dcp100168 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Amfiteatrul Liceului de Artă, în pericol să se dărâme sau să fie dărâmat Sunt mai bine de zece ani de când problema terenului de sub clădirea sălii de spectacole ce aparţine Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" rămâne nerezolvată şi cu mai multe necunoscute. Ea a fost adusă în discuţie la ultima şedinţă a Consiliului Local de către consilierul Onuţ Atanasiu. Primarul Pucheanu a promis că se va ocupa caz. Încă din 2007, de când clădirea de lângă Liceul de Artă "D. Cuclin" şi terenul aferent în suprafaţă de 1.681 mp, pe care se află construit Amfiteatrul, au fost retrocedate, autorităţile refuză să rezolve în vreun fel problema. Între timp, profesorii şi elevii instituţiei de învăţământ stau cu teama că, oricând, proprietarul ar putea veni să pună lacăt la Sala de festivităţi, unde îşi desfăşoară repetiţiile şi spectacolele. Sau să-l dărâme ca să-şi ia terenul. Totodată, pentru că nu se poate investi niciun leu pentru repararea şi întreţinerea obiectivului, clădirea începe să se degradeze, întrucât plouă în pod şi apa se infiltrează în fundaţie. La ultima şedinţă a Consiliului Local, când s-a supus la vot aprobarea indicatorilor economici pentru construirea unei piaţete lângă Policlinica cu plată, pe terenul fostei săli de box, consilierul local Onuţ Atanasiu, familiarizat cu problemele din învăţământul gălăţean, a ţinut să precizeze: "E nevoie de această piaţetă, voi vota pentru ea, dar spaţiul era propus să fie dat la schimb proprietarului terenului de sub Amfiteatru. Chiar dacă avem nevoie în zonă de piaţetă şi de locurile de parcare aferente, trebuie rezolvată şi problema terenului de la Arte. O discuţie cu proprietarul n-ar strica să aveţi, pentru că oricând acesta ar putea închide accesul spre clădire, mai ales că sunt foarte mulţi ani de când nu se ia nicio decizie", a spus Onuţ Atanasiu. Primarul Ionuţ Pucheanu a spus că un schimb de terenuri este exclus, având în vedere suspiciunile care planează în astfel de cazuri. "Nu ştiam că sunt astfel de probleme, nu mi-a semnalat nimeni. Acum, că am aflat, voi încerca să găsim soluţii". Problema nu este totuşi nouă pentru autorităţile locale. În 2014, în mandatul lui Marius Stan fusese pregătită o hotărâre de consiliu local prin care se stabilea cumpărarea terenului de către Primărie, care a fost scoasă fără nicio explicaţie în ultimul moment de pe ordinea de zi. A fost momentul când la redacţia "Vieţii libere" s-a prezentat ca să-şi spună păsul Iosif Mîrţ, procuristul proprietarului terenului, Ştefan Cătălin Alexandru, care locuieşte în Bucureşti. Acesta se plângea că negociase cu autorităţile fie un schimb de teren (cel de sub fosta sală de box, care nu va mai fi acum disponibil), fie achiziţionarea la un preţ de 160 de euro pe mp, preţ care nu s-ar fi "pupat" cu cel din documentele întocmite de Primărie, unde era de 140 de euro pe mp. De atunci au mai trecut patru ani, şi nu s-a luat nicio decizie. "Ar trebui cumpărat terenul, ca să nu mai întindem la nesfârşit situaţia. Şi preţul de 140 de euro şi cel de 160 este unul destul de bun. Primăria concesionează în zonă cu 180 de euro pe mp. Vorbim de o instituţie etalon a Galaţiului, de o clădire ridicată prin fonduri de la Banca Mondială, care acum e lăsată de izbelişte, pentru că nu se poate investi în repararea ei", ne-a mai declarat Onuţ Atanasiu. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 Fuge terenul de sub amfiteatrul Liceului de Artă Comisia din Primărie desemnată să se ocupe de achiziţionarea terenului de sub sala de spectacole a Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" s-a întâlnit, la sfârşitul lui ianuarie, pentru a discuta cele consemnate în raportul de evaluare a preţului şi pentru a-i trimite oferta proprietarului. Evaluatorii au estimat că Primăria ar trebui să cumpere cei 1.639 de metri pătraţi cu un preţ de 144,45 de euro metrul pătrat, în loc de 170 de euro cât solicitase actualul proprietar, Iosif Mîrţ. Am discutat telefonic cu proprietarul, care ne-a declarat că se aştepta ca lucrurile să meargă prost şi să se ajungă în instanţă, pentru că situaţia trenează de mai bine de 20 de ani. "Nici fostul proprietar n-a rezolvat săracul nimic. Eu l-am reprezentat cinci ani pentru a obţine preţul cerut pe teren. A cedat omul, pentru că era bolnav, mi l-a vândut mie, să mă descurc eu. Dar cei de la Primărie cred că ei au dreptul să-şi impună părerea, în condiţiile în care au construit pe un teren care nu le aparţine. Norocul lor că a trecut atâta vreme şi fapta s-a prescris, dar cineva ar fi trebuit să înfunde puşcăria pentru ceea ce s-a făcut acolo. Evaluările lor nu mă interesează. Sunt făcute de o societate din cadrul Primăriei. Eu vând terenul la preţul pe care-l vreau şi nu vând sub preţ. De altfel, oferta de vânzare cu 170 de euro metrul pătrat a expirat la 30 decembrie. Acum nici nu mai vreau să vând. Au un alt termen, până pe 20 februarie, pentru a se decide să-mi ofere preţul cerut pe chirie, de 15 lei pe metrul pătrat. Şi, bineînţeles, trebuie să plătească retroactiv chiria", spune actualul proprietar, Iosif Mîrţ. Chiria pentru fiecare lună ar ajunge în jur de 20.000 de lei. Însă Iosif Mîrţ susţine că nu mai are încredere în Primărie, reprezentanţii acestei instituţii tărăgănând lucrurile de ani buni. "Nu vor nici să cumpere, nici să plătească chirie. Atunci să-şi ia construcţia de pe terenul meu şi s-o ducă unde vor. N-au vrut nici să-mi dea teren la schimb. Nu le-a convenit nicio variantă. Aştept să treacă termenul de 20 februarie şi, dacă nu vor plăti chirie, îi voi da în judecată. Voi cere maximul. Desfiinţarea clădirii. Îmi pare rău pentru elevii şi profesorii de la Liceul de Arte. Nu au nicio vină. Însă cei de la Primărie nu sunt dispuşi să facă nimic. Iar clădirea se degradează şi nu poate fi nici măcar reparată. Nu ştiu ce va decide instanţa, dar eu le cer să demoleze clădirea", mai spuns proprietarul. Rămâne de văzut care va fi următoarea "mutare" pe care o va face Primărie. Deocamdată, consilierul local Onuţ Atanasiu, membru în comisia desemnată să se ocupe de achiziţionarea terenului, ne-a spus că se aşteaptă răspunsul proprietarului pentru oferta de 144,45 de euro metrul pătrat. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted October 16, 2020 Author Share Posted October 16, 2020 S-a cerut în instanţă demolarea Amfiteatrului de la Liceul de Artă Sunt 13 ani de când autorităţile din Galaţi se bâlbâie în rezolvarea problemei terenului pe care a fost construit abuziv Amfiteatrul de la Liceul de Artă "D. Cuclin". Actualul proprietar, sătul să mai negocieze cu Primăria şi să nu se întâmple nimic, a dat administraţia locală în judecată, cerând să i se plătească chiria, inclusiv retroactiv, şi să fie demolată sala de festivităţi construită cu fonduri de la Banca Mondială. Încă din 2007, de când clădirea de lângă Liceul de Artă "D. Cuclin" şi terenul aferent în suprafaţă de 1.681 mp, pe care se află construit şi Amfiteatrul, au fost retrocedate, autorităţile nu s-au grăbit să găsească o soluţie pentru această problemă. Între timp, în 2017, s-a schimbat proprietarul, iar acesta e hotărât să-şi facă dreptate, pentru că ofertele primite din partea Primăriei i s-au părut "ridicole şi bătaie de joc". "Eu vreau să le vând terenul pe care se află terenul de sport, o bucată mare din curtea liceului şi sala de festivităţi, construită abuziv acolo, pentru că nu aveau act de proprietate. Aici e o chestie cu iz penal, noroc că cei care au făcut-o nici nu mai sunt printre noi. Am propus constant acelaşi preţ de 170 de euro pe metru pătrat, nu 140, cât vor să-mi dea ei. Apoi, le-am cerut teren la schimb, locul pe care Primăria s-a grăbit să construiască piaţeta şi parcarea de vizavi de liceu. Atunci am solicitat să mi se cumpere terenul. S-au întocmit comisii peste comisii, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Nu pentru că Primăria nu-şi permite să plătească banii respectivi, ci pentru că, nu se ştie de ce, nu se vrea", spune Iosif Mîrţ, actualul proprietar. Dacă a văzut că nu se ajunge nicăieri cu negocierile, omul s-a adresat instanţei. Şi cum nu putea să ceară ca Primăria să fie obligată să cumpere terenul respectiv, a cerut demolarea clădirii construite abuziv şi plata retroactivă a chiriei care i s-ar fi cuvenit din 2017 până în prezent. "Până acum, Primăria îmi datorează 536.452 de lei, adică 15 lei chirie pe metru pătrat în fiecare lună. Procesul nu merge aşa bine, de un an de zile a fost mutat dintr-un complet de judecată în altul. S-a ajuns la patru complete. După care, Judecătoria şi-a declinat competenţa, pentru că valoarea ar fi fost prea mare, şi s-a trimis dosarul la instanţa superioară, la Tribunal. Aici vor trebui să dea un verdict. Cu cât se amână mai mult, se adună chiria neplătită. Deja s-au făcut peste 100.000 de euro în trei ani. Bănuiesc că nu vor vrea să se ajungă la dărâmarea Amfiteatrului, care a costat peste un milion de euro, vor fi nevoiţi să cumpere terenul, dar să şi plătească chiria din urmă. Aşa, valoarea se va dubla. Şi nu vor fi banii lui Pucheanu sau ai lui Stan, că problema trenează de pe vremea lui Stan, ci banii noştri, ai gălăţenilor", mai spune Iosif Mîrţ. Primăria susţine că i-a trimis proprietarului o ofertă Am solicitat şi Primăriei un punct de vedere, din răspunsul autorităților reieșind că evaluarea proprietății în chestiune a fost făcută de experți. "Proprietarul terenului a prezentat în 2018 trei oferte de preț pentru suprafețe diferite pe care domnia sa le deține la această adresă, respectiv terenul ocupat de sala de festivități, trotuarul de protecție și terenul de sport. Primăria a solicitat la rândul său o evaluare a terenului în discuție. Prețul stabilit de experți nu a fost însă agreat de proprietar. La începutul anului 2019, ținând cont de raportul de evaluare, Primăria a transmis atât o ofertă de cumpărare a terenului, cât și oferta privind închirierea terenului ocupat de sala de festivități și trotuar. Proprietarul nu și-a exprimat nici un punct de vedere în legătură cu aceste oferte și a acționat instituția în judecată, fapt pentru care se așteaptă acum hotărârea definitivă a instanței", se arată în comunicatul remis redacţiei de către Biroul de presă al Primăriei. "Şi-au bătut joc de mine cu oferta de închiriere" Proprietarul Iosif Mîrţ susţine însă că aşa-zisa ofertă a Primăriei i s-a părut ridicolă şi trimisă în bătaie de joc, de aceea nici n-a mai dat un răspuns, ci s-a adresat direct instanţei. "Cei care au evaluat terenul la 140 de euro metrul pătrat sunt de la o instituţie care aparţine Primăriei, e normal să stabilească ce preţ le convine lor. Eu nu vreau să vând sub preţ. Apoi, preţul propus de ei pentru închiriere este de 1,7 lei pe metru pătrat. Şi-au bătut joc de mine cu oferta de închiriere. Nici la Fileşti nu se închiriază terenul cu doi lei metrul pătrat! Mi-au spus că ei au o grilă şi că aşa închiriază Consiliul Local spaţiile de la unităţile de învăţământ. E treaba Consiliului Local cu cât închiriază spaţiul. Nu mă pot obliga pe mine să fac la fel. Dacă ar avea oameni care gândesc în Primărie, nu s-ar ajunge la asemenea situaţii. Eu sunt proprietar şi pe mine nu mă obligi să închiriez terenul cu doi lei. Vom aştepta decizia instanţei, probabil va veni peste doi-trei ani. Se vor mai tărăgăna lucrurile, dar sentinţa nu poate fi alta. Mi se va plăti chirie şi retroactiv, iar clădirea va trebui demolată. Iar atunci nu voi avea răbdare decât două zile, cel mult. S-a abuzat suficient de buna credinţă şi de răbdarea mea. De altfel, există o decizie definitivă în instanţă, prin care Primăria plăteşte deja chirie 12 lei pe metru pătrat pentru terenul de la Transurb, decizie pe care am pus-o şi eu la dosar", a mai precizat Iosif Mîrţ. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted December 15, 2020 Author Share Posted December 15, 2020 Piscină la intrarea într-un liceu, după fiecare ploaie Elevii de astăzi au început să se apropie de normalitate, dând dovadă de spirit civic mai mult decât adulţii. Deranjată de condiţiile din şcoală, o elevă de la Liceul de Artă "D. Cuclin" a trimis o scrisoare primarului, prin care solicită rezolvarea problemelor care trenează de ani buni. Mai mult decât atât, printr-o postare pe grupul liceului, îi îndeamnă pe elevi, profesori şi părinţi să procedeze la fel. "Fac această postare pentru a apela la elevi, părinţi şi profesori! Vă rog să trimiteți şi voi un email către sesizari@primariagalati.ro pentru a arăta Primăriei situația liceului nostru. Refuz să cred că nimeni nu o să ne bage în seamă, dacă ne unim să îi tragem la răspundere! Am decis să iau atitudine pentru că starea liceului nu s-a schimbat mai deloc în ultimii ani. De exemplu, scândura de la intrare, care este pusă iarna şi când plouă, pentru că se face o baltă imensă acolo, a fost prinsă de aproape fiecare generaţie de elevi. Suntem efectiv în situaţia în care unele şcoli din mediul rural ne depăşesc cu mult! Să nu mai vorbesc de unele şcoli generale din Galaţi!", scrie Lorena Enache. Aceasta este nemulţumită de faptul că, la fiecare ploaie, se adună ditai balta la intrarea în curte, iar elevii, părinţii şi profesorii sunt nevoiţi să facă echilibristică pe o scândură sau pe nişte cărămizi, pentru a nu se uda. Situaţia este veche, iar autorităţile locale nu au nicio scuză, pentru că respectiva porţiune de curte nu se află pe terenul revendicat. "Sunt sigură că ştiţi faptul că putem rămâne fără amfiteatrul liceului în orice moment. Terenul nostru de sport este o parcare plină de gropi şi pietre, unde ne putem accidenta oricând. Intrarea elevilor este ocupată de maşini care parchează aici, fiindu-le aproape imposibil elevilor să treacă de ele. Nici sălile de clasă nu sunt aşa de primitoare", arată Lorena Enache în sesizarea trimisă la Primărie. Abia reparat, amfiteatrul s-a umplut iar de apă Contactată telefonic, aceasta ne-a atras atenţia că mai sunt şi alte probleme despre care nu a apucat să scrie. "Amfiteatrul, care se află pe terenul altcuiva, care a cerut demolarea lui, pentru că Primăria nu rezolvă problema legată de cumpărarea terenului, a fost reparat în vară degeaba. Ani de zile a plouat în interiorul lui şi nu s-au făcut reparaţii. Astă-vară, s-a lucrat la acoperiş, dar degeaba. Iar plouă pe scenă!", ne-a povestit eleva de la Liceul de Arte. Aceasta susţine că toţi colegii ei, care aduc anual zeci de premii pentru Galaţi, la concursuri naţionale, merită să înveţe în condiţii mai bune. "S-a ajuns la un capăt al răbdării" Printre profesorii Liceului de Artă se numără şi un proaspăt ales consilier local, Doru Căstăian, care a promis că va ridica şi el aceste probleme la următoarea şedinţă de Consiliu Local. "Ce ar trebui să înţeleagă cei implicaţi e faptul că s-a ajuns la un capăt al răbdării, părinţii şi copiii dau în clocot. Cât de dificil poate fi să asfaltezi o intrare într-o şcoală? De la domnul director am înţeles că, înainte de pandemie, s-au făcut ceva măsurători, să se înceapă lucrările de asfaltare, dar au fost abandonate", spune profesorul Doru Căstăian. Acesta confirmă şi faptul că, după repararea acoperişului de la amfiteatru, apa a început să se infiltreze iar prin tavan la ultimele ploi. Ce promite Primăria Cum era şi normal, am luat legătura şi cu reprezentanţii Primăriei. De la Biroul de presă ni s-a răspuns că una dintre probleme, cea referitoare la acoperişul amfiteatrului, este chiar în curs de remediere: "Cum lucrarea de la amfiteatru este în garanţie de un an, firma SC Richardy Ecologic Group a venit deja să repare acoperişul". În plus, reprezentanţii Primăriei au promis că vor asfalta şi intrarea în liceu, imediat ce vremea o va permite. "E chestiune de câteva zile", ni s-a transmis de către purtătorul de cuvânt al instituţiei. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 13, 2021 Author Share Posted April 13, 2021 Cumpărarea terenului de sub amfiteatrul Liceului de Artă, la mâna consilierilor după ce instanţa a decis demolarea clădirii Consilierii locali ar putea rezolva, în sfârşit, problema terenului pe care se află Sala de festivităţi a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin". Mai ales acum, după ce proprietarul a obţinut în primă instanţă demolarea clădirii construite ilegal pe terenul său, dar şi plata chiriei din 2018 până în prezent. În proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului pe 2021, la capitolul "Învăţământ" este alocată suma de 1.500.000 de lei pentru "achiziţie imobil strada Domneasca nr. 97-99". La şedinţa din 24 februarie 2021, consilierul local PACT Doru Căstăian, profesor la Liceul de Artă din Galaţi, l-a întrebat pe primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, dacă s-au făcut progrese concrete pentru rezolvarea situației de la Liceul de Artă? Răspunsul primarului a fost afirmativ: "Avem o corespondenţă, avem o ofertă din partea proprietarului, avem o contraofertă din partea noastră. Cu siguranţă vom prinde filă bugetară pentru acest teren şi sperăm să ajungem la un numitor comun în urma negocierii cu proprietarul şi să se realizeze vânzarea-cumpărarea". Descoperind alocarea financiară în proiectul de buget de 1.500.000 de lei, am solicitat Biroului de Presă al Primăriei informaţii suplimentare. Am întrebat ce anume reprezintă imobilul, de ce este necesară achiziţia lui, cum a fost calculată suma alocată şi mai ales dacă este suficienta pentru a acoperi pretenţiile proprietarului imobilului sau vor fi necesare şi alte repartizări financiare. "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem că este vorba despre terenul de la Liceul de Artă "D. Cuclin", iar suma alocată în vederea achiziției a fost în atenția comisiei de negociere. Valoarea finală va fi stabilită în ședința Consiliului Local", ne-a transmis Primăria. Rămâne de văzut dacă aleşii locali vor fi de acord cu această achiziţie şi dacă va fi necesară şi adoptarea unei hotărâri separate pentru cumpărarea acestui imobil. Tergiversările Primăriei îi ustură la buzunar pe contribuabilii gălăţeni Discuţii despre achiziţionarea acestui teren pe care s-a construit in mod ilegal Amfiteatrul Liceului de Artă se tot poartă din 2007, când suprafaţa a fost retrocedată proprietarului de drept, Ştefan Cătălin Alexandru. Procuristul proprietarului, Iosif Mîrţ, a cumpărat de la acesta terenul, în speranţa că va obţine, în final, banii care i se cuvin. Însă lupta nu a fost deloc uşoară. După 14 ani de tergiversări, Iosif Mîrţ a obţinut în instanţă o hotărâre, care, e drept, nu este definitivă, dar prin care primeşte dreptul să-şi recupereze terenul demolând clădirea, dar şi o sumă substanţială reprezentând chiria din 2018 până în prezent. În hotarârea 477/2021 din 16.03.2021, se precizează: "Obligă pe pârâtul Municipiul Galaţi să desfiinteze, în termen de 90 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, pe cheltuiala acestuia, a construcţiilor amplasate pe terenul proprietatea reclamanţilor, respectiv a sălii de festivităţi a Liceului de Arte, a construcţiei cu destinaţia teren de sport, a zonei de depozitare a gunoiului şi a magaziei folosită de personalul administrativ al liceului. Obligă pe pârât la plata contravalorii lipsei de folosinţă a terenului în suprafaţa de 1.288 mp, în cuantum de 610.512 lei, pentru perioada 07.06.2018-21.01.2021". Prin urmare, dacă s-ar fi ajuns la un consens în privinţa terenului măcar în 2018, la mai bine de zece ani de la retrocedare, municipalitatea n-ar mai fi fost pusă în postura de a plăti cele peste 600.000 de lei chirie, în cazul în care hotărârea va rămâne definitivă. Până la urmă, 600.000 de lei reprezintă aproape jumătate din preţul achiziţiei terenului, iar instanţa prevede că 19.320 de lei pe lună, bani pentru lipsa de folosinţă, vor fi acordaţi proprietarului până la data soluţionării situaţiei. 14 ani de negocieri eşuate Din motive încă neelucidate, autorităţile tergiversează rezolvarea problemei de 14 ani. În 2014, în mandatul lui Marius Stan fusese pregătită o hotărâre de consiliu local prin care se stabilea cumpărarea terenului de către Primărie, care a fost scoasă fără nicio explicaţie, în ultimul moment, de pe ordinea de zi. Iosif Mîrţ propunea la vremea aceea două variante: fie un schimb de teren (cel de sub fosta sală de box, pe care s-a construit piaţeta), fie achiziţionarea la un preţ de 160 de euro pe mp, preţ care nu s-ar fi "pupat" cu cel din documentele întocmite de Primărie, unde era de 140 de euro pe mp. În 2018, Iosif Mîrţ crescuse preţul la 170 de euro pe mp şi nu a acceptat propunerea Primăriei, pe motiv că societatea care făcuse expertiza, şi care stabilise preţul de 140 de euro pe mp, aparţinea municipalităţii. Contactat telefonic, Iosif Mîrţ ne-a declarat că nu va renunţa deocamdată la plângerea în instanţă, întrucât nu are garanţia că cei de la Primărie vor plăti preţul pe care îl solicita: "Eu sunt păţit de atâţia ani. Au mai retras o hotărâre în ultimul moment. Până se clarifică lucrurile cu Primăria, eu voi continua lupta în instanţă, nu atât pentru bani, cât pentru ideea că autorităţile locale trebuie să respecte dreptul la proprietate. I-am păsuit suficient necerând chirie timp de zece ani, în speranţa că se va ajunge la un rezultat", a spus Iosif Mîrţ. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 18, 2021 Author Share Posted September 18, 2021 Primăria caută evaluator pentru terenul de la Liceul de Artă Primăria municipiului Galaţi a lansat o achiziţie publică în valoare estimată de 2.000 de lei fără TVA pentru servicii de evaluare a terenului în suprafaţă de 1.639 mp, din totalul de 2.842 mp, amplasat pe strada Domnească nr. 93-95, proprietatea familiei Mîrţ. Este vorba, aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, despre terenul pe care se află Sala de festivităţi a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin", pe care municipalitatea vrea să îl cumpere, după ce proprietarul a obţinut în primă instanţă demolarea clădirii construite ilegal pe terenul său, dar şi plata chiriei din 2018 până în prezent. În proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului pe 2021, la capitolul "Învăţământ", fusese alocată suma de 1.500.000 de lei pentru achiziţia acestui imobil. Pentru că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere privind preţul imobilului, Primăria caută un evaluator independent, aşa cum a propus unul dintre membrii comisiei de negociere în vederea achiziționării acestui imobil, liberalul Valeriu Onose. Ofertele din partea evaluatorilor au fost aşteptate până vineri, criteriul de atribuire a contractului fiind „preţul cel mai scăzut”. „Evaluarea terenului se va efectua în vederea determinării valorii de piaţă a acestuia pentru o eventuală achiziţionare de la proprietar. Raportul de evaluare va fi întocmit respectând standardele internaţionale de evaluare, Codul deontologic al profesiei de evaluator şi modelul cadru adoptat de către Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România. Evaluatorul îşi va asuma răspunderea privind stabilirea valorii de piaţă a terenului şi indicarea sumei juste pentru achiziţia acestuia”, se prevede în caietul de sarcini al achiziţiei publice. Termenul de finalizare a evaluării este de 15 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a contractului. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 Ce imobile din Galaţi vrea să cumpere administraţia locală în 2022 "Achiziţie imobil strada Domnească nr. 97-99" şi "achiziţie imobil strada Brăilei nr. 35" sunt prevăzute în proiectul bugetului Galaţiului pentru 2022, aflat încă în dezbatere publică. Imobilul de pe strada Domnească nr. 97-99 nu este altul decât terenul pe care se află Sala de festivităţi a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin", pentru achiziţia căruia s-au alocat bani şi în bugetul anului 2021. Pe strada Brăilei nr. 35 se află fostul sediu al BCR, iar Primăria a pus ochii pe el pentru că şi l-ar dori pentru Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. Cumpărarea terenului de sub sala de festivităţi a Liceului de Artă reprezintă o necesitate deoarece, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", proprietarul lui a obţinut în primă instanţă demolarea clădirii, dar şi plata chiriei din 2018 până în prezent. Dacă în bugetul anului trecut a fost alocată, în scopul achiziţiei imobilului, suma de 1.500.000 de lei, iată că, în bugetul acestui an, suma a fost majorată la 1.837.000 de lei. Decizia cumpărării ar putea fi luată la următoarea şedinţă a Consiliului Local, fiind pregătit un proiect de hotărâre în acest scop. Pentru achiziţia imobilului de pe strada Brăilei nr. 35 este prinsă în buget, la capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe", suma - deloc neglijabilă - de 6.500.000 de lei. Potrivit datelor noastre, autorităţile cred că fostul sediu al BCR este potrivit pentru Direcţia de Taxe şi Impozite. Numai că decizia achiziţiei va fi luată, tot prin vot, de consilierii locali. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts