Jump to content

Ziua Dunării, la Galaţi


StreetBall

Recommended Posts

Ziua Dunãrii – 29 iunie 2010

DUNÃREA – de la Pãdurea Neagrã la Marea Neagrã – va trece pe la Galaţi. Vernisajul „DUNÃREA – de la Pãdurea Neagrã la Marea Neagrã” va poposi două săptămâni la Galaţi, asta după ce a încântat publicul braşovean şi pe cel sibian, acum venind rândul gãlãtenilor de a-şi încânta privirea la imaginile de mare tezaur al dunării albastre, o expoziţie foto de o unicitate peisagistică în premieră pentru oraşul nostru, autor fiind fotograful Dan Dinu

Link to comment
Share on other sites

Fluviul nărăvaş îşi serbează ziua

De ziua ei, Dunărea îşi primeşte invitaţii neprimenită, ameninţând, în plus, că iese cu totul din matcă. Deşi mâine după-amiază, la „Zid”, în programul „Zilei Dunării” este anunţată deschiderea unei expoziţii foto tematice, vremea nu e deloc propice unei asemenea manifestări în aer liber.

Activităţile propriu-zise încep duminică după-amiază, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Expoziţia „Dunărea de la Pădurea Neagră la Marea Neagră”, a fotografului profesionist Dan Dinu, redactor-şef al publicaţiei „PhotoTravel”, se deschide de la ora 17,00. Cu ajutorul unei videoproiecţii, autorul fotografiilor, invitat la manifestări, va împărtăşi gălăţenilor din frumuseţea oraşelor, a naturii şi a oamenilor întâlniţi în călătoria sa pe fluviul Dunărea. Vizitatorilor de la muzeu li se vor pune la dispoziţie şi numeroase materiale informative despre fluviu şi despre bazinul său hidrografic.

Marţi, 29 iunie, chiar de Ziua Dunării, tot la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, va fi deschisă expoziţia Concursului Internaţional şcolar „Fii un artist al Dunării”. Lucrările cele mai interesante, primite din întreaga ţară, vor fi premiate. În aceeaşi zi, se vor efectua teste de calitate a apelor, vor avea loc prezentări video informative, iar cei mai mici vizitatori sunt invitaţi să se joace.

Organizatorii manifestării sunt Reactiv Galaţi, Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Danube Environmental Forum Europe, International Commission for the Protection of the Danube River Viena.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fluviul_naravas_isi_serbeaza_ziua_2.html

Link to comment
Share on other sites

Manifestări prilejuite de "Ziua Dunării"

În ciuda problemelor din utimele zile cauzate de nivelul mare al apelor Dunării, instituţiile de cultură vor marca astăzi "Ziua Dunării" printr-o serie de manifestări. Este vorba despre expoziţii, lecţii practice sau seminarii la care gălăţenii sunt aşteptaţi să participe.

Manifestările ocazionate de ”Ziua Dunării” au debutat încă de ieri în cadrul Bibliotecii "V.A. Urechea" prin deschiderea a două expoziţii pe care gălăţenii le pot vizita până pe data de 30 iulie. Expoziţia "Dunărea în atlase vechi" poate fi vizionată la Sala de lectură "Mihai Eminescu" şi reuneşte atlase cu ani de tipărire între 1550 - 1850, provenite din donaţia cărturatului bibliofil V.A.Urechia, ce pun în valoare bogăţia fondului de tipărituri rare conservate la Biblioteca "V.A.Urechia", dar şi frumuseţea netulburată a bătrânului ”Danubius Fluvius Europae Maximus” străbătând Europa până în provinciile româneşti. Cea de-a doua expoziţie, "Dunărea în gravura de secol XIX", oferă o reconstituire documentară a bazinului Dunării, de la intrarea în ţară până la vărsarea în Marea Neagră, prin litografii tipărite la Viena în 1826: ruinele Podului lui Traian, insula Ada -Kaleh, cetăţi fortificate azi dispărute. Portul Galaţi apare cu un ţărm abrupt, sălbatic, la care erau ancorate corăbii cu pânze ce aşteptau sa fie descărcate.

Tot pentru a marca "Ziua Dunării", astăzi vor avea loc acţiuni organizate de alte trei instituţii gălăţene şi anume Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Muzeul de Istorie şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului. La Secţia Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi se vor organiza o serie de activităţi interactive cu publicul, acţiuni prin care să se marcheze Ziua Dunării. Documentariştii spun că Fluviu Dunărea şi afluenţii săi formează unul dintre cele mai importante sisteme acvatice din Europa şi că peste 5.200 de specii de flora şi faună sunt adăpostite de Delta Dunării. Cu toate acestea, fluviul şi vieţuitoarele acestuia au suferit pierderi considerabile, mai ales în ultimul secol. În prezent, Bazinul Dunării acoperă doar 20% din suprafaţa iniţială acoperită de apă, din care doar jumatate mai prezintă caracteristici naturale în adevaratul sens al cuvântului. Multe zone sunt poluate, sistemele defectuoase de canalizare şi construcţiile au mărit riscul inundaţiilor şi au agravat problemele cauzate de poluare. "O parte din ihtiofauna din bazinul hidrografic al cursului inferior al Dunării este prezentă în expoziţia vie de la acvariul din cadrul Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. În fluviul Dunărea sunt peste 80 de specii de peşti, noi avem în acvariu aproximativ 200 de exemplare din 25 de specii. De Ziua Dunării vom organiza lecţii practice cu publicul vizitator, în care le vom vorbi despre peşti şi despre habitatele periclitate din cursul inferior al Dunării şi, deasemenea, vom sublinia necesitatea conservării şi protejării acestora", a declarat Gabriela Grigoraş, muzeograf în cadrul Secţiei Acvariu.

În cadrul Muzeului de Istorie va avea loc a doua ediţie a Mesei rotunde cu tema " Gurile Dunării- zonă de convergenţă europeană". Evenimentul se va desfăşura în colaborare cu Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, (Catedra de Istorie) din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, Galaţi şi Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Galaţi, la Muzeul "Casa Colecţiilor", La Mansardă, str. Eroilor, nr. 64 cu începere de la ora 12.00.

În ton cu aceasta ocazie, Agenţia Regionala pentru Protecţia Mediului Galaţi, în parteneriat cu Organizaţia nonguvernamentală "Tinerii şi viitorul" care desfăşoară de peste doi ani activităţi de informare, conştientizare şi de intervenţie în domeniul protecţiei mediului şi al promovării dezvoltării durabile, cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi şi cu sprijinul Primăriei Galaţi vor desfăşura o activitate educaţională. Activitatea va avea loc între Trei Star şi Complexul Potcoava de Aur, tinerii din O.N.G. "Tinerii şi Viitorul" reprezentând pe cinci planşe Dunărea, de la izvor la vărsare. Ei vor purta eşarfe şi panglici albastre pentru a simboliza curgerea Dunării prin diferitele ţări ale continentului european. Gălăţenii sunt aşteptaţi să ia parte la această manifestare între orele 10.00 şi 12.00.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=8

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ziua Dunării 2013, la Galaţi

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Galaţi a dat, ieri, startul evenimentelor de celebrare a Zilei Internaţionale a Dunării, printr-o întâlnire de lucru cu tema „Fii activ pentru sturioni”.

De altfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului va participa, în perioada 27-29 iunie, la Forumul de Mediu al Dunării, la Tulcea, unde vor fi dezbătute soluţii pentru armonizarea dezvoltării economice şi protecţia mediului în ariile naturale din bazinul fluviului Dunărea.

Sâmbătă, de la ora 10,00, la Şcoala Gimnazială nr. 26, instituţia de mediu va organiza în parteneriat cu Asociaţia „Tinerii şi viitorul” un concurs de desene pe categorii de vârstă şi de confecţionarea a unei plute din materiale reciclabile.

Expoziţii, concursuri şi filme la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Vineri, începând de la ora 16,30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, gălăţenii vor putea vizita expoziţia vie a acvariului instituţiei muzeale gălăţene, care expune toate cele patru specii de sturioni întâlnite în bazinul Dunării, expoziţia “Pescuit, prohibiţie şi conservarea ihtiodiversităţii”, dar vor putea fi vizionate şi o serie de imagini cu Dunărea veche. Vor fi anunţaţi premianţii la Concursul şcolar international “Fii un Artist al Dunării”, iar de la 17,00 vor fi organizate jocuri interactive cu participanţi de vârste mai mici. Programul de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii se va încheia cu prelegerea “Sturionii migratori din bazinul Mării Negre - relicte ponto-caspice periclitate”.

Cinematograf pe Faleza Superioară, canotaj cu brăilenii

Evenimentele de Ziua Dunării vor culmina cu cinematograful în aer liber organizat de Primăria Galaţi, care va fi amplasat pe Faleza Superioară, pe strada Prelungirea George Coşbuc, între intersecţia cu strada Regiment 11 Siret şi bulevardul Marea Unire. Vineri, de la ora 21, va rula “Flight”, cu Denzel Washington, sâmbătă, de la aceeaşi oră, va rula “Despre oameni şi melci”, cu Dorel Vişan, Andi Vasluianu şi Monica Bârlădeanu, iar duminică seara, tot de la ora 21,00, gălăţenii vor putea viziona ultimul film al lui Horaţiu Mălăele, “Funeralii fericite”. Vizionarea este gratuită şi vor fi amplasate scaune. De vineri, de la ora 18,00, până duminică noaptea, la ora 01,00, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată pe segmentul de stradă menţionat.

În plus, organizatorii le pregătesc gălăţenilor şi brăilenilor un concurs de canotaj. Evenimentul are loc sâmbătă (29 iunie), cu plecare din Brăila la ora 10,30. Pe traseu, participanţii vor avea şi două opriri, urmând ca în jur de ora 17,00 să ajungă la Trecerea Bac din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sărbătoare cu fotografii, muzică rock şi film de Ziua Dunării la Galaţi

Expoziţie de fotografii, dar şi muzică rock cântată live de cea mai cunoscută trupă gălăţeană - „Over”, filme în aer liber, fluvii de copiii dezlănţuite pe străzi sunt câteva modalităţi prin care se va marca Ziua Internaţională a Dunării.
Sub genericul „Memoria Dunării la Galaţi”, se va deschide, în perioada 29-30 iunie, pe Faleza Inferioară, la Foişorul de lemn, o expoziţie de fotografii şi ilustrate, realizată din iniţiativa lui Bogdan Brînzan („Blocul Ţiglina” de pe Facebook), la care participă cu imagini colecţionarii: Alexandra Munteanu, Ilie Negrea, Costel V. Gheorghiu, George Milea, Iulian Panait, Florenţiu Tanascov, alături de fotografii Iulia Mihai, Alina Şerban, Ana Maria Mocanu, George Nica, Paul Coev, Doru Daniel, Nelu Jirebie, Nicu-Florin Tănasă.
„Expoziţia va cuprinde aproximativ 300 de fotografii, printate pe hârtie fotografică, în format A4. Printre ele vor fi şi seturi de câte 32 de fotografii din colecţiile unor gălăţeni pasionaţi de fotografie. Avem şi fotografii făcute în secolul trecut”, spune Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură.
Organizatori sunt Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi, Primăria Municipiului şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.
Pe 29 iunie, de Ziua Dunării, la Foişorul unde va fi deschisă expoziţia vor concerta elevi de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, iar seara, de la ora 21,00, trupa „Over”.

Dunărea va „curge” pe role până la Prefectură

La acţiunile dedicate Dunării se vor ralia şi copiii voluntari de la organizaţia „Tinerii şi viitorul”, condusă de profesoara Ştefania Cojocaru. Îmbrăcaţi în albastru şi pe role, câteva zeci de copii vor „curge” ca Dunărea pe străzile Galaţiului, de la Faleză, până la Prefectură, apoi pe strada Bălcescu până în Parcul Eminescu. Pe drum îi vor aştepta ştafete cu copii reprezentând cele 10 ţări prin care curge fluviul. În Parcul Eminescu se va face un puzzle cu toate hărţile respectivelor state. „În parc vom mai face un concurs de desene, vom construi o plută şi vom pune la dispoziţia trecătorilor un album în care să consemneze urări pentru bătrânul fluviu, dar şi sugestii pentru autorităţi în legătură cu valorificarea potenţialului acestuia”, mai spune inimoasa profesoară.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Regată pe Dunăre

În organizarea Primăriei Municipiului Galaţi, Clubului de Turism Montan și Nautic „Albatros”,  sâmbătă, 29 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, va avea loc o regată nautică pe traseul Brăila - Galați, la care vor participa 5 caiace duble.

Plecarea va avea loc la ora 9.00, de la Gara Fluvială Brăila, iar sosirea, între orele 16.00 și 17.00 la Galați, în zona Portului de Ambarcațiuni de la Trecere bac, unde va avea loc un ceremonial de primire, care include acordarea de trofee. La eveniment va lua parte  și Fanfara „Valurile Dunării”.

Gălățenii care dețin ambarcațiuni cu motor pot însoți regata în condițiile în care vor naviga responsabil.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Zece caiace au parcurs pe apă distanţa dintre Brăila şi Galaţi în şapte ore

Zece caiace, aparţinând unei firme private de închiriat astfel de ambarcaţiuni, au pornit astăzi dimineaţă într-o cursă pe apă între Brăila şi Galaţi. Au fost câteva simple, dar cele mai multe erau duble. Printre cei care s-au încumetat la o astfel de aventură, mai ales că Dunărea nu era deloc în „toane bune” se află şi tineri care s-au urcat pentru prima dată într-o astfel de ambarcaţiune. „Am avut ceva emoţii, dar totul s-a terminat cu bine. Este o adevărată aventură, pe care o recomand tuturor celor dornici de senzaţii tari”, ne-a spus o tânără fericită că a avut şansa să urce într-un astfel de caiac. Chiar şi cei mai experimentaţi spun că n-au văzut Dunărea atât de învolburată de mult timp. „Mi-a fost teamă la un moment dat că ne vom răsturna, dar am scăpat. Am mers ca la carte, adică perpendicular pe valurile mari”, spune un caiacist mai experimentat.

În primă fază, au sosit la Galaţi şapte ambarcaţiuni, iar la o jumătate de oră distanţă au apărut şi celelalte trei. I-a aşteptat însuşi primarul Galaţiului Marius Stan. „Vă mărturisesc că sunt invidios pe curajul vostru, mai ales că eu nu ştiu să înot, în ciuda faptului că am făcut armata la Marină. Sper ca la anul, să organizăm o competiţie adevărată între cele două licee de Marină din cele două oraşe”, a precizat Marius Stan. Acesta le-a înmânat tuturor participanţilor câte o diplomă, iar primilor doi clasaţi şi câte un trofeu. „Bugetul a fost atât de mic pentru această acţiune încât, văd că organizatorii n-au mai avut bani şi pentru locul al treilea”, a glumit edilul. Lăsând la o parte gluma, toţi participanţii la această regată inedită le-au recomandat gălăţenilor, şi nu numai, să-şi ducă copiii la sport, dacă se poate la caiac-canoe.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Festivalul "Dunărea noastră", 180.000 de euro pentru trei zile

* Trei seri de spectacole live cu DJ, vedete pop-dance şi pop-rock, două focuri de artificii pe muzică, un turneu de tenis, un concurs de fotografie, demonstraţii gastronomice, expoziţii, dar şi un eveniment VIP la bordul unei nave * Acestea sunt cele mai importante manifestări dorite de Primărie în perioada 27-29 iunie, la mega-evenimentul „Dunărea Noastră” * Costul? Peste 800.000 de lei de la bugetul local

Primăria municipiului Galaţi a pus la bătaie 803.466 de lei, fără TVA, echivalentul a 180.000 de euro (la cursul mediu BNR de 4,46 lei/euro), pentru a transforma Ziua Dunării, sărbătorită pe 29 iunie, într-un mega-eveniment. Pe site-ul propriu, Primăria a anunţat că pe 12 mai va achiziţiona, prin procedură internă de atribuire a contractelor, servicii de organizare a evenimentului „Dunărea Noastră”, programat în perioada 27-29 iunie 2014. Caietul de sarcini semnat de directorul Direcţiei Generale Servicii Publice, Silviu Bacalum, vizează achiziţionarea de „servicii de organizare de evenimente culturale, servicii de recreere, culturale şi sportive, servicii pentru evenimente”. Autorităţile sunt convinse că un asemenea festival, devenit tradiţie, poate deveni o atracţie turistică a Galaţiului, ceea ce ar avea drept consecinţă directă dezvoltarea lui economică, crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, creşterea încasărilor la bugetul local. Iată ce trebuie să facă o firmă sau un consorţiu pentru a câştiga suma fabuloasă pusă în joc de Primărie:

Trei concerte, două focuri de artificii

După ce s-au distrat la spectacolele organizate de Primărie de Ziua Sfântului Patrick, de 1 Mai, şi la "Festivalul Scrumbiei", gălăţenii vor avea parte, la finele lunii iunie, de trei zile de spectacole live la Elice, pe Faleza Dunării. Astfel, pe 27 iunie, de la ora 19,30 şi până la 23,00, Primăria vrea să dansăm pe muzica mixată de trei DJ. Pe 28 iunie, de la ora 19,30 şi până la 22,40, Primăria plănuieşte o seară pop-dance cu trei artişti sau trupe româneşti din care unul/una foarte cunoscut (clasă A) şi un foc de artificii pe muzică. Ultima seară va fi una pop-rock cu trei vedete sau trupe din care cel puţin una de clasă A, iar la final un foc de artificii pe muzică mai spectaculos decât cel din noaptea precedentă. De ce? Pentru că focurile de artificii, lansate de pe o barjă aflată pe Dunăre în dreptul Falezei, vor dura câte 20 de minute şi vor fi susţinute de două echipe, una românească, alta străină, dintr-o ţară dunăreană. Firma care se va ocupa de concerte, scenă, lumini, artişti, şi sonorizare trebuie să realizeze şi o tribună VIP de 300 de locuri.

Banner gigant şi demonstraţii culinare

Ca să nu rateze nimeni mega-evenimentul, caietul de sarcini include şi realizarea unui banner gigant (286 de metri lungime) având ca temă Dunărea şi ţinuturile pe care le străbate de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Bannerul, iluminat, va fi instalat de-a lungul Falezei Dunării şi va conţine imagini şi informaţii despre fiecare ţară prin care trece fluviul. Îi vor ţine tovărăşie nişte căsuţe de lemn şi/sau corturi în care vor fi expuse drapelele ţărilor riverane Dunării, materiale informative despre ele şi în care vor avea loc demonstraţii gastronomice.

Tenis, expoziţie, fotografie, recepţie VIP

Caietul de sarcini cuprinde şi organizarea, la Universitatea „Dunărea de Jos” a unei expoziţii de machete navale, machete de clădiri relevante din istoria Galaţiului, proiecte de arhitectură, de fotografie şi de carte. Tot în cele trei zile mai sunt programate un turneu de tenis pentru amatori, cu participare internaţională, invitaţi fiind jucători din localităţile străbătute de Dunăre, şi un concurs de fotografie având ca temă „Galaţiul nostru” şi focurile de artificii de la sfârşitul festivalului.
Pe 27 iunie, la bordul unei nave de pasageri, în portul Galaţi, va avea loc o recepţie VIP, unde invitaţii vor fi răsfăţaţi cu catering sub forma de bufet suedez şi un concert de jazz.

Cine va câştiga

Criteriul de selecţie a ofertelor va fi preţul cel mai scăzut. Plaja de selecţie va fi, însă, îngustă, pentru că ofertanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii restrictive, printre care şi să fi prestat în ultimii trei ani servicii de organizare de evenimente - un contract, maxim trei - a căror valoare cumulată să fie de cel puţin 800.000 de lei fără TVA, suma pusă în joc de Primărie. Rămâne de văzut cine va câştiga licitaţia.

Unde ar trebui să se organizeze concertele la Galaţi?

Faleza Dunării (la Elice sau în zona Parcului Viva), Parcul Rizer, esplanada Sălii Sporturilor, parcarea Shopping City au fost alese de Primărie pentru a găzdui spectacole sau concerte în aer liber de Revelion, Serbările Galaţiului sau Ziua Marinei. Fiecare dintre acestea prezintă deopotrivă şi avantaje, dar şi dezavantaje.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Trei zile de distracţie la Festivalul "Dunărea noastră"

Trupele DJ Project, 3 Sud Est, Voltaj, Vama şi Compact vor concerta la Galaţi în cadrul celor trei seri de spectacole în aer liber care vor avea loc în perioada 27-29 iunie, la evenimentul "Dunărea noastră". Acestea sunt doar numele cele mai sonore, pentru că programul încă nu e definitivat. Organizatorul concertelor, dar şi a celorlalte manifestări - două spectaculoase focuri de artificii pe muzică, un turneu de tenis, un concurs de fotografie, demonstraţii gastronomice, expoziţii şi un eveniment VIP la bordul unei nave - este SC Fun Time Production SRL din Bucureşti. După cum am aflat de la Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, firma a câştigat la licitaţie contractul în valoare de 803.466 de lei, fără TVA, echivalentul a 180.000 de euro, pentru a transforma Ziua Dunării, sărbătorită pe 29 iunie, într-un mega-eveniment.
Pe lângă spectacole, o altă atracţie a evenimentului va fi amenajarea pe Faleză a unor standuri ale ţărilor riverane Dunării, unde acestea îşi vor putea promova tradiţiile, obiceiurile şi produsele gastronomice.
Autorităţile sunt convinse că un asemenea festival, menit să promoveze Dunărea şi valorile ei, poate deveni o atracţie turistică a Galaţiului, care ar avea drept consecinţă dezvoltarea economică a oraşului, crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, creşterea încasărilor la bugetul local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Autorităţile locale din Galaţi se pregătesc să experimenteze "Zilele Galaţiului" vara

Primăria municipiului Galaţi, în colaborare cu Fun Time Production Bucureşti, organizează Festivalul ”Dunărea noastră”, eveniment ce se doreşte a deveni o tradiţie pentru Galaţi în următorii ani, care să se identifice cu serbările oraşului, pe care mulţi dintre gălăţeni şi le doresc vara.

Festivalul ”Dunărea noastră” va avea loc în perioada 27-29 iunie 2014, pe Faleză, şi va avea în program concerte susţinute de artişti şi trupe consacrate, un turneu de tenis pentru amatori, expoziţii de carte, fotografie, şi produse tradiţionale specifice ţărilor riverane Dunării, de la izvoare până la vărsare, un flash-mob gigant, o cursă nautică între Brăila şi Galaţi şi show-uri pirotehnice grandioase unicat în România.

Pentru a ilustra cât mai bine Dunărea şi importanţa ei în Europa, pe toată durata festivalului, pe faleză, va fi montat un banner gigantic de 286 de metri lungime şi peste 2 metri înălţime, care va reprezenta întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1:10.000. Dincolo de dimensiunile impresionante, bannerul va oferi publicului informaţii despre toate ţările, ţinuturile, oraşele şi comunităţile pe care le străbate Dunărea în Europa, României şi Galaţiului fiindu-le alocate spaţii generoase.

Tot ca element inedit, de-a lungul bannerului vor fi amplasate corturi pentru toate ţările riverane Dunării, în care vor exista expoziţii de carte cu vânzare ale unor autori din ţările dunărene, pliante cu informaţii turistice, geografice, istorice şi culturale despre fiecare ţară în parte, precum şi mini-târguri de produse tradiţionale specifice statelor riverane Dunării.

În cadrul Festivalului ”Dunărea noastră” vor mai fi organizate: un turneu de tenis pentru amatori, care se va desfăşura la Clubul ”Viva”, în perioada 27-29 iunie, o expoziţie de machete navale, în aceeaşi perioadă, al Universitatea ”Dunărea de Jos”, un concurs de fotografie cu tema ”Galaţiul nostru”, la care poate participa orice pasionat de artă fotografică, un flash-mob gigant, pe 29 iunie, la Elice, şi o cursă de vâslit între Brăila şi Galaţi, tot pe 29 iunie.

Fiecare seară de festival se va încheia, pe scena amplasată la Elice, cu super concerte susţinute de trupe, DJ şi solişti în vogă. Pe 27 iunie, de la ora 19.30, vor urca pe scenă DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Project şi 3 Sud Est. Pe 28 iunie, vor concerta, de la aceeaşi oră, DJ Liviu Hodor, CRBL şi Vama, iar pe 29 iunie, de la 19.30 vor fi concerte susţinute de gălăţeanul Vasile Şeicaru şi de trupele Compact şi Voltaj.

Pe 28 şi 29 iunie, la finalul concertelor, în jurul orei 22.45, publicul va avea parte de două show-uri pirotehnice unicat în România. Salvele de artificii se vor trage din mijlocul Dunării şi vor oferi un spectacol grandios de sunet, lumină şi culoare.

Pentru prima dată la un eveniment organizat în Galaţi, reprezentanţii mass-media locale şi centrale vor avea la dispoziţie un Centru de Presă, amplasat în apropierea scenei festivalului. Centrul de Presă va funcţiona într-un cort special amenajat şi dotat cu computere, monitoare şi acces WiFi la internet. Jurnaliştii interesaţi pot solicita interviuri sau declaraţii de presă de la artiştii participanţi numai în interiorul Centrului de Presă, unde accesul se face pe bază de acreditare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Două spectacole pirotehnice în premieră, în România, atracţia Festivalului „Dunărea noastră” de la Galaţi

Publicul spectator va asista la două reprezentaţii a câte 20 de minute de artă pirotehnică la cele mai înalte standarde, ce vor însuma peste 10.000 de salve, efecte lansate din 12 puncte de tragere, peste 10 tone de material pirotehnic consumat şi o desfăşurare de forţe impresionantă din punct de vedere logistic: 14 tehnicieni, 100 ore de pregătire şi 3 zile de montaj.

Tragerile se vor realiza de pe 2 barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi, iar densitatea de efecte pirotehnice va fi una absolut deosebită.

În show-ul pirotehnic de la Galaţi se vor duela două dintre cele mai cunoscute echipe de pirotehnişti din Europa, una din Austria şi alta din România, care vor realiza, fiecare în parte, câte o alegorie pirotehnică reprezentativă pentru ţara lor, efectele lansate şi coloana sonoră fiind toate adaptate temei de spectacol. În mod evident un tribut special va fi adus Dunării, principala sursă de inspiraţie pentru aceste spectacole.

Spectacolul pirotehnic orchestrat de echipa românească va avea drept coloană sonoră un mixaj de melodii celebre din repertoriul internaţional, însă tema muzicală principală va fi celebrul vals al lui Iosif Ivanovici „Valurile Dunării”.

Pirotehniştii din Austria vin şi ei cu o coloană sonoră de excepţie, în care vor fi mixate partituri celebre ale muzicii austriece din toate timpurile, ce vor culmina cu hit-ul Conchitei Wurst „Femeia cu barbă”, care a câştigat ediţia de anul acesta a Eurovision. Pyrovision din Austria este unul dintre liderii europeni în materie de producţii pirotehnice de mari dimensiuni, Christian Czech, fondatorul firmei, fiind unul din designerii de top din Europa şi artizanul unor mari producţii pirotehnice.

Pyro Events Team - Fireworks Design reuşeşte de câţiva ani să seteze standarde în România cu privire la nivelul spectacolelor de artificii. Mihai Bondria, designerul şi proprietarul companiei, este reprezentantul României in cadrul juriului festivalului din Malta, unul dintre cele mai importante de gen din Europa.

Link to comment
Share on other sites

PROGRAMUL FESTIVALULUI ”DUNĂREA NOASTRĂ”, GALAŢI, 27-29 IUNIE 2014

 

27 IUNIE 2014

10.00 Deschiderea Târgului ”Dunărea noastră”               Faleza Dunării

         Se poate viziona bannerul ce ilustrează

         Dunărea de la izvoare până la vărsare şi

         se pot vizita corturile dedicate ţărilor

         riverane

10.00 Începe Turneul de Tenis*                                        Club Viva

10.00 Deschiderea Expoziţiei de Navomodele                  Universitate

10.00 Încep înscrierile pentru concursul de                     Faleza Dunării

         fotografie                                                           Centrul de presă

19.30 Concert DJ Vali Bărbulescu                                    Faleza Dunării

20.15 Concert DJ Project                                                Faleza Dunării

21.00 Concert Anda Adam                                               Faleza Dunării

22.00 Concert 3 SudEst                                                   Faleza Dunării

 

28 IUNIE 2014

10.00 Se redeschide pentru public Târgul                       Faleza Dunării

         ”Dunărea noastră”

10.00 Începe a doua zi a Turneului de Tenis                    Club Viva

19.30 Concert DJ Liviu Hodor                                         Faleza Dunării

20.15 Concert CRBL                                                       Faleza Dunării

21.30 Concert Vama                                                      Faleza Dunării

22.40 Show pirotehnic România                          

 

29 IUNIE 2014

10.00 Ultima zi a Târgului ”Dunărea                              Faleza Dunării

         noastră”

10.00 Ultima zi a Turneului de Tenis                              Club Viva

14.00 Startul cursei de vâslit între                                 Port Ambarcaţiuni

         Brăila şi Galaţi                                                     Brăila

17.00 Finala Turneului de Tenis                                      Club Viva

18.00 Sosirea concurenţilor din cursa                             Ponton zona Elice                         

         de vâslit                                                              Galaţi

19.00 Flash mob gigantic de dansuri                              Faleza Dunării

         populare

19.15 Concert Vasile Şeicaru                                         Faleza Dunării

20.15 Concert Compact                                                 Faleza Dunării

21.30 Concert Voltaj                                                     Faleza Dunării

22.40 Show pirotehnic Austria                                         

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ziua Dunării 2015, la Galaţi

Primăria municipiului Galaţi organizează şi anul acesta manifestări speciale dedicate Zilei Internaţionale a Dunării. Vor fi spectacole de teatru, concerte de muzică pop, etno-rock, folclorică şi proiecţii de film, toate organizate pentru a celebra Ziua Dunării. Manifestările se vor desfăşura în zona Parcului ”Viva”, în zilele de 28 şi 29 iunie 2015, şi costă aproximativ 130.000 lei.

Duminică, 28 iunie 2015

14.00 – 16.00 Spectacole pentru copii

16.00 – 19.00 Concert de muzică şi dansuri folclorice susţinut de

                     Ansamblul ”Transilvania”

19.00 – 20.30 Concert etno-rock susţinut Adrian Naidin şi Ionuţ Micu

                     (exPhoenix)

20.30 – 21.15 Spectacol de teatru cu Horaţiu Mălăiele

21.15 – 22.30 Proiecţia filmului ”Funeralii fericite”

Luni, 29 iunie 2015

19.00 – 20.30 Recital ”La Musica Orchestra” (partituri celebre şi

                     muzică de film)

20.30 – 22.00 Recital Valentin Boghean&Band (Republica Moldova)

22.00 – 23.00 Proiecţia filmului documentar ”Dunărea-Amazonul

                     Europei”

Pentru buna organizare a manifestărilor prilejuite de Ziua Internaţională a Dunării, vor fi restricţii de trafic în zilele de 28 şi 29 iunie 2015. Astfel, începând de pe 28 iunie, ora 6.00, şi până pe 30 iunie, ora 1.00, circulaţia va fi complet închisă pe strada Prelungirea George Coşbuc, între Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară) şi strada Regiment 11 Siret (înainte de sensul giratoriu).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Distracţie de Ziua Dunării, ce avem şi ce-am pierdut?

Ziua Internaţională a Dunării este sărbătorită şi în acest an la Galaţi, Primăria municipiului Galaţi alocând 130.000 de lei pentru programul manifestărilor dedicate acestui eveniment. Totuşi, în acest an, sărbătoarea organizată de Primărie a cuprins doar două zile (duminică, 28 iunie şi luni, 29 iunie) de concerte (Ansamblul ”Transilvania”, Adrian Naidin și Ionuț Micu (exPhoenix), spectacol de teatru cu Horațiu Mălăiele); luni, 29 iunie - recital ”La Musica Orchestra” (partituri celebre și muzică de film), recital Valentin Boghean&Band (Republica Moldova), proiecţii de film în aer liber - parcă pentru a ni se aminti încă o dată că nu avem cinematograf la Galaţi (sâmbătă - ”Funeralii fericite” - film difuzat, anul trecut, la Galaţi şi duminică - filmul documentar ”Dunărea-Amazonul Europei”), în timp ce anul trecut, Primăria a închis Faleza Superioară timp de trei zile, de-a lungul căreia s-a instalat un banner gigant (286 de metri lungime și peste 2 metri înălțime, reprezentând întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1 : 10.000.), a adus artişti şi trupe consacrate (DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Project, 3 Sud Est, DJ Liviu Hodor, CRBL, Vama, Pyro Events Team Fireworks Design – Români, Vasile Şeicaru, Compact, Voltaj, Pyro Musical Show (Pyro Vison - Austria)) şi, cireaşa de pe tort, a plătit pentru două spectacole pirotehnice, a câte 20 de minute, spectacole despre care s-a spus că ar fi fost unice în Europa.

Cost total alocat în 2014 pentru Ziua Dunării - 800.000 de lei (conform anunţului pentru licitaţia organizării Festivalului Dunărea Noastră), aproape de şase ori mai mult decât a alocat municipalitatea în acest an pentru aceeaşi ocazie (130.000 de lei).

Este adevărat, sunt şi diferenţe. Anul trecut, la spectacolele organizate pe Faleze Dunării (la Elice) au venit mii de gălăţeni, iar spectacolele pirotehnice au umplut youtube-ul cu filmuleţe despre Galaţi, în timp ce în acest an, modestia de evenimente organizate de Primărie a adunat, la Parcul Viva, mai multe forţe de ordine decât gălăţeni. De pildă, sâmbătă după amiază, numărul poliţiştilor locali (inclusiv cei de la intervenţie rapidă), a jandarmilor şi a două firme private de pază, depăşea numărul spectatorilor aşezaţi pe băncuţele din lemn din faţa scenei pe care dansau artiştii ansambulului folcloric "Transilvania". O altă diferenţă ar fi... ţânţarii. Anul trecut gălăţenii veniţi, timp de trei seri pe faleză, nu au reuşit să se aleagă cu atâtea înţepături de ţânţari cu câte s-au ales acum, într-o singură seară!

Evident, faptul că în acest an Primăria Galaţi a cheltuit de şase ori mai puţin decât anul trecut pe sărbătorirea Dunării ar putea fi legat şi de starea de spirit a locuitorilor unui oraş în care apa caldă nu mai curge la robinet de două luni, iar pentru 33 de asociaţii de proprietari nici măcar apa potabilă nu mai curge la robinet, oamenii fiind obligaţi fie să care, cu bidoanele, apa de la cisternă, fie să scoată bani din buzunar pentru branşamente individuale.  Iar dacă tot vorbim de apa potabilă, să mai precizăm că sunt şi alte diferenţe notabile faţă de anul trecut: de pildă, şi în vara lui 2014 pompierii stingeau incendii cu apa plătită de Primărie, dar nu fuseseră obligaţi să îşi instalaze un apometru pentru acest lucru, şi, tot ca anul trecut, pe străzi era praf, însă trotuarele nu erau spălate, cu apă, de angajaţii Ecosal, aşa cum o făceau, luni, cu mare sârg, pe Domnească, folosind mini-aspiratoarele stradale din dotare.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Contract de 300.000 de lei pentru "Zilele Dunării 2017". Minicroaziere pe fluviu şi paradă pe Domnească

Dorinţa arzătoare a multora dintre gălăţeni de a se bucura de plimbări cu vaporaşul pe Dunăre s-ar putea împlini, pentru unii dintre ei, de Zilele Dunării 2017. Primăria Galaţi îşi doreşte - în cadrul evenimentelor dedicate sărbătorii fluviului - organizarea unor minicroaziere pe Dunăre, pentru un număr de 500 de persoane, grupul ţintă fiind „reprezentanţii societăţii civile”.

Primăria municipiului Galaţi anunţă pe portalul propriu că, până pe 20 iunie, aşteaptă oferte pentru servicii de organizare a evenimentului „Zilele Dunării 2017”. Valoarea estimată a contractului este de 300.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. După cum precizează în caietul de sarcini al achiziţiei publice, Primăria îşi doreşte să transforme „Zilele Dunării 2017”, organizate în perioada 29 iunie - 2 iulie, „într-un mega-eveniment de bună calitate şi bun-gust, cu impact puternic naţional pentru promovarea produsului cultural şi istoric oferit de Galaţi turiştilor”, numărul total de vizitatori fiind estimat la 15.000-20.000.

Spectacol pe mal şi pe fluviu

Minicroazierele pe Dunăre sunt în fruntea listei de acţiuni dorite de Primărie. Potrivit caietului de sarcini, într-una din zilele cuprinse în perioada 29 iunie - 2 iulie, „se vor realiza plimbări pe Dunăre, cu durata de două ore, pentru un număr de 500 de persoane”. Grupul ţintă este format din „reprezentanţii societăţii civile”. Dar asta nu e tot! „În zona pontoanelor se vor aranja zone care să reconstituie imaginea vremurilor de altădată. Tinerii, vârstnicii, artişti amatori şi profesionişti vor purta ţinute specifice şi vor încerca să repete cât mai fidel atitudinea şi comportamentul personajelor vremurilor de altădată”.

Paradă pe Domnească

Primăria vrea şi „Summer Parade”, pe 30 iunie, intervalul orar 17,00-20,00. „Vor fi angrenaţi un număr cât mai important de participanţi care vor parcurge strada Domnească în sunetul muzicii, într-o ambianţă vie şi dinamică. În zona de sosire se va organiza un flash-mob marinăresc prin intermediul căruia gălăţenii au ocazia să îşi exprime dorinţa ca oraşul să se înscrie pe lista oraşelor ai căror locuitori se solidarizează pentru atingerea unor recorduri”, se arată în caietul de sarcini. Pentru paradă, Primăria îşi doreşte minimum 600 de tricouri personalizate, platformă mobilă dotată cu sunet, iar de-a lungul traseului cuprins între aleea pietonală de la P-uri şi statuia lui Alexandru Ioan Cuza de la Grădina Publică vor fi amplasate steaguri cu municipiul Galaţi.

Esplanadele muzicii

Pe 1 iulie, în intervalul orar 17,00 - 21,00, în Piaţa Domnească, va urma să fie organizată o serată la care municipalitatea îşi doreşte să participe cât mai mulţi gălăţeni şi oaspeţi ai oraşului „dansând pe acordurile unor valsuri celebre – istoria Dunării este însoţită, nu de puţine ori, de istoria valsului”. Tot în cadrul acestui eveniment intitulat „Esplanadele muzicii” se vor face auzite şi alte genuri muzicale „care să corespundă aşteptărilor unei asistenţe cât mai numeroase”.

„Galaţi - Capitala Dunăreană a României”

Acesta va fi titlul expoziţiei de arte plastice şi/sau vederi, imagini, fotografii cu Galaţiul de altădată, care ar urma să aibă loc în perioada 30 iunie - 2 iulie la Universitatea „Dunărea de Jos”. În program sunt incluse o dezbatere istorică cu privire la Galaţiul de altădată, dar şi un concert cu muzică live în faţa Universităţii. În paralel se vor desfăşura campanii care încurajează cititul - „Selfie cu cartea pe care o citesc” şi „Lipeşte-te de-o carte”.

De Zilele Dunării 2017, Primăria plănuieşte şi câteva competiţii sportive: un concurs naţional de tenis seniori „Cupa Dunării”, un concurs de ciclism montan urban pe Valea Ţiglinei, dar şi un cros al Dunării - 2.858 de gălăţeni pentru 2.858 de km - care ar urma să se desfăşoare pe Faleza Inferioară, grupul ţintă fiind copiii. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

"Zilele Dunării 2017" - Minicroaziere pe fluviu şi paradă pe Domnească

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că s-a încheiat licitaţia publică pentru organizarea evenimentului "Zilele Dunării 2017". Câştigătoare este SC Dunărea SA, iar valoarea contractului încheiat este de 291.000 lei fără TVA. Săptămâna viitoare, între 29 iunie şi 2 iulie, gălăţenii vor avea parte de minicroaziere pe Dunăre, atmosferă retro, o paradă pe strada Domnească, muzică şi competiţii de tenis, ciclism şi cros.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

PROGRAMUL MANIFESTARILOR “ZILELE DUNARII 2017”

29.06.2017

ora 11.00 - Deschiderea oficiala a evenimentului. Loc de desfasurare: Holul central Universitatea “Dunarea de Jos”

- Vernisajul expozitiei de arta plastica “Galati - capitala dunareana a Romaniei”

- Conferinta  “Galatiul de altadata - Port dunarean - consideratii istorice”, sustinuta de d-na prof. Maria Magdalena Tulus

- Lansarea campaniei  “Selfie cu cartea pe care o citesc” - concurs cu premii

- Concert sustinut de trupa “KALOFONIS”

ora 16.30-22.00 - scurte croaziere pe Dunare, pentru minim 500 de persoana. Organizatorii vor pune la dispozitie 3 nave de capacitati diferite.

Pe tarm, in zona pontonului de imbarcare, se vor derula mai multe evenimente culturale:

- spectacol care reconstituie atmosfera portului de altadata;

- spectacol de marionete pentru copii;

- fanfara va marca sosirea si plecarea navelor de la tarm;

- ambianta muzicala continua, decoratiuni;

- punct de informare privind eliberarea tichetelor de imbarcare si graficul de plecare al navelor.

ora 17.00 - va debuta concursul national de tenis “Cupa Dunarii” pentru seniori, pe categorii de varsta, la baza sportiva “Atlas” 

30.06.2017

ora 17.00-21.00 - “Summer Parade”. Asociatii, cluburi, scoli de muzica si dans, elevi, studenti, familii impreuna cu prieteni, bebelusi, insotiti de animale de companie se vor deplasa in ritmul muzicii, asigurata de pe platforme mobile. “Summer Parade” va porni de la “Fata pe valuri” (blocurile P) si se va deplasa pana la Gradina Publica, unde se va organiza un flash mob pentru cel putin 600 de persoane, in jurul orei 20.00.

01.07.2017

ora 9.00 - “Crosul Dunarii” - Faleza Dunării - concurs pentru copiii pana in 14 ani, tineri si adulti peste 14 ani, in competitii separate pentru femei si barbati.

ora 19.30 - Eplanadele muzicii - Piata Domneasca, esplanada din fata Hotelului Danube Stars (fost Dunarea) - spectacol de gala pentru toti galatenii iubitori de muzica. Trei momente speciale, timp de aproape 3 ore. Veti recunoaste si fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi si multi compozitori celebri. Accesul in Piata Domneasca unde vor fi montate peste 350 de scaune se va face incepand cu ora 19.00.

02.07.2017

ora 10.00 - in Valea Tiglinei - concurs de ciclism “montan” urban

Link to comment
Share on other sites

Cum ne bucurăm de Zilele Dunării 2017 - Programul complet al manifestărilor

Începând de joi, 29 iunie, şi până duminică, 2 iulie 2017, Galaţiul va fi în sărbătoare, celebrând Dunărea, fluviul care dă identitate oraşului nostru. Gălăţenii sunt invitaţi, în premieră, la momente cu adevărat speciale: o paradă plină de culoare, muzică, antren şi veselie pe strada Domnească, scurte croaziere pe Dunăre, dar şi un concert de valsuri celebre, care va transforma Piaţa Domnească într-o veritabilă sală de spectacole în aer liber. Un concert de muzică veche aşa cum numai Kalofonis ştie să cânte, o expoziţie de artă plastică, dar şi competiţii de tenis, ciclism „montan” urban şi un cros vor da culoare şi atractivitate Zilelor Dunării 2017. Iată programul complet al manifestărilor.

Joi, 29 iunie

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 29 iunie, la ora 11,00, în holul central al Universităţii „Dunărea de Jos”. Aici va fi vernisată expoziţia de artă plastică „Galaţi – capitala dunăreană a României”, care va putea fi admirată până duminică, 2 iulie, ora 18,00. Tot în cadrul deschiderii „Zilelor Dunării 2017” prof. Maria Magdalena Tuluş va susţine conferinţa „Galaţiul de altădată - Port dunărean - consideraţii istorice”.
Cu aceeaşi ocazie va fi lansată campania „Selfie cu cartea pe care o citesc” - concurs cu premii. Sub îndemnul „Lipeşte-te de-o carte”, în spaţiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărţi ce vor fi oferite unor vizitatori.
Un concert susţinut de trupa “Kalofonis” va completa cum nu se poate mai bine deschiderea oficială a Zilelor Dunării 2017.
Tot joi, între orele 16,30 - 22,00 vor fi organizate scurte croaziere pe Dunăre pentru minimum 500 de persoane. Organizatorii vor pune la dispoziţie trei nave de capacităţi diferite, şi vor asigura ambianţa muzicală, dar şi o atmosferă inedită cu decoruri pe măsură. Şi asta pentru că pe ţărm, în zona pontonului de îmbarcare, se vor derula mai multe evenimente culturale: un spectacol care va reconstitui atmosfera portului de altădată şi un spectacol de marionete pentru copii. Iar fanfara va marca sosirea şi plecarea navelor de la ţărm. Tot în zona pontonului de îmbarcare va fi amenajat un punct de informare privind eliberarea ticketelor de îmbarcare şi graficul de plecare al navelor.
Şi tot joi, 29 iunie, la ora 17,00, la baza sportivă „Atlas” din strada Stadionului nr. 9, va debuta concursul naţional de tenis “Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă.

Vineri, 30 iunie

Vineri, 30 iunie 2017, în intervalul orar 17,00 - 21,00 se va desfăşura, în premieră, „Summer Parade” - o manifestare plină de voie bună, dinamică, diversă, cât mai viu colorată, dar şi civilizată, la care sunt invitaţi să participe toţi gălăţenii, de la mic la mare! Asociaţii, cluburi, şcoli de muzică şi dans, elevi, studenţi, familii cu bebeluşi, împreună cu prieteni şi animale de companie se vor deplasa în ritmul muzicii, care va fi asigurată de pe platforme mobile. “Summer Parade” va începe la ora 17,00 şi va porni de la „Fata pe valuri” (blocurile P) şi se va deplasa până la Grădina Publică. Acolo, în jurul orei 20,00, va fi organizat un flash mob pentru cel puţin 600 de persoane! Fiecare grup va putea prezenta în mişcare sportul sau activităţile recreative pe care le practică.
Îndemnul organizatorilor este cât se poate de mobilizator: „Nu lipsi de la acest eveniment! FII ŞI TU GĂLĂŢEAN!”.

Sâmbătă, 1 iulie

Ziua de sâmbătă va debuta sub semnul sportului, pe Faleza Inferioară. Mai exact, începând cu ora 9,00 se va desfăşura “Crosul Dunării” - concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri peste 14 ani, adulţi, persoane cu dizabilităţi şi animale de companie. Potrivit organizatorilor, distanţele vor fi diferite în funcţie de categoriile de vârste, în competiţii separate pentru femei şi bărbaţi.
Se vor acorda premii şi pentru cel mai tânăr şi pentru cel mai vârsnic participant, dar şi pentru mămicile cu bebeluşi clasate pe primele trei locuri, precum şi pentru primii trei clasaţi însoţiţi de animale de companie. Toţi alergătorii vor primi diplomă de participare la competiţie.
Tot pe 1 iulie, gălăţenii sunt invitaţi la Esplanadele muzicii – Piaţa Domnească. Începând cu ora 19,30 pe esplanada din faţa Hotelului Danube Stars (fost Dunărea) va avea loc un spectacol de gală pentru toţi gălăţenii iubitori de muzică. Potrivit organizatorilor, Piaţa Domnească va deveni o adevărată sală de spectacol în aer liber, care va găzdui trei momente speciale timp de aproape trei ore. „Veţi recunoaşte şi fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi şi mulţi compozitori celebri. Veţi putea dansa în ritmul valsurilor de neuitat. Nu lipsiţi de la eveniment unic organizat pentru prima dată în Galaţi într-o piaţă publică. Veţi fi cu adevărat gălăţeni dar şi europeni”, subliniază organizatorii. Accesul în Piaţa Domnească, unde vor fi montate peste 350 de scaune, se va face începând cu ora 19,00.

Duminică, 2 iulie

Zilele Dunării 2017 se vor încheia duminică, 2 iulie, cu un concurs de ciclism “montan” urban. Acesta se va desfăşura în Valea Ţiglinei începând cu ora 10,00, şi vor participa amatori dar şi ciclişti legitimaţi.
„Veţi avea surpriza să descoperiţi un sport foarte atractiv”, promit organizatorii. În aceeaşi zi va lua sfârşit şi concursul de tenis pentru seniori.
„Sperăm că suma evenimentelor dar şi fiecare manifestare în parte vor fi un prilej de exprimare, dar şi de satisfacţie pentru mulţi gălăţeni. “Zilele Dunării’’ reprezintă un moment de referinţă pentru comunitatea locală dornică să-şi asume statutul de port deschis - capitala dunăreană a României”, ne-au transmis organizatorii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cum se vor desfășura minicroazierele de Ziua Dunării

Pe Faleza Dunării, între orele 16,30 - 22,00, vor fi organizate scurte croaziere pe Dunăre, cu trei nave, în total circa 500 de persoane urmând să participe la aceste plimbări. Cum acest cadou pentru gălățeni a suscitat deja foarte multe întrebări din partea acestora, întrebări legate de modalitatea efectivă în care se vor desfășura aceste croaziere, am aflat de la organizatori că punctul de îmbarcare este zona de ponton “Valurile Dunării”, unde va fi amenajat un punct informare si eliberare tikete de călătorie, semnalizat ca atare. Potrivit organizatorilor, iată regulamentul de organizare a croazierelor:

“PROGRAM PLECARI - SOSIRI

Nava “Borcea” – 16.30 – 17.00 -  imbarcare turisti

Nava “Kaptan M” – 17.15 – 17.45 – imbarcare turisti

Nava “Colegiu” – 18.00 – 18.15 – imbarcare turisti

Nava “Borcea” – 18.30 – 19.15 -  debarcare - imbarcare turisti

Nava “Kaptan M”– 19.30 – 20.15 – debarcare-imbarcare turisti

Nava “Colegiu” – 20.30 – 20.45 – debarcare turisti

Nava “Borcea” – 21.00 -  debarcare turisti

Nava “Kaptan M”– 21.45 – debarcare turisti.

REGULAMENT PENTRU IMBARCARE – DEBARCARE

- Fiecare turist se va adresa la Punctul de informare pentru a primi tiketul de imbarcare;

- Conform normelor de imbarcare pe apa fiecare persoana are obligatia de a se inscrie pe o lista de pasageri aflata la punctul de imbarcare;

- Tiketele sunt gratuite si vor avea culori diferite functie de nava pe care se va imbarca fiecare turist, ora de imbarcare si denumirea navei;

- Navele care vor opera aceste croaziere sunt urmatoarele: Nava “Borcea” , Nava “Kaptan M” , Nava “Colegiu”;

- Numarul de tikete eliberate va fi strict in raport cu capacitatea fiecarei nave;

- Nu este permisa imbarcarea cu bagaje de mana mari - se accepta doar bagaje de mana de mici dimensiuni;

- Familiile compuse din doua sau mai multe persoane inclusiv copii vor primi tikete individuale;

- In cursul calatoriei se vor respecta toate regulile stabilite de capitanul navei.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Vom avea şi anul acesta minicroaziere de Zilele Dunării

Un concert oferit de o orchestră care va interpreta fragmente muzicale celebre, urmat de un spectacol de sunet şi lumini, "Summer Parade" pe strada Domnească, încheiat cu un flash-mob, minicroaziere pe Dunăre, cu reconstituirea imaginii vremurilor de altădată în zona pontoanelor şi street sport. Acestea sunt, pe scurt, manifestările dorite de Primăria municipiului Galaţi în perioada 28 iunie - 1 iulie, de "Zilele Dunării 2018", şi pentru care caută organizator.

Hotărâtă să transforme sărbătoarea fluviului într-un "megaeveniment de bună calitate şi bun gust", administraţia locală tocmai a lansat o achiziţie publică pentru servicii de organizare a "Zilelor Dunării 2018", contract cu o valoare estimată de 250.000 de lei fără TVA, şi aşteaptă ofertele până pe 18 iunie. Criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut.

Noi remarcăm doar că, în mare, programul dorit de autorităţi este similar celui de care au avut parte gălăţenii anul trecut, de Ziua Dunării.

Programul dorit, pe zile

Astfel, potrivit caietului de sarcini, pe 28 iunie 2018, ar urma să aibă loc, pe platforma din faţa Universităţii „Dunărea de Jos”, festivitatea de deschidere, la finalul căreia se vor lansa lampioane şi vor fi aprinse torţe.

Pe 29 iunie, de la ora 19,00, pe strada Domnească va fi „Summer Parade”, unde vor fi angrenaţi un număr cât mai important de participanţi care vor parcurge artera, în sunetul muzicii, până la Grădina Publică. Organizatorul va trebui să asigure cel puţin 600 de tricouri personalizate, steguleţe şi o platformă mobilă de pe care un MC va interacţiona cu publicul şi va întreţine atmosfera.

Minicroazierele pe Dunăre sunt programate pe 30 iunie, în intervalul orar 10,00 – 21,00. „Se vor realiza plimbări pe Dunăre şi o manifestare interactivă în care să fie angrenaţi un număr cât mai mare de cetăţeni. În zona pontoanelor se vor amenaja zone care să constituie imaginea vremurilor de altădată. Tinerii şi vârstnicii, artişti amatori şi profesionişti, vor purta ţinute specifice şi vor încerca să reproducă în mod cât mai fidel atitudinea şi comportamentul personajelor vremurilor de altădată”, se arată în caietul de sarcini. Misiunea organizatorului va fi să asigure amenajarea vaporului, servicii de catering, sonorizare şi muzică.  

Street sportul va fi vedeta ultimei zi a manifestărilor, 1 iulie. Concret, este vorba despre organizarea unor competiţii, concursuri sau demonstraţii sportive în mai multe locuri din oraş: pe Faleză, în Grădina Publică, pe platforma Sălii Sporturilor, la bazinul de înot de la Baia comunală sau pe orice alt teren de sport amenajat pe lângă şcoli, licee sau cartiere. Scopul este ca un număr cât mai mare de gălăţeni, de bunăvoie, să practice sport în aer liber, iar cei mai buni, campionii vor primi cupe, medalii, diplome şi tricouri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minicroaziere, paradă şi spectacole, la Zilele Dunării 2018

Minicroaziere pe Dunăre, paradă plină de culoare pe strada Domnească, concert susţinut de orchestra, soliştii, corul şi corpul de balet al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", urmat de un spectacol de sunet şi lumini, concursuri, demonstraţii şi întreceri sportive. De toate acestea vor avea parte gălăţenii, la "Zilele Dunării 2018".

Săptămâna viitoare, timp de patru zile, începând de joi, 28 iunie, şi până duminică, 1 iulie 2018, Galaţiul va celebra Dunărea, fluviul pe care ar trebui să-l punem în valoare şi care ar trebui să dea identitate oraşului nostru. Din păcate, ne aducem aminte de el doar atunci când este sărbătoarea oficială a fluviului, în rest, Dunărea trece degeaba pe lângă noi. Dar măcar o dată pe an să ne mai spălăm din păcate, oferindu-i atenţia pe care o merită, la "Zilele Dunării 2018".
Conform Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi, achiziţia publică lansată pentru serviciile de organizare a acestui eveniment s-a încheiat. Contractul a fost câştigat de SC Dunărea SA, cu o ofertă financiară de 249.500 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. Trebuie spus că aceeaşi companie a organizat evenimentul şi anul trecut, tot pe durata a patru zile. Iată şi programul "Zilelor Dunării 2018", aşa cum a fost comunicat de administraţia locală.

Joi, 28 iunie

În această zi va avea loc festivitatea de deschidere a "Zilelor Dunării 2018". De la ora 20,00, pe platforma din faţa sediului central al Universităţii "Dunărea de Jos", este programată deschiderea evenimentului "Galaţi - Capitala Dunăreană a României". După discursurile oficialităţilor, de la ora 20,30 şi până la 21,30, gălăţenii sunt invitaţi la un concert susţinut orchestra, soliştii, corul şi corpul de balet al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard". Strada Domnească va răsuna de valsuri şi fragmente muzicale celebre. Pentru că pofta de spectacol a gălăţenilor nu se ostoieşte prea uşor, de la ora 21,45 şi până la 22,00, un show de sunet şi lumini va face de neuitat prima seară a manifestărilor.

Vineri, 29 iunie

În cea de-a doua zi a manifestărilor, gălăţenii sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a Summer Parade. Ca şi anul trecut, se anunţă o manifestare plină de voie bună, dinamică, diversă, cât mai viu colorată, dar şi civilizată, la care sunt invitaţi să participe toţi gălăţenii, de la mic la mare! Adunarea participanţilor este programată în intervalul 18,00-19,00, în zona blocurilor P/ Fântâna arteziană "Fata pe valuri"/ Hotel "Galaţi Centrum". De la ora 19,00 şi până la 21,00, parada va însufleţi strada Domnească până la Grădina Publică, acolo unde este programat un flash mob.

Sâmbătă, 30 iunie

Cu siguranţă, ziua de sâmbătă, 30 iunie, va fi cea mai aşteptată! Şi asta pentru că, după un an întreg, gălăţenii vor avea din nou ocazia să se plimbe cu vaporaşele pe Dunăre. În aşteptarea detaliilor organizatorice, tot ce vă putem spune este că, de această dată, mai mulţi cetăţeni vor putea să guste din plăcerea minicroazierelor pe Dunăre, programul curselor fiind prelungit faţă de anul trecut. Atât de pe mal, cât şi din largul fluviului, gălăţenii vor putea admira imaginea însufleţită a vremurilor de altădată, reconstituită în zona pontoanelor.

Duminică, 1 iulie

Prima zi a lunii iulie va debuta sub semnul mişcării. Pe scurt, este vorba despre street sport. Conform Primăriei, între orele 9,00 şi 13,00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în Grădina Publică, la Bazinul de Înot de la Baia Comunală şi pe platforma Sălii Sporturilor, se vor desfăşura simultan concursuri, demonstraţii şi întreceri sportive.
"Zilele Dunării 2018" se anunţă, aşa cum şi-a dorit municipalitatea în caietul de sarcini, un "megaeveniment de bună calitate şi bun gust".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Minicroaziere pe Dunăre, parade, petreceri şi competiţii sportive, de Zilele Dunării, la Galaţi

Spectacole, parade, petrecere în aer liber, minicroaziere gratuite pe Dunăre, întreceri sportive, expoziţii, chiar şi un festival de poezie, iată paleta de evenimente organizate de autorităţile gălăţene cu ocazia "Zilelor Dunării".

Festivitatea de deschidere a manifestărilor care vor avea loc de Zilele Dunării a fost programată astăzi, de la ora 20,00 la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". După festivitate echipa instituţiei gazdă - orchestra, corul şi corpul de balet, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi - va prezenta spectacolul extraordinar “Dunăre de dor”. Tot astăzi a fost programat şi un show de lasere dar şi o defilare cu torţe. Vineri 29 iunie, începând cu ora 18,00, gălăţenii vor putea participa la “Summer Parade 2018” pe traseul strada Domnească de la blocurile P - ”Fata pe valuri”- Hotel Galaţi Centrum la Grădina Publică. Municipalitatea promite că vom avea parte de  o atmosferă vie, dinamică, incitantă, colorată  susţinută de D.J. binecunoscutul Wilmark; şcoli şi cluburi sportive; şcoli de dans; asociaţii, organizaţii nonguvernamental. În Grădina Publică vom avea parte de o petrecere pe  cinste al cărei animator va fi tot Wilmark.

Cea mai aşteptată parte a evenimentelor se vor desfăşura sâmbătă, 30 iunie, când între orele 10,00 şi 21,00 gălăţenii se vor  bucura de minicroaziere cu nave fluviale "Moldova" şi "Borcea", conform programului stabilit de organizatori. Durata unei plimbări va fi de aproximativ două. Pentru rezervări este disponibilă adresa web: croaziere.galationline.ro, unde doritorii trebuie să se înscrie.

Duminică 1 iulie, între orele 9,00 şi 13,00, la Grădina Publică, la bazinul de înot de la Baia Comunală, pe Faleza inferioară a Dunării, zona Foişor, pe platoul de la Sala Sporturilor, toţi gălăţenii sunt invitaţi la “Street Sports”, fie ca participanţi la competiţii, fie simpli suporteri. Pentru cei mai buni se vor acorda cupe, medalii, diplome.

Informaţii suplimentare despre toate aceste manifestări pe: galationline.ro, galtour-dunarea.ro, Facebook în eveniment “Zilele Dunării 2018”. Informaţii suplimentare despre toate aceste manifestări pe: galationline.ro, galtour-dunarea.ro, Facebook în eveniment “Zilele Dunării 2018”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Festivitatea ”Zilelor Dunării 2018”, la ”Nae Leonard”. Modificare

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, din cauza condiţiilor meteo care se anunţă a fi nefavorabile, festivitatea de deschidere a evenimentului ”Zilele Dunării 2018” va avea loc la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă ”Nae Leonard” din Galaţi. Festivitatea va debuta joi, 28 iunie, ora 20,00. Reamintim că, în programul anunţat iniţiat, manifestarea de deschidere ar fi trebuit să aibă loc pe platoul din faţa Universităţii „Dunărea de Jos”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Summer Parade închide circulaţia în centrul oraşului

Atenţie, şoferi! Astăzi, circulaţia va fi restricţionată pe strada Domnească, începând cu ora 18,00, pentru buna desfăşurare a celei de-a doua ediţii a „Summer Parade”, care face parte din seria evenimentelor dedicate Zilelor Dunării.

Primăria Galaţi a anunţat că traficul va fi suspendat pe mai multe tronsoane ale străzii Domnească pentru siguranţa gălăţenilor care vor participa la mult aşteptata paradă. Între orele 18,00 şi 19,30, nu se va circula pe tronsonul cuprins între aleea de la P-uri („Fata pe valuri”) şi Hotel „Galaţi. În acest interval, autobuzele care circulă pe traseele 10, 15, 24, 29 şi 34 vor circula pe rută deviată, respectiv strada Brăilei – strada Domnească – strada Gării – strada Dogăriei – strada G. Enescu - strada Portului, cu respectarea staţiilor existente. Între orele 19,30 şi 21,30, traficul rutier va fi închis pe tronsonul cuprins între Hotel „Galaţi” (intersecţia străzilor Domnească şi Brăilei) şi Grădina Publică. În acest interval, traseele 9, 20 şi 22 vor circula astfel: pe strada Brăilei – strada Domnească – strada Navelor – strada Portului – strada G. Enescu – strada Dogăriei – Gara CFR. Troleibuzele 102 şi 104 vor întoarce în centru. Autobuzele care circulă pe traseul 11 vor fi deviate pe ruta strada Brăilei – strada Traian – Piaţa Centrală – strada Traian – strada Eroilor – strada Bălcescu – strada Brăilei. Traseele 18, 19, 27 şi 105 vor fi deviate pe itinerariul: strada Brăilei – strada Traian – strada Rizer – strada D. Bolintineanu – strada Domnească şi retur strada Domnească - strada D. Bolintineanu - strada Rizer – strada Traian – strada Gării – strada N. Bălcescu – strada Brăilei. Municipalitatea promite că vom avea parte de o explozie de culoare, muzică şi distracţie susţinută de D.J. binecunoscutul Wilmark; şcoli şi cluburi sportive; şcoli de dans; asociaţii, organizaţii nonguvernamentale şi nu numai. În Grădina Publică vom avea parte de o petrecere pe cinste al cărei animator va fi tot Wilmark.

Anul trecut, la prima ediţie a „Summer Parade” au participat mii de gălăţeni, care au mărşăluit pe ritmuri antrenante. Parada a fost deschisă de caruri alegorice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.