Jump to content

Prostituţie pe strada Domnească


dcp100168

Recommended Posts

Pe strada Domnească

Prostituţie cu sonorul la maxim

* Banii înainte, ca la Stat! * Când cad negocierile, fetele din centru rămân de veghe * La fel şi locatarii blocurilor, sub geamul cărora "fetiţele" şi peştii gălăţeni îşi fac veacul

Credeţi că la Galaţi este ca în filmele americane? Tragi la colţul străzii rău‑famate, o fată vine unduindu‑se, îmbrăcată provocator, împrăştiind arome de sifilis şi făcând propuneri indecente? Nici vorbă! În Galaţi, România, până şi prostituatele sunt în tranziţie şi suportă consecinţele. La fel şi locatarii blocurilor din centru, de pe lângă tradiţionalul Hotel Dunărea, locul favorit al păsărilor de noapte teoretic abordabile şi al peştilor lor...

Fete şi peşti

Filajul începe undeva în jurul orei 12,00 noaptea, iar mişcarea este încă slabă. Fetele patrulează prin faţa magazinului "Silva", pe la pasaj, în timp ce peştii sunt încă în deruta organizării unei noi seri, de început de weekend. Pe la 12,30 vizavi de Librăria "Humanitas", n‑o să găsiţi vreun club al cititorilor înfocaţi de Cărtărescu & Co, ci câteva puştoaice pe care ziua în amiaza mare nu le poţi deosebi de vreo fată obişnuită: blugi trei sferturi, tricouri, adidaşi. Le ţin companie câţiva băieţi, iar discuţia, purtată în şoaptă, răsună în noapte. Pe stradă, maşinile trec cu dublul vitezei regulamentare, iar geamurile blocurilor intră în vibraţii. Din când în când, din veselul grup mai zboară câte o sticlă de plastic, golită de suc.

Un prost

Prima negociere are loc undeva în jurul orei 12,45. Un taxi cu maneaua dată la maxim şi geamurile coborâte se apropie încet de colţul blocului şi una dintre fete pare convingătoare. "Şi normal, şi oral!", argumentează ea, iar peştele întăreşte aprobator din spate. "Păi, hai, atunci. Urcă!". "He he", râde uimită fata, "da� banu?!". "Hai, mă, ce? Vrei să‑ţi dau acum?". "Păi, nu ştii vorba aia? Banu� înainte, ca la curve!". O stradă întreagă ar putea să‑i dea dreptate � toată lumea ştie "vorba aia", iar discuţia se poate auzi şi pe Bălcescu, din cauza decibelilor. "Şi dacă fugi şi eu iau m***?", încearcă să se asigure clientul. Afacerea cade, taxiul pleacă, iar fata râde. "Un prost". Tind să îi dau dreptate, cum naiba să te duci la curve şi să le plăteşti după ce prestează? Ştiu câteva firme care nu acceptă să lucreze în asemenea condiţii, darămite fetele!

Clubul vieţii înţepate

La 1,30 noaptea intru deja la idei. Două fete, ajutate de proxenet, mai ratează o afacere. Parlamentările durează mai mult decât prima dată, iar afacerea este discutată în detaliu. Preţul se învârte în jurul sumei de "700" (care presupun că sunt bani vechi, pentru că dacă ar fi noi, probabil că fetele ar trebui să arate ca pe podiumul de prezentare şi să aibă şi certificat de sănătate eliberat la zi). Hărmălaia creşte când cel de‑al treilea taxi care pleacă înseamnă deja prea mult. "Astea sunt probabil în vreun club care le învaţă cum să fie mai înţepate în viaţă, că de sex oricum nu poate fi vorba", bâiguim în barbă.

Curve prea cinstite

Per total, pe noi ne‑au plictisit. Pe lângă faptul că sunt gălăgioase, fetele "bune" din centru nici nu fac treabă. Asociaţii ­întregi de locatari au depus sesizări în urmă cu o săptămână la Secţia 1 Poliţie, scoţând în evidenţă faptul că fac, de mult timp, nopţi albe din cauza zgomotelor de la parterul blocului. Răspunsul din partea oamenilor legii încă nu a venit. Mai mult: în urmă cu numai câteva zile, panoul (electric) publicitar al băncii "Omniasig" şi unul dintre geamurile instituţiei au fost sparte. Banca a depus şi ea plângere la Poliţie. În plin centrul oraşului, oamenii trăiesc ca într‑un coşmar. Realitatea este că dacă două taxiuri (după cum am văzut chiar noi) stau cu portierele deschise şi manelele la maxim, nici măcar un pumn de Extraverale nu au rol antifonic. "În fiecare zi găsim mormane de gunoaie după ce curvele şi peştii pleacă. În fiecare noapte nu putem să dormim. Dacă avem nevoie să coborâm vreodată noaptea, să luăm o apă minerală de la chioşc, nu putem, că ne agresează, sar pe noi. Suntem prizonieri în casele noastre. Nu vrem decât să avem linişte. Pe cine apără statul român? Pe noi, care ne plătim taxele şi impozitele, sau pe ele?", întreabă locatarii. Dar curvele şi peştii au fost de când este Hotelul Dunărea, în centru, încercăm noi să nu‑i discriminăm pe evazioniştii fiscali. "Au fost, dar acum sunt mai răi ca oricând. Vin tot timpul taxiuri, dau drumul la muzică, proxeneţii şi fetele râd, urlă, se bat în stradă, aruncă sticle, le sună telefoanele, nu poţi să stai în casă, darămite să mai dormi. Ce face poliţia? Măcar să menţină liniştea, liniştea la care noi, cetăţenii, avem dreptul. Ele stau pe proprietatea noastră, pentru că o bucată din locul de acces în blocurile astea face parte din cota indiviză a proprietarilor din blocurile de aici! Trăim în anul 2008 şi nu putem să avem o viaţă normală, ca a tuturor oamenilor din oraş".

Noi chiar vă plătim

Partea ciudată este că maşina Poliţiei a fost în zonă. A plecat abia la 1,30. Şi dacă recitiţi partea de început a textului, observaţi când are loc prima negociere. Nu ştim care sunt planurile şi acţiunile oamenilor legii, pentru că, în fond, Poliţia nu dă comunicate de presă cu ce razii are de gând să facă şi unde. Iar acţiunile de amendare a curvelor, deşi dese, nu dau rezultate pentru că neplata amenzii nu se transformă în închisoare. Iar noi, chiar dacă am râs de felul în care ştiu caraghioşii de peşti şi ţărăncuţele din centru să facă afaceri, ştim că problema este reală. Trăim într‑un stat care în fiecare zi ignoră omul cinstit, iar timpul de reacţie se multiplică exponenţial, de la discuţiile Parlamentului până la deciziile care taie în carne vie şi scot gunoaiele în afara societăţii. Iar Galaţiul nu s‑a bucurat (ăsta este adevărul!) niciodată de o scuturare "pe bune", în care cetăţeanul de rând să vadă că are de câştigat de pe urma faptului că plăteşte salariile Primăriei, ale Poliţiei, ale Jandarmeriei sau ale Prefecturii.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25613

Link to comment
Share on other sites

Treaba asta se intampla de cel putin 5 ani de zile absolut noapte de noate, insa abia acum s-au trezit si baietii astia. Bineinteles nimic nu ar fi posibil daca cei de la Sectia 1 si-ar fce datoria, dar se stie bine ce hal de coruptie domneste la sectia asta de politie. ideea cu amenzile e o mare minciuna, ei au colectat numai spagi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nimic nou pe strada Domnească

"Asociaţia de Proprietari Nr. 140, din strada Domnească nr.15, bloc D, scara C, vă mulţumeşte pentru sprijinul acordat prin publicarea mai multor materiale în ziarul dumneavoastră, referitoare la situaţia prostituatelor, proxeneţilor şi taximetriştilor ce tulbură liniştea locatarilor din Strada Domnească colţ cu străzile Brigadierilor şi Fraternităţii. Totodată mulţumim Poliţiei Comunitare care s‑a autosesizat în urma articolelor apărute în ziarul dumneavoastră. Menţionăm că situaţia nu s‑a schimbat nici în urma acestor acţiuni întreprinse." Cu alte cuvinte, câinii latră, caravana trece. Noi scriem, organele de ordine se sesizează, dar oamenii au parte de acelaşi scandal în fiecare noapte.

Vidul legislativ contra 87 de sancţiuni

Şi, ca tabloul să fie complet, cităm şi un fragment din scrisoarea de răspuns pe care asociaţia menţionată a primit‑o de la Poliţia Municipiului Galaţi, Secţia 1 (şef, Mihai Dragomir), ca urmare a plângerii făcute către această instituţie. "...Aspectele sesizate de dumneavoastră sunt cunoscute la nivelul subunităţii noastre şi sunt atent monitorizate. În acest sens, menţionăm că, de la începutul anului şi până în prezent, au fost aplicate prostituatelor din zona centrală un număr de 87 de sancţiuni contravenţionale, măsură care însă, datorită vidului legislativ, nu a condus la combaterea acestui fenomen. Totodată vă aducem la cunoştinţă că o parte însemnată din tinerele care frecventează această zonă au, pe rolul instanţelor de judecată, dosare penale pentru prostituţie sau alte infracţiuni, însă sunt cercetate în stare de libertate. Acest fapt, coroborat cu lipsa de finalitate a sancţiunilor contravenţionale, le permite persoanelor respective practicarea prostituţiei, în continuare, fără teama vreunei măsuri coercitive."

S‑a rezolvat, nu se poate

Aşadar, cu toată disponibilitatea pe care o arată organele de ordine, cu tot cu interdicţia prevăzută prin lege de practicare a prostituţiei, cu amenzi şi raiduri de noapte etc, cetăţenii din centrul unui oraş nu au nicio şansă de a scăpa de calvarul nocturn. Cel puţin asta înţelegem noi din cele două texte primite la redacţie şi din informaţia că, după trei zile de aparentă acalmie datorate apariţiei articolului din ziar, obiceiurile din centru (ale proxeneţilor, prostituatelor, dar şi ale taximetriştilor cu firma la vedere pe maşini) au rămas aceleaşi. Cineva trebuie să aibă totuşi o soluţie. Pe care şi noi şi Asociaţia 140 încă o mai aşteptăm.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25980

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.