Sari la conținut

Se reface intrarea în Galaţi dinspre Tecuci


dcp100168

Postare recomandata

Se reface intrarea în Galaţi dinspre Tecuci

În vreme ce intrarea în Galaţi dinspre Brăila se schimbă pe zi ce trece, tocmai a fost lansată licitaţia pentru intrarea în oraş dinspre Tecuci. Valoarea estimată a contractului scos la bătaie de autorităţi este de 10.487.362 de lei fără TVA, şi vizează „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi (fost DN2B Tirighina)" - Tronson I cuprins între (intersecţia cu strada de acces către cartierul Barboşi) km 130+600 şi (Cimitirul Cătuşa) km 131+ 505, sector cu lungimea de 0,905 km.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a explicat ce lucrări vor fi executate: „Urmează să fie refăcut complet segmentul de la Nalba până la intrarea în Galaţi. Vor fi realizate două sensuri giratorii, unul la Nalba pentru a facilita accesul conducătorilor auto care merg spre Barboşi sau pe Şoseaua de Centură spre Brăila. Al doilea sens giratoriu, cel de la intrarea în Galaţi, va fi redimensionat astfel încât să poată prelua traficul greu şi să fie fluidizată circulaţia. De asemenea se va extinde reţeaua de iluminat public, va fi refăcut trotuarul şi se va face o pistă pentru biciclişti”, a anunţat edilul.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

Restricţii de trafic la intrarea în Galaţi dinspre Tecuci

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, din noaptea de vineri, 15 iunie, intră în vigoare restricţii de trafic la intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, măsuri justificate de faptul că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul "Resistematizare strada Brăilei, între bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi - fost DN 2B Tirighina, tronson cuprins între km 130+600 şi 131+505".

"Pe durata lucrărilor pe bulevardul Dunărea, la intrarea în Galaţi dinspre Tirighina, circulaţia autovehiculelor se va face alternativ, pe jumătate din partea carosabilă, ocupându-se benzile aferente sensului de circulaţie respectiv. Lucrările se vor desfăşura în două etape. În etapa I va fi restricţionat accesul autoturismelor pe partea dreaptă a carosabilului pe sensul de mers Tecuci - Galaţi. În sensul acesta se vor monta indicatoare pentru semnalizarea redirijării circulaţiei pe sensul care rămâne liber. În etapa a II-a, circulaţia autoturismelor va fi restricţionată pe partea stângă a carosabilului pe sensul de mers Tecuci - Galaţi. Se va semnaliza corespunzător întreaga zonă. Pe toată perioada lucrărilor, echipaje ale Poliţiei Locale vor fi prezente pentru a asigura fluidizarea traficului rutier", transmite Primăria municipiului Galaţi.

Cine lucrează şi pe câţi bani

Contractul pentru "Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi (fost DN 2B Tirighina) - Tronson I, cuprins între km 130+600 şi km 131+505" a fost atribuit asocierii Citadina 98 SA - Tancrad SRL - SPC Elite Consulting SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 10.154.959 de lei.
"Conform contractului, va fi complet refăcut segmentul de la Nalba până la intrarea în oraş. Vor fi realizate două sensuri giratorii, unul la Nalba, pentru a facilita accesul conducătorilor auto care merg spre Barboşi sau pe Şoseaua de Centură spre Brăila, iar al doilea, cel de la intrarea în Galaţi, va fi redimensionat astfel încât să poată prelua traficul greu şi să fie fluidizată circulaţia. Proiectul prevede inclusiv extinderea reţelei de iluminat public, refacerea trotuarului şi realizarea unei piste pentru biciclişti", preciza municipalitatea, într-un comunicat de presă transmis la finele anului trecut.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrarea în Galaţi, sub cod roşu de aglomeraţie

Cele patru artere extrem de importante care se intersectează la ieşirea din oraş spre Tecuci sunt sufocate de cozile interminabile de maşini, formate din cauza lucrărilor de reamenajare a infrastructurii rutiere. Autorităţile susţin că era necesară modernizarea, deoarece valorile de trafic din zonă impuneau lărgirea spaţiului carosabil şi reamplasarea unor sensuri giratorii care să fluidizeze traficul.

Cum era de aşteptat, încă de la primele ore după închiderea unuia dintre sensurile DN 25, la ieşitrea din Galaţi, în vederea începerii lucrărilor de resistematizare a infrastructurii rutiere din zonă, traficul a devenit un coşmar greu de descris în cuvinte. Din cauza redirecţionării circulaţiei maşinilor pe un singur fir, dinspre oraş spre ieşirea spre Tecuci, pe toate cele patru artere care se intersectează în locul unde până zilele trecute a fost un sens giratoriu, s-au format cozi interminabile de maşini, iar timpii de aşteptare pentru şoferi au crescut exponenţial. Tot exponenţial a crescut şi iritarea şoferilor, mai ales a celor de pe vehiculele grele, care fac regulat curse spre şi dinspre Galaţi şi ale căror maşini de mare tonaj, cu care trebuiau să intre ori să iasă de pe centura oraşului, făceau situaţia şi mai dificilă.
"Şi înainte era greu aici, acum e imposibil! Nu se găsea o altă metodă de redirecţionare a traficului, parcă au făcut-o dinadins să ne enerveze?", ne-a spus şoferul unui tir, care venea dinspre Şendreni.
Şi mai iritaţi au fost conducătorii auto care nu prinseseră de veste despre lucrările planificate şi ambuteiajele aferente şi care s-au trezit captivi în coloane, la ore de vârf. "N-am ştiut că se lucrează şi, cum stau în Micro 20 şi mereu merg pe aici, am ieşit să mă duc la serviciu şi am nimerit într-o coadă. Nu ai pe unde să ieşi, că ambele sensuri sunt aglomerate, deci trebuie să aştepţi", a completat o şoferiţă nervoasă.
Vestea proaată pentru şoferi este că alte variante de direcţionare a traficului, cel puţin la ieşirea spre Şendreni, nu există, în afară de restricţionarea parţială. Asta va conduce, inevitabil, la sufocarea traficului. Vestea ceva mai bună, cu titlu de recomandare, este ca şoferii care nu trebuie musai că treacă prin acea zonă să aleagă alte rute. Spre exemplu, există o variantă ocolitoare, pentru cei care vin dinspre Tecuci, de a merge pe la Slobozia Conachi şi Smârdan, iar cei din oraş, care vor să tranziteze Centura, iar capacitatea vehiculelor le-o permite, să aleagă trasee care nu implică traversarea intersecţiei din Micro 20.

Două giratorii şi stradă mai lată

Contractul pentru "Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi (fost DN 2B Tirighina) - Tronson I, cuprins între km 130+600 şi km 131+505" a fost atribuit asocierii Citadina 98 SA - Tancrad SRL - SPC Elite Consulting SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 10.154.959 de lei.
"Conform contractului, va fi complet refăcut segmentul de la Nalba până la intrarea în oraş. Vor fi realizate două sensuri giratorii, unul la Nalba, pentru a facilita accesul conducătorilor auto care merg spre Barboşi sau pe Şoseaua de Centură spre Brăila, iar al doilea, cel de la intrarea în Galaţi, va fi redimensionat, astfel încât să poată prelua traficul greu şi să fie fluidizată circulaţia. Proiectul prevede inclusiv extinderea reţelei de iluminat public, refacerea trotuarului şi realizarea unei piste pentru biciclişti", a precizat municipalitatea, într-un comunicat de presă.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Resistematizarea intrării în Galaţi dinspre Tecuci prinde contur

Primăria municipiului Galaţi informează că luni, 17 septembrie 2018, vor începe lucrările pentru etapa a doua din cadrul proiectului ”Resistematizare Strada Brăilei între Bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi - fost DN2 B Tirighina”. Astfel, circulaţia autoturismelor va fi restricţionată pe parcursul acestor lucrări pe partea dreaptă a carosabilului, pe sensul de coborâre, de la ieşirea din oraş către Movileni - Şendreni. Pe toată perioada lucrărilor vor fi indicatoare pentru semnalizarea redirijării circulaţiei pe sensul care rămâne liber, iar echipaje ale Poliţiei Locale vor fi prezente pentru a asigura fluidizarea traficului rutier.

În această zonă se reface complet segmentul de la Nalba până la intrarea în oraş. Vor fi realizate două sensuri giratorii, unul la Nalba pentru a facilita accesul conducătorilor auto care merg spre Barboşi sau pe Şoseaua de Centură spre Brăila. Al doilea sens giratoriu, cel de la intrarea în Galaţi, va fi redimensionat astfel încât să poată prelua traficul greu şi să fie fluidizată circulaţia. Proiectul prevede inclusiv extinderea reţelei de iluminat public, refacerea trotuarelor şi realizarea unor piste pentru biciclişti.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

S-a redeschis circulaţia la intrarea în oraş

Printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţă că s-a redeschis circulaţia la intrarea în oraş dinspre Tecuci pe ambele sensuri. „În etapa următoarea, mai precis la primăvară, va fi turnat şi ultimul strat de asfalt. Intrarea dinspre Tecuci va căpăta și ea o altă față, demnă pentru orașul nostru. Deoarece vremea ne permite, am început și lucrările la noul sens giratoriu. Acesta este menit să fluidizeze circulația din zonă, ajutând la preluarea traficului mașinilor de mare tonaj”, precizează edilul.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Lucrările la strada Brăilei, finalizate între Cătuşa şi intrarea în oraş. Restricţiile de trafic au fost anulate parţial

Chiar dacă stratul de asfalt proaspăt turnat arată foarte bine, şoferii reclamă că unele dintre gurile de canalizare sunt montate prost, fiind ba mai sus, ba mai jos faţă de nivelul şoselei. Acestea au fost realiniate înainte de turnarea ultimul strat de asfalt, după ce după montaj aveau diferenţe de nivel de până la 15-20 de centimetri, fiind veritabile obstacole în trafic. Urmează să fie refăcut sensul giratoriu de la intrarea în oraş.

O veste bună pentru şoferii care circulă frecvent pe strada Brăilei, în zona ieşirii din oraş către DN2B şi DN25 (zona Cătuşa). După aproape doi ani de şantier, porţiunea de carosabil de nici un kilometru a fost finalizată, aşa că restricţiile de trafic au fost ridicate parţial.

Asta nu înseamnă încă că şoferii vor scăpa de bătăi de cap atunci când vor să intre sau să iasă din Galaţi prin zona cu pricina, dat fiind că încep lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia străziii Brăilei cu Centura. Una peste alta, porţiunea reparată arată foarte bine, însă şoferii se plâng că gurile de canalizare sunt în continuare prost aliniate, aşa că unele sunt cu câţiva centimetri mai sus sau mai jos decât asfaltul.

Oricum, este mult mai bine decât după ce au fost montate (absolut de mântuială), având în vedere că diferenţele de nivel erau până acum două săptămâni, când gurile de canalizare au fost realiniate, şi de plus/minus 15-20 de centimetri, spre disperarea şoferilor.

„Realizăm ultimele lucrări de modernizare la intrarea în oraş dinspre Tecuci. Se lucrează la iluminatul public stradal pe sensul de mers către Şendreni, urmând să fie dalat taluzul şi să fie amenajat sensul giratoriu. În plus, drumul modernizat va avea separatoare de sens pentru siguranţa circulaţiei”, a anunţat, într-o postare pe pagina publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul a ţinut să le mulţumească participanţilor la trafic pentru înţelegere pe timpul derulării lucrărilor şi promite că, în final, intrarea în municipiu va fi una demnă de un oraş european, modern şi civilizat.

Reamintim că lucrările executate fac parte din proiectul „Resistematizare Strada Brăilei între Bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi – fost DN2 B Tirighina – tronson cuprins între km 130+600 – 131+505”. Investiţia este realizată de Asocierea Citadina 98 SA – Tancrad SRL – SPC Elite Consulting SRL, care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate cu o propunere financiară de un pic peste 10 milioane de lei.

adevarul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Consultare publică privind amplasarea unei opere de artă

Primarul muncipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a lansat miercuri, pe pagina de Facebook, o consultare publică privind amplasarea unei opere de artă la intarea în oraș dinspre Tecuci. Astfel, gălățenii sunt invitați să aleagă una dintre cele două lucrări prezentate în cadrul sondajului, fiind vorba despre opera de artă ”Serafim”, avându-l ca autor pe Denis Brânzei, și despre opera de artă ”Simbol”, avându-i drept autori pe Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru și Palade Costică.

Astfel, sondajul va rămâne deschis până pe 16 decembrie, iar opera de artă care va avea cele mai multe voturi va fi amplasată în sensul giratoriu, de la intrarea în oraș dinspre Tecuci.

Cele două opere de artă au fost selectate dintr-un număr de opt prezentate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”. Astfel, se are în vedere ca și celelalte opere de artă să fie amplasate pe viitor în alte locuri din oraș.

Primăria Galaţi

serafim.jpg

simbol.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Opera „Simbol” a câștigat sondajul organizat de primar

Sondajul derulat pe pagina de Facebook a primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, privind amplasarea unei opere de artă la intarea în oraș dinspre Tecuci s-a încheiat. Astfel, 5.652 de pesoane au votat în cadrul consultării public, iar opera „Simbol” a obținut 63% din voturi, în timp ce opera ”Serafim” a avut 37% din voturi.

Gălățenii au fost invitați în data de 4 decembrie să aleagă una dintre cele două lucrări prezentate în cadrul sondajului, fiind vorba despre opera de artă „Serafim”, avându-l ca autor pe Denis Brânzei, și despre opera de artă „Simbol”, avându-i drept autori pe Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru și Palade Costică. Sondajul s-a încheiat astăzi, la ora 16.30, așa cum s-a anunțat, iar opera de artă care a întrunit cele mai multe voturi va fi amplasată în sensul giratoriu, de la intrarea în oraș dinspre Tecuci.

Aceste opere de artă au fost selectate dintr-un număr total de opt donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”. Astfel, se are în vedere ca toate aceste opere de artă să fie amplasate pe viitor în diferite zone din oraș.

stiridegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Contract pentru amplasarea unui nou monument de for public

Pentru amplasarea monumentului de for public „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”, Primăria a lansat o achiziţie publică în valoare de 50.000 de lei fără TVA şi aşteaptă ofertele până pe 3 aprilie. Lucrarea face parte din obiectivul de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”, potrivit caietului de sarcini.

Conform documentelor, municipalitatea îşi doreşte să amenajeze „într-o manieră reprezentativă” intrările în oraş. Tocmai de aceea, a lansat o achiziţie publică pentru amplasarea monumentului „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa” din intersecţia Drum de Centură c/c strada Brăilei c/c bulevardul Dunărea, intrarea din DN 2B. Misiunea contractorului Primăriei va fi să asigure transportul operei de artă, aflată acum în incinta SC Criomec SA, şi să o monteze pe soclul din beton armat existent, care va fi placat cu piatră naturală. Monumentul va fi pus în valoare prin proiectoare. Va fi montată o placă inscripţionată cu denumirea lucrării, numele autorilor şi menţiunea "Primăria municipiului Galaţi". Pentru acestea, este nevoie de toate avizele şi autorizaţiile prevăzute de lege.

Reamintim că opera de artă ”Simbol”, ai cărei autori sunt Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică, a fost aleasă, în decembrie anul trecut, în cadrul unui sondaj desfăşurat pe pagina sa de Facebook de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. "Simbol" face parte din cele opt lucrări donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”, Primăria dorindu-şi ca toate acestea să fie amplasate pe viitor în diferite zone din oraș.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Contract pentru monumentul ”Simbol”

Nu mai puţin de 40.000 de lei fără TVA reprezintă valoarea contractului atribuit de Primăria Galaţi pentru amplasarea monumentului de for public „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”. Lucrarea face parte din obiectivul de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”. Contractul, cu o durată de 60 de zile, a fost atribuit SC Criomec SA, în incinta căreia se află opera realizată de Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Când vom avea ”Simbol”, la intrarea în Galaţi

Până la sfârşitul lunii iunie, dacă toate procedurile legale vor fi îndeplinite, Galaţiul ar putea avea un „Simbol”, la intrarea dinspre Tecuci, în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”. Este vorba despre opera de artă realizată de Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică, după cum au ales gălăţenii în cadrul consultării publice lansate pe Facebook de primarul Ionuţ Pucheanu. 

Lucrarea se află în incinta societăţii Criomec, care a câştigat, cu o ofertă de 40.000 de lei fără TVA, contractul pentru amplasarea monumentului, în cadrul obiectivului de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”.

„Urmează ca firma care se ocupă de amplasare să obţină aviz de la Comisia Naţională a Monumentelor de For Public, conform procedurilor legale în vigoare. După obţinerea avizului, se emite şi autorizaţie de demarare a lucrărilor care ar trebui să se încheie până la sfârşitul lunii iunie dacă toate procedurile vor fi îndeplinite”, ne-a comunicat administraţia locală.

„Simbol” face parte dintr-o serie de opt opere de artă donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”, care ar urma să fie amplasate în diferite zone din oraș.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Opera ”Simbol”, la intrarea în oraș

Primăria municipiului Galați anunță că va amplasa monumentul ”Simbol”în sensul giratoriu de la intrarea în oraș dinspre Tecuci. Lucrările sunt programate pentru miercuri seara, după ora 20.00. Astfel, pentru buna desfășurare a lucrărilor, în data de 23.09.2020, după ora 20.00, traficul rutier va fi închis pe banda a doua de merspe străzile Brăilei, Dunărea și Drumul de Centură pe o distanță de aproximativ 20 de metri înainte de intrarea în sensul giratoriu. Traficul rutier va fi închis inclusiv pe banda a doua din sensul giratoriu.

Rugăm conducătorii să respecte semnalizarea rutieră temporară ce se va institui și le mulțumim pentru înțelegere.

Reamintim că primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a realizat un sondaj public privind amplasarea unei opere de artă la intrarea în oraș dinspre Tecuci. Astfel, gălățenii au fost invitați să aleagă una dintre cele două lucrări prezentate în cadrul sondajului, fiind vorba despre opera de artă ”Serafim”, avându-l ca autor pe Denis Brânzei, și despre opera de artă ”Simbol”, avându-i drept autori pe Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru și Palade Costică. Astfel, 5.652 de pesoane au votat în cadrul consultării publice, iar opera ”Simbol” a obținut 63% din voturi, în timp ce opera ”Serafim” a avut 37% din voturi.

Aceste opere de artă au fost selectate dintr-un număr total de opt donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”. Primăria municipiului Galați are în vedere ca toate aceste opere de artă să fie amplasate în diferite zone din oraș.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.