Jump to content

Gălăţeni care au făcut spectacol la televizor

dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeni care au cucerit poporul cu televizorul

Declarat un star al ştirilor de la ora cinci, doctorul Nicolae Bacalbaşa a „măcelărit” armata celor 50 de bombardiere sexy şi blonde ale lui Dan Negru. Nu este însă unicul gălăţean care a făcut la televizor un rating mai mare decât profesioniştii!

O superbă tecuceancă de 17 ani, Cristina Chiriac ar putea fi următorul „Next Top Model” al României.

Acum o lună, scafandrul Alin Cosma din Galaţi a fost la un pas de a cuceri definitiv inima „Burlăciţei” Bianca Drăguşanu şi de a-l transforma pe fotbalistul Adrian Cristea în amintire.

Pe samuraii Akikai din Tecuci îi ştie o ţară întreagă de la „Românii au talent”.

Şi tot emisiunea de la Pro Tv, devenită fenomen naţional, a adus-o în luminile rampei pe gimnasta şi acrobata la bară Medea Felina.

Gălăţeanca Veronica Marin a câştigat lupta decisivă cu cele 130 de kilograme în emisiunea „Marele Câştigător” de la Antena 1.

Cine nu-l ştie pe simpaticul Arun Durancea de la Tecuci?

Talentata Ştefana Lepădatu a fost „suprinsă” cu un flaut în emisiunea Zânei Andreea Marin-Bănică.

Despre ei şi despre ceilalţi gălăţeni care au apărut în emisiuni la televizor aţi citit şi veţi mai citi la rubrica „Tv Mania” din cotidianul „Viaţa liberă”. Au fost haioşi, frumoşi, cuceritori, inspiraţi sau simpatici.

Ceea ce-i lipseşte Galaţiului este însă... o „PIŢI”! Una veritabilă, care să umple cu sânii şi fundul ei tabloidele, şi pentru care să piardă nopţile la pândă paparazzii de televizor. Spre deosebire de noi, brăilenii au deja o Sexy Brăileanca, dar şi pe Laurette, o „ciocolată cu picioare lungi”. Pentru echilibrarea situaţiei, sperăm urgent să se afirme măcar o sexy-gălăţeancă.

viata-libera.ro

• 2 years later...

Gălăţeni remarcaţi la televizor în 2013

* Gălăţeanul Florin Ristei a câştigat trofeul "X Factor", Adrian Nour a devenit Artistul României la „Vocea României”, iar balerinul Momo a uimit lumea cu poemele sale coregrafice la „Românii au talent” * Gălăţeanca Daciana Ciochină a cucerit inima Burlacului, iar alţi 11 gălăţeni au dovedit din plin că au talentul de a face rating

Gălăţenii au valoare şi talent, iar asta s-a văzut din plin la televizor. Şi nu vorbim de emisiuni bazate pe ceartă şi scandal, ci de talent-show, chit că avem şi gălăţeni şi gălăţence care au făcut rating în reality-showuri difuzate de posturile naţionale în 2013. Merită să vi-i amintim.

"X Factor"-ul Florin Ristei
Exuberant, carismatic, mereu cu zâmbetul pe buze şi extrem de talentat, gălăţeanul Florin Ristei a câştigat, prin votul publicului, marele trofeu al concursului "X Factor" de la Antena 1 şi cecul în valoare de 120.000 de euro. În primăvară, la TVR1, acelaşi Florin Ristei era în finala pentru Eurovision 2013, alături propria lui trupă, FreeStay, cu piesa „Criminal Mind”, dar să nu intrăm în discuţii despre cum se câştigă Eurovisionul în România… La "X Factor", gălăţeanul a oferit momente de excepţie. A transmis forţă, emoţie şi nesfârşită sensibilitate interpretând piesa Mihaelei Mihai „Salcia” şi numai Cerul a fost deasupra lui când a cântat melodia trupei Proconsul. „Bed of Roses” avea să convingă publicul că el este "X Factor", iar Florin s-a revanşat în stilul său, oferind o explozie de energie şi bucurie cu piesa „Fairytale”.

Adrian Nour, artistul total
„Spirit ludic, sânge fierbinte”, „revelaţia de la Vocea României”, „cel mai vesel „nour” e cel ce aduce lumina ce va să vină”, „Adrian Happy Feet” sau pur şi simpu artist total, aşa a fost catalogat Adrian Nour în marele show de la Pro Tv. Artistul gălăţean a oferit, în duet/duel cu Ana Maria Mirică, cel mai bun moment din istoria showului „Vocea României”: piesa Corinei Chiriac „Inima ta”, dovadă că piesa a fost reeditată în programul Revelionului magic de la Pro Tv! Printre momentele de excepţie marca Adrian Nour se află „La Boheme”, „Buona sera signorina” - condimentată cu un moment de step şi „Loucura”. Din păcate, deşi spectacolul oferit de Adrian Nour a fost impecabil din punct de vedere artistic, în urma votului publicului artistul s-a clasat doar pe ceea de-a treia treaptă a podiumului la „Vocea României”, dar a devenit, fără tăgadă, Artistul României!

Uninvented Theatre and Zero Gravity Dance - Balerinul Momo şi poezia dansului
Gălăţeanul Momo, pe numele său complet Momo Peter Sanno, este balerinul care alături de colegii săi din Uninvented Theatre & Zero Gravity Dance a lăsat publicul cu gura căscată la „Românii au talent” de la Pro TV. Fiul doamnei Petruţa Moisi, prima femeie ecologist din oraşul nostru, cea care a înfiinţat Centrul de Consultanţă Ecologică, a făcut primii paşi de dans la Liceul de Artă din Galaţi.
Deşi doar două voturi, i-au lipsit pentru a ajunge în marea finală a competiţiei, balerinul rămâne în istoria „Românii au Talent” cu două momente unice, răvăşitoare, veritabile poeme coregrafice, în care a însufleţit un manechin. Ultimul său moment din concurs a fost pur şi simplu magic, a transpus publicul într-o altă lume: o splendidă poveste de dragoste între un mesager al focului şi o sirenă, o iubire imposibilă între apă şi foc!

Tecuceanca de la "X Factor" - Eliza Bunu, „pitbuliţa nebună”
Tecuceanca Eliza Bunu a revenit pe scena "X Factor" de la Antena 1 şi, chiar dacă a fost eliminată din concurs în pragul semifinalei, în marele spectacol de gală a fost alături de Florin Ristei. Mai mult, tecuceanca a impresionat-o cu frumuseţea ei pe Mihaela Rădulescu.
Dacă în 2012 Eliza a reuşit să-l îmblânzească pe acidul şi durul Cheloo, cel mai „periculos” membru al juriului şi l-a pupat, de această dată a devenit eleva lui şi „pitbuliţa nebună”, după cum a numit-o mentorul. Eliza a format împreună cu rapperul Rareş Raicu trupa „Bruiaj", devenind pariul antrenorului lor la "X Factor". În galele live ale "X Factor", "Bruiaj" a fost la înălţime! Deşi avea un picior în ghips, Eliza a ţopăit într-un picior în timp ce cânta în forţă şi cu talent „Jump Around”, fiind un adevărat vulcan de energie. Moartea mult prea timpurie a fratelui şi plecarea la muncă în Italia a tatălui ei sunt poveri grele pentru sufletul oricui, dar mai ales pentru o inimă atât de sensibilă de artist ca a Elizei. „Nu e nimic să compenseze lipsa ta/ Aş da orice să te am în preajma mea/ De când ai plecat, eu m-am schimbat în bine/ Şi oriunde eşti ai fi mândru de mine”, acestea sunt versurile emoţionante pe care Eliza le-a scris cu gândul la fratele ei decedat mult prea devreme. Puse pe melodia lui Puff Daddy, „I'll be missing you”, interpretată de Eliza şi Rareş, versurile au reuşit să răvăşească şi publicul şi juriul "X Factor".

Tecucenii au talent - "Roboţelul" Adrian Ilinca a făcut senzaţie
„Eşti gata să faci spectacol? Ne uimeşti?! Nici n-o să te întreb ce talent ai! Vreau să mă surprinzi, atât!”, atât i-a spus Mihai Petre, cel mai sever membru al juriului de la „Românii au talent”, tecuceanului Adrian Ilinca, în vârstă de 19 ani. Şi, în preselecţii, Adrian Ilinca a reuşit să facă mai mult decât spectacol, a uimit pe toată lumea, transformându-se în robot! A fost dat în urmărire generală pentru talent şi, chiar dacă nu a ajuns în finala marii competiţii „Românii au Talent” de la Pro Tv, toată România s-a minunat cum dansează.
Simpaticul roboţel în vârstă de 19 de ani a avut parte de o copilărie cu multe lipsuri şi a scăpat ca prin urechile acului de un diagnostic teribil - ulcer intestinal, care îi dădea doar două săptămâni de viaţă. Ar fi putut participa la „Italia’s got talent”, dar a preferat să vină la „Românii au talent”, chiar dacă pentru asta a trebuit să renunţe la joburile pe care le avea în Italia - instructor de dans la „Ritmi Dance” şi de acrobatică la „Play Sport”. Aşa cum am mai scris, special pentru acest show, Adrian a venit din Italia, unde locuieşte de 11 ani cu părinţii şi cu fratele său. Pentru Adrian, emisiunea de la Pro a fost şansa de a se întoarce şi stabili în România, dornic de o carieră în dans.

Inel cu diamante şi nuntă - Daciana Ciochină a câştigat inima Burlacului
Gălăţeanca Daciana Ciochină a câştigat mai mult decât emisiunea-concurs „Burlacul” de la Antena 1 şi un inel cu diamante, şi-a adjudecat şi inima protagonistului show-ului, Bogdan Vlădău. Blondă, suavă şi cu un chip angelic s-a ţinut demnă şi departe de scandalurile ieftine ale celorlalte pretendente ale Burlacului, dându-le clasă, poate şi pentru că e fiică de preot, şi are deja înţelepciunea unei căsnicii şi a unui divorţ. Relaţia cu Vlădău a continuat şi după emisiune, cei doi participând la nunta dintre Bianca Drăguşanu şi Victor Slav. „O să avem sufletele de aceeaşi culoare şi vom vibra împreună”, mărturisea Daciana, înainte de nuntă. Ulterior, presa tabloidă a scris că Bogdan şi Daciana s-au despărţit.

De la o emisiune la alta - ”Moldovean blues", cu YJB
“Muzica, sentiment, energie”, adică show în toată regula! Asta au promis, asta au oferit din plin, la „Românii au talent”, componenţii trupei YJB, adică Alexandra Penciu, pe care o ştiţi deja de la „Vocea României”, Vincenţiu Mantu şi Leonard Croitoru, elevi la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi. ”Moldovean blues"-ul lor a fost aplaudat cu plăcere nu numai de public, ci şi de cei trei juraţi, Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre, chiar dacă tinerii gălăţeni nu s-au calificat în semifinale.

Cu tatăl pe scenă - Next Star - Bogdan Ştirbu
Pe Bogdan Ştirbu, elev în clasa a V-a la Şcoala Nr. 7, l-aţi putut vedea la emisiunea „Next Star”, pe Antena 1. Îmbrăcat în marinar, băiatul a cântat impecabil, gândindu-se la tatăl sau, navigator, plecat pe mare. De altfel, a şi mărturisit că şi-ar fi dorit că tatăl său să-l vadă la "Next Star". Nu mică i-a fost mirarea când şi-a recunoscut tatăl în persoana marinarului care s-a aflat lângă el, pe scenă, pe tot parcursul interpretării melodiei, dar ascuns bine sub un machiaj special şi perucă! Surpriză marca Antena 1!

Talent sută la sută - Cât de frumoasă este Diana Borcea!
Vocea minunată a Dianei Borcea a ridicat publicul în picioare la „Românii au talent”. Diana a cântat dumnezeieşte piesa „Beautiful” a Christinei Aguilera. Versurile cântecului, pe care Pro Tv le-a subtitrat, „Sunt atât de frumoasă, indiferent ce spun alţii, şi vorbele nu mă pot doborî”, interpretate de tânăra diagnosticată cu nanism hipofizar somatotrop, au răvăşit publicul. Diana, pentru care „e o luptă în fiecare zi să ieşi din casă, să îţi îndeplineşti datoriile de zi cu zi”, şi-a pierdut mama pe când avea doar zece ani şi acum este studentă în Bucureşti, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia japoneză.

Geanina Bobocea - O tecuceancă la Miss Diaspora 2013
La doar 17 ani, tecuceanca Geanina Bobocea a participat cu succes la trei concursuri de miss, două la Madrid, unul la Mangalia, şi a reprezentat Spania la Miss Diaspora Callatis 2013 - un concurs de frumuseţe şi spiritualitate romanească, transmis pe TVR 2. Geanina a reuşit să se califice între primele zece finaliste şi s-a impus în faţa altor 16 frumuseţi venite din 11 ţări.

La TVR - JuL, în semifinala Eurovision
Pe Georgiana Moraru, pe numele de scena JuL, am văzut-o la TVR1, în Semifinala Eurovision România cu piesa "Wake me up". Deşi a avut emoţii, a cântat cu bucurie. Gălăţeanca a făcut parte pentru o vreme din trupa Hi-Q, a colaborat cu DJ Allexinno şi Starchild pentru piesa "Rihanna Song", care s-a bucurat de un mare succes în afara ţării, dar şi cu trupa Bere Gratis.

Mariaj la TV - "Patru nunţi şi-o provocare"
Gălăţeanca Roxana a fost cerută de soţie tocmai la Paris, la picioarele turnului Eiffel, s-a căsătorit pe un ponton pe Dunăre, dar toată lumea a văzut-o la Pro Tv la "Patru nunţi şi-o porovocare". Deşi miresele concurente au acuzat-o, acre, că "E fiţoasă! E infatuată! Se uită la noi ca la nişte gândaci”, Roxana a părut doar elegantă şi politicoasă, e drept, o politeţe rece şi rezervată, fără să epateze şi să facă nazuri! Chiar dacă n-a câştigat premiul cel mare, luna de miere de cinci stele, nunta ei în stil parizian sigur va inspira şi alte cupluri. Apropo, suportul de tort în forma celebrului Eiffel îl puteţi vedea în vitrina unei cofetării centrale din Galaţi!

Bittman a vrut să-l plătească - Sorin Bumbaru a cucerit-o pe Delia
Ca o îngheţată la soare, aşa s-a topit Delia la vederea gălăţeanului Sorin Bumbaru, manechin de ocazie, revenit pe scena "X Factor". Deşi farmecul personal al gălăţeanului depăşea prestaţia lui artistică şi talentul muzical, Delia era convinsă că Sorin trebuie să meargă mai departe în concurs, iar Dan Bittman i-a făcut o ofertă gălăţeanului: „Din banii mei, personali, îţi dau o mie de euro ca să pleci sau, dacă câştigi premiul de 120.000 de euro, nu te alegi decât cu 20.000 şi o sută e a mea!”. Surprinzător, Sorin a acceptat a doua variantă, dar n-a fost cazul. A fost eliminat înainte de a ajunge în galele live.

Cosmina Burcea - Cu Autobuzul lui Vârciu, în căutarea dragostei
Cosmina Burcea s-a numărat printre cele nouă fete frumoase şi dornice de aventură care au urcat în Autobuzul lui Liviu Vârciu, colindând ţara-n lung şi-n lat, în căutarea dragostei. Emisiunea de pe Kanal D „Autobuzul lui Vârciu” este adaptarea românească a formatului internaţional “Babes on the bus”, pasagerele neavând alt scop decât găsirea jumătăţii în satele în care poposeşte autobuzul, în timpul acestei curse neobişnuite. Îndrăzneaţă, Cosmina a câştigat detaşat titlul suprem de cea mai vorbăreaţă dintre concurente şi a reuşit să-l scoată din răbdări inclusiv pe Vârciu!

Partener pentru Măruţă - Alexandru Mircea, chinuit de talent
Gălăţeanul Alexandru Mircea a reuşit să facă o sală întreagă să hohotească de râs cu mişcările lui de dans-robot şi rock and roll, la "Românii au talent". „Vă chinuie într-un mare fel talentul la dans. Zbaterea aceasta interioară este ca o furtună năprasnică”, a comentat aprigul Mihai Petre. Andi Moisescu l-a propus pentru "Dansez pentru tine", cu un partener la fel de "talentat" - Cătălin Măruţă. Perseverent, gălăţeanul ar putea reveni şi în sezonul următor al românilor (care se cred) talentaţi.

viata-libera.ro

• 2 years later...

Avem talente de toate felurile/ Gălăţeni care au uimit lumea... la televizor
* De la studentul sărutat pe buze de Mihaela Rădulescu şi până la cei doi tineri care au încercat s-o cucerească pe „Burlăciţa” Daniela Crudu, gălăţenii au dovedit că au farmec şi fac rating la televizor * Glasurile extraordinare ale gălăţenilor s-au auzit şi la Vocea României şi la X Factor * Dar nici puştii de la „Next Star” nu s-au lăsat mai prejos şi nici cei doi miri de la „Poftiţi de vă iubiţi!”

Şi în 2015 gălăţenii au făcut spectacol pe micul ecran. Fie că au fost concursuri de talente ori reality-show-uri, ai noştri concitadini au ridicat audienţa. Iată cele mai spumoase apariţii.

„Meriţi şi un al doilea sărut!”

Studentul tecucean Florentin Hriscu va rămâne în istoria preselecţiilor concursului „Românii au talent” cu o amintire de neuitat: un sărut pe buze din partea Mihaelei Rădulescu. În semifinala competiţiei, sorbindu-l din priviri, Mihaela Rădulescu i-a trimis, de la masa juriului, mai mulţi pupici. "Meriţi şi un al doilea sărut pentru cum ai dansat. Sincer, cu greu mă abţin acum, pentru că nu mă lasă colegii să vin până la tine. Mă ţin de scaun! Chiar eşti un dansator minunat şi eşti unul dintre bărbaţii pe care nu-mi pare rău că i-am sărutat în viaţă", i-a spus Mihaela Rădulescu.

„M-ai făcut din vorbe”

În semifinala „Românii au Talent” a ajuns şi studentul gălăţean Bogdan Panaite. Deşi student la Canto Clasic, nu a venit cu o arie, ci cu freestyle: a uimit publicul improvizând rime pe baza câtorva cuvinte şi, respectiv, proverbe, alese de membrii juriului. Mihaela Rădulescu a mărturisit că-i plac băieţii care o „fac din vorbe, pentru că, până la urmă, la mine toată treaba se declanşează din creier”.

„Vocea Galaţiului, Vocea României”

Glasul unic al Cristinei Vasopol, artista Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, va rămâne, cu siguranţă, un reper la „Vocea României”. După ce, în preselecţii, a întors toate cele patru scaune ale juriului şi a ales-o pe Loredana să-i fie antrenoare, Cristina Vasopol a fost eliminată, pe nedrept, chiar înainte de semifinala concursului. Şi-a luat însă revanşa! Cristina a cântat, în marea finală a competiţiei, dar nu în postura de concurentă - aşa cum ne-am fi dorit şi cum credem că ar fi fost normal – ci a făcut spectacol alături de Loredana, vedeta care i-a spus "Eşti mai mult decât Vocea Galaţiului, eşti Vocea României".
Pe aceeaşi scenă de la Pro Tv au concurat şi sora Cristinei, Alexandra Boghici, dar şi o altă gălăţeancă, Andreea Vătavu!

Mult X Factor la malul Dunării

A plouat cu gălăţeni şi tecuceni talentaţi la competiţia „X Factor” de la Antena 1. Cel mai departe a ajuns gălăţeanca Mădălina Căuş, solistă la Năvodari, care a făcut parte din echipa lui Ştefan Bănică şi care a fost învinsă, la duel, de cel care a câştigat trofeul X Factor, Florin Răduţă. Tecuceanca Gabriela Lazăr a fost cât pe-aici să facă parte din echipa Deliei. Tot la X Factor merită nominalizaţi Ştefana Lepădatu şi flautul ei vrăjit, Adrian Adam Nedelcu, fata rock Liz (Elisabeta) Pricop, care a dovedit că o fată poate cânta senzaţional piesa unui bărbat, de Irina Ichim, al cărei glas s-a ridicat până-n Cer, la fiul ei, ori de Florin Drăgoi, care a arătat că poţi să păşeşti mai strâmb, dar să ţii loc de o întreagă orchestră când faci beatbox! Ar fi păcat să uităm de Alice Ciornovalîc, de Mihai Claudiu şi Andrei Grigore, care au dovedit rockul şi hip hopul pot face spectacol împreună sub numele MC & Andrew şi de tecuceanul care a cântat cu sufletul - Gabriel Iacob.

Next Star(-uri) de Galaţi

Umorul extraordinar, talentul de actor, dar mai ales stăpânirea de sine de care a dat dovadă l-au trimis în Finala „Next Star” pe Alex Beznea, în vârstă de doar nouă ani. Dezinvolt şi cu zâmbetul pe buze, Alex a oferit un număr de stand-up comedy iar în marea finală l-a avut ca partener de scenă pe actorul Doru Octavian Dumitru! În acest sezon, Bianca Gîrmacea a cântat atât de bine piesa „Skyfall”, a lui Adele încât a fost declarată pe loc noul agent 007 de la Next Star.

Cuceritorii Burlăciţei

Doi gălăţeni, Daniel Mihai şi Daniel Movileanu (Yanis), au fost între cei zece tineri pe care „Burlăciţa” Daniela Crudu i-a selectat dintr-o pleiadă de 20 pentru a-i cunoaşte mai bine. Din păcate, niciunul dintre ei n-a ajuns în marea finală! În loc de inima ei, Daniela i-a oferit altceva lui Yanis: „Ai putea să-mi devii unul dintre cei mai buni prieteni! Eşti un băiat extraordinar! Dar aşa cum ţi-am explicat, nu am reuşit să interacţionăm aşa cum ar fi trebuit din punct de vedere femeie - bărbat! Dar vei rămâne cel mai bun prieten al meu. Promit! O să te sun, o să ţinem legătura şi o să te invit la emisiuni şi peste tot. Şi sper că şi la nunta mea, într-o zi!”. Şi Yanis a acceptat fericit.

Poftiţi de vă iubiţi

„Chiar dacă murim, lăsăm vorbă să ne îmbrace pe ea mireasă şi pe mine mire… şi ştim că am fost mire şi mireasă! Să ne cununăm în faţa lui Dumnezeu ar fi extraordinar, dar nu ne permitem… Noi nu am fost niciodată la o nuntă! Doar ce am văzut la emisiunea «Poftiţi de vă iubiţi»”, aşa au mărturisit gălăţenii Marius (Dany) şi Monica Neculine, la „Poftiţi de vă iubiţi”, pe Antena 1. Pentru că se iubesc la infinit, pentru că niciunul dintre ei nu-şi poate folosi pe de-a întregul picioarele, şi pentru că în ciuda greutăţilor s-au încăpăţânat să fie o familie, şi să lupte pentru binele copilului lor, Raul, Nea Mărin i-a ales ca să le facă o nuntă de vis. Şi chiar de vis a fost!

viata-libera.ro

• 1 year later...

Talent fără limite. Gălăţenii au făcut spectacol la televizor, în 2017

Gălăţeanca Doina Teodoru a cucerit premiul de 20.000 de euro la "iUmor", iar tecuceanul Andrei Olteanu şi-a adjudecat trofeul de 30.000 de euro al concursului "Chefi la cuţite". Cea mai frumoasă pirandă din Lieşti, Narcisa Stănescu, a câştigat la "X Factor" pariul cu Carla’s Dreams, iar gălăţeanul Alex Beznea a fost la un pas să devină "Next Star". Tot la un pas distanţă de marele trofeu "Românii au Talent" a fost şi tecuceanul Laur (Karbula Lorand) din trupa "Ok World Wide". Pe scurt, de la concursurile de talente şi până la reality-show-urile matrimoniale, gălăţenii au făcut spectacol.

În 2017, poate mai mult poate ca în alţi ani, gălăţenii au făcut din plin rating în show-urile marilor televiziuni, Antena 1 şi Pro Tv. Iată cine sunt cei care, în 2017, au făcut cucerit poporul cu televizorul şi despre care, desigur, aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă".

Da, "iUmor"

În luna mai a acestui an, Doina Teodoru, născută în Galaţi, actriţă în Capitală, a reuşit să câştige cel de-a treilea sezon al emisiunii "iUmor", cu rafale de glume răutăcioase la adresa vedetelor din showbizul românesc. N-a scăpat, însă, nici ea de răutăţile celor care i-au pus victoria pe seama colaborării apropiate cu actorul Mihai Bendeac, membru al juriului. Care, însă, a tranşat povestea în stil propriu: "În cazul în care faci parte dintre persoanele care îşi închipuie că, după o carieră de 15 ani, aş fi în stare să trag nişte sfori pentru a măslui câştigătorul unui concurs televizat, te bag în p...a mă-tii şi te somez să închizi televizorul".

Chef la cuţite

"Moldoveanul Oltean sau Olteanul moldovean", aşa a devenit cunoscut, la "Chefi la Cuţite", Andrei Olteanu, un tecucean stabilit în Bucureşti, care a devenit marele câştigător al competiţiei culinare de la Antena 1. Bucătarul pe care dragostea l-a calificat în bucătărie tocmai în Italia, l-a făcut pe chef Sorin Bontea, din echipa căruia a făcut parte, să sară la propriu peste masa de jurizare şi să-i aterizeze direct în braţe, fericit peste măsură!

Românii au talent! Mai ales gălăţenii!

Pe scena "Românii au Talent" a fost, de-a dreptul, înghesuială de gălăţeni. Cuplul Iulia şi Paul Adămiţă, artist liric şi, respectiv, balerin la Teatrul Muzical "Nae Leonard", a oferit un moment special de operă comică.
O adevărată explozie de energie a provocat "Fantastic Girls", cea mai bună trupă de street dance din Galaţi!
Pe lângă un număr de senzaţie de beatbox, gălăţeanul Florin Drăgoi, pe numele de scenă Zen, a dăruit şi o lecţie de învingător: chiar dacă, născut fiind prematur, a fost ţinut prea mult la incubator, iar surplusul de aer i-a afectat mersul, nu e cu nimic mai prejos decât semenii lui.
La cererea publicului, Viorel Stănescu s-a reîntors (a câta oară?!) pe scena Pro Tv şi a scos juriul la dans.
Dans, breakdance, acrobaţii, freerunning, parkour, ballance pe mix de muzică populară românească, aceasta a fost reţeta cu care trupa "OK World Wide" a ajuns, din preselecţii, direct în semifinalele "Românii au Talent", după ce Andi Moisescu a apăsat butonul auriu. Venită de la Londra, trupa e formată dintr-un britanic şi patru români - printre care şi Laur (Karbula Lorand), născut în Miercurea Ciuc, dar crescut la Tecuci. Deşi nu puţine au fost vocile care au susţinut ca "OK World Wide" merita să câştige "Românii au Talent", trupa s-a clasat pe locul al doilea, marea învingătoare fiind Loredana Moşneguţu.

"Baro talentu" la "X Factor"

Chiar dacă n-au ajuns în galele live, ci doar până în bootcamp, două gălăţence, una mai fermecătoare şi mai talentată decât cealaltă, au făcut senzaţie la "X Factor", ajungând în echipa de voci a Deliei.
La doar 17 ani, îmbrăcată în port tradiţional ţigănesc, Narcisa Stănescu, cea mai frumoasă pirandă dintre căldărarii comunei Lieşti, părea coborâtă direct din filmul "Şatra"! Şi a dovedit cu prisosinţă că are "baro talentu", adică mare talent. N-a câştigat concursul, ci un pariu cu Carla’s Dreams. Pentru dulceaţa din vocea ei, artistul i-a oferit o înregistrare în studioul său profesionist.
Spectacol uimitor a făcut şi gălăţeanca Geanina Cătălina Mîndrescu, căreia Delia i-a spus, cu admiraţie, că are o mină de aur în voce.

"Next Star"-uri în devenire

"Să-ţi aminteşti de mine când vei fi pe marile scene! Să ţii minte că am fost primul care a căzut în genunchi în faţa ta!", aşa i-a spus Dan Negru, pe scena concursului "Next Star", gălăţeanului Alex Beznea. O sală întreagă, în frunte cu juriul, a râs în hohote, savurând momentul artistic îndrăzneţ al actorului de doar 11 ani, aflat pentru a doua oară în viaţă în marea finală a concursului "Next Star". Alex s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului, deşi ar fi meritat, cu prisosinţă, să fie marele învingător.
Tot în marea finală "Next Star" a cântat excepţional şi gălăţeanca Briana Guşu.
Pe scena viitoarelor staruri au oferit momente de excepţie şi alţi copii talentaţi de la Dunărea de Jos: Ana Silion, Cosmina Penghiş şi grupul "Voces" (Nicole Andra Tănăsescu, Sonia Chiriac, David Dobre şi Emanuel Badilaş). Iar micii samurai tecuceni din trupa Akikai au revenit la "Next Star" cu o impresionantă demonstraţie de arte marţiale pe muzică, moment dedicat colegului lor, Andi, plecat prea repede din această lume.

Vocea României Junior

La audiţiile pe nevăzute, gălăţeanca Ioana Bulgaru a cucerit-o pe Andra cu o interpretare originală şi jucăuşă a celebrei piese "I'm Not The Only One" şi s-a calificat la "Vocea României Junior", de la Pro Tv. "Am venit să demonstrez ce pot şi să văd dacă pot să devin mai cunoscută. Pentru mine, jobul de vis ar fi să pot să cânt în continuare şi să am concertele mele. Nu mă văd făcând altceva", a mărturisit cu convingere Ioana Bulgaru, din Galaţi, înainte de a urca pe scenă.
Chiar dacă nu a ajuns decât până în etapa confruntărilor în care s-au desemnat semifinaliştii, Ioana a dovedit cu prisosinţă că merită să strălucească pe scena muzicii!
La fel şi Adina Bostan, care, chiar dacă nu a reuşit să întoarcă vreun scaun, a primit din plin aplauze la "Vocea României Junior".
Cuceriţi de glasul şi interpretarea ei, Inna şi Marius Moga ar fi fost gata să se dueleze, pentru că fiecare şi-o dorea în echipă, la "Vocea României Junior", pe gălăţeanca Diana Movilă. Nume ei vă este cunoscut încă din 2011, când, la nici şase anişori, aflaţi din ziarul nostru că Diana s-a întors cu "Premiul special TVR" de la celebrul Festival-concurs "Mamaia Copiilor". La vârsta de nouă ani, ridica publicul şi juriul în picioare, aducând cerul pe scena "Next Star", concurs la care a fost finalistă. Îi consemnam atunci mărturia: "Eu, când sunt pe scenă, simt că pot să ajung şi la nouă metri deasupra cerului", a spus gălăţeanca Diana Movilă, care cântat "What a Difference a Day Makes". Diana şi l-a ales antrenor pe Moga şi, chiar dacă nu a trecut de etapa confruntărilor, cu siguranţă a dovedit că poate fi Vocea României!

Vocea României

"Oana s-a născut pe scenă! Se simte ca la ea acasă!", a spus Adrian Despot, în clipa în care a ales să meargă mai departe la "Vocea României" cu gălăţeanca Oana Mirică. La audiţiile pe nevăzute, pentru vocea ei s-au luptat Tudor Chirilă şi Adrian Depot. Oana a fost singura gălăţeancă din acest sezon al "Vocii României" care a reuşit să intre în confruntările live. Chiar dacă nu a ajuns în marea finală, cu siguranţă e o voce pe care trebuie să o mai ascultăm!
La audiţiile pe nevăzute de la "Vocea României", gălăţeanca Ioana Cristodorescu, în vârstă de 18 ani, elevă la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucureşti, a interpretat piesa "God Bless the Child" şi a reuşit să întoarcă două scaune: Loredana şi Tudor Chirilă şi-au revendicat-o, fiecare, în propria echipă. Ioana a optat pentru Chirilă şi, chiar dacă a fost eliminată în etapa duelurilor, cu siguranţă vom mai auzi de ea!

Cuplu gălăţean pe "Insula Iubirii"

În Thailanda, pe "Temptation Island - Insula Iubirii", reality-show-ul Antenei 1, a ajuns şi perechea gălăţeană Maria (actriţă, în vârstă de 29 de ani) şi Cosmin (marinar, 29 de ani). Spre deosebire de alte cupluri, care, seduse de tentaţii sau orbite de gelozie, au rupt relaţia de iubire în doar câteva zile, Maria şi Cosmin au părăsit insula împreună. Şi nu oricum, ci cu o Marie îngenuncheată la picioarele bărbatului iubit, şoptindu-i printre lacrimi: "Te rog, dacă vrei, să fii soţul meu… Şi să îmbătrânim împreună!". Din femeia veşnic nemulţumită, pusă mereu pe ceartă, plină de reproşuri şi vindicativă, Maria a devenit o parteneră caldă, înţelegătoare şi iubitoare, pentru că şi-a dat seama că l-ar putea pierde pe Cosmin…

"Gospodari fără pereche"

Aşa s-au înscris în emisiunea matrimonială a Pro Tv fermierii gălăţeni Florin Zaharia din Umbrăreşti şi Viorel Ariton din Frumuşiţa, în speranţa că Anamaria Prodan le va găsi perechea potrivită. Din păcate, ori că au fost ei prea pretenţioşi, ori că n-au avut noroc, numai lui Florin i-au ajuns în bătătură două pretendente, din care, culmea!, n-a rămas cu niciuna. Ba a mai şi vărsat lacrimi amare când aleasa inimii i-a spus că vrea să rămână doar prieteni!
Dar cine ştie de unde sare norocul, că Pro Tv mai pregăteşte un show matrimonial şi în 2018…

viata-libera.ro

• 5 years later...

Gălăţeni care au uimit lumea la televizor în 2022

Mariana Tarbuc - finalistă la „Chefi fără limite” şi mâna dreaptă a câştigătorului competiţiei, Graţiano Dinu - finalist la „Dancing on Ice - Vis în doi” şi care a luptat alături de Sore pentru visul mamei lui de a susţine patinajul artistic gălăţean de performanţă, Anastasia Budeşteanu - semifinalistă la „Vocea României”, aceştia sunt gălăţenii care au reuşit cele mai spectaculoase performanţe în show-urile tv, pe parcursul anului 2022. Dar mai sunt şi alţi gălăţeni care au pus oraşul nostru pe harta divertismentului şi a talentelor de toate felurile: artistice, culinare, sportive sau chiar… matrimoniale.

Galaţiul nu a fost doar subiect de ştiri negative în 2022. Gălăţenii au făcut spectacol de bună calitate în emisiuni de mare audienţă. Şi-au arătat din plin talentul sclipitor, umorul, farmecul, inteligenţa, forţa, implicarea şi emoţia. Chiar şi în emisiunile matrimoniale au izbutit, prin faptele, atitudinea şi comportamentul lor, să arate adevărata faţă a lumii în care trăim, astfel încât din experienţa lor să poată învăţa şi alţii.

Pentru că emisiunile de talent ne bat deja la uşă, iar alţi gălăţeni se pregătesc să intre pe porţile afirmării, merită să vi-i reamintim pe cei care au uimit lumea la televizor în 2022.

Gustul aventurii şi al spectacolului culinar

Fără a fi bucătar profesionist, ci doar pasionată de gătit, gălățeanca Mariana Tarbuc a fost aleasă din 80 de concurenți printre cei 18 care au ajuns în Grecia, unde s-a filmat „Chefi fără limite” - competiția în care Antena 1 a împletit bucătăria grecească și aventura. Doi dintre celebrii chefi ai Antenei 1 - Florin Dumitrescu și Sorin Bontea - și-au disputat-o, ba chiar s-au întrecut în probe pentru a o avea în echipele lor! Implicată, sufletistă, ambițioasă, neobosită, puternică, riguroasă, usturător de sinceră și spunând mereu lucrurilor pe nume, a rămas în memoria telespectatorilor ca „Primărița”, porecla pe care a primit-o pentru că este consilier la Primăria Galați.

La „Chefi fără limite”, Mariana Tarbuc a trăit aventura vieții ei, ajungând în marea finală, disputată de trei profesionişti: doi bucătari și un patiser. Doi dintre ei s-au luptat pentru a o avea în echipele lor! ”Primăriţa” a fost mâna dreaptă a lui Nobo, câştigătorul premiului de 30.000 de euro, pus în joc de Antena 1. Victoria lui i se datorează şi „Primăriţei”, care a lucrat umăr la umăr cu el, a tras așa cum ar fi făcut-o pentru ea însăși, ba, mai mult, a venit cu idei care au dat plus-savoare preparatelor lui!

Fără tăgadă, Mariana Tarbuc a reuşit cea mai bună performanţă într-o emisiune de aventură şi artă culinară! Însă trebuie să-l reamintim pe gălăţeanul care a primit Joker la „MasterChef” - Răzvan Tiberiu Radu. Absolvent de management hotelier în Elveţia, având ca atuuri experienţa internațională dobândită şi personalitatea sa, gălăţeanul a uimit juriul cu un sos de ardei dulce-acrişor despre care chefii de la Pro Tv au spus că merită îmbuteliat şi vândut!

Chiar dacă nu a trecut de etapa degustărilor pe nevăzute la “Chefi la cuțite”, ar fi nedrept să nu-l amintim pe Aljab Wobi Hatem, originar din Yemen, student la Medicină dentară în Galați. Îmbrăcat în port tradițional yemenit, Hatem a vorbit la superlativ despre Galaţi: „Mi-am ales un oraș mic, liniștit, frumos. Avem Dunăre și oamenii sunt extrem de ok”. Câţi gălăţeni get-beget ar spune la fel?

Lecţia de performanţă şi dăruire a lui Graţiano

Fost campion național de patinaj artistic la copii și juniori, supravieţuitor al unui cumplit accident rutier, Graţiano Dinu rămâne în memoria telespectatorilor nu doar pentru performanţa de finalist la „Dancing on Ice - Vis în doi”, ci pentru gestul minunat de a lupta pentru visul mamei lui, antrenoarea Aida Ramona Dinu - susţinere pentru patinajul artistic gălăţean de performanţă!

„Noi luptăm pentru mama lui Graţiano în acest concurs. Şi-a dăruit toată viaţa atât copilului, cât şi performanţei. Mie mi se pare incredibil că datorită mamei lui Graţiano există patinaj artistic în Galaţi. Dorinţa lor cea mai mare este să aibă resursele necesare să susţină acest sport”, mărturisea Sore, perechea gălăţeanului Graţiano Dinu. În patinaj, ca în orice alt sport, nu ai fonduri, nu faci mare performanţă…

Graţiano şi Sore au oferit mai mult decât spectacol pe gheaţă! Au creat magie, au transmis emoţie pură, nesfârşită graţie, au făcut performanţă şi s-au dăruit până la sacrificiu. Şi nu sunt vorbe goale: lui Graţiano i s-a dislocat umărul la primul dans din marea finală, dar şi l-a pus singur la loc fără ca nimeni - în afară de mama lui - să observe şi nu a întrerupt nici măcar o secundă spectacolul. Ba mai mult, a dansat încă de două ori, făcând dovada că este un campion!

Chiar dacă Sore şi Graţiano nu au câştigat premiul de 50.000 de euro de care patinajul artistic gălăţean de performanţă are atâta nevoie, lecţia lor de implicare şi dăruire merită să fie însuşită. La fel şi cuvintele Ramonei Dinu: „Nu ştiu dacă acum vorbesc ca mamă sau ca antrenor: nu cred că poate fi ceva mai frumos decât copilul tău luptând pentru pasiunea ta”…

Gălăţeni între "Vocile României"

Cea mai bună performanţă gălăţeană la „Vocea României” i-a aparţinut Anastasiei Budeşteanu, semifinalistă a competiţiei în care „doar vocea contează”. La audiţiile pe nevăzute, Anastasia, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să întoarcă toate scaunele juriului, fiecare dintre antrenori - Tudor Chirilă, Denis ”The Motans”, Irina Rimes, Smiley şi Theo Rose - dorindu-şi-o în echipă. A fost o adevărată bătălie pentru Anastasia, în care s-au folosit toate armele, Irina Rimes declarând chiar că îşi doreşte să-i compună o piesă gălăţencei. Anastasia a ales echipa lui Denis „The Motans” şi a ajuns în semifinală.

Deşi, credem noi, ar fi meritat să cânte în finală, tot ceea ce i s-a întâmplat la „Vocea României” trebuie să fie începutul unei cariere artistice de succes, pe care Anastasia o merită din plin!

Aşa cum merită din plin să fie pe scenă, cântând în lumina reflectoarelor şi bucurându-se de ropote de aplauze, și gălăţeanca Ana Mardare, o artistă cu experienţă, şi Emanuel Bădilaș, licean în Galaţi.

Operată pe creier de o tumoră, Ana Mardare şi-a descoperit, apoi, şi o tumoră la sân, iar diagnosticul - cancer metastatic la oase nu i-a clintit convingerea că fiecare nouă zi este o binecuvântare, că Dumnezeu o iubeşte şi face totul pentru ea! Smiley cu Theo Rose, Denis şi Irina şi-au întors scaunele şi au încercat să o convingă să aleagă echipele lor. Ana Mardare a ales să meargă mai departe cu Smiley și Theo Rose.

Aceeaşi echipă a fost şi alegerea lui Emanuel Bădilaş, originar din Isaccea, elev al Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi şi al profesoarei de canto Monica Măciuceanu. O apariţie foarte proaspătă şi o voce versatilă, care poate crea momente memorabile la „Vocea României”, acesta a fost verdictul membrilor juriului care şi-au întors scaunele, revendicându-l în echipele lor - Irina Rimes, Tudor Chirilă, Smiley şi Theo Rose.

Suntem convinşi că şi Ana şi Emanuel ar fi putut străluci mai departe la „Vocea României”, însă o regulă schimbată în timpul jocului a făcut ca show-ul Pro Tv să ia o altă direcţie, iar ei să nu ajungă în etapa battle-urilor. Fără a exista un duel al vocilor, o minimă formă de departajare a concurenţilor, Smiley şi Theo Rose au renunţat la Ana Mardare şi la Emanuel Bădilaş, pentru care, paradoxal, s-au luptat cu alţi membri ai juriului ca să-i aibă în echipă…

Gălăţenii au talent

Galaţiul şi-a arătat adevărata valoare la „Românii au talent”. Primul a fost gălăţeanul Ştefan Brînză - „Ștefan Povestitorul”, pe propriul canal de YouTube. La doar cinci ani, îmbrăcat în costum popular românesc şi trăgând după el un cărucior plin cu cărți „de-ale lui”, puştiul a făcut spectacol cu „Soacra cu trei nurori”, povestea lui Ion Creangă.

I-au urmat samuraii din trupa Akikai Energy din Tecuci, care au ţinut publicul şi juriul cu sufletul la gură, dovedind că artele marţiale pot face spectacol de fiecare dată.

Un moment tulburător a fost oferit de gălăţeanca Marina Tofoleanu, pe care viaţa a încercat-o de la o vârstă mult prea fragedă. Părăsită de mamă, copila şi-a îngrijit tatăl bolnav, care s-a stins sub ochii ei. Aflată în grija mătuşii care i-a devenit şi tată, şi mamă, oferindu-i un cămin, Marina este pasionată de matematică şi de muzică şi nu-şi doreşte decât să fie iubită. Tocmai de aceea a interpretat piesa „Dragostea nu se stinge”.

A urmat o voce plină de sensibilitate împletită cu acordurile chitarei în piesa „Nebun de alb”: Maria Hăulică! Elevă la Liceul de Arte, Maria a fost înscrisă în concurs de profesorul ei de chitară, pentru că, în ciuda talentului său evident şi a emoţiei pe care o transmite din plin, are prea puţină încredere în sine. Pe lângă succesul pe care îl merită pe scenă, Maria va fi, cu siguranţă, o sursă de inspiraţie pentru artiştii neîncrezători în forţele lor.

Andra, Mihai Bobonete, Andi Moisescu şi Dragoş Bucur s-au ridicat de pe scaunele juriului „Românii au talent” ca să o aplaude pe gălăţeanca Briana Guşu. „Văd o mare cântăreață în tine!”, i-a spus Andra gălăţencei care a cucerit-o cu vocea ei şi o interpretare de excepţie.

Dar ce spuneţi de o voce din Afumaţi, şlefuită la Galaţi - Laura Ion! Tânăra artistă face săptămânal naveta, pentru a-şi şlefui vocea şi talentul la cursuri de canto în oraşul de la Dunăre. „Tu ai toate datele să reuşeşti: ești frumoasă, ești super talentată și muncești. Nu văd cum n-ai reuși în asta. Îţi doresc un drum frumos în cariera ta”, i-a spus Andra.

O altă poveste de talent, perseverenţă şi succes a fost adusă pe scena „Românii au talent” de gălăţeanca Alexia Oana Mocăniţă - MAO. Din cauza unei accidentări, Alexia a fost nevoită să renunţe la handbalul de performanţă pe care îl practica şi s-a dedicat artei, alegând secţia de actorie a Liceului „Dimitrie Cuclin” şi secţia de canto a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Merită să mai aflaţi că Alexia a jucat în „Poveşti de familie”, producţie a Antenei 1.

„Eu sunt Rareş dansatorul/ Vă cânt să vă treacă dorul/ Uite-aşa cum mă vedeţi/ Eu fac cât zece băieţi/ Şi-s mândru că sunt prezent/ la Românii au talent!”, a strigat, cu forţa celor şase ani, gălăţeanul Rareş Tăbuş. După ce a dovedit că ştie să cânte la fluier, Rareş  a pus la încercare scândurile scenei, jucând cu foc alături de părinţii lui, Diana şi Virgil Tăbuş. Dar unde-s trei, e loc de mai mulţi, aşa că Ansamblul „Dor de Tei” a umplut scena, dansând aşa cum numai la Galaţi se poate.

Galaţiul a mai făcut o dată spectacol, în ultima seară a preselecţiilor "Românii au talent", datorită Sabinei Smadu. Pe cât de talentată, pe atât de emoţionată, gălăţeanca s-a dezlănţuit pe clapele pianului într-o interpretare plină de energie şi forţă.

Chiar dacă nu au trecut de etapa preselecţiilor, suntem convinşi că fiecare dintre gălăţenii de la “Românii au talent” poate fi un reper pentru viitoare alte şi alte talente, în căutarea afirmării.

Provocările inimii

Gălăţenii s-au remarcat şi la emisiunile cu caracter matrimonial. De pildă, Cerasela Iacob, originară din Tecuci, județul Galați, a venit alături de partenerul ei, Rareș, specialist IT, pe "Insula Iubirii", cel mai fierbinte reality-show al Antenei 1. Tecuceanca s-a dovedit a fi una dintre cele mai controversate concurente, lăsându-se dusă de val şi de provocări. Pentru partenerul oficial nu a fost tocmai confortabil să-şi vadă iubita dansând lasciv pe masă de parcă ea era ispita, invitând să fie plesnită peste fesele goale sau în pat lângă un bărbat nud. "Acțiunile mele au fost greșite față de el. Recunosc că am exagerat foarte mult. Noi ne iubim și ne respectăm, doar că pe insulă eu nu i-am arătat cât de mult îl respect", a declarat Cerasela, relaţia lor luând sfârşit.

Cristian, un gălățean venit din Italia, şi-a căutat jumătatea în "Casa Iubirii", la Kanal D, iar un altul şi-a găsit mireasa la Antena 1. Este vorba despre Viorel Stavăr care i-a jurat iubire Denisei Iuga, devenind o familie. E drept, n-au câştigat premiul cel mare al competiţiei - ba chiar s-au plasat pe ultimul loc în preferinţele publicului, cu 2,71 la sută din voturi, dar mai important este (da)că şi-au găsit drumul împreună, chiar în Ajun de Crăciun.

viata-libera.ro