Jump to content

Grădiniţa din Mazepa II se mută în casa parohială


dcp100168

Recommended Posts

Grădiniţa din Mazepa II se mută. De la parter de bloc, în casa parohială

După ce a oferit spaţiu pentru un nou centru de permanenţă medicală, Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" pune la dispoziţia comunităţii şi casa parohială şi curtea din jurul acesteia, situate în Mazepa II, pe strada Ovidiu nr. 10, pentru relocarea Grădiniţei cu Program Normal Nr. 6, care funcţionează fără autorizaţie sanitară în două apartamente, la parter de bloc.

"Cunoscând că strategia educaţională a Primăriei municipiului Galaţi se bazează pe principiul asigurării unui învăţământ de înaltă calitate, în condiţii corecte de studiu pentru copii şi tineri, considerăm că o formă nobilă de a da utilitate acestei case parohiale şi curţii din jur poate fi înfiinţarea a unei grădiniţe", se arată în scrisoarea de intenţie semnată de preoţii slujitori Lucian Petroaia şi Ionel Rotaru şi de membrii Consiliului Parohial de la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi".

Proiect experimental

În documentul care a ajuns pe mesele aleşilor locali se arată că, în ultimele două ierni (2015 şi 2016), în casa parohială s-a organizat, experimental, o grădiniţă de duminică, prin implicarea unor educatoare voluntare din parohie, iar proiectul a avut succes şi a fost apreciat. "La momentul de faţă, casa parohială este nelocuită şi se află într-o stare fizică acceptabilă" (…) în vreme ce "Grădiniţa Nr. 6 "Sfinţii Trei Ierarhi" funcţionează în două apartamente de bloc, în condiţii total nepotrivite pentru actul educaţional la această vârstă sensibilă a copilului".

Fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Tot pe mesele aleşilor a ajuns şi memoriul semnat de prof. Simona Delia Boroşenescu, directorul Grădiniţei cu Program Normal Nr. 6, care funcţionează la parterul blocului E1, de pe strada Română nr. 10, în două apartamente. De la 110 preşcolari, cât avea în anul 2013-2014, grădiniţa a ajuns la acum la doar 50 de preşcolari, pentru că părinţii copiilor nu optează pentru o grădiniţă la parter de bloc, chiar dacă este în apropierea domiciliului lor. Sălile, fiind de mici dimensiuni, nu asigură un climat educaţional potrivit cerinţelor procesului instructiv-educativ. În plus, instituţia nu a avut niciodată autorizaţie sanitară de funcţionare, pentru că nu beneficiază de spaţiu de joacă şi are intrarea comună cu locatarii blocului. "Casa parohială dispune de mai multe camere ce pot fi amenajate corespunzător, are intrare separată şi dispune de un spaţiu de joacă de jur-împrejur", se arată în memoriu.

Decizia

În aceste condiţii, aleşii au aprobat asocierea municipiului Galaţi cu Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în vederea realizării în comun a proiectului de interes public local privind Grădiniţa cu Program Normal Nr. 6 din Galaţi.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, sunt necesare mici îmbunătăţiri în curte şi clădire, iar din toamnă preşcolarii ar putea învăţa în fosta casă parohială, transformată în grădiniţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Primăria investeşte în extinderea şi modernizarea Grădiniţei nr. 6

Primăria municipiului Galați a încheiat cu Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” și Inspectoratul Școlar Județean și un protocol privind modernizarea și extinderea Grădiniței nr. 6, aceasta urmând să fie mutată în Casa Parohială, informează Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi. “La propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat  documentaţia de avizare  a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul menționat.

În cadrul proiectului ”Modernizare și extindere Grădinita nr. 6- str. Ovidiu nr. 10” sunt prevăzute următoarele lucrări: separarea utilităților de gaz, apă, energie electrică, prin noi branșamente; revizia instalației electrice, montarea unor corpuri de iluminat corespunzătoare, care să asigure lumină în sălile de clasă și spor de putere pentru noua destinație a clădirii; realizarea circuitelor funcționale de acces la grupul sanitar prin extinderea imobilului, cu o structură ușoară, realizată în spatele clădirii, constând în culoar de acces,  sală lapte corn și cabinet medical; alimentarea cu agent termic a spațiilor nou create; amenajarea încăperilor conform noii destinații, montare parchet în spațiul actual destinat bucătăriei; reamenajarea grupului sanitar, prin montarea a 8 toalete, 8 chiuvete și 8 oglinzi; amenajarea unei toalete pentru cadrele didactice prin compartimentarea holului de la intrare; repararea fațadei; înlocuire burlanelor și ulucelor; înlocuirea paziei; înlocuire ferestre; reparații trotuare în jurul clădirii.

Valoarea totală a investiției este de 258.081,549 lei, sursa de finanțare fiind bugetul local”, mai informează sursa citată.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

O nouă grădiniţă a fost amenajată în locul unei foste case parohiale

O nouă grădiniţă a fost amenajată în cartierul Mazepa din municipiul Galaţi, în locul unei foste case parohiale, în urma protocolului încheiat între administraţia locală şi Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi", informează, marţi, Biroul de presă al Primăriei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Grădiniţa nr. 6 care funcţionează de puţin timp în fosta casă parohială, unde s-au amenajat patru săli de clasă. În plus, s-au realizat branşamentele la reţelele de utilităţi, circuite funcţionale de acces la grupul sanitar prin extinderea imobilului, cu o structură uşoară, realizată în spatele clădirii, constând în culoar de acces şi un cabinet medical. De asemenea, s-a înlocuit tâmplăria interioară şi exterioară şi s-au realizat reparaţii la trotuarele din jurul clădirii.

Până de curând, această grădiniţă, la care sunt înscrişi aproximativ 50 de copii, a funcţionat la parterul unui bloc din apropiere.

Valoarea lucrărilor pentru amenajarea grădiniţei a fost de 250.000 lei, bani de la bugetul local.

Primăria municipiului Galaţi a înfiinţat anul trecut, în urma bunei colaborări cu Arhiepiscopia Dunărea de Jos, în apropierea grădiniţei, în acelaşi areal, şi un centru de permanenţă pentru servicii medicale, investiţie în valoare de 152.000 lei, fonduri tot de la bugetul local.

agerpres.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.