dcp100168 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Eterna problemă a gălăţenilorSlalom printre gunoaie* Civilizaţie, nici vorbă! * Resturile menajere, la tot pasul * Pe străzile mărginaşe, aleile sunt "pavate" cu gunoiChiar şi acolo unde municipalitatea a montat coşuri de gunoi, gălăţeanul, personaj cu pretenţii europene de altfel, nu se simte bine dacă nu lasă ceva în urma sa. Şi aici nu mă refer la ceva pentru posteritate, ci la gunoaiele personale. Mergi pe trotuar, civilizat, şi tânărul din faţa ta, care de‑abia şi‑a cumpărat un pachet de ţigări, aruncă celofanul şi staniolul pe spaţiul verde (ca să se vadă mai bine!). Şi să te ferească Dumnezeu să‑i atragi atenţia, că nu te mai speli nici cu toată apa din Dunăre! Locurile special amenajate pentru depozitarea gunoiului menajer există, dar de ce să se deplaseze omul până acolo dacă este mai comod să‑şi arunce resturile la coşurile de gunoi amplasate pe marginea trotuarelor? Să ieşi la plimbare seara pe răcoare? Nici vorbă, pentru că rişti să faci slalom printre pungile burduşite şi pe alocuri sfâşiate de câinii maidanezi. Să‑ţi laşi copiii sau nepoţii să se joace în grădina din faţa blocului? Nici nu se pune problema! Ieri m‑am dus, ca tot omul, să‑mi arunc gunoiul. Şi ce să vezi, munţi de deşeuri menajere care depăşeau înălţimea pubelei. Îmi zic, domnule, ce fac ăştia de la salubritate de nu vin să ridice gunoiul? Când colo, surpriză mare ‑ pubelele erau goale! Dar gălăţenii, din comoditate, nu se sinchisesc să facă nici cel mai mic efort fizic. De ce să‑şi forţeze încheietura mâinii pentru a‑şi arunca punga în container? E mult mai uşor să o laşi, subtil, fără să te vadă nimeni, la cel mai apropiat coş de gunoi� Şi asta în cel mai fericit caz. Sunt unii care, din prea multă comoditate, aruncă punga de la fereastră, la ore târzii, când nu mai riscă să fie văzuţi de nimeni. Nimic mai străin de caracterul "impecabil" al concetăţenilor noştri, nu‑i aşa?http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25550
Recommended Posts