dcp100168 Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 Aterizare forţată a unui avion utilitar, lângă Băleni Doi bărbaţi au fost răniţi uşor şi vor fi transportaţi cu elicopterul SMURD la spital, în urma aterizării forţate a unui avion utilitar în zona localităţii gălăţene Băleni. "Sunt două victime, bărbaţi, cu contuzii uşoare. A ajuns elicopterul SMURD acolo, a fost un început de incendiu, dar este lichidat în momentul de faţă, după ce avionul în cădere a lovit şi o autoutilitară. Cele două victime vor fi transportate la spital pentru investigaţii medicale; nu ştim dacă ambele victime erau în avion", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, iar la faţa locului a ajuns un elicopter SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi şi o autospecială de stingere a incendiilor. Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au condus la producerea incidentului. impartial.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 6, 2018 Author Share Posted June 6, 2018 Avionul care a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Galaţi a fost afectat în proporţie de 90%; aeronava s-a ciocnit de un autocamion Avionul care a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii gălăţene Băleni, a fost afectat în proporţie de 90 la sută, cei doi bărbaţi răniţi uşor în urma incediului izbucnit suferind arsuri de gradele unu şi doi la mâini şi picioare. Primarul din Băleni spune că aeronava s-a ciocnit de un autocamion care trecea pe DJ 253. Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, miercuri, că avionul care a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii gălăţene Băleni a fost afectat în proporţie de 90 la sută, iar cei doi răniţi au fost răniţi uşor şi vor fi transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. "Două persoane au suferit traumatisme si arsuri, este vorba despre ocupanţi ai aeronavei. Cele 2 persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului şi sunt transportate la UPU Galati, una, de 55 de ani, cu arsuri de gradul unu şi doi membru superior dreapta, cu elicopterul SMURD, iar cealaltă, de 59 de ani, cu arsuri de gradul doi pe antebraţul stâng şi glezna stânga, cu ambulanţa SAJ. O persoană, şoferul camionului, a fost evaluată medical, fără a prezenta probleme", a spus Chiriţă. Contactat telefonic, primarul comunei Băleni a spus că avionul, care efectua lucrări de stropire cu insecticid zbura la joasă altitudine şi s-a ciocnit de un camion care treversa drumul judeţean DJ 253. "Eu ştiu că avionul s-a lovit de un autocamion care trecea pe şosea. Avionul făcea tratament la o cultură de grâu, zbura perpendicular pe DJ 253, iar în momentul în care a traversat drumul, a lovit camionul şi a ajuns jos", a spus primarul comunei Băleni, Lică Oprea. În urma impactului avionului cu solul, a izbucnit şi un incendiu care a afectat atat lanul de grau cat si aeronava, incendiul fiind lichidat între timp. impartial.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 6, 2018 Author Share Posted June 6, 2018 Anchetă a Parchetului în cazul avionului utilitar care a aterizat forţat pe câmp Parchetul Curţii de Apel Galaţi a deschis o anchetă cu privire la modul în care s-a produs accidentul aviatic din judetul Galaţi, unde un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii Băleni, cele două persoane aflate la bord salvându-se. "Se fac cercetări într-un dosar penal potrivit art.98 din Codul Aerian, privind exercitarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi vătămare corporală din culpă", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, Marcel Codiţă. Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a spus că pilotul a pierdut controlul aparatului, probabil, din motive tehnice, şi, încercând să aterizeze forţat, a lovit cu o roată camionul care circula pe câmp, s-a răsucit, s-a răsturnat şi a luat foc. "Mare noroc, am rămas cu sperietura, dar bine că sunt sănătos şi am scăpat aşa. Am văzut avionul venind din stânga, am văzut avionul cum a întors, era sus la altitudine şi dintr-o dată a pierdut din altitudine şi când l-am văzut că vine spre mine, deja eram sub volan. Am călcat frâna. Dacă aş povesti cuiva că m-a lovit avionul, fiind cu camionul, toată lumea ar râde, nimeni nu ar crede. Mă bucur că şi ei sunt sănătoşi, cu răni uşoare. Sincer, nu ştiu de ce au pierdut din altitudine", a afirmat, la rândul său, Nicolae Ploiesteanu, şoferul camionului. Incidentul a avut loc în jurul orei 14.15, în comuna Băleni, un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat pe câmp, iar în momentul aterizării forţate aeronava a lovit uşor remorca unui camion care se deplasa pe câmp. În urma impactului, a izbucnit un incendiu. La bordul aeronavei se aflau două persoane care au ieşit singure din avion, suferind răni uşoare. news.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts