 855 de note fiind mărite, 334 micşorate, în timp ce 84 au rămas nemodificate.

Potrivit datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, rata de promovare, după contestaţii, în judeţ, este de 76,92%, cu 2,4 puncte procentuale mai mare decât ce iniţială. Astfel, în urma contestaţiilor, 76 de elevi au fost declaraţi promovaţi, peste numărul iniţial de 2.355.

În judeţul Galaţi, există la această sesiune a examenului de bacalaureat o singură medie de 10.00, obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri" din municipiul Galaţi.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

Au început înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă

Candidaţii pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 se pot înscrie până în data de 13 iulie pentru a putea participa la examen.

În data de 27 iulie are loc înscrierea absolvenţilor de liceu care au promovat vara aceasta examenele de corigenţe. Prima probă scrisă, la Limba Română, va avea loc pe 20 august, iar pe 22 august va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematică şi Istorie). Ultima evaluare scrisă va fi susţinută pe 23 august la proba la alegere a profilului. După probele scrise vor fi evaluate competenţele după cum urmează: între 24 şi 27 august – competenţele lingvistice în Limba Română, între 29 şi 30 august – competenţele digitale, între 30-31 august – competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 septembrie, până la ora 12,00, se vor afişa primele rezultate.

Depunerea contestaţiilor se va putea face doar în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00.

În perioada 2-5 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 6 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Luni începe sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cu examenul scris la Limba română

Peste 45.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Luni, 20 august, candidații vor da examenul scris la Limba şi literatura română. Probele orale de la BAC vor fi susținute abia după testele scrise. Primele rezultate vor fi afișate, în centrele de examen și pe bacalaureat.edu.ro, pe 1 septembrie.

Ministerul Educației anunță că 45.052 de candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. “Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare”, precizează Ministerul, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Ca noutate, sesiunea august - septembrie 2018 a Bacalaureatului începe cu examenele scrise, programate după următorul calendar:  20 august - Limba şi literatura română/E)a, 21 august - Limba şi literatura maternă/E)b,  22 august - proba obligatorie a profilului/E)c și 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 - 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Primele rezultate de la BAC - sesiunea de toamnă - vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, în data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, absolvenții nemulțumiți de notele de la examen vor putea să depună contestaţii, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Începe a doua sesiune a bacalaureatului

Mâine încep emoţiile pentru absolvenţii de liceu care nu au reuşit să obţină note de trecere sau nu s-au înscris la prima sesiune a bacalaureatului. Toţi elevii care au depus cererile de înscriere până pe 13 iulie, respectiv, 27 iulie, cei care au avut de susţinut corigenţe, vor susţine luni prima probă, la limba şi literatura română (Ea), din cea de-a doua sesiune a examenului maturităţii.

Examenul va continua pe 21 august cu proba la limba şi literatura maternă (Eb). Pe 22 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului (proba Ec), iar pe 23 august vor avea proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed). Toate aceste probe vor fi susţinute în scris, urmând ca pe 24 şi 27 august să aibă loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Examenul va continua pe 28 august cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), pe 29 şi 30 august cu evaluarea competenţelor digitale (proba D) şi pe 30 şi 31 august cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) Primele rezultate de la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie (până la ora 12.00). În aceeaşi zi, între ora 12,00 şi ora 16,00, elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Lucrările vor fi apoi recorectate în perioada 2 - 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

Centre de examinare

Pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, Inspectoratul Şcolar Galaţi a organizat patru centre de examinare, dintre care trei în Galaţi şi unul la Tecuci.
Astfel, elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Seminarul Teologic "Sf. Apostol Andrei", Colegiul Tehnic "Traian Vuia", Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu", Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Colegiul Naţional "C. Negri", Liceul Teoretic "Dunărea", Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate, Colegiul Economic "V. Madgearu" şi Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi" vor susţine probele de examen la Colegiul Tehnic "Radu Negru".
Elevii de la Colegiul Tehnic "Radu Negru", Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "D. Moţoc", Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" Târgu Bujor şi Liceul Teoretic "Marin Coman" vor susţine examenul la centrul organizat la Colegiul Tehnic "A. Vlaicu".
Un alt centru de examinare este la Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate, unde vor susţine examenul elevii de la Liceul Tehnologic "C. Conachi" Pechea, Liceul Teoretic "Paul Bujor" Bereşti, Liceul Tehnologic de Marină, Liceul Teoretic "Sf. Maria", Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu, Colegiul Tehnic "P. Dimo" şi Colegiul Tehnic "A. Vlaicu".
Absolvenţii de la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci, Liceul Tehnologic Nr. 1 Corod, Liceul Tehnologic "H.P. Bengescu" Iveşti, Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi, Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" Tecuci, Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci, Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci şi Colegiul Naţional  "Calistrat Hogaş" Tecuci vor susţine examenul maturităţii la centrul de examinare organizat la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A doua sesiune la Bacalaureat 2018. Din cei 596 de candidaţi înscrişi la Galaţi, doar 501 s-au prezentat la prima probă

Prima probă la Bacalaureat 2018, sesiunea a doua, desfăşurată luni, 20 august, nu a generat niciun incident, însă aproape 13% dintre cei înscrişi la examenul de limba şi literatura română nu s-au mai prezentat în faţa examinatorilor. Examenele continuă până pe 31 august. Primele rezultate la Bac 2018 se afişează pe 1 septembrie.

A început sesiunea a doua a Bacalureatului 2018. Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, la proba de limba şi literatura română, desfăşurată luni, 20 august 2018, s-au înscris 596 de candidaţi, dar au fost prezenţi doar 501 candidaţi.

ISJ a comunicat că nu s-au înregistrat niciun incident la cele patru centre de examinare (trei la Galaţi şi unul la Tecuci).

Candidaţii de la Profilul Real au avut la ultimul subiect de comentat o poezie scrisă de George Bacovia sau Lucian Blaga. Cei de la Uman au avut de elaborat un eseu despre o poezie care aparţine lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Pentru proba din 22 august  (la profil) s-au înscris la Galaţi 787 de candidaţi, iar pentru proba din 23 august (profil şi specializare) - 788 de candidaţi. Totodată, pentru proba de limba română oral s-au înscris doar 60 de candidaţi, pentru proba de limbă străină - 71 de candidaţi, iar pentru proba de evaluare a competenţelor digitale - 65 de candidaţi.

Adoua sesiune a Bacalaureatului 2018 are următorul calendar:

20 august – limba şi literatura română (eEa) – scris,

21 august – limba şi literatura maternă (Eb)– scris,

22 august – proba obligatorie a profilului (Ec)– scris,

23 august – proba la alegere a profilului şi specializării (Ed)– scris,

24-27 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (A),

28 august –  – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (B),

29-30 august – evaluarea competenţelor digitale (D) ,

30-31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (C).

Pe data de 1 septrembrie, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, contestaţiile putând fi depuse până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Doar 29,30 la sută dintre candidaţii de la Galaţi au promovat Bacalaureatul în a doua sesiune

În urma afişării rezultatelor iniţiale la examenul de bacalaureat, sesiunea august - septembrie, rata de promovare pentru judeţul Galaţi este 29,30 la  sută, doar 274 de candidaţi, dintre cei 935 prezenţi, reuşind să obţină o medie peste 6,00 şi minimum 5,00 la toate disciplinele de examen.

Nu s-au înregistrat note de 10, cea mai mare medie fiind 9,56, obţinută de un elev de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, care a primit două note de 10,00 la Matematică şi Informatică şi 8,70 la Limba română.

Procent maxim de promovare au obţinut Colegiul Naţional "Costache Negri", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Contestațiile se pot depune astăzi, între orele 12,00 - 16,00, la centrele de examen.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

Iată topul liceelor, înainte de contestaţii:

1. Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" - 100 la sută
2. Colegiul Naţional "C. Negri" - 100 la sută
3. Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" - 100 la sută
4. Colegiul Naţional "Spiru Haret" - 75 la sută
5. Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" - 66,66 la sută
6. Seminarul Teologic "Sf. Andrei" - 66,66 la sută
7. Liceul de Arte "D. Cuclin" - 60 la sută
8. Liceul Teoretic "Dunărea" - 60 la  sută
9. Colegiul Naţional  "C. Hogaş" - 52,63 la sută
10. Colegiul Economic "V.  Madgearu" - 53,38 la sută
11. Liceul "H. P. Bengescu" Iveşti - 50 la sută
12. Liceul din Corod - 50 la sută
13. Liceul "Emil Racoviţă" - 50 la sută
14. Liceul "C. Conachi" Pechea - 45,45 la sută
15. Liceul "Mircea Eliade" - 41,66 la sută
16. Liceul "Eremia Grigorescu" Tg. Bujor - 40 la sută
17. Liceul cu Program Sportiv - 35,71 la sută
18. Liceul "Sf. Maria" - 32,81 la sută
19. Colegiul de Economie şi Agricultură - 32,60 la sută
20. Liceul Particular "Marin Coman" - 32,55 la sută
21. Colegiul "Aurel  Vlaicu" - 28,57 la sută
22. Liceul de Marină - 27,77 la sută
23. Colegiul "Paul Dimo" - 26,66 la sută
24. Liceul "Elena Caragiani" - 25,53 la sută
25. Liceul "A. Saligny" - 25 la  sută
26. Liceul "Tudor Vladimirescu" - 25 la sută
27. Liceul "Ov. Caledoniu" - 24,44 la sută
28. Colegiul "Radu Negru" - 23,07 la sută
29. Colegiul "Elena Doamna" - 20,43 la sută
30. Liceul CFR - 20 la sută
31. Colegiul "D. Moţoc" - 17,74 la  sută
32. Liceul din Cudalbi - 16,66  la sută
33. Liceul "Paul  Bujor" Bereşti - 16,66 la sută
34. Colegiul "Traian Vuia" - 7,14 la sută
35. Liceul Particular "Magisterium" - zero la sută

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

20 de candidaţi au fost admişi după contestaţii

Ministerul Educaţiei a afişat mai devreme cu o zi rezultatele la Bacalaureat 2018 sesiunea a doua. În judeţul Galaţi, 20 de candidaţi au motive de bucurie, întrucât ei au reuşit să obţină medie de trecere după rezolvarea contestaţiilor.

Conform informaţiilor primite de la inspectoarea generală Mioara Enache, procentul de promovare pe judeţul Galaţi a crescut cu 2,14 la sută, ajungând, de la 29,30 la sută, la 31,44 la sută.

La Galaţi s-au depus 339 de contestaţii, 84 la Limba română, 110 la Matematică, 12 la Istorie şi 133 la disciplinele la alegere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.