Jump to content

Traderul de cereale Belor din Galaţi și-a triplat afacerile


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cu doar 13 salariaţi, traderul de cereale Belor din Galaţi a ajuns la 514 mil. lei în trei ani

Traderul de cereale şi distribuitorul de îngrăşăminte Belor România, o companie cu acţionariat majoritar german, a ajuns la afaceri de 514,5 mil. lei (112,8 mil. euro) în 2017 - cei de-al treilea an de la intrarea pe piaţa românească, rezultate obţinute cu ajutorul a 13 salariaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Compania Belor România, cu sediul în Galaţi,  este deţinută în pro­porţie de 65% nem­ţii de la Belor Eurofert, 35% din par­ticipaţii apar­ţi­nând antre­pre­no­rului român Radu Florin.

Cu doar 13 sa­la­riaţi, compania Belor România şi-a crescut de 3,4 ori afa­cerile în 2017 faţă de 2015, anul intrării pe piaţa locală. Profitul companiei Belor a crescut de aproape 16 ori în aceeaşi perioadă, de la 700.000 lei în 2015 la 11,2 mil. lei în 2017, potrivit datelor publice.

Belor România comercializează  şi exportă cereale, seminţe oleaginoase şi furaje şi distribuie îngrăşăminte din import, produse disponibilie în principalele porturi de pe Dunăre şi de la Marea Neagră, respectiv portul Galaţi, portul Brăila, portul Bechet, portul Drobeta Turnu Severin, portul Constanţa, dar şi în locaţii alternative precum Călăraşi, Dragalina sau Vădeni, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Belor România, un trader de îngrăşăminte şi cereale cu acţionariat majoritar german, a avut în 2018 venituri de 77 mil. euro cu 15 angajaţi

Belor România, cu sediul în Galaţi, parte a grupului ger­man Belor Eurofert GmbH a avut în 2018 o cifră de afa­ceri de 77 milioane de euro din distribuirea îngrăşămintelor din import şi comercializarea şi exportarea de cereale, se­min­ţe olea­ginoase şi furaje, conform reprezentanţilor companiei. Cifra de afaceri a fost în scădere cu 46% faţă de anul pre­cedent. În 2017, compania a avut venituri de 112,8 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Belor România, trader german de cereale, afaceri de 539 mil. lei, plus 51%. Compania a avut în 2019 un număr mediu de 15 angajaţi, nivel similar cu cel din 2018

Belor România, cu sediul în Galaţi, parte a grupului german Belor Eurofert GmbH a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 539,1 mil. lei (113,7 mil. euro), în creştere cu 51% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 8,9 mil. lei (1,9 mil. euro), de 3,7 ori mai mare faţă de anul precedent, când câştigul net al traderului de îngră­şăminte şi cereale din Galaţi a fost de apro­xi­ma­tiv 2,4 mil. lei (522.000 de euro).

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Afacerile traderului de îngrăşăminte şi cereale Belor România au scăzut cu 59% în 2020, ajungând la 222 mil. lei

Belor România, cu sediul în Galaţi, parte a grupului ger­man Belor Eurofert GmbH a raportat pentru 2020 o cifră de afa­ceri de 222 mil. lei (46 mil. euro), în scădere cu aproximativ 59% faţă de anul anterior, cand compania a avut afaceri totale de peste 539,1 mil. lei (113,7 mil. euro), conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Belor România a trecut pe pierdere în 2020, având un rezultat negativ de 7,7 mil. lei (1,6 mil. euro), de la un câştig net de peste 8,9 mil. lei (1,9 mil. euro) realizat în 2019, potrivit datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 15 angajaţi.

Anul 2020 a fost destul de dificil pentru traderul de cereale, pe lângă efec­tele pandemiei, compania s-a con­fruntat cu o producţie agri­colă foarte scăzută pe fon­dul vremii sece­toase. În 2018, pro­ducţia de cereale a fost un­deva la 31 mil. tone, în 2019 la 29,9 mil. tone, iar în 2020 a fost o scădere de 40%, ajungând undeva la 18 mil. tone, potrivit unor informaţii oferite anterior de oficialii companiei.

Belor România Societate pe Acţiuni se ocupă cu distribuirea îngrăşămintelor din im­port, comercializarea şi exportarea de cereale, se­min­ţe olea­ginoase şi furaje. În portofoliul de îngrăşăminte al grupului Belor, majoritatea produselor au la bază azot (uree, sulfat de amoniu, azotat de amoniu, nitrocalcar). Pentru România, îngrăşămintele sunt aduse din ţări situate în bazinul Mării Negre (Georgia, Turcia), ţări din bazinul Marii Mediterane şi al oceanului Atlantic (Grecia, Egipt, Maroc) şi ţări din bazinul Dunării (Croaţia, Slovacia, Serbia), potrivit unor informaţii furnizate anterior de reprezentanţii companiei. Cerealele exportate de compania locală provin din zonele de est şi sud-est, dar şi o parte din zonele sud, respectiv vest, ale ţării. Principala ţară pentru exportul cerealelor româneşti este Turcia, urmată de Egipt. Compania exportă cereale şi către alte ţări mai îndepărtate din Asia, prin intermediul containerelor.

La nivel local, compania operează 52% din îngrăşăminte prin portul Constanţa, iar 42% din volume le operează în porturile fluviale din Galaţi, Brăila, Olteniţa, Giurgiu, Bechet şi Drobeta Turnu Severin, in timp ce 6% din volume sunt derulate prin depozitele din Călăraşi, Dragalina şi Vădeni. Belor deţine în România o flotă de barje cu o capacitate de 10.000 de tone, utilizate ca unităţi de stocare pentru îngrăşăminte şi cereale, dar şi o linie tehnologică modernă de tratare îngrăşăminte.

Noua linie tehnologică, amplasată în portul Brăila, a fost finalizată la începutul anului 2019, după o investiţie de 500.000 de euro. Piaţa comerţului cu cereale şi a distribuţiei de produse agro-chimice este dominată de companii cu acţionariat străin, care au venit să facă afaceri în ţară datorită producţiilor agricole bogate ale României şi a accesului la Dunăre şi Marea Neagră, puncte strategice pentru exportul de produse agricole pe apă.

Pe piaţa locală, compania Belor România Societate pe Acţiuni a apărut în 2015, fiind parte a grupului german Belor Eurofert GmbH. Grupul Belor Eurofert, înfiinţat în 2001 în Bamberg, Ger­ma­nia, are în prezent operaţiuni în Ger­­ma­nia, Franţa, Italia, Finlanda, Suedia, Estonia, Letonia, Li­tuania, Polonia, Bulgaria, Ucraina şi România. Volumul îngră­şămintelor tranzacţionate anual la nivel de grup este de peste 1,5 milioane de tone.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

În aceeași perioadă, vara anului 2020, Fiscul a mai inițiat controale, soldate cu amenzi și confiscări pentru încălcarea sancțiunilor UE anti-Kremlin, la două companii de import și distribuție de îngrășăminte chimice din România, Fertop Agro din Iași, controlată de antreprenorul lituanian Karolis Banaitis, și Belor România din Galați, parte a grupului german Belor Eurofert, conform datelor termene.ro.

profit.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Traderul de îngrăşăminte şi cereale Belor România a revenit pe profit în 2021

Belor România, cu sediul în Galaţi, parte a grupului german Belor Eurofert GmbH a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 405,9 mil. lei (82,5 mil. euro), în creştere cu 83% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 222 mil. lei (46 mil. euro), conform datelor de la Ministerul Finanţelor.
Belor România a revenit pe profit în 2021, cu un câştig net de 19,8 mil. lei (4 mil. euro), de la o pierdere de 7,7 mil. lei (1,6 mil. euro) în 2020, potrivit datelor publice.
ompania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 17 angajaţi.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.