Jump to content

Care-a fost ultima carte citită?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ultima,aproape terminata,este:Eseu despre orbire-Jose Saramago.

Propun un top a-l bildungsromanelor:Lumea sofiei-Jostein Gaarder

Jocul cu margele de sticla-Hermann Hesse

Un om sfarsit-Giovanni Papini

Recomand- blog simpatic si decent pentru iubitorii de literaratura www.terorista.ro

-carti bune si ieftine,reduceri saptamanale la www.polirom.ro

-miercuri cu ziarul Cotidianul,carte buna(nu de fiecare data traducerile sunt de cel mai bun nivel) la doar 6 lei.

Link to comment
Share on other sites

In primul rand, parca-mi pare rau ca am uitat cum e sa ma intind pe-o canapea cu o carte in mana si sa uit de mine si de tot ce ma inconjoara. Asta pentru ca am descoperit e-book-urile. Asa ca intre cateva butonari, mai citesc si cateva randuri, dar este putin.

Ultima carte: Neagu Djuvara- O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri.

P.S. Sper ca la subiectul asta nu se pune daca am citit retete dintr-o carte de bucate :d, nu de alta dar astea-s cele mai dese lecturi ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Spre ruşinea mea, n-am mai pus de multă vreme mâna pe o carte. Din ultimele lecturi, mi-aduc aminte: "Oameni între oameni", de Onisifor Ghibu; "Amintirile peregrinului apter" de Valeriu Anania; ciclurile de romane "Fundaţia" şi "Dune".

De vreo două zile, seara, înainte de culcare, recitesc "Cartea Oltului".

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

el se tot intreaba, voi va tot intrebati...Raspunsuri are cineva?

Later edit:

Cu siguranta Mihai Viteazul este una dintre cele mai celebre figuri in istoria romanilor.Cu siguranta fiecare roman cunoaste importanta pe care domnitorul a avut-o in istorie si cel mai important ca el a fost cel ce a facut posibil visul unirii pricipatelor romane.

Cu ceva timp in urma, cineva mi-a incredintat spre lectura trilogia lui Ioan Dan :

* Curierul secret

* Cavalerii

* Taina cavalerilor

La acel moment, Ioan Dan nu reprezenta nimic pentru mine. Printre paginile cartilor, am descoperit o alta fata a istoriei, un alt Mihai Viteazul. O istorie despre care nu s-a scris in manualele scolare, despre care revistele de specialitate nu pomenesc nimic. Ca e realitate istorica sau fictiune, parca nici nu mai conteaza. Este o pagina de istorie de un farmec aparte, cu personaje despre care mai ieri nu stiam ca exista. Cu oameni simpli, cu suflet mare , care au stat langa domnitor de la inceput pana la sfarsit, fara a astepta nici o rasplata decat implinirea unui vis. Cu eroi fara lauri, fara a fi cunoscuti, in umbra si totusi statornici si fideli binelui suprem. O mana de oameni langa un mare voievod.

Ceea ce m-a surprins foare placut a fost, dincolo de faptele de vitejie, a fost stilul autorului. Naratiunea si firul epic se desfasoara lin, povestea "curge" de la sine , imbinand actiunea si intriga cu descrieri minunate de natura, obiceiuri, locuri si oameni.

Si daca v-am starnit interesul, lectura placuta.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 4 weeks later...
 • 3 months later...

Louis Ferdinand Celine - "Calatorie la capatul noptii"

Calatoria nu este un paleativ, si este departe de a fi o salvare. "Calatoria" lui Celine e o fuga de suferinta, de platitudine, mereu spre un alt fel de noapte. "Nu avem destula muzica in noi, ca sa facem viata sa danseze, asta-i", spune Bardamu, personajul principal, deloc un erou, sau un monstru de moralitate.

Nu pretuieste nimic altceva decat VIATA. "Trebuie sa alegi sa mori, ori sa minti.Adevarul e ca nu am putut niciodata sa ma omor."

Bardamu supravietuieste, dar cel mai mare invingator e Celine. Schilodit, trist, gol de dinauntru, rege al nebunilor din Vichy, dar viu. E mult de mers pana la capatul noptii. Indeajuns de mult incat sa ai timp pentru a-ti compune grimasa care iti defineste anii pe care i-ai trait. Pentru ca in fond "viata asta e, un capat de lumina care sfarseste in noapte"....

Hmm..sublim...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 months later...
 • 4 weeks later...

Ultimele: "Ma numesc rosu" si "Zapada" de Orhan Pamuk... Prima mi-a placut foarte mult, a doua mai putin...

Ultima-ultima carte citita, " Maestrul si Margareta" de Bulgakov, o cumparasem de citeva luni si tot nu ajungeam sa ma apuc de ea. Absolut excelenta...

Link to comment
Share on other sites

Ultima-ultima carte citita, " Maestrul si Margareta" de Bulgakov, o cumparasem de citeva luni si tot nu ajungeam sa ma apuc de ea. Absolut excelenta...

E sublima! Aproape ca am trait un sentiment de reala compasiune fata de....Diavol:D :twisted: hmm... nerusinata subtilitatea geniului din Bulgakov!:d

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

"The ring 1-Cercul " ...sunt cateva asemanari cu filmul,insa filmul mi-a placut mult mai mult decat cartea,poate ca totusi in carte am inteles anumite lucruri ceva mai bine

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • 4 weeks later...

Radu Paraschivescu - Balul Fantomelor

O scadere neasteptata, comparativ cu Ghidul Nesimtitului. Sunt momente in care regasesti umorul spumos si sofisticat caracteristic autorului si momente de un plat crunt. Mie imi face impresia ca incearca sa scrie in maniera lui Tom Sharpe; si personajul central si situatiile penibile cu erotismul lor hilar miros cam tare a Wilt. O carte care merita citita daca vreti o lectura usoara si cu destule situatii comice.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Ultima carte citita este : "Dan Brown - Ingeri si demoni" si m-am convins ca este mult mai interesanta decat filmul.

"Robert Langdon, specialist celebru pentru lucrãrile sale de simbolisticã, este chemat de urgentã în Elvetia pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vectra, pe al cãrui piept a fost înfierat un simbol ciudat.

Ceea ce descoperã este uluitor, o strãveche organizatie – Illuminati – a declansat o diabolicã vendetta impotriva Bisericii Catolice.

Pornit într-o cursã contra cronometru pentru a depista si a dezamorsa o bombã care amenintã Vaticanul, Langdon îsi va da seama cã nu are decât doi aliati: exceptionala sa cunoastere a simbolurilor si o cercetãtoare tânãrã si misterioasã, Vittoria Vetra.

Cãutãrile îi vor purta pe cei doi oameni de stiintã prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii si prin catedrale pãrãsite, pânã la cel mai periculos loc de pe fata pãmântului: ascunzãtoarea de mult uitatã a ordinului Illuminati, mormantul Sfantului Petru."

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Dar, pana una alta, am sa recomand ultima carte citita:D:)

Luna si doi bani jumate, ce aduce in prim plan tumultul vietii lui Gauguin. E scrisa de Somerset Maugham. N-am sa intru in detalii, dar permiteti-mi sa citez un fragment:

Primul meu soţ, căpitanul Johnson, mă bătea zdravăn. Aşa bărbat mai zic şi eu! Era un om chipeş, avea un metru şi nouăzeci şi când se îmbăta nu-l mai puteam stăpâni. Zile întregi umblam plină de vânătăi din creştet până în tălpi. Of, ce-am mai plâns când a murit! Credeam că n-o să-mi treacă niciodată mâhnirea. Abia după ce măritat cu George Rainey am înţeles ce om pierdusem. Nu poţi cunoşte un bărbat până nu ai trăit cu el. Nici un om nu m-a decepţionat mai tare decât George Rainey. Şi el era un bărbat voinic şi arătos. Aproape la fel de înalt ca şi căpitanul Johnson şi părea la fel de zdravăn, dar totul era numai la exterior, că nu se îmbăta şi nu a ridicat o dată mâna să mă lovească. Ai fi zis că era un misionar. Făceam dragoste cu ofiţerii de pe toate vasele care acostau în insulă, dar George Rainey nu pbserva niciodată nimic. Până la urmă m-am dezgustat de el şi am divorţat. La ce-mi folosea un asemenea bărbat? E îngrozitor cum se poartă unii bărbaţi cu femeile.

P.S. Oare nu i-am mai facut recomandarea odata? Trebuie sa-mi reparcurg istoricul post-urilor:)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Cum vrea Dumnezeu, de Niccolo Ammaniti, Editura Humanitas in colectia Raftul Denisei

Nu stiu de ce am cumparat cartea la acel moment... Nu auzisem de ea, iar numele autorului nu imi spunea nimic...

Si astfel am dat peste una din cele mai bune carti pe care am citit-o vreodata, cu niste personaje extraordinar de bine conturate, descrise cu un talent de psiholog care te vira pur si simplu in pielea fiecaruia si te face sa ii simti fiecare traire.

M-a captivat de la primele 2 pagini si am dat-o gata fara oprire (din fericire eram pe tren catre Bucuresti si am avut timp :) )

A, si penultima carte... Cercul care se inchide de Barry Commoner... O descriere la rece, cu cifre, a impactului dezastruos al omului asupra naturii si, prin urmare, a lui insusi...

Tinind cont ca a fost scrisa prin '70... Este poate mai de actualitate decit oricind.

Edited by katman
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.