Jump to content

Evacuări la căminele Trefo


dcp100168

Recommended Posts

Mai multe familii au ajuns pe stradă după ce au fost evacuate

Cu bebelusul în şifonier, sub cerul liber! Este povestea unei familii din Galaţi, evacuată din căminul în care a trăit mai bine de zece ani. Căminul a aparţinut unei fabrici din Galaţi, care l-a vândut, iar noul proprietar i-a evacuat pe chiriaşii rău platnici. Tot în stradă urmează să ajungă şi alte 15 familii.

http://www.protv.ro/stiri/social/galati ... cuate.html

Situaţia explozivă de la fostul cămin al Trefo revine în actualitate. Din păcate, problemele sunt vechi, de peste un an, când căminul a fost vândut. Oamenii care locuiesc acolo nu au bani să-şi cumpere garsonierele, iar în aceste condiţii au fost avertizaţi de multă vreme de noul proprietar că trebuie să-şi găsească o altă locuinţă. Primarul - deşi a promis de anul trecut că va găsi o rezolvare - nu a făcut încă nimic. Şi, sincer, nici nu cred că va face!

Link to comment
Share on other sites

Drame de Galaţi

Foştii chiriaşi ai Trefo, aruncaţi pe drumuri

* Tot avutul foştilor chiriaşi ai blocurilor TREFO stă îngrămădit sub o folie de plastic, în faţa imobilului din care au fost azvârliţi afară În stradă! O familie gălăţeană îşi duce zilele pe drumuri, după ce a fost evacuată din căminul în care a trăit mai bine de zece ani. Alte 15 familii aşteaptă ordinul de evacuare.

De câteva zile, două familii trăiesc sub cerul liber, evacuate din camerele căminului TREFO, din Micro 39, de către noul proprietar. Printre cele şase persoane � un bebeluş de cinci luni care nu ştie încă prin ce trec părinţii lui. Pentru că din salariul minim pe economie nu îşi permit să‑şi închirieze o casă sau să facă un credit, cei şase asteaptă doar mila autorităţilor. O cameră ca aceea în care au locuit costă peste 20 de mii de euro. Prea mult pentru ei şi, în plus, oamenii spun că locuinţele au doar câţiva metri pătraţi, fără baie sau bucătărie, deci nu merită banii. Cele 84 de camere care alcătuiesc căminul au aparţinut societăţii gălăţene TREFO, iar din iulie 2007 imobilul este în proprietatea altei societăţi. Pentru că oamenii nu au mai plătit utilităţile, noul patron i‑a dat în judecată şi a câştigat procesul. "Nu este normal ce li se întâmplă. Sunt oameni, nu animale, nu poţi să‑i arunci aşa în stradă", spun îngrijoraţi locatarii blocurilor din jur. Oamenii ne arată folia de plastic care îmbracă tot avutul familiei: o maşină de spălat, un dulap şi alte câteva obiecte de uz casnic. Toate îngrămădite sub soare. "Dar la iarnă ce o să facă oamenii ăştia? Că au copii! Nu îi pasă nimănui de ei?". Familia nu este... "acasă". Mai exact, în faţa blocului în care a locuit ani buni. "S‑or fi dus la rudeť, presupun vecinii. Aşa o fi, pentru că "în faţa blocului" oricum nu înseamnă "acasă".

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=25595

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Continua evacuarile de la caminele Trefo

Un alt locatar a fost nevoit sa paraseasca locuinta, in prezenta unui executor judecatoresc. Cei care stau inca in aceste apartamente vor fi nevoiti, rand pe rand, sa-si caute un alt loc unde sa stea. Actualul proprietar al cladirii vrea sa vanda locuintele. In timp ce unii deja si-au parasit locuintele, altii stau cu sufletul la gura. Oricand pot fi dati afara. Nici cei care au cumparat deja locuinte in camin nu sunt mai multumiti. Oamenii spun ca platesc facturi uriase. Cert este ca toti cei care sunt acum chiriasi vor fi nevoiti sa caute alte solutii de cazare. O camera in blocul Trefo ajunge sa coste nu mai putin de 21.000 de euro.

http://stirileprotv.ro/locale/31/contin ... trefo.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.