Jump to content

Clădire nouă pentru morga Spitalului de Urgenţă


Recommended Posts

Posted

Clădire nouă pentru morga Spitalului de Urgenţă

La scurt timp după ce preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Creşterea eficienţei energetice pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, iată că se mai pregăteşte încă un proiect dedicat celei mai mari unităţi spitaliceşti din regiunea de Sud-Est a României. În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Galaţi, a fost aprobată rectificarea bugetară prin care s-au alocat fonduri pentru proiectarea unei clădiri în care va funcţiona morga Spitalului de Urgenţă Galaţi. Această iniţiativă este binevenită, binecunoscut fiind faptul că în prezent, morga se află la demisolul spitalului, într-un spaţiu neîncăpător şi impropriu.

”Rectificarea este pozitivă, în momentul de faţă, bugetul Consiliului Judeţean ajungând la aproape 110.000.000 euro, iar rectificarea are loc între articole bugetare. Am luat de unde nu am cheltuit şi am alocat acolo unde a fost nevoie, de exemplu pe zona de drumuri, aparatură pentru Spitalul Judeţean şi tot aşa mai departe. Bineînţeles, am aprobat organigramele, dar şi rectificarea bugetară pentru Spitalul Judeţean, pentru a putea începe proiectarea pentru construirea unei clădiri în care va funcţiona morga spitalului, dotată aşa cum trebuie, cu spaţiu frigorific şi laboratoare”, a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea.

Reamintim că la Spitalul Judeţean Galaţi derulează, în prezent, următoarele proiecte: Creşterea eficienţei energetice pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, Parcare supraetajată, Extindere şi reamenajare a secţiei de Radioterapie a Spitalului Judeţean, Construcţia primului bloc ANL pentru angajaţii din sistemul sanitar gălăţean.

monitoruldegalati.ro

  • 1 year later...
Posted

Morga Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi, mutată într-o clădire nouă care va costa 11 milioane de lei

Banii necesari sunt asiguraţi de Consiliului Judeţean Galaţi. Clădirea va avea trei etaje şi va dispune de laborator de anatomie patologică, camera rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină.

Morga Spitalului Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei din Galaţi va fi modernizată complet. Consiliul Judeţean Galaţi a alocat, din bugetul propriu, aproape 11 milioane de lei pentru această investiţie.

Clădirea care va găzdui noua morgă va fi construită în curtea spitalului. Conform proiectului, va avea trei etaje şi va fi dotată cu laboratoare, spaţii de depozitare şi un amfiteatru pentru studenţii Facultăţii de Medicină. Lucrările de construcţie ar putea începe la toamnă, după desemnarea constructorului.

„Am alocat din bugetul propriu aproape 11 milioane de lei pentru construirea unei Prosecturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Astfel, vom muta morga într-o clădire nouă, care va fi construită de la zero în curtea unităţii medicale. Clădirea va avea trei etaje şi va dispune de laborator de anatomie patologică, camera rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

De altfel, cel mai mare spital din judeţul Galaţi trece de ceva vreme prin transformări majore. Clădirea spitalului, ambulatoriul şi Unitatea de Primiri Urgenţe sunt modernizate, extinse, consolidate şi dotate cu aparatură medicală nouă. De asemenea, în curte se construiesc o parcare supraetajată şi un bloc de locuinţe pentru angajaţi. Totodată a fost amenajat un buncăr pentru acceleratorul liniar de particule, destinat tratamentului bolnavilor de cancer.

adevarul.ro

  • 6 months later...
Posted

Atribuire lucrări la morga Spitalului Județean

Potrivit anunțului din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean Galați a atribuit, vineri 6 martie 2020, prin procedură simplificată, execuţia lucrărilor aferente obiectivului ”Clădire pentru relocare Sediu Prosectură Medicină Legală”, din Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Practic, discutăm despre o nouă incintă pentru morga unității sanitare județene cu o durată de execuție a lucrărilor de 12 luni de la predarea amplasamentului. Valoarea contractului este de circa 7,7 milioane lei, ofertantul câștigător fiind societatea gălățeană Consumcoop. Firma are obiect de activitate principal ”lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, a deținut în anul fiscal 2018 un număr mediu de 23 de salariați și a înregistrat venituri totale de aproape 3,9 milioane lei.

viata-libera.ro

  • 1 month later...
Posted

Încep lucrările pentru construcţia morgii

Consiliul Judeţean Galaţi  a emis ordinul de lucrări pentru construcţia unei clădiri cu trei niveluri destinată serviciului de Prosectură şi Medicină Legală de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. Clădirea va fi construită în curtea unităţii medicale, în apropierea parcării supraetajate. Licitaţia a fost câştigată de Asocierea Consum Coop Galaţi Societate Cooperativă & S.C. Moviland Met S.RL.& S.C. Rovis Lider S.R.L. Valoarea totală a investiţiei este de 11.360.064 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Demarăm o nouă investiţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Vom muta secţia de Prosectură şi Medicină Legală într-o clădire nouă, dotată conform normelor în vigoare. În acest moment, spaţiul folosit de medicii legişti este impropriu, astfel că era nevoie de această investiţie. Noua secţie de Prosectură şi Medicină Legală va avea laborator de Anatomie Patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi un amfiteatru la ultimul etaj, care va fi folosit pentru activităţile didactice ale studenţilor de la Facultatea de Medicină”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investiţia prevede şi dotarea clădirii cu toate echipamentele necesare. Termenul de execuţie a lucrării este de 12 luni.

Consiliul Judeţean Galaţi 

  • 2 years later...
Posted

Pregătiri pentru finalizarea noului sediu al Prosecturii

Relocarea sediului prosecturii legale în noua clădire din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” presupune inclusiv conectarea la rețelele de utilități, în special la energie electrică și gaze naturale.

Conform unui proiect în acest sens al Consiliului Județean (CJ) Galați, este nevoie, mai întâi, de asigurarea unui spor de putere în vederea alimentării cu energie electrică a noului imobil. În acest sens, prin proiect se planifică o serie de lucrări specifice care să asigure un spor de putere de la Pab (putere absorbită/activă) de 150 kW la 387,06 kW. Principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei prevăd cheltuieli estimate la 468.983,25 lei (inclusiv TVA), din care partea de construcții-montaj este evaluată la 409.511,63 lei.

Totodată, beneficiarul investiției va lansa și procedurile de alimentare cu gaze naturale, în proiectul tehnic fiind prevăzută realizarea unei instalații de utilizare de presiune redusă, în montaj subteran, care va alimenta cele trei centrale termice ale imobilului. Instalația de utilizare proiectată se va racorda prin intermediul unui riser din tronsonul de instalație de utilizare aeriană ce face legătura între o clădire administrativă și Spitalul Clinic Județean de Urgență, la o valoare de circa 133.000 lei.

Reamintim că noua secție de Prosectură și Medicină Legală, în curs de finalizare, va avea laborator de anatomie patologică, cameră frig, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, laborator criminalistică şi un amfiteatru pentru studenții de la Facultatea de Medicină. Valoarea acestei investiții este de peste 11 milioane de lei.

viata-libera.ro

  • 11 months later...
Posted

Clădire nouă pentru Secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați

Clădire medicală nouă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați. Astfel, astăzi a fost inaugurată noua clădire pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală. Este vorba despre o clădire cu trei etaje și cu o suprafață totală de aproximativ 2300 de mp. Valoarea investiției este de 11 milioane de lei, inclusiv echipamentele medicale achiziționate. Fondurile pentru această investiție au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. 

“Am finalizat o nouă investiție importantă pentru tot sistemul sanitar gălățean. Am construit de la zero o clădire pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri și de probe de laborator. Este o investiție extrem de necesară, prin care asigurăm respectul pentru persoanele decedate și creăm cadrul necesar pentru soluționarea unor cazuri complexe, de la analiza unor probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice ale conducătorilor auto sau la investigarea unor agresiuni. În plus, vechile spații erau insuficiente, astăzi noile laboratoare fiind de trei sau chiar de patru ori mai mari. De asemenea, Medicina Legală are în acest moment cele mai bine gândite circuite medicale din țară, în condițiile în care toate cazurile cu implicații juridice din județ sunt examinate aici. 

În realitate, Spitalul Județean Galați se comportă ca un spital regional, fiind singurul din această zonă a țării care are toate specializările. De aceea, aici vin mulți pacienți din alte județele limitrofe, mai ales pentru tratamente oncologice cu acceleratorul de particule, pentru montarea de stenturi sau intervenții de neurochirurgie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Noua clădire are laboratoare de toxicologie, histopatologie, citologie și probe pentru microscop, spații de autopsie, sală de examinări pentru vătămări corporale (agresiuni fizice, accidente rutiere), inclusiv un spațiu pentru examinări ginecologice solicitate de Poliție sau Parchet, buncăr ALA, spații pentru depozitarea cadavrelor și a probelor biologice, cabinete medicale, spații de lucru și un amfiteatru pentru studenții de la Facultatea de Medicină.

Comunicare CJ Galati

 

O nouă Secție de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală inaugurată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (FOTO)

La Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Galați a fost inaugurat noul bloc medical în care va funcționa Secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală. Investiția, în valoare de 2,2 milioane de euro, a fost realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Galați și va permite extinderea activității laboratoarelor spitalului, va facilita diversificarea serviciilor medicale, dar va asigura și noi spații pentru activitățile didactice dedicate studenților la Medicină.

Clădirea în care va funcționa noua Secție de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală a fost construită de la zero și este structurată pe patru paliere, totalizând o suprafață desfășurată de peste 2.300 mp.

”Această investiție a fost inițiată la solicitarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean, dar și a cadrelor de la Facultatea de Medicină. Și să nu uităm că aici sunt asigurate servicii medicale pentru toate spitalele din județul Galați, dar și din județele învecinate – atât medicina legală, cât și analizele anatomopatologice, aici se fac analizele toxicologice, se investighează cazurile de moarte suspectă etc. În fața vieții și a morții, toți oamenii trebuie să fie tratați cu respect. Este o muncă titanică - aici se fac mii de analize - foarte importantă și pentru pacienți, și pentru comunitate! Prin urmare, le mulțumesc și colegilor de la CJ Galați care au fost perseverenți și au monitorizat această investiție, le mulțumesc și cadrelor medicale cu care ne-am consultat și am proiectat aceste spații, astfel încât ele să corespundă tuturor cerințelor medicale și actualelor standarde europene”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

 La rândul ei, dr. Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean, a precizat că modernizarea Secției de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală va permite inclusiv diversificarea serviciilor medicale, în acest sens fiind avută în vedere dezvoltarea unui laborator de biologie moleculară și imunohistochimie (IHC) - o metodă de diagnostic care combină tehnicile histologice cu cele imunologice și biochimice.

”Serviciul de Anatomie Patologică asigură un grad ridicat de acuratețe a diagnosticului. De exemplu, inclusiv în timpul operației se pot face analize în mai puțin de 10-15 minute care să-i indice chirurgului care este abordarea cea mai potrivită. O formațiune găsită la un pacient, putem afla imediat dacă este cancer sau nu. Laboratorul de imunohistochimie (IHC) pe care dorim să-l dezvoltăm oferă și el o analiză suplimentară și în funcție de aceste rezultate sunt tratamente țintite pentru pacienții oncologici, dar nu numai”, ne-a explicat dr. Dumitra Miron, șefa Serviciului de Anatomie Patologică.

Îmbunătățiri semnificative vor fi și pe partea de Medicină Legală. Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a precizat că, pe lângă echipamentele medicale deja existente, în perioada imediat următoare, Secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală va fi dotată și cu un aparat MS/MS pentru analizarea probelor toxicologice, un echipament în valoare de aproximativ 400.000 de euro. În prezent, probele toxicologice – precum cele ale șoferilor suspectați că au consumat droguri – sunt analizate la București sau la Iași. Pe viitor, cu ajutorul noului echipament se vor asigura servicii de specialitate nu doar în județul Galați, ci și pentru județele Brăila, Vrancea și Tulcea.

Dincolo de asta, serviciul gălățean de Medicină Legală asigură o gamă diversă de expertize medico-legale pe persoane (agresiuni fizice, agresiuni sexuale, accidente de muncă sau rutiere și chiar malpraxis medical etc.), stabilirea cantitativă și calitativă a substanțelor (toxicologie), dar și expertizele în cadrul unor morți suspecte (acestea reprezintă însă doar 10 – 15 la sută din activitatea medico-legală).

”Noi suntem la limita dintre Medicină și Drept. Noi traducem noțiunile biomedicale în limbaj juridic. Echipamentele performante și creșterea acurateței actului medico-legal reduc gradul de eroare judiciară. Se spune că succesul în medicina legală este dat 60 la sută de aparatură, infrastructură și 40 la sută de priceperea personalului”, a explicat dr. Iuliu Fulga, șeful Serviciului de Medicină Legală.

Nu în ultimul rând, importantă este și formarea noilor generații de medici. Drept urmare, Secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală va include un amfiteatru și laboratoare pentru studenții Facultății de Medicină.

”Sunt trei discipline care se predau la Facultatea de Medicină, respectiv Anatomia Patologică, Medicina Legală, dar și Biologia Celulară, Moleculară și Histologia, iar studenții vor avea aici laboratoare pentru lucrările practice și un amfiteatru. Avem 2.600 de studenți la toate specializările și, practic, fiecare student de la Medicină va face lucrări practice în laboratoarele de aici!”, ne-a spus dr. Aurel Nechita, decanul Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

Din punct de vedere al circuitelor medicale, Secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală va fi organizată astfel: la subsol se va afla morga spitalului, spații de frig pentru păstrarea probelor toxicologice, dar și un adăpost de protecție civilă (AAL); la parter - registratura, zona de autopsie și cabinete pentru examinarea în vederea eliberării certificării medico-legale; etajul 1 – laboratoare de Medicină Legală și toxicologie; etajul 2 – laboratoare Anatomie Patologică, cabinete medicale; etajul 3 – amfiteatrul și laboratoarele pentru studenți.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.