Jump to content

Festivalul Scrumbiei, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Simplu şi Morandi vin de Florii la Galaţi

Duminica Floriilor va umple Galaţiul cu mireasmă de... festival. Scrumbia aflată la a VII‑a ediţie de sărbătoare îi va mobiliza pe gălăţeni, pe faleză, încă de la primele ore ale dimineţii (7.00!), când vor avea loc concursurile tradiţionale: pescuit, role, cros. În rest, festivalul se va desfăşura după tipicul stabilit de câteva ediţii: programe artistice, târgul meşterilor populari, cele 100 de porţii de peşte pentru enoriaşii de la Biserica Precista, expoziţii de artă culinară, de caricatură, de bărci şi plase pescăreşti. Deschiderea oficială va avea loc la ora 14.00 la Restaurantul "Pescarul". Cei care vor ieşi să deguste o porţie bine aromată şi prăjită de peşte vor putea face şi "o burtă" de muzică. Începând cu ora 20.00, sunt aşteptate trupele "Simplu" şi "Morandi".

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni, la "Festivalul scrumbiei"

Mii de gălăţeni au ieşit, duminică, pe faleza Superioară a Dunării, atraşi de delicatesele şi voia bună de la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Scrumbiei, organizată în fiecare an la Galaţi, de Florii. Câteva mii de oameni au venit pe faleza fluviului încă de la primele ore ale dimineţii. Peste două sute dintre ei s-au întrecut la concursul de pescuit, alte câteva sute participând la întrecerile pe role, la crosul tuturor vârstelor, dar şi la un concurs special, destinat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Tot în prima parte a zilei, după slujba de Florii, Episcopia Dunării de Jos a oferit peste 100 de porţii de ciorbă de peşte enoriaşilor prezenţi la Bisericii Precista, mâncarea fiind servită cu linguri de lemn în vase de lut. Oamenii au mers apoi la un restaurant situat tot pe Faleza Superioară, la o expoziţie de arta culinară pescarească ale cărei delicatese - ştiucă umplută, caracatiţă la grătar ori cu vin, fructe de mare, etc - au fost consumate de cei prezenţi în mai puţin de jumătate de oră. Gălăţenii de rând au putut mânca cu 10 lei o scrumbie cu lămâie, fiind pregătite, conform organizatorilor, aproximativ două tone de peşte pe cele câteva zeci de grătare înşirate în apropiere de malul fluviului. Buna dispoziţie a fost întreţinută de orchestra Teatrului Muzical "Nae Leonard" şi Fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos", urmând ca seara să susţină spectacole în aer liber trupele Simplu, Morandi şi Andra.

Festival cu scrumbii la grătar

Faleza Dunării din Galaţi a fost plină ieri cu terase şi grătare, iar în dreptul Restaurantului „Pescarul“ a fost amplasată o scenă pe care s-au susţinut concertele în aer liber. Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Scrumbiei a scos din casă peste 5.000 de gălăţeni. Scrumbia la grătar a fost principala atracţie a celor care au ieşit la aer lângă Dunăre, micii şi berea urmând îndeaproape în comenzile gălăţenilor. Zece lei a costat o porţie de scrumbie făcută la grătar, fiind achiziţionate în jur de 800 de kilograme de peşte pentru acest eveniment de către firma Regal SA, unul dintre organizatorii festivalului (alături de primărie şi de consiliul local). Au mai fost organizate un târg al meşterilor populari, o expoziţie culinară cu preparate exclusiv din peşte, dar şi concursuri de pescuit. „Vremea este foarte frumoasă, aşa că am ieşit cu soţia. Am mâncat scrumbie, că face parte din tradiţie. Sunt foarte bucuros că văd foarte multă lume aici, pare un oraş viu“, spunea ieri după-amiază Vlad Caznea, 38 de ani. Evenimentul a apărut ca o replică la dorinţa autorităţilor de a oferi gălăţenilor o alternativă de primăvară a Serbărilor Galaţiului, de pe 30 noiembrie.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... la-gratar/

Link to comment
Share on other sites

Dacă sunt Floriile, e festival!

Suntem ai scrumbiei până la ultimul os

De o săptămână tot gălăţeanul numai despre scrumbie vorbeşte. Aşa că ultimele bârfe electorale au căzut pe planul al doilea sau al treilea. O scrumbie mare, bine pârpolită, fierbinte de‑abia s‑o poţi atinge cu degetele, stropită din belşug cu lămâie. Şi c‑o bere rece lângă ea. Sau vin alb, mai sec, mai demidulce, mai dulce, după gust. La asta ne‑am gândit cu toţii o săptămână. Timp în care am negociat preţuri, am căutat "marfa" şi am pregătit‑o pentru festin. Am sunat prietenii. Am adunat gaşca. Pentru că în Duminica Floriilor, la Galaţi, se dă startul la scrumbie. Sigur, se mănâncă peşte şi‑n alte oraşe. Dar nicăieri nu i se dedică un întreg festival. Care are deja tradiţie, ajungând la a VII‑a ediţie.

Scrumbie şi la cafea

Ieri, încă de dimineaţă, ne‑am trezit cu aroma scrumbiei în nări. Am servit‑o în loc de cafea. Peste tot în oraş gălăţenii s‑au pus pe treabă la grătare. Pe la prânz, dacă ieşeai pe faleză în zona Restaurantului "Pescarul", jos la foişor, mirosul îţi intra deja în sânge. În păr şi în haine. Pe vreo două duzini de grătare uriaşe sfârâiau, îmbrăcate de sărbătoare, în staniol, scrumbiile. Dacă vrei să mănânci preţiosul peşte, ultracentral, te costă. 10 lei o scrumbie gata făcută. Cu folie cu tot. Cam tot atâta (plus 2‑3 lei) te costa un kilogram la piaţă. Cu toate acestea, doritori de peşte în buricul falezei erau. Parcă are mai mult haz să‑l deguşti privind cum curge domol Dunărea şi cu soarele încălzindu‑ţi sufletul. Sau poate nu reuşeau să scape de mirosul irezistibil. Care te tăia până la os.

Premiul pentru pescuit, la Bucureşti

Concursul de pescuit, care i‑a sculat pe concurenţi cu noaptea‑n cap, a adunat aproape 300 de împătimiţi ai undiţei. Premiul "Vieţii libere" a revenit lui Mircea Nedelcu (din Bucureşti), cel care a bătut sute de kilometri doar ca să arunce undiţa în cadru festiv, la Galaţi. Omul nostru a fost foarte impresionat de ceea ce se întâmplă aici la Dunăre şi a promis că anul viitor va veni cu o gaşcă întreagă.

"E festival, nu pomana electorală a scrumbiei"

La ora 14.00 punct, organizatorii celei de‑a VII‑a ediţii a Festivalului Scrumbiei au deschis oficial sărbătoarea, care deja era în toi. Elena Trandafir, Sergiu Dumitrescu, Florin Pâslaru şi Florin Melinte au spus câteva cuvinte. A fost şi primarul Dumitru Nicolae care nu a făcut campanie electorală (pe faţă) şi bravo lui. Ne‑a trimis doar să admirăm liliacul de pe faleză, deci nu trandafirii! Ceva din discursul directoarei SC Regal SA ne‑a reţinut totuşi atenţia: "E bine că sunt gălăţeni care au venit la festival numai pentru sărbătoare. Pentru că au fost unii care au încercat să strice atmosfera. Au făcut pomana scrumbiei. E chiar jenant. E festival, nu pomana electorală a scrumbiei". Mai târziu, am aflat şi unde "bătea" Elena Trandafir şaua: la Popasul de la Dunăre, Andrei Lişinschi a dat viitorului său electorat peşte pe gratis, iar Marius Stan a cotizat pentru bere. În concurenţă cu organizatorii festivalului au dat cele 100 de porţii de peşte, devenite şi ele tradiţionale, la Biserica Precista.

O expoziţie s‑o mănânci, nu alta

După deschiderea oficială, amfitrioana Restaurantului "Pescarul" a invitat lumea la tradiţionala expoziţie culinară din preparate din peşte. Expoziţie cu gustare. Mai săracă un pic, decât în alţi ani, dar la fel de spectaculoasă, expoziţia a fost savurată de vizitatori până la ultimul os. S‑au "purtat" (pe farfurii) felurile exotice, pe bază de caracatiţă şi creveţi, dar şi tradiţionale, ştiuci umplute şi file de crap la cuptor, împodobite ca la expoziţie. Nimeni nu a făcut nazuri, cu excepţia preşedintelui Patronatului IMM‑urilor Galaţi, Marian Filimon, care s‑a răţoit la fotoreporteri, că‑i bagă blitzurile în ochi. Domnule Filimon, dacă veniţi la bal, bal să fie!

Buzdugan şi Morar au gustat scrumbia de Galaţi

Seara de festival a scos în stradă tineretul gălăţean şi nu numai. Buzdugan şi Morar au venit să prezinte spectacolul şi să deguste, între numere, scrumbie de Galaţi. Andra ar fi vrut să ajungă şi ea la festival, dar nu a putut deoarece s‑a accidentat în timp ce exersa pentru "Dansez pentru tine". Au fost, în schimb, cei de la Simplu şi de la Morandi care i‑au perpelit pe gălăţeni, mai ceva ca pe scrumbii.

Schimbul de mâine

Elena Trandafir - directoarea de la SC Regal SA - a profitat de Festivalul scrumbiei pentru a‑şi scoate în lume noul membru al familiei, nepoţelul său după care e realmente topită. Deşi are numai zece luni, puştiul promite să se formeze în spiritul organizatorilor de festival. El reprezintă schimbul de mâine!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23622

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Vom avea iar Ziua Scrumbiei

Criză sau necriză, de Florii, gălăţeanul e învăţat să petreacă Ziua Scrumbiei. Şi anul acesta municipalitatea ne pregăteşte o sărbătoare pe măsura celor de anul trecut. Deocamdată nu se ştie câţi bani vor fi cheltuiţi în acest scop, nici ce formaţii sau artişti vor veni să ne cânte, dar sunt date clare că însuşi Ministerul Culturii va scoate, ce-i drept, simbolic, bani de la teşcherea pentru marele grătar pe care se va pârpoli scrumbia gălăţeană.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vom_ ... iei_2.html

Link to comment
Share on other sites

În şedinţa Consiliului Local Galaţi de joi, 26 martie, s-a aprobat includerea Festivalului Scrumbiei în programul manifestărilor Teatrului „Nae Leonard”, un soi de „naţionalizare” a festivalului… Consilierii au alocat 50.000 de lei de la buget pentru organizare.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Festivalul Scrumbiei, pe 12 aprilie

Duminică, 12 aprilie, zi de primăvară până-n seară, gălăţenii vor petrece ca în fiecare an de Florii la Festivalul Scrumbiei. Devenit deja o tradiţie, Festivalul Scrumbiei a ajuns la ediţia a VIII-a. Ca în fiecare an, sărbătoarea va debuta la 7.00 dimineaţa, cu un concurs de pescuit pe malul Dunării. Nicio grijă, concursuri sunt pentru toată lumea, iar premiile puse în joc sunt tentante. Nu vor lipsi nici programele artistice de peste zi, nici târgul meşterilor populari, nici expoziţiile de toate felurile, de la caricatură până la preparate din peşte. Că tot veni vorba de arta cul(m)inară, “Episcopia Dunarii de Jos” va servi ciorbă de peşte enoriaşilor. Petrecerea se va încheia cu un concert surpriză şi focuri de artificii. Festivalul Scrumbiei se va desfăşura ca de obicei, pe Faleza Superioară şi Inferioară a Dunării, şi pe terasa Restaurantului “Pescarul”, între orele 7 – 24.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... lie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Festivalul Scrumbiei se deschide oficial la Restaurantul Pecarul

Deschiderea oficială a Festivalului Scrumbiei va avea loc duminică, 12 aprilie, la ora 14, în Restaurantul “Pescarul”. Discursurile invitaţilor şi ale organizatorilor vor fi pigmentate cu momente artistice şi nu numai. Vorbim despre Trupa School of Dance - Colegiul Tehnic Traian, al cărei coordonator este Ştefania Cojocaru şi de un café concert. Nu vor lipsi din program: Expoziţia de artă culinară Expoziţia de produse alimentare, Expozitia de caricatură: Stefan Popa Popa’s & Viorel Baciu şi o expoziţie de bărci şi plase pescăreşti.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... rul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Deschiderea oficială a Festivalului Scrumbiei va avea loc duminică, 12 aprilie, la ora 14, în Restaurantul “Pescarul”

Poate pentru o foarte mica parte a galatenilor... :twisted:

Mi se pare lipsa de respect fata de locuitorii orasului aceste chermeze care au loc an de an la "Pescarul" si unde, nu-i asa, are toata lumea acces... Pentru pvlime sunt buni obletii prajiti si berea la pahar de plastic. Plus un concert spre seara si gata, ca poate ne vin idei!

Link to comment
Share on other sites

Cata dreptate ai Mikka...daca ii mai punem la socoteala si pe cei care n-au cu ce si le curg balele pe faleza..stiti voi..aia care si-au rupt de la gura sa isi ia o toala de firma si bat faleza de la un cap la altu cu ditamai "pepenii" la subtioara..

Link to comment
Share on other sites

Domnu admin, se poate oferi aici programul mai detaliat al zilei? cu toate concursurile, festivitatile si concertele de pe zi? sau as putea gasi panoul cu programul in fata primariei? (daca nu cumva se ciordeste, pana ajung eu) ? :d:lol:

Link to comment
Share on other sites

Festivalul Scrumbiei, ediţia a VIII-a

Festivalul Scrumbiei a ajuns la ediţia a VIII-a şi se va desfăşura pe Faleza Superioară şi Inferioară a Dunării, pe terasa Restaurantului “Pescarul”, şi în Piaţa Centrală a municipiului Galaţi.

Cine se scoală de dimineaţă prinde concursul de pescuit pe malul Dunării, de la ora 7.00 dimineaţa.

Urmează, la 9,30, un concurs pe role, un sfert de oră mai târziu un concurs pentru persoane cu dizabilitati, iar de la 10.00 crosul tuturor vârstelor, la fete şi băieţi.

De la 9.30 la 11.00, din foişorul cel mare, va cânta “Danubian Brass Band”.

Episcopia Dunării de Jos a pregătit, pentru ora 12.00, o sută de porţii de ciorbă de peşte pentru enoriaşi, la Biserica Precista.

De la 11,30 la 15.00 au loc programe artistice oferite de Corala “Alegria”, Ansamblul folcloric ”Doina Covurluiului”, Teatrul de Păpuşi ”Gulliver”, Trupa School of Dance de la Colegiul Tehnic Traian, şi café concert.

Activităţile sportive: box, haltere, lupte, pot fi urmărie pe tot parcursul festivalului.

În Piaţa Centrală, muzică pe toate gusturile: “Tomis Junior”, Nelu Vlad, Gică Oceanu şi formaţia “Azur”, Aurică Totolici şi Dida Agache şi seniorul muzicii gălăţene, Alexandru Jula.

Deschiderea oficială a Festivalului Scrumbiei va avea loc la ora 14,00 în Restaurantul “Pescarul”. Nu vor lipsi din program: Expoziţia de artă culinară, Expoziţia de produse alimentare, Expoziţia de caricatură Ştefan Popa Popa’s & Viorel Baciu şi o expoziţie de bărci şi plase pescăreşti.

Pe Faleza Superioară, în dreptul restaurantului “Pescarul”, va avea loc, de la ora 18.00, un concert-surpriză. Dan Negru şi „Proconsul” sunt artileria grea, susţinuţi de alte nume cunoscute: 4Ever, DJ Razz, Datina, Giulia şi Celia. Petrecerea se va încheia triumfal în focuri de artificii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mare ... iei_2.html

Link to comment
Share on other sites

Mersi pentru raspuns. Mai am 2 intrebari.

1. De obicei din experienta anilor trecuti e batalie pe supa cam cum e de boboteaza pe aghiazma? :lol:

2. De Paste nu se anunta nimic? Nu mai arunca domn primar cu banii si atunci? :d

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii sărbătoresc Festivalul Scrumbiei

Peste 10.000 de gălăţeni au ieşit în Duminica Floriilor pe Faleza Dunării pentru a sărbători Festivalul Scrumbiei, eveniment organizat de municipalitatea locală, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Cea de-a opta ediţie a festivalului a debutat la ora 7.00, cu un concurs de pescuit pe malul Dunării, unde au fost premiate categoriile „cea mai mare captură”, „cel mai mic peşte” , dar şi „cel mai tânăr pescar”.

Concursul de pescuit a fost urmat de activităţi sportive precum: box, haltere, lupte, iar tinerii au luat startul într-o întrecere pe role. La ora 9.45 municipalitatea a organizat un concurs dedicat persoanelor cu dizabilităţi, urmat de un cros pentru femei şi unul pentru bărbaţi, cu startul la 10.00, la porţile Grădinii Botanice. Câştigătorii au fost premiaţi de municipalitate la ora 11.00, la foişorul de pe Faleza Inferioară.

Nu au lipsit din program evenimentele caritabile. Compania Regal şi Biserica Precista de la Elice a pregătit pentru enoriaşi 100 de porţii de ciorbă de peşte. Evenimentul caritabil a fost urmat de expoziţii gastronomice cu specific pescăresc, găzduite de restaurantul „Pescarul”, situat pe Faleza Superioară a Dunării.

Între 11.30 şi 15.00, pe Faleza Inferioară a Dunării, gălăţenii au avut parte de mai multe spectacole date de formaţiile din Galaţi: Corul Allegria, Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, Târgul Meşterilor Populari.

Pentru a răspunde cererii de la festival s-a cumpărat de către firma Regal Galaţi aproximativ 1.000 kg de scrumbie. Preţul unei scrumbii făcute la gratar a variat între 12-15lei.

De la orele 19.00, locaţia Faleza Superioară, în faţa restaurantului „Pescarul” vor susţine concerte 4Ever, DJ Razz, Datina, Buzdugan şi Morar, Giulia, Celia, Proconsul şi, desigur, focuri de artificii.

Festivalul Scrumbiei, în desfăşurare pe Faleza Dunării

Peste zece mii de gălăţeni sunt asteptaţi astăzi să iasă, până târziu în noapte, la manifestările organizate de Primăria Galaţi în cadrul Festivalului Scrumbiei. Concerte, concursuri pescăreşti, dar mai ales scrumbii vândute la preţuri de peste 10 lei porţia, sunt principalele ingrediente ale festivalului de la Dunăre, ajuns la a opta ediţie. Seria manifestărilor a început dis-de-dimineaţă, la ora 7.00, odată cu întrecerile pescăreşti. Punctul culiminant pentru gurmanzi a fost atins în jurul orei 14.00, când la Restaurantul „Pescarul” a fost inaugurată expoziţia cu degustare din preparete de peşte, pregătită de firma Regal SA Galaţi. „Este o vreme frumoasă, nu este nimic deosebit faţă de ani precedenţi. Am ieşit mai devreme să mă plimb puţin pe faleză, nu cred că voi lua vreo scrumbie. Cred că o să mai trec diseară pe aici, la concerte”, apune un trecător, Mihai Dobrea, de 24 de ani. Până în jurul orei 15.00, în jur de 3.000 de gălăţeni trecuseră pe faleza Dunării. Seria manifestărilor de azi se va încheia în jurul orei 21.00, când este programat şi un foc de artificii. Pe scena de spectacol vor urca, de la ora 19.00, nume cunoscute ale scenei pop-rock din România, precum Proconsul, Celia şi Giulia. Costul total al evenimentului se ridică la peste 30.000 de euro, alocaţi din fonduri publice.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... a-Dunarii/

Link to comment
Share on other sites

Am fost si eu prezent. M-am descurcat sa gasesc. Am gasit foisorul cel mare de pe faleza inferioara, am apucat sa urmarsc sfarsitul concursului de pescuit, am privit cateva cantece pana pe la 12.30. Apoi am fugit la piata centrala apoi de la piata la 14.00 m-0am intors pe faleza, si am urmarrit pana la 15 cand s-a terminat. Apoi m-am plibat pe faleza de la un cap la altul . Din port pana la vama. Apoi am privit concertul care a inceput la 18.36 mai exact. Ei ghinionist ca de obicei nu am prins nici un CD. Acum urmaresc concertul de acasa pe tv galati-braila.

Link to comment
Share on other sites

Sărbătoarea ignoră criza

Galaţiul - capitala scrumbiei

* Meniu de Florii: 10 lei scrumbia asezonată cu o jumătate de lămâie, 2 lei - suta de grame de obleţi prăjiţi, 1,5 lei – micul, 2 lei paharul de bere * Ministrul Elena Udrea e pe recepţie? Vrem Festival Naţional! * Nea Popa (Tudorel Filimon) din „La Bloc” vă urează: „Poftă bună!” *

De la grătarul lui nea Săndel, de după blocuri sau de la garaj şi până la Faleza care fumega de la un capăt la altul, scrumbia perpelită pe jar a fost vedeta zilei de duminică. Criză sau necriză, pe toată Faleza inferioară, gălăţenii au stat la coadă ca să se înfrupte din porţia de scrumbie cu o jumătate de lămâie, de 10 lei. Când nu cânta Fanfara „Valurile Dunării”, nici „Doina Covurluiului”, cânta „Primăria”, adică duduiau boxele de pe scena amenajată de municipalitate pentru spectacolul de seara. Sus, la „Pescarul”, autorităţile locale admirau expoziţia culinară, în care scrumbia era uşor umilită de caracatiţe, homari şi alte „fiţe” exotice. Pe scurt, a fost a VIII-a ediţie a Festivalului Scrumbiei.

A fost odată o scrumbie

La „Pescarul”, lume bună: deputatul Florin Pâslaru maestru de ceremonii şi întâiul sărbătorit, preşedintele judeţului, Eugen Chebac, cu soţia (îmbrăcată într-o fustă mini care stârnea invidii din partea doamnelor care nu-şi permit asemenea ţinute curajoase), eurodeputata Adriana Ţicău împreună cu soţul, deputata PSD Lucreţia Roşca. Nici picior de liberal. Consilierul PSD Nicolae Rainea se lăsase pe mâna maestrului Ştefan Popa Popa’s, omul cu patru secunde mai rapid decât calculatorul, filozofând: „Toată lumea e o caricatură, da’ n-o recunoaştem!”. După el s-au înghesuit la caricatură singurul conservator prezent, dr. Gheorghe Bugeag şi şeful IMM-urilor, Marian Filimon. „Acum opt ani, eu, Elena Trandafir, Sergiu Dumitrescu, Viorel Baciu, şi subsemnatul, luam masa la Restaurantul Pescarul şi am hotărât să facem un festival. A devenit un simbol al Galaţiului”, a povestit, în deschidere, Pâslaru. Elena Trandafir, directoarea Regal, a continuat povestea: „Chiar dacă e criză mondială am hotărât să facem acest festival. Îmi spunea cineva că la noi nu are cum s-ajungă criza că noi nu avem infrastructură, nu avem nimic, deci se va opri la graniţă”. Primarul Dumitru Nicolae a pus punctul pe „i”: „Festivalul este deja tradiţie. Au încercat să ne copieze brăilenii, dar la noi e brandul. O să o chemăm pe dna ministru Udrea, să facem sărbătoarea la nivel de ţară”. Până să vină Elena Udrea, a venit actorul Tudorel Filimon, adică nea Popa din „La Bloc”, de astă dată în calitate de consilier al ministrului al Culturii, Toader Paleologu. „Vă transmit din partea dlui ministru al Culturii, cele mai sincere urări, sărbători fericite, la mulţi ani, poftă bună. De-abia aştept să mănânc scrumbie!”, a spus actorul, care a fost de altfel şi singurul democrat-liberal prezent. Dar înainte de scrumbie, nea Popa a luat o porţie de caricatură de la maestrul Viorel Baciu.

„Popa’s Cartoons”

Primarul şi preşedintele CJ au primit a primit un cadou-surpriză de la Ştefan Popa Popa’s: câte o caricatură şi un album unic „Popa’s Cartoons” care cuprinde caricaturile tuturor şefilor de stat şi scrisori de mulţumire. „Chiar şi Putin, în expoziţia mea, râde. Este unică poza şi a fost mult căutată de presa din toată lumea. Albumul cuprinde scrisoarea preşedintelui Turciei, scrisoarea în limba română a primului ministru al Canadei şi scrisoarea de la Putin. Nu ştiu dacă actualul preşedinte al României are aşa ceva. Am şi semnătura lul Elţîn, treaz”, le-a spus maestrul Popa’s. După ce şi-a recunoscut soţul în caricatura făcută după o fotografie, dna Nina Chebac s-a lăsat desenată de Popa’s, deşi puţine reprezentante ale sexului frumos acceptă să fie caricaturizate. Jos, pe Faleza Inferioară, gălăţenii s-au distrat cum au ştiut mai bine de Festivalul Scrumbiei, ediţia a VIII-a, de criză.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... iei_2.html

Zeci de profesionişti, câteva grame de noroc

Concursul de pescuit al Festivalului Scrumbiei, câştigat cu un caras

Anul acesta, cei aproape 50 de participanţi la concursul de pescuit organizat în cadrul Festivalului Scrumbiei, au reuşit o performanţă greu de egalat: Dunărea n-a sărăcit cu nici măcar două kilograme. Aşadar, vorbim despre un concurs în care şi cel mai pricăjit oblete putea face diferenţa. Şi aşa s-a şi întâmplat în cele din urmă. După mai bine de trei ore de stat cu băţul în apa tulbure, rece şi mare, participanţii la concurs şi-au prezentat capturile (o să le spunem aşa, deşi nu prea se cuvine) şi au dat năvală în stiva de premii pregătită de către organizatori. Drept recompensă pentru strădania pescarilor au fost pregătite lansete, accesorii de pescuit şi, nu în ultimul rând, multă bere. Aşa cum s-a întâmplat şi anii trecuţi, marele premiu, o lansetă şi o mulinetă de cea mai bună calitate, a fost oferit de către "Viaţa liberă". Cu un caras de 350 de grame, Maricel Făcăeru şi-a adjudecat acest premiu şi sperăm să-i folosească pentru alte capturi mult mai serioase. Pe locul secund s-a plasat Viorel Jenescu, care a câştigat, la rândul său, o lansetă de dimensiuni mai mici echipată cu mulinetă după ce a prezentat juriului o colecţie de obleţi care a cântărit 210 grame. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de către Victor Stavarache, care a intrat în posesia unei mulinete. Mai e de spus şi că premiul pentru cel mai mic participant la concurs, care consta într-un minciog mare, oferit tot de către "Viaţa liberă", a fost câştigat de Alexandra Flutur, de opt ani. Însă niciunul dintre participanţii la concursul de pescuit n-a plecat cu mâna goală, organizatorii şi sponsorii punând la bătaie o mulţime de alte premii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Conc ... ras_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Singura informatie despre festival am gasit-o pe aici, sec si fara detalii. Site-ul ccj prezinta 0 informatii :-$ ; pe site-ul primariei nu am gasit nimic I-) ...Daca aveti alte relatii si informatii despre festival - locatie, program, invitati, etc, va rog sa le postati. Multumesc! :-H

Link to comment
Share on other sites

Probabil ca inca este prea devreme nu se stie. Ideea mea este sa scrieti in acest topic ce sugestii aveti despre festival, si ce trupe preferate ati vrea sa vina, in cazul in care aveti idoli din muzica romaneasca (din partea mea, nu ma mai pasioneaza).

Link to comment
Share on other sites

Probabil ca inca este prea devreme nu se stie. Ideea mea este sa scrieti in acest topic ce sugestii aveti despre festival, si ce trupe preferate ati vrea sa vina, in cazul in care aveti idoli din muzica romaneasca (din partea mea, nu ma mai pasioneaza).

Intre ce vrem noi galatenii si ce vrea primaria este o diferenta mare; sugestiile trebuie "sugerate" cuiva cu responsabilitati in domeniu. In cazul de fata cine e personajul din forum, vrajitorul care poate modifica politica primariei?

Ceilalti organizatori de manifestari, targuri, festivaluri, la sate, statiuni, orasele si orase isi fac publice cu luni de zile inainte programele, locatiile si invitatii si fac reclame pentru atragerea de participanti si vizitatori. La noi la Galati e ceata. Densa. :-b

Link to comment
Share on other sites

Pe vremea cand ma pasiona, in urma cu vreo 4 ani, aveam o pagina personala gazduita de neogen.ro, dedicata festivalului scrumbiei, cu un formular cu trimitere prin mail (prin PHP nu s-a putut) cu multe liste si zone de editare; pentru ca nu prea a avut succes, am sters-o. De cand cu forumul, galatenii care au ceva de spus in festivalul scrumbiei au mai multe sanse; dar daca nu-si mai are rostul, asta e!

Link to comment
Share on other sites

Trei zile de Scrumbie

* În acest an, Festivalul Scrumbiei va dura 3 zile şi va fi organizat de Teatrul Muzical, care are de cheltuială în acest scop 45.000 de lei *

Vă place peştele? Simţiţi în aer miros de scrumbie pârpolită pe jar, fragedă şi delicioasă, numai bună de mâncat? Ei bine, să ştiţi că nu vă joacă imaginaţia o festă. Au mai rămas doar două săptămâni până la tradiţionalul Festival al Scrumbiei, programat în perioada 26-28 martie. În premieră, anul acesta, în loc de o zi de petrecere, vom avea trei pentru că aşa au decis consilierii locali ţinând seama de faptul că manifestarea ajunge anul acesta la a IX-a ediţie.

CL a aprobat includerea acţiunii „Festivalul Scrumbiei” în programul manifestărilor Teatrului Muzical ”Nae Leonard” Galaţi. De ce? În primul rând pentru că Muzicalul este ordonator de credite iar Primăria nu poate încheia direct contract cu protagoniştii festivalului şi în al doilea rând pentru că în contractul de management al lui Florin Melinte, directorul Teatrului Muzical, este prevăzută organizarea Festivalului Scrumbiei. Aleşii au fost de acord cu alocarea de la bugetul local a sumei de 45.000 de lei în vederea organizării festivalului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trei_zile_de_Scrumbie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Stirea cu finantarea Festivalului am citit-o pe un blog galatean, cred ca duminica. Din pacate, AMR 10 zile si nu se cunosc programul manifestarilor, locatia, invitatii... (-| Dupa terminarea festivalului se va sti ceva clar despre cum trebuia sa se desfasoare? :-

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Stirea cu finantarea Festivalului am citit-o pe un blog galatean, cred ca duminica. Din pacate, AMR 10 zile si nu se cunosc programul manifestarilor, locatia, invitatii... (-| Dupa terminarea festivalului se va sti ceva clar despre cum trebuia sa se desfasoare? :-

Festivalul va avea loc pe data de 28 aprilie. Editie de criza ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.