Jump to content

Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele


 Share

Recommended Posts

Proiect pentru un al doilea parc de aventură la Gârboavele

Consilierii judeţeni au aprobat vineri, 26 mai 2017, proiectul ”B2B-ADVENTURE - Network of Recreation Centers in Lower Danube Euroregion”, ce urmează a fi depus în cadrul Programului Operaţional Comun ENI CBC Bazinul Marii Negre 2014 - 2020. Proiectul vizează valorificarea, exploatarea şi dezvoltarea potenţialului turistic şi a antreprenoriatului turistic şi cultural în Euroregiunea Dunărea de Jos, prin crearea unei reţele transfrontaliere de centre de agrement şi de promovare a turismului în judeţul Galaţi, raionul Izmail - Ucraina şi raionul Cahul - Republica Moldova.

În acest sens, în cadrul proiectului se vor realiza investiţii în trei centre de agrement şi se vor organiza excursii turistice transfrontaliere de promovare pentru tineri, vârstnici şi actori sociali din domeniul sportului şi turismului.

Bugetul total al proiectului (pentru cele trei centre din reţeaua transfrontalieră) este în valoare de 1.387.964 euro, din care bugetul alocat Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi este de 437.622 euro, cofinanţarea proprie fiind în cuantum de 35.009,76 euro.

În cadrul proiectului, Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi va avea următoarele responsabilităţi: realizarea investiţiilor pentru Parcul de Aventură Gârboavele; organizarea unei conferinţe transfrontaliere pentru formarea Reţelei de Centre de Agrement şi promovare turistică în Euroregiunea Dunărea de Jos; dezvoltarea Master planului de turism şi a Strategiei de Dezvoltare a Turismului a Euroregiunii Dunărea de Jos; realizarea unor hărţi turistice stradale şi amplasarea lor în zone publice în scop informativ; organizarea unei misiuni B2B pentru operatorii locali de turism privind participarea în cadrul
unui târg de turism naţional.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele

Pădurea Gârboavele, care găzduieşte Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul Pescăresc, zone de picnic şi nu numai, se va transforma, în următorii ani, într-un complex de agrement integrat, întrucât gălăţenii vor avea la dispoziţie şi un parc de aventură, unde se vor putea distra testându-şi abilităţile şi curajul.

Prima etapă a proiectului "Aventura Parc", estimat la aproximativ un milion de euro, care va fi finanţat din fonduri transfrontaliere, a primit votul consilierilor judeţeni, în ultima şedinţă a aleşilor din acest an. Consiliul Judeţean (CJ) va investi, în primă fază, aproximativ 400.000 de euro pentru amenajarea unor trasee pentru gălăţenii cu spirit de aventură, urmând ca, în cea de-a doua etapă a proiectului, să investească în amenajarea lacurilor din pădure. "Astfel, în zona de agrement (169,7 ha), situată la est de aria protejată Pădurea Gârboavele, se propune îmbogăţirea ofertei turistice printr-un parc de aventură", se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri.

Tiroliană, trasee dificil de parcurs şi foişoare

Prima etapă a investiţiei vizează lucrări de amenajare a terenului şi copacilor (fără defrişări) şi montarea de tiroliene, butuci suspendaţi, paltforme, poduri, scări, toate interconectate între copaci, în mai multe trasee cu diferite grade de dificultate. Autorităţile nu au stat prea mult pe gânduri şi au oferit deja câteva nume traseelor - Doagele, Scara amiralului, Tiroliana, Plânsetele de Sahara, Pasarela Chinei, Podul tibetan, Fusuri suspendate, Pasarela daunelor etc. Tot aici vor fi instalate cinci foişoare din lemn, cu mese şi băncuţe, vor exista trei panouri de afişaj cu hărţi ale ansamblului, piste pentru biciclişti şi nu numai. În prima etapă a proiectului va fi construită şi casa administraţiei parcului, cu o suprafaţă de 36,86 de metri pătraţi, care va avea în competenţa sa o zonă de depozitare (echipamente) şi o zonă comercială (vânzări bilete, băuturi răcoritoare, promovare turistică, toalete, etc).
"Este o investiţie de aproape un milion de euro, care include amenajarea traseelor şi a lacurilor. Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare. În general, proiectele cu finanţare transfrontalieră merg mult mai greu. Durează mai mult până semnezi contractul, însă proiectul este eligibil şi este doar o chestiune de timp până vom putea să îl demarăm", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Proiectul Parcului Aventura, relansat de CJ Galaţi

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi relansează proiectul zonei de agrement Parc Aventura, de la Gârboavele, prin iniţierea unui nou parteneriat transfrontalier, cu reprezentanţi ai administraţiilor publice din Republica Moldova şi Ucraina, în urma căruia ar urma să crească şansele de a fi accesat un grant în valoare de 364.000 euro pentru realizarea obiectivului.

Proiectul "Escapeland - Dezvoltare și promovare în comun a Turismului Activ în Bazinul Mării Negre" are la bază colaborarea dintre judeţele Galaţi şi Constanţa, dar şi partenerii din Odessa (Ucraina), Cantemir (Republica Moldova) şi Kutaisi (Georgia), o hotărâre în acest sens fiind aprobată marţi, 29 ianuarie, în prima şedinţă a CJ Galaţi din acest an.

Proiectul, în valoare de 1,5 milioane de euro, va fi depus în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, pe măsura ce vizează sectoarele turismului şi culturii. Partenerii îşi propun dezvoltarea infrastructurii turistice, dar şi promovarea în comun a unor obiective din cele cinci regiuni partenere şi dezvoltarea colaborării la nivelul autorităţilor publice şi a mediului privat.

"Grantul ce va reveni CJ Galați pentru acest proiect va fi de 364.000 de euro, contribuția proprie va fi de maxim 32.000 de euro (echivalent în lei), iar cheltuielile neeligibile vor avea o valoare de maxim 39.000 de euro (echivalent în lei). Proiectul prevede pentru județul Galați amenajarea zonei de agrement Parc Aventura, pe o suprafață de 8,4 ha de pădure amplasată în extravilanul comunei Tulucești, în Pădurea Gârboavele, în vecinătatea Muzeului Satului "Petru Caraman” şi Muzeul Zonei Pescăreşti din judeţul Galaţi", se precizează în nota de fundamentare a hotărârii.

Proiectul a fost iniţiat în 2017, iar o primă tentativă de obţinere a finanţării s-a făcut tot prin POC Bazinul Mării Negre, dar cu toate că a întrunit punctajul pentru a fi eligibil, nu a prins fondurile necesare în sesiunile de până acum. "Pe acest program sunt nişte reguli mai speciale şi acum încercăm, prin asociere, să obţinem un punctaj mai mare, astfel încât proiectul să fie prins la finanţare în 2019. Ideea este, dacă avem posibilitatea să atragem fonduri transfrontaliere, să nu folosim bani din bugetul CJ. Dar, oricum ar fi, proiectul va fi făcut", ne-a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Conform proiectului, Parcul Aventura va dispune de 15 trasee de aventură (cățărare/ traversare, cu puncte de staționare și tranzit pe platformele amplasate pe arborii din amplasament), cu nivele diferite de dificultate, și două trasee de tiroliană, cu lungimi de 150 și 180 de metri, fiind asigurate prin proiect nu doar standarde de calitate ridicate, ci şi echipamentele de siguranţă pentru "aventurieri".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Eligibil, dar încă fără finanţare

Precizări ale preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, despre mai vechiul proiect al Parcului "Aventura", la care gălăţenii visează de ceva timp şi pe care autorităţile judeţene ar dori să-l realizeze prin accesarea unor fonduri europene transfrontaliere, respectiv prin Programul Operaţional Comun (POC) Bazinul Mării Negre.

După o primă tentativă, în 2017, când proiectul a fost declarat eligibil, dar nu a prins finanţare, "Parcul Aventura" a fost prezentat, în ianuarie 2019, la un nou apel de proiecte, pe acelaşi POC Marea Neagră. Şi de această dată, proiectul - ce presupune în prima fază investiţii de peste 350.000 euro - este eligibil, dar se pare că are şanse mai mari de a prinde finanţare.

Desigur, conducerea CJ Galaţi şi-ar dori ca "Aventura" să treacă mai repede prin iţele birocratice ale accesării fondurilor europene. "Dacă în 2017, când au început discuţiile, ştiam că o să dureze atât de mult verificarea şi semnarea unui contract cu finanţare transfrontalieră, credeţi-mă că îl făceam din fonduri proprii! Dar astăzi, când vorbim, proiectul este eligibil şi aşteaptă să fie finanţat", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. Acesta a precizat, însă, că nu există, deocamdată, nici un document oficial care să garanteze investiţia.

"O hârtie oficială nu este venită, dar din discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei, şi de la Constanţa, şi de la minister (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - n.r.), se pare că proiectul este, după cum spuneau ei, în "pole position" (pe prima poziţie - n.r.)", a explicat preşedintele CJ Galaţi.

Conform proiectului, Parcul "Aventura" va dispune de 15 trasee de aventură (cățărare/ traversare, cu puncte de staționare și tranzit pe platformele amplasate pe arborii din amplasament), cu nivele diferite de dificultate, și două trasee de tiroliană, cu lungimi de 150 și 180 de metri, fiind asigurate prin proiect nu doar standarde de calitate ridicate, ci şi echipamentele de siguranţă pentru "aventurieri". În faza a doua a proiectului, ar urma să fie reabilitate şi lacurile de agrement din Pădurea Gârboavele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Finanțare pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic contractul de finanțare pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele. “Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”,  a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul proiectului, pe lângă Parcul de Aventură, se va realiza și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat turistic. Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Finanțarea pentru Parcul de Aventură a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Proiect de Parc Aventura în pădurea Gârboavele

Miercuri, 27 mai, Consiliul Județean Galați a demarat un alt proiect turistic, odată cu semnarea electronică de către președintele instituției, Costel Fotea, a contractului de finanțare pentru un parc de aventură în apropierea municipiului reședință de județ.

“Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul Aventura din Brașov”,  a declarat președintele Consiliului Județean.
În cadrul proiectului, pe lângă parcul de aventură, se va realiza și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat în domeniu. Valoarea investiției este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Finanțarea a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilkovo (regiunea Odessa, Ucraina).
Conform informațiilor noastre, urmează procedura de achiziție pentru desemnarea operatorului economic ce va lucra efectiv la proiect, motiv pentru care este încă dificil de precizat data finalizării, dar există șanse ca parcul să se deschidă în anul 2021.
În ceea ce privește tarifele de intrare, momentan nu putem decât să ne raportăm la situația existentă la Brașov. În orașul de sub Tâmpa, Parc Aventura a fost redeschis publicului în data de 15 mai și propune bilete de intrare de trei lei de persoană doar pentru vizitare, în timp ce trei ore de aventură costă între 50 și de 60 de lei, în funcție de vârsta celor interesați. Există și posibilitatea de a prelungi… aventura cu încă o oră, contra a 20 de lei și reduceri pentru grupuri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Se pregăteşte licitaţia pentru Aventura Parc de la Gârboavele. Proiect transfrontalier

Nu mai puţin de 15 trasee de jocuri prin copaci, cu grade diferite de dificultate (patru mov, trei galbene, trei verzi, două albastre, două roşii şi unul negru), şi două tiroliene, de 150 şi, respectiv, 180 de metri, vor fi principalele atracţii ale Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele, care urmează să fie scos la licitaţie. Lansarea oficială a proiectului care face posibilă amenajarea parcului pe o suprafaţă de 8,4 hectare a avut loc în sistem de videoconferinţă.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi a găzduit, ieri, evenimentul de lansare, în sistem de videoconferinţă, a proiectului "Escapeland - Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre". CJ Galaţi este aplicant, iar parteneri sunt Consiliul Local Vilkovo din regiunea Odessa, Ucraina, Consiliul Raional Cantemir din Republica Moldova, Consiliul Local Kutaisi din Republica Georgia şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, bugetul total eligibil al proiectului se ridică la 1.377.103 euro, din care 396.000 revin CJ Galaţi, 290.733 de euro - CJ Constanţa, 313.506 euro - Consiliului Raional Cantemir, 217.006 euro - Consiliului Local Vilkovo şi 159.856 de euro - Consiliului Local Kutaisi.

În cadrul proiectului vor fi realizate trei obiective turistice noi: Parcul Aventura de la Galaţi, o bază sportivă şi turistică la Cantemir şi o bază de agrement la Vilkovo. De asemenea, vor fi organizate un târg de turism la Kutaisi, patru sesiuni de instruire, 12 evenimente de documentare şi promovare, şi va fi realizat un Plan consolidat de dezvoltare a turismului activ în regiunile partenere.

Conform datelor oficiale, valoarea totală a investiției de la Galaţi este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Revenind la Aventura Parc, Costel Fotea promite una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune, asemănător cu Parcul Aventura din Brașov. Conform datelor oficiale, în cel mai scurt timp va intra în procedură de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie. Lucrările ar trebui să dureze şase luni după ce proiectarea va fi finalizată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Parcul de Aventură de la Gârboavele a fost scos la licitație

O nouă zonă de agrement va fi construită în pădurea Gârboavele. Este vorba despre un Parc de Aventură care va fi construit de Consiliul Județean Galați. Complexul va semănă cu cel de la Brașov. Lucrarea în valoare de 1,5 milioane de lei a fost scoasă la licitație. Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că parcul va avea 8 hectare, 15 trasee și numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat, la lansarea proiectului, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Parcul de Aventură de la Galați va fi construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina). Lucrarea va fi gata peste 9 luni, din care 3 luni reprezintă perioada de proiectare.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Se caută constructor pentru Parcul Aventura de la Gârboavele. Proiect tehnic aprobat

În ședința ordinară de vineri, 27 august, a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic și a documentației de execuție pentru realizarea obiectivului de investiţii "Amenajare Zonă de Agrement Parc Aventura, Pădurea Gârboavele", parte integrantă din Proiectul EscapeLand "Dezvoltarea și promovarea Turismului Activ la Marea Neagră".

În cadrul acestui proiect, CJ Galați, își propune să transforme 8,4 hectare din Pădurea Gârboavele într-un Parc de Aventură, numit EscapeLand. Pasionații de aventură se vor putea bucura de 15 trasee de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă, forță și curaj. Gradul de dificultate pentru fiecare traseu va fi indicat printr-o culoare, respectiv: violet, galben, verde, albastru, roșu - pentru trasee accesibile, iar traseul indicat cu negru va fi pentru cei mai curajoși. De asemenea, fiecare participant la aventură va primi și echipamentul de protecție adecvat, care trebuie folosit în permanență, din motive de siguranţă. Totodată, iubitorii de senzații tari se vor putea bucura și de cele două tiroliene, care vor completa aventura la înălțime.
În acest sens, ar trebui să aibă loc lucrări de amenajare a terenului (operaţiuni de curăţare a arbuştilor şi a puietului tănăr din etajul inferior al pădurii pe o suprafaţă de 27.745 de metri pătrați), proiectarea celor 15 trasee de aventură şi a celor două tiroliene cu indicatoare de trasee, construirea sediului administrativ, precum și asigurarea utilităţilor necesare funcţionării. Mai trebuie spus că traseele se vor proiecta respectând normele de siguranţă naţionale şi europene, iar elementele parcului de aventură vor respecta cerinţele ultimelor standarde europene în materie de securitate, construcţie şi exploatare, urmând a fi verificate cu stricteţe şi testate înainte de punerea în folosinţă.
În urma analizei devizului general, valoarea totală a investiţiei este în prezent de 1.626.106,73 lei cu TVA, finanţarea fiind asigurată din fondurile Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.
Încă de la finele lunii mai 2020, președintele CJ, Costel Fotea, anunța, pe pagina sa de Facebook, semnarea electronică a contractului de finanțare pentru Parcul Aventura de la Gârboavele. Între timp, în pandemie, problema cea mai spinoasă a reprezentat-o găsirea unui constructor pentru acest obiectiv de investiție.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Aventura Parc, în mijlocul unei păduri din Galaţi. Complexul va avea tiroliene şi scări interconectate prin copaci

Un parc de aventură spectaculos se construieşte la Galaţi, în mijlocul unei păduri. Complexul va semănă cu cel de la Braşov şi va costa peste 1,6 milioane de lei, fonduri europene.

În Pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de oraşul Galaţi, se amenajeză de la zero un parc de aventură pe o suprafaţă de peste opt hectare. Complexul va avea 15 trasee, tiroliene spectaculoase, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci. La final, zona de agrement va fi spectaculoasă.

„Gălăţenii merită şi au nevoie de noi zone de agrement şi de relaxare în aer liber. Vor fi amenajate 15 trasee de aventură, cu sute de elemente interconectate prin arbori, la diferite înălţimi, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Cei mici, dar şi adulţii îşi vor încerca rezistenţa pe trasee precum scara amiralului, fusurile suspenadate sau podul Tibetan”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

De asemenea, în noul parc de agrement vor fi amenajate două tiroliene, una de 150 de metri şi cealaltă de 180 de metri. „Totul pentru ca gălăţenii să se bucure de o zi în natură, să facă diverse activităţi sportive şi să se relaxeze alături de cei dragi în aer liber”, a adăugat Fotea.

În acest moment, clădirea administrativă a noii zone de agrement a Galaţiului este aproape finalizată, iar spaţiul unde vor fi instalate traseele de aventură a fost pregătit, astfel încât să înceapă şi instalarea tuturor dotărilor necesare. În cadrul acestei investiţii, vor fi achiziţionate şi sute de echipamente de protecţie pentru copii şi adulţi.

Investiţia, de peste 1,6 milioane de lei, este realizată cu fonduri europene atrase de Consiliul Judeţean Galaţi. 

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Aventura Parc la Galați. Pistă de bob suspendată, 15 trasee și tiroliene spectaculoase

Parcul de aventură din Galați va fi unul spectaculos. Va avea 15 trasee, tiroliene spectaculoase, scări şi poduri interconectate între copaci, dar și o pistă de bob, care va putea fi folosită tot anul. 

La 15 kilometri de orașul Galați, în mijlocul pădurii Gârboavele, Consiliul Județean Galați amenajează, pe o suprafață de peste 8 hectare, un parc de aventură, după modelul celui din Brașov. Locul de agrement va fi inaugurat luna aceasta și va avea 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri.

În plus, de anul viitor, va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna. „Ca element de noutate, vreau să mai adaug ceva la acest parc de distrarcții, până începe sezonul cald din 2023. Este vorba de un bob suspendat. Din câte știu, cred că mai este unul doar la Vatra Dornei. În periaada facem procedurile de achiziți. El va fi doar de montat, el vne ca ansamblu”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galalți, într-o emisiune la Pro Lider FM.

Locul de agrement va costa peste 1,6 milioane de lei, fonduri europene.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Parcul „Aventura” se va deschide, în sfârșit, în această primăvară

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, promite reluarea lucrărilor la sediul futurist al Muzeului de Artă Vizuală din Parcul Rizer în acest an. ”Încheiem procedurile de achiziție și sperăm ca lucrările să reînceapă în vara acestui an, astfel încât muzeul să fie gata în 2024. Este vorba despre un rest de executat evaluat la aproximativ 31 de milioane de lei, iar, într-o recentă discuție cu un antreprenor, acesta mi-a explicat că este o mare provocare să torni acei pereți curbați din beton. Mulți constructori au citit doar în cărți despre așa ceva”, ne-a declarat, recent, președintele CJ.

Până la finele anului în curs, conform sursei citate, trebuie finalizate și alte obiective de investiții din zona culturală, printre care Casa "Cuza Vodă", noua sală de spectacole a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, dar și Farmacia Ținc (Casa Colecțiilor).

Alte proiecte cu finanțare europeană, de această dată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au în vedere modernizări și creșteri de eficiență energetică la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Grădina Botanică, acolo unde se intenționează, în plus, montarea pe o parte din aleile principale a unui pavaj solar, și la Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”.

Conform lui Costel Fotea, CJ se va ocupa în acest an și de reabilitarea Conacului de la Mânjina, în parteneriat cu Ministerul Culturii, dar și a statuii lui Ioan Vodă cel Cumplit de pe dealul Roșcanilor. În aceeași ordine de idei, instituția din Eroilor nr. 7 dorește să obțină finanțare prin PNRR pentru punerea în valoare a cetății dacice de la Piroboridava, din zona comunei Poiana, cel mai mare centru comercial al Daciei Libere de acum două mii de ani.

Trecând către zona de agrement, președintele CJ promite deschiderea Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele în primăvară, după recrutarea personalului necesar. ”Avem în plan finalizarea lucrărilor la Baza Zătun 2 și la sera de plante exotice, însă acolo avem de rezolvat o problemă cu un constructor care vine cu doi oameni la muncă”, ne-a mai spus Costel Fotea, amintind, totodată, depunerea unui proiect pe noul Program Operațional Regional pentru modernizarea Parcului Rizer.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean are în plan și amenajarea unei moderne piste de biciclete, pe ruta Lacul Partidului - Sat Costi - Vânători - Pădurea Gârboavele (Zoo) - Odaia Manolachi - Smârdan - DJ 251 (intersecția de la Greaca), un proiect de 22 de milioane de lei, cu finanțare prin PNRR.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.