Jump to content

"O asemenea iubire", la Teatrul Dramatic


dcp100168

Recommended Posts

PREMIERĂ la Teatrul Dramatic din Galați. O poveste despre un subiect etern: Iubirea

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" îşi aşteaptă spectatorii, în acest weekend, pe 2 şi pe 3 iunie, de la ora 19,00, cu cea de-a cincea premieră din această stagiune - "O asemenea iubire", de Pavel Kohout (traducerea - N. Popovici), în regia lui Radu Nichifor. 

Spectacolul este un remember pentru cei care au văzut varianta acestui text, montat în urmă cu aproape 50 de ani pe scena gălăţeană. Titlul spectacolului de-atunci era "Omul în togă" (data premierei - 23  februarie 1969).

"Întâlnirea la care sunt invitați spectatorii gălăţeni în acest sfârşit de săptămână va sta sub semnul distinctiv al iubirii, dar, mai ales, al efectului dăunător al lipsei de curaj şi al copleşitoarelor prejudecăţi. Plasată de autor în perioada când morala comunistă dicta comportamente, sensuri de viaţă, contorsiuni de destine şi resemnări răscolitoare, "O asemenea iubire" devine povestea unor oameni care se confruntă cu propriile frici, cu mentalităţile care le sufocă viţa, dar, mai ales, iubirea. Spectacolul vorbeşte despre ideea că, uneori, să păstrezi, doare mai rău decât să renunţi. Povestea este despre iubirea peste care nu se aşează praful niciodată", ne pune în temă secretarul literar al Dramaticului gălăţean, Mona Sandu.

Vor juca cu farmec şi talent actorii Flavia Călin, Ciprian Braşoveanu, Ionuţ  Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie, iar ca invitat special va fi actorul Valentin Terente, de la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila. Spectatorii vor avea ocazia să-i vadă pe scenă şi pe studenţii Facultăţii de Artă din Galaţi, de la secţia Teatru.

Directorul artistic de la "Fani Tardini", Radu Nichifor nu este la  prima montare la Galaţi, tot în regia sa spectatorii au văzut "Cursa de şoareci", "Domnişoara Nastasia" şi "Pană de automobil".

Scenografia aparţine Soranei Ţopa, cea care a mai realizat decorurile şi pentru alte piese jucate de trupa gălăţeană "Domnişoara Nastasia" sau "Trei graţii", care a avut premiera tot în această stagiune.

Aşadar, spectatorii sunt invitaţi să intre în atmosfera unui spectacol delicat, pe-alocuri tăios, dar plin cu toată încărcătura emoţională pe care doar o poveste despre un subiect etern poate s-o spună.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.