Jump to content

25 de chioşcuri vor fi amplasate pe Faleza Inferioară


dcp100168
 Share

Recommended Posts

25 de chioşcuri vor fi amplasate pe Faleza Inferioară a Dunării

Faleza Inferioară a Dunării a rezistat vitregiilor tuturor regimurilor politice prin care a trecut Galaţiul. Nu s-au făcut construcţii, nu s-au amplasat chioşcuri. A rămas una dintre cele mai naturale faleze de pe întreg cursul Dunării. Nici măcar edilul de tristă amintire, Eugen Durbacă nu a a avut curajul să umple Faleza Inferioară de chioşcuri şi terase. Însă, începând din această vară, Faleza Inferioara va fi împânzită de 25 de chioşcuri sau tonete ce vor funcţiona în sezonul estival.

În acest scop, Primăria municipiului Galaţi organizează licitaţie publică, cu ofertă în plic, pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public pentru 25 de amplasamente de 5 metri pătraţi pe Faleza Inferioară a Dunării, aprobate prin dispoziţia primarului. Potrivit anunţului Primăriei Galaţi: ”Scopul atribuirii de licenţe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi şi în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii”.

Documentaţia de participare se poate solicita şi obţine de la sediul Primăriei municipiului Galaţi, Compartiment autorizaţii, licenţe, iar preţul caietului de sarcini este de 30 de lei. Data limită pentru solicitarea de clarificări cu privire la procedura licitaţiei este de 25.04.2018 şi data limită de depunere a plicurilor este 26.04.2018, ora 14.00. Pentru participarea la licitaţie, persoanele interesate trebuie să depună plicuri sigilate cu documentele de calificare, în conformitate cu documentaţia de participare. Data şi locul în care se va desfăşura şedinţa publică de licitaţie este 27.04.2018, ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Galaţi.

Poate că ar fi fost necesare pe ici, pe colo, câte un chioşc modern cu îngheţată sau sucuri reci, însă de la nimic la 25 de astfel de construcţii provizorii este cam mult, chiar şi pentru Faleza Galaţiului, vestită pentru lungimea ei de circa 4 kilometri.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cu sau fără chioşcuri pe Faleza Inferioară a Dunării? Licitaţie lansată şi abandonată, în aceeaşi zi

Abia ieşită de sub apele Dunării, Faleza Inferioară a Galaţiului s-ar putea pricopsi cu 25 de chioşcuri de câte cinci metri pătraţi fiecare, pentru amplasarea cărora Primăria municipiului Galaţi a lansat ieri, pe portalul propriu, o licitaţie publică.

Concret, Primăria a anunţat organizarea unei "licitaţii publice, cu ofertă în plic, pentru atribuirea unei licenţe de ocupare a domeniului public pentru 25 de amplasamente pe Faleza Inferioară a Dunării, aprobate prin dispoziţia primarului". Iată şi argumentele administraţiei locale: "Scopul atribuirii de licenţe îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi, în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii", se preciza în anunţ. Administraţia locală aştepta oferte individuale pentru fiecare din aceste amplasamente, licitaţia fiind programată pe 27 aprilie, la sediul Primăriei.

Câteva ore mai târziu, anunţul a dispărut de pe portalul Primăriei, semn că administraţia locală a bătut în retragere.

"Licitaţia, lansată în urma numeroaselor cereri de eliberare licenţe în această zonă, a fost anulată. E mai bine pentru noi toţi, atât gălăţeni cât şi autorităţi, ca până la momentul în care Primăria va putea pune la dispoziţia doritorilor, într-un concept unitar, locuri pentru comerţ stradal sau alimentaţie publică, aceasta licitaţie să fie anulată. În plus, suntem în plin proces de accesare de fonduri pentru refacerea falezei, iar o asemenea procedură ar fi complicat lucrurile", ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Parc de distracţie şi chioşcuri, pe Faleza Inferioară. Licitaţie pentru 18 amplasamente

Un parc de distracţie, două tonete pentru îngheţată, trei chioşcuri de unde veţi putea cumpăra dulciuri sau produse de patiserie, alte două pentru băuturi răcoritoare şi sucuri şi încă două puncte în care veţi putea închiria biciclete, triciclete sau maşinuţe. Acestea sunt cele zece amplasamente de pe Faleza Inferioară scoase la licitaţie de Primăria municipiului Galaţi pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public.

Printr-un anunţ postat pe portalul propriu, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, până pe 29 martie, ora 14,00, aşteaptă ofertele în plic în cadrul licitaţiei publice pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public pentru 18 amplasamente, aprobate prin dispoziţia primarului.

Din cele 18 amplasamente, zece sunt situate pe Faleza Inferioară şi au următoarele destinaţii: parc de distracţii (un amplasament), închiriere bunuri recreaţionale (două amplasamente), comercializare îngheţată (două amplasamente), comercializare produse zaharoase sau de patiserie (trei amplasamente), comercializare băuturi răcoritoare/sucuri (două amplasamente).

Pe listă mai apar: Parcul Viva, Orăşelul Copiilor şi Complexul Comercial Ţiglina I - cu câte un amplasament pentru comercializare îngheţată, strada Domnească, Aleea pietonală P-uri - cu două amplasamente pentru vânzare înghețată şi răcoritoare, dar şi strada Brăilei, aferent blocului C8, strada George Coşbuc, zona Cimitirului "Eternitatea" şi bulevardul Traian Vuia, Micro 38 - cu câte un amplasament pentru comercializare flori.

Şedinţa publică de licitaţie va avea loc pe 1 aprilie, la sediul Primăriei. Nu e nicio păcăleală, administraţia locală explică negru pe alb de ce face acest lucru: "Scopul atribuirii de licențe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local și în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetățenii din municipiul Galați prin amplasarea de construcții provizorii". Deci chioşcuri!

Controversele de anul trecut

Anul trecut, tot în primăvară, Primăria municipiului Galaţi lansase o licitaţie similară, dar pentru 25 de chioşcuri a câte cinci metri pătraţi fiecare, pe Faleza Inferioară a Dunării. În aceeaşi zi, municipalitatea a renunţat la licitaţie. Autorităţile promiteau atunci că "până la momentul în care Primăria va putea pune la dispoziţia doritorilor, într-un concept unitar, locuri pentru comerţ stradal sau alimentaţie publică, aceasta licitaţie este anulată".

Ulterior, însă, au fost scoase la licitaţie zece amplasamente pe Faleza Inferioară, aceleaşi care sunt licitate acum.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

„Cotețăreala” se întoarce. Zece zone din oraș, vizate de primărie pentru amplasarea de chioșcuri și tiribombe

Nu mai puţin de zece amplasamente, toate pe Faleza Inferioară, aprobate prin dispoziţii ale primarului Ionuţ Pucheanu, sunt scoase la licitaţie de Primăria Galaţi pentru comercializarea de îngheţată, produse zaharoase şi de patiserie, băuturi răcoritoare sau sucuri, parc de distracţii sau închirierea de bunuri recreaţionale.

Alte nouă amplasamente sunt în Parcul Viva, Orăşelul Copiilor, aleea pietonală de la P-uri, Complexul Comercial Ţiglina I, pe strada Brăilei aferent blocului C8, în zona Cimitirului Eternitatea şi a Grădinii Publice. Aici sunt aşteptaţi comercianţii de îngheţată sau flori.

Pentru atribuirea licenţelor de ocupare a celor 19 amplasamente, Primăria organizează licitaţie publică, cu ofertă în plic. Persoanele interesate trebuie să depună plicuri sigilate cu documentele de calificare, până pe 3 iunie 2020, pentru fiecare amplasament dorit. Licitaţia se va desfăşura la sediul Primăriei, pe 5 iunie 2020.

Scopul atribuirii licenţelor pentru aceste amplasamente îl reprezintă, după cum justifică municpalitatea, „atragerea de noi venituri la bugetul local şi asigurarea unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii”.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Licenţe pentru chioşcuri pe domeniul public

Nu mai puţin de 17 amplasamente, majoritatea pe Faleza Inferioară şi în Grădina Publică, sunt puse la bătaie de Primăria Galaţi pentru atribuirea de licențe de ocupare a domeniului public.

Astfel, potrivit anunţului postat de municipalitate, pentru comercializare înghețată și/sau băuturi răcoritoare sunt pregătite locuri în: Grădina Publică, zona fitness şi intrarea de pe latura de sud-est (două amplasamente), aleea pietonală de la P-uri (două), Parcul Viva, Orăşelul Copiilor, Faleza Inferioară (patru amplasamente). Pentru a vinde dulciuri, produse de patiserie și/sau băuturi răcoritoare sunt trei locuri pe Faleza Inferioară şi unul în zona fitness a Grădinii Publice, iar pentru închirierea de bunuri recreaționale și echipamente de agrement două locuri pe Faleza Inferioară.

Pentru atribuirea licenţelor va fi organizată licitaţie publică, cu oferte individuale, în plic. Data-limită de depunere a documentelor este 18 mai 2021, ora 14,00.

Primăria vrea să atragă noi venituri la bugetul local al municipiului Galați, asigurând şi servicii complete pentru cetățeni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.