Jump to content

Județul Galați are nevoie de sute de profesori


dcp100168

Recommended Posts

Dascăli insuficienți la început de an școlar

În cele 169 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Galați există, în prezent, un deficit de 542 de catedre, din care 345 de catedre complete și alte 197, de catedre incomplete. Cel mai mare deficit se înregistrează la învățătorii din mediul rural unde există un deficit de 48 de catedre complete, tot în mediul rural existând și un deficit de 18 catedre de educator. În mediul urbal, deficitul de învățători este de 23 de catedre complete, iar de educatori - 17 catedre.

Potrivit declarațiilor inspectorului școlar general, Mioara Enache, deficitul de cadre didactice este rezultatul pensionărilor din sistem, pe de o parte, dar și a creșterii populației școlare. Conform datelor ISJ Galați, în anul şcolar 2016-2017 populaţia şcolară era de 82.545  de elevi, în timp ce în acest an şcolar populaţia şcolară este cu 5.855 de elevi mai mare, numărul acestora fiind de 88.400.

“Desigur că noi vrem să ocupăm toate catedrele cu personal calificat, dar, ca în fiecare an, vom apela și la profesorii pensionari, dacă nu vom găsi alte soluții”, a spus Mioara Enache.

Totuși, cifrele se mai pot mofica întrucât până mâine se face atribuirea orelor vacante/rezervate în regim de plata cu ora a personalului didactic angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, prin decizie a directorilor unităților de învățământ, după care, pe 11 septembrie, datele se vor reactualiza.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.