Jump to content

O navă maritimă a eşuat în mijlocul Dunării


dcp100168

Recommended Posts

O navă maritimă a eşuat în mijlocul Dunării

O navă maritimă încărcată cu 5.900 tone de porumb, ce pleca din Portul Galaţi, a eşuat în cursul nopţii trecute în mijlocul Dunării, în timp ce încerca să efectueze o manevră de întoarcere. Nava „Sithonia”, sub pavilion St.Vincent Grenadines, are o lungime de 108 metri, o lăţime de 17 metri şi un pescaj de 7 metri, iar incidentul de navigaţie s-a produs pe sectorul Dunării cuprins între trecerea bac şi insula de nisip apărută în apropiere de malul tulcean al fluviului.

„Incidentul s-a produs în jurul orei 22.00, miercuri seara, în timpul efectuării manevrei de rondou. Nava a atins uscatul, a încercat să iasă singură, prin forţa motoarelor proprii, dar nu a reuşit. După ce am fost sesizaţi cu privire la cele întâmplate, în cursul dimineţii s-a intervenit cu un remorcher mai mic, dar pentru că nici acesta nu a reuşit să scoată nava se va intervenii cu remorcherul „Buşteni”, de 2.400 CP, ce aparţine Şantierului Naval Damen”, a declarat, pentru „Viaţa liberă”, Dorian Dumitru, directorul general al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi. Acesta a precizat că navigaţia pe Dunăre nu a fost întreruptă, şenalul navigabil fiind în continuare practicabil. La momentul informării noastre era aşteptată sosirea remorcherului „Buşteni”, în vederea finalizării manevrelor de deblocare a navei „Sithonia”, pentru ca aceasta să-şi poată continua drumul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.